pkotatko píše:Kdo to umíte, helina se mi při tictocu sune celá doleva. Proč ? Co dělám špatně ? Daří se mi už docela udržet výšku, pokud si hrábnu do vrtulky, srovnám to. Ale to cestování doleva nejsem schopen ovlivnit. Pomůže mi, když vítr fouká zleva, ale když nefouká jsem v háji
To je fyzika letu heliny a je to normalni. Takze pri tom tic tocu musis na kolektivu delat misto pohybu "I" spis ">" jesti mi rozumis. Proste kompenzovat tu snahu jit doleva.
No ale tohle je zase jina poznamka, myslel jsem ze se to nasmeruje a pak uz delam presny primky (tak jsem si to overil i na simu) a tady kolega rika, ze se dela primka stale vychylena jakoby bylo stale potreba ten smer urcovat. Ale to uz je detail, to kazdej doladi dle potreb.
A kdo uz tady dela ty Tic Tocy na miste? To uz chce asi opravdu cit a perfektne doladenou heli, pri mych vulich na hlave a tim padem zpozdeni rekci na kolektiv je to asi neproveditelny.
psena píše:No ale tohle je zase jina poznamka, myslel jsem ze se to nasmeruje a pak uz delam presny primky (tak jsem si to overil i na simu) a tady kolega rika, ze se dela primka stale vychylena jakoby bylo stale potreba ten smer urcovat. Ale to uz je detail, to kazdej doladi dle potreb. A kdo uz tady dela ty Tic Tocy na miste? To uz chce asi opravdu cit a perfektne doladenou heli, pri mych vulich na hlave a tim padem zpozdeni rekci na kolektiv je to asi neproveditelny.
Nevim, ja na sobe pozoruji ze nekdy mam den a nekdy ne. Nekdy zalitnu vse hladce a ciste a jindy nedam ani zaklad ciste.
Ted jsem na konci baziny, to znamena litam jak v normalu, tak invertu, osmy, couvane osmy, resp. ty v invertu jeste stale piluju. Ale litam tepr rok a obcas se smeju tomu kdyz si pustim tohle http://styx.physter.com/gallery2/main.p ... emId=37555
demolátor píše:Prosimvas nemate nejaky sikovny odkaz s názvy a obrazky ruzných akrobatyckých prvku??? Moc dik, jinak nevím jak mam zjistit co je co a jak se to leta.
bigsam: Muzes se porovnat s timto amikem z Vermontu, video presne po roce litani a me se to video moc libi, podle toho co pises tak taky po roce uz litas tezsky prvky, tak muzes bud chytit inspiraci nebo ziskat sebevedomi pokud na tom jsi lip http://www.youtube.com/watch?v=1tpZkgsP ... _embedded#!
Když někdo bude rok poctivě denně trénovat simulátor/reál, tak bude za rok fakt dost dobrej! Jenže to by člověk nemohl chodit do práce a nemít rodinu. Když je člověk hodně mladý a chodí do školy, tak zase na to nejsou peníze...
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
psena píše:bigsam: Muzes se porovnat s timto amikem z Vermontu, video presne po roce litani a me se to video moc libi, podle toho co pises tak taky po roce uz litas tezsky prvky, tak muzes bud chytit inspiraci nebo ziskat sebevedomi pokud na tom jsi lip http://www.youtube.com/watch?v=1tpZkgsP ... _embedded#!
Tak to je mazec . Jestli lita rok ( on neni rok jako rok ) tak je extremne nadanej. Ja zacinal od uplne piky ( nikdy jsem s nicim nelital , krome vlastovky . Zalitnu tak 70-80% prvku co on rozhodne ne tak jako on. Ono je totiz jednoduche rict litam rok ... ale melo by se spis rikat za posledni rok jsem stravil na letisti 2000 hodin . A mam 500 letovejch hodin jenze kdo to pocita ze ? Ja chodim na letiste 4-5 dni v tydnu a snazim se litat hodne i na simu.
EDIT: treba bocni tic-toc mi moc nejdou, klasickej tic-toc je na tom lip ( ale je to porad rozevlaty ) ale lepsi se to let od letu ... a ( tuk tuk ) zatim letos 2 rany.
Naposledy upravil(a) bigsam72 dne stř 04.08.2010 15:14, celkem upraveno 1 x.
Co předvádí ten amík na videu, nezvládám po roce ani náhodou. Možná tak v simu a to né všechno. Je to fakt, že je na to třeba hodně času. Na začátku jsem trénoval v simu denně. Dneska už tak jednou do týdne, víc času prostě nemám. Ale na druhou stranu mě to nějak nevadí, lítám si pro radost a když se mi povede něco novýho tak se jen ta radost zvětšuje. Mám dobrej pocit už jen z toho, že něco řídim ve vzduchu, už jako malej kluk, když byli autíčka na vysílajdu, tak jsem si přál aby umělo taky něco letět vzduchem, takže sen se mi plní
PS: Ale ten piroflip do konce léta prostě nadrtim a basta
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:Co předvádí ten amík na videu, nezvládám po roce ani náhodou. Možná tak v simu a to né všechno. Je to fakt, že je na to třeba hodně času. Na začátku jsem trénoval v simu denně. Dneska už tak jednou do týdne, víc času prostě nemám. Ale na druhou stranu mě to nějak nevadí, lítám si pro radost a když se mi povede něco novýho tak se jen ta radost zvětšuje. Mám dobrej pocit už jen z toho, že něco řídim ve vzduchu, už jako malej kluk, když byli autíčka na vysílajdu, tak jsem si přál aby umělo taky něco letět vzduchem, takže sen se mi plní
PS: Ale ten piroflip do konce léta prostě nadrtim a basta
Jo jo o tom to je "litame pro radost a chceme se zlepsovat". Moc dobre si vzpominam na prvni "starty" s jednorotorem ( buseni srdce, poceni ) dneska mi to prijde samozrejme. To same u prvni autorotace.
boZZda píše:Trénovat trénovat trénovat. Když někdo bude rok poctivě denně trénovat simulátor/reál, tak bude za rok fakt dost dobrej! Jenže to by člověk nemohl chodit do práce a nemít rodinu. Když je člověk hodně mladý a chodí do školy, tak zase na to nejsou peníze...
A když je člověk starej, děti jsou odrostlý, z manželky je starej cizí chlap,
a nějaký penízky naškudlený, tak už se to zase nenaučíš.
Tak proč se vlastně snažím, když se to nemám šanci nikdy naučit
boZZda píše:Trénovat trénovat trénovat. Když někdo bude rok poctivě denně trénovat simulátor/reál, tak bude za rok fakt dost dobrej! Jenže to by člověk nemohl chodit do práce a nemít rodinu. Když je člověk hodně mladý a chodí do školy, tak zase na to nejsou peníze...
A když je člověk starej, děti jsou odrostlý, z manželky je starej cizí chlap, a nějaký penízky naškudlený, tak už se to zase nenaučíš. Tak proč se vlastně snažím, když se to nemám šanci nikdy naučit
Proč se snažíš? Protože to snažení je děsná zábava. Po týdnu jdu nahoru a neudělám ani osmičku jak se mi klepou ruce a to je na tom strašně fajn.
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Toho amika jsem se ptal jak je na tom s treninkem, rikal, ze pres zimu hodku sim denne a obcas real, ted to ma naopak, lita temer jen venku a sim jen 3 hodky tydne. Napsal ze za dva mesice vylital 5 galonu paliva, ale to me nic nerika ja jedu jen v baterkach.
A když je člověk starej, děti jsou odrostlý, z manželky je starej cizí chlap, a nějaký penízky naškudlený, tak už se to zase nenaučíš. Tak proč se vlastně snažím, když se to nemám šanci nikdy naučit
kotatko:neříkej,že se na tom nedá aspon něco změnit