Naše videa, aneb jak se zlepšujeme v létání krůček po krůčku

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#46 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:Vzdy kdyz jsem mel hlavni hridel ohnutou, tak to bylo zjevny uz pri toceni v ruce.

No prave.
Mal som uz ohnutu hlavnu osku a poznat to pri pohlade zhora nebolo. Jemne ohnuta. Ale na V2. Takze asi to vzdy stacit nebude, zvlast po havarke to treba skontrolovat. Zatial som mal tri a vzdy som menil hlavnu aj priecnu a dva krat aj zadnu. A listy vzdy.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
flubber
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od flubber »

Sali píše:To mate vsichni asi zazracne pady,protoze ja jsem pri kazdem skrtnuti listy o neco menil jak hlavni tak i pricnou hridel. :(

záleží jakou máš hřídel. HK450 3mm je bláto, Align 450 3mm lepší, Align V2 4mm vypadá, že vydrží skoro vše.
psena
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od psena »

mikyno12 píše:
vymontuj a povalaj po skle alebo po niecom rovnom
hned zistis podla toho ako sa gula ci je rovna alebo nie

Ano to samozrejme vim, ale kdyz jsem to delal poprve a naposledy, tak jsem mel takove problem to rozmontovat (ty protilehly imbusy, jeden jsem uvolnil, ale ten druhej uz ne, protoze se mi tp cely protacelo), ze uz to ani nerozdelavam. Podivam se nastopu listu, ale spis vzlitnu a kdyz to leti tak neresim :)
Mam pocit, ze to procko zvladne vsechno...jak jsem si ho hyckal po vybaleni z krabice, balil do nocni kosilky aby se na neho neprasilo, nedejboze kdyz jsem s nim pri otaceni na stole jemne do neceho vrazil :D
Ted kdyz byl 4krat na zemi, jsem zjistil, ze ta mrcha zvladne snad vsechno!
Jinak neni na to uvolnovani gripu nejakej figl?
Kenny McCormick

#49 Příspěvek od Kenny McCormick »

mikyno12 píše:vymontuj a povalaj po skle alebo po niecom rovnom
hned zistis podla toho ako sa gula ci je rovna alebo nie

To prave nieje mozne pri hlavnej oske z modelu PRO. V strede ma prstenec, uz som to pisal hore.
Mozno - snad dat k sebe dve sklenene tabule, aby bola medzi nimi na ten prstenec medzera.

psena píše:Jinak neni na to uvolnovani gripu nejakej figl?

Ja to rozoberam klasicky - dva inbusy - skrutkovace, vyskrutkujem samozrejme len jednu skrutku, rozmontujem, vytiahnem osku, chytim ju v strede do kliesti /kombinacky/ a vyskrutkujem druhu inbus skrutku. Povalam po skle. Chce to samozrejme kvalitne inbus skrutkovace.
mikyno12

#50 Příspěvek od mikyno12 »

Kenny McCormick píše:
mikyno12 píše:To prave nieje mozne pri hlavnej oske z modelu PRO. V strede ma prstenec, uz som to pisal hore.
Mozno - snad dat k sebe dve sklenene tabule, aby bola medzi nimi na ten prstenec medzera.

pardon, ja som nevidel pro hriadel, preto som "prstenec" povazoval ako ten vyhlbeny pasik, ktory maju hriedele inych verzii

ale jak tak nan pozeram pekna blbost, potom fakt tazko zistit ci je rovny alebo nie
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Kenny McCormick

#51 Příspěvek od Kenny McCormick »

mikyno12 píše:ale jak tak nan pozeram pekna blbost, potom fakt tazko zistit ci je rovny alebo nie

No, preto som sa pytal ako to skontrolovat, moj napad sice fungovat bude, ale mozno niekto ma nieco jednoduchsie...
Na jednej strane to blbost ten pevny prstenec na oske je, ale zasa to zjednodusuje montaz.
A stale sa tam da dat aj oska z V2 verzie s tym kruzkom s cervikmi. Aspon myslim - nemeral som zatial roztec dier, ale na AC-RC hobby ju podla obrazku predavaju ako nahradnu na TarotPRO.
demolátor

#52 Příspěvek od demolátor »

Ahoj ve spolek, pseno dovolil bych si ještě jednu otázečku. Zatím mám blade 400 a časem bych si chtěl koupit trexe 450. Chtěl jsem se zeptat kolik tě vyšel trex 450 jak bez, tak i s elektronikou, popřípadě jakous tam dal. Mockrát díky za odpověd. :wink:
psena
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od psena »

Koupil jsem supercombo z Flyinghobby v denni akci za cca 415 USD na nase to vyslo v unoru na 8400kc :D
Podle mnohych je to nejlepsi 450 na trhu a suprecombo jasny vyber, protoze komponenty jsou velmi dobre odladeny a hlavne fungujici.
Ted kdyz padam a opravuju, tak teprv vidim jak je supercombo vlastne za pusu...
1ondra9

#54 Příspěvek od 1ondra9 »

demolátor píše:................Chtěl jsem se zeptat kolik tě vyšel trex 450 jak bez, tak i s elektronikou, popřípadě jakous tam dal.............

Pokud máš zájem o týrexi ze škatuky 450 tak bych ti scela jistě doporučoval 450 PRO (verze SUPER COMBO ) budeš to mít se všim všudy (po sešroubování skoro RTF ;-) ) a hlavně už od začátku to budeš mít dost kvalitně osazeno něčím co dobře funguje........
V případě že bys šel do nějakého kitu ti hrozí že budeš jednotlivé komponenty kvalitativně poddimenzovávat (mylná doměnka že ušetříš) ale co ti budu povídat vždiť máš BLADE 400 tak asi víš o čem mluvím a je zbytečné vice psát ......

s T450PRO super combo chybu neuděláš (skoro to nejde) - neříkám že nejsou lepší stroje -ano sou- ale tohle je naprosto dostačující a když půjdeš od začátku opatrně a pomalu krok za krokem tak i bez dálších zbytečných investic za rány na technickej stav či kvalitu komponentů .........

PS: rány budou ;-) ale jen ty které dovolíš rukama :-) a přeju ti ať jich je co nejmíň ..........

s pozdravem ..............
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od psena »

Co je lepsiho v teto velikosti nez Procko? At vim do ceho mam pro zmenu jit, ale zatim jsem vsude cetl ze je to etalon tridy.
1ondra9

#56 Příspěvek od 1ondra9 »

AURORA 9
Troll

#57 Příspěvek od Troll »

psena píše:Co je lepsiho v teto velikosti nez Procko? At vim do ceho mam pro zmenu jit, ale zatim jsem vsude cetl ze je to etalon tridy.

No to je na delší ohnivé diskuze :D .Kterých se teda osobně nemíním zůčastnit. Já si myslím, že Rave. Na listy 350 mm to létá naprosto fantasticky. Škoda že Trex Pro není udělán i na delší listy, bylo by to zase o třídu jinde.
1ondra9

#58 Příspěvek od 1ondra9 »

Troll píše:
psena píše:Co je lepsiho v teto velikosti nez Procko? At vim do ceho mam pro zmenu jit, ale zatim jsem vsude cetl ze je to etalon tridy.

No to je na delší ohnivé diskuze :D .Kterých se teda osobně nemíním zůčastnit. Já si myslím, že Rave. Na listy 350 mm to létá naprosto fantasticky. Škoda že Trex Pro není udělán i na delší listy, bylo by to zase o třídu jinde.

Už to zase začíná ;-) já bych toto téma uzavřel ....

s pozdravem ........

AURORA 9
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pkotatko »

Jasně, že jsou lepší heliny, třeba zrovna RAVE je jedna z nich. Nicméně, Pročko je asi nejlepší z kategorie " spotřebních ". Cena slušná, díly všude.
Jsem zvědav na mini Protose. Třeba ten zase zvedne laťku trochu výše.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od psena »

Tak o RAVE jsem nemel ani potuchy samozrejme, kdyz vidim kdo je pod tim podepsanej, tak se ani nedivim, ze je to vyborna heli. Ale i cena tomu odpovida, o to me ani tolik nejde, spis o dostatek dilu (kteryho ma align hromadu v kazdym shopu). Takze na RAVE si budu muset nejakej ten rok pockat, az se naucim litat.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“