Easy Glider PROblem
Podobný problém jsem s EGPro nikdy nepozoroval, a to jsem s ním lítal i slušně rychle na svahu při síle větru 10m/s. V křídle jsem měl ale závitovou tyč. Bez tyče v křídle se s tím moc řádit nedá, křídlo se dokáže dost prohýbat, ale s tyčí jsem si dovolil i dost utahovat zatáčky a EG byl ve všech letových režimech dost obratný, s tím, že jsem se samozřejmě s 300g tyčí v křídle nemohl moc přibližovat pádové rychlosti.
Pokud to chceš pořádně zpevnit, dej tam 50cm závitovou tyč M8 a ta pevnost křídla bude za to navýšení hmotnosti o 150g určitě stát (pokud chceš lítat rychle, jak jsem pochopil).
Pokud to chceš pořádně zpevnit, dej tam 50cm závitovou tyč M8 a ta pevnost křídla bude za to navýšení hmotnosti o 150g určitě stát (pokud chceš lítat rychle, jak jsem pochopil).
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Jde o oboje. Vyšší pevnost a vyšší pronikavost díky vyšší hmotnosti.MarkAurel píše:kubajs: a ide tam o spevnenie ci vahu? pytam sa preto lebo je mozna povedzme dat tam hlinikovu tyc alebo len kovovu trubku
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Na svahu se hodí obojí (větší hmotnost letadla = stabilita i pevnost křídla), ale na rychlé lítání mimo svah bych tam dal asi tu ocelvou trubku, aby to bylo lehčí.
Pro mě osobně zpevnění mimo svah nemá žádný význam, z EG hotlinera neuděláš
. Ono to nelítá moc rychle ani na tom svahu s 300g závitovkou. A při rychlejším naklesávání není problém dát si bacha na citlivé přitahování výškovky. Zapínám motor jen když opravdu musím. Ale zase je pravda, že jinde než na svahu už mě s tím nebaví lítat, EG je na mě už příliš pomalý a až moc hodný.
Pro mě osobně zpevnění mimo svah nemá žádný význam, z EG hotlinera neuděláš
Re: Easy Glider PROblem
Chewbacca píše:...daleko horší problém je, že při vyšších rychlostech (i bez motoru) se zablokuje příčné řízení - model nereaguje na křidélka (fakt hnus)...
Mě to dělá taky, ale jenom tehdy když EG rozjedu v klesání.
Podle mne je problém v tom, že trubka končí cca v 50% šířky křidýlek. Jelikož používám tužší karbonovou trubku a tak se konce křídel při vyšší rychlosti dost prohýbají a průhyb zablokuje pohyb křidélek.
Dnes jsem udělal výztuhy - od konce každého křídla dva karbonové pásky na stojato (5x1 a 10x0,5) s přesahem přes konec trubky cca 10 cm. Rozhodně se dost podstatně zvýšila tuhost. Zítra to vyzkouším a dám vědět.
Naposledy upravil(a) OldaS dne sob 11.09.2010 9:48, celkem upraveno 1 x.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem udělal výztuhy - na konci každé křídla dva karbonové pásky na stojato (5x1 a 10x0,5) přesah přes konec trubky cca 10 cm. Rozhodně se dost podstatně zvýšila tuhost. Zítra to vyzkouším a dám vědět.
Vzkaz .... pro všechny co tady debatujete o gumovosti elaporových křídel a jejich vyztužování.
Skuste si občas projít níže uvedené , nebo podobné webové stránky. Možná bude míň sklamaných lidí, protože budete "vědět, která bije" ...tj. co se s konstrukí křídla ( nosníku ) při zatížení opravdu děje.
http://www.slavetind.cz/stavba/konstruk ... sniku.aspx
http://www.slavetind.cz/stavba/konstruk ... _krid.aspx
http://www.slavetind.cz/Stavbaletadel.aspx
veka1
OldaS píše:Dnes jsem udělal výztuhy - na konci každé křídla dva karbonové pásky na stojato (5x1 a 10x0,5) přesah přes konec trubky cca 10 cm. Rozhodně se dost podstatně zvýšila tuhost. Zítra to vyzkouším a dám vědět.
Došlo k podstatnému zlepšení, ale ještě to není zcela ok. Budu muset dát silnější serva na křidélka. Ty HS-55 co tam mám teď asi nestačí (Síla: 1,1kg/cm, Rychlost: 0,17) Zkusím HXT900 (Síla: 1,6kg/cm, Rychlost: 0,12). Rozdíl v síle nevypadá velký, ale je to nárust síly o 45%.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
OldaS píše:Zkusím HXT900 (Síla: 1,6kg/cm, Rychlost: 0,12). Rozdíl v síle nevypadá velký, ale je to nárust síly o 45%.
Pozor...!
To jsou čínské kila...
RiMr píše:Pozor...!
To jsou čínské kila...
To jsem trochu předpokládal a tak bych to rád změřil nebo se podíval na měření někoho jiného. Nemáš nějaký odkaz.
OldaS píše:RiMr píše:Pozor...!
To jsou čínské kila...
To jsem trochu předpokládal a tak bych to rád změřil nebo se podíval na měření někoho jiného. Nemáš nějaký odkaz.
Moc malá serva. Pokud chceš řešit sílu těch serv, musíš to posunout minimálně na cca 15gramová serva.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
To jsou čínské kila...
.... skus nastudovat ( je to poslední odkaz dole na stránce) :
http://www.rcmodely.sk/Dielna/Vypoctak/vypoctak.htm
veka1
To jsou čínské kila...
Nechceš tam dát HS-82MG? Myslím, že 450 Kč za jedno zas tolik peněz není. Sílu mají ruším 2,8 nebo 2,9Kg při 4,8V a problémy mít nebudeš.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Mám v EG tieto-
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... raft_servo
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... raft_servo
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Zdravím, nechci zakládat nové vlákno, tak se zkusím přifařit sem. Koupil jsem na inzerát Easy Glider Electric (tj. verze bez stříďáku). Čekal jsem, že to bude míň živý, ale je to líny fakt hrozně. Pomalu se bojím trochu vzít za výškovku, jinak to hned ztratí rychlost. Nastoupávám snad po milimetrech, i na plnej plyn to proti větru mělo co dělat a to dnes skoro nefoukalo. Plachtí hezky vo to nic, ale motorovej let je fakt tragedie (i téměř za bezvětří to má na plnej plyn rychlost ostré chůze). Srovnávám to s ES, kde mám stejný motor (+ původní pidivrtulku ze stavebnice), ale výkon je neporovnatelnej. Za minutu jsem ve výšce, že éro ani nevidím, o rychlosti nemluvě.
Chci se zeptat jestli někdo nemá s EG electric zkušenosti. Jestli je takové chování normální nebo mám začít hledat, kde je problém (popř, jestli něco nedělám blbě já, ale nenapadá mě co). Motor je tam původní Permax 400, předpokládám, že vrtule též origo ze stavebnice. Regl to má JES020, já mám na ESku JES012, a jak říkám, lítá v pohodě. Obojí napájím LiPo 2článkem.
Chci se zeptat jestli někdo nemá s EG electric zkušenosti. Jestli je takové chování normální nebo mám začít hledat, kde je problém (popř, jestli něco nedělám blbě já, ale nenapadá mě co). Motor je tam původní Permax 400, předpokládám, že vrtule též origo ze stavebnice. Regl to má JES020, já mám na ESku JES012, a jak říkám, lítá v pohodě. Obojí napájím LiPo 2článkem.