Sky lady II
:D
Ty jsi to suprově vystih.
Já chci mít letadlo co nejdřív a co nejlevnějc, nejlépe set. Já uplně začínám takže nemám vůbec nic. Ani vysílačku ani serva ani nic. Takže jsem chtěl dát přednost setu. Set Sl je za 3000,- a set ES je za 5500,-... tak to mě asi chápete ne? Zkusim se podívat na bazar po ES jestli někdo neprodává set a nebo jestli tam není levná vysílačka. A jinak díky
www.rcshop.eu je nejlepší na kupování jakých koliv RC modelů
Už jsi začal na simulátoru?? Zatím co budeš hledat v inzerátech, tak trénuj. Poklud by jsi šel bez tréninku do obchodu, koupil set, sestavil a šel na louku, tak za chvilku půjdeš domů nasr.. že máš peníze v haj..u a letadlo "nelítá" Koukni na jůtubko zadej si něco jako first fly crash a uvidíš přesně chyby začátečníků.. hodíš letí to od tebe uděláš zatáčku a místo toho abys vyrovnal, pošlel to k zemi... jojo levá pravá od sebe k sobě.. dokud toto nenatrénuješ na simu.. přeju pevný nervy a hodně lepidla..
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Simulátor jsem nezačal, ptž. mám linux
(... doufám že to zvládnu bez něj ale bojím se toho... asi budu začínat zlehka... 
S SKLady jsem se naučil také, proč by jsi se neměl naučit i Ty. Tím netvrdím, že nejsou lepší letadla. Ale SKL je pomalá a to je dost důležité.
Radil bych však dodržet následující:
1) Simulátor musí být nejdříve jinak si nezvykneš na rozdíl v letu k od sebe a k sobě.
2) Letadlo po sestavení musí někdo zkušený seřídit aby létalo "tak zvaně samo" za ideálních podmínek. Nastaví mechanicky rozumné výchylky a předvede ho.
3) Po cviku na simulátoru si ho můžeš někde na kopečku za bezvětří házet a opatrně trošku řídit.
4) Až si zvykneš a umiš ho i otočit na leťet zpět začni létat s motorem.
5) Běžné pomalé pády v klouzavém letu motoru SKL bez problému vydrží- v nejhorším nejsou ND příliš drahé.
6) Lepší učení je však s počítačovým vysilačem třeba Hitec Optic 6, ke kterému koupíš krystal s kanálem jako máš v sadě. Zde můžeš jednoznačně trimovat a nastavovat velikost výchylek. Každý na začátku má snahu s kniply moc cloumat. Stačí i starší, ale funkční.
7) Na počátku se mi osvědčilo řízení jednou rukou-tj.výškovka a směrovka na levém kniplu. Až budeš trochu zvyklý není problém dát směrovku místo křidélek na pravý jak je klasika.
A toto je důležité - SKL nesnáší vítr - létej z počátku zásadně navečer za bezvětří nebo pouze za vánku - ušetříš si zbytečná zklamání.
Tak a nyní hodně zdaru. Zdraví BKHK.
Radil bych však dodržet následující:
1) Simulátor musí být nejdříve jinak si nezvykneš na rozdíl v letu k od sebe a k sobě.
2) Letadlo po sestavení musí někdo zkušený seřídit aby létalo "tak zvaně samo" za ideálních podmínek. Nastaví mechanicky rozumné výchylky a předvede ho.
3) Po cviku na simulátoru si ho můžeš někde na kopečku za bezvětří házet a opatrně trošku řídit.
4) Až si zvykneš a umiš ho i otočit na leťet zpět začni létat s motorem.
5) Běžné pomalé pády v klouzavém letu motoru SKL bez problému vydrží- v nejhorším nejsou ND příliš drahé.
6) Lepší učení je však s počítačovým vysilačem třeba Hitec Optic 6, ke kterému koupíš krystal s kanálem jako máš v sadě. Zde můžeš jednoznačně trimovat a nastavovat velikost výchylek. Každý na začátku má snahu s kniply moc cloumat. Stačí i starší, ale funkční.
7) Na počátku se mi osvědčilo řízení jednou rukou-tj.výškovka a směrovka na levém kniplu. Až budeš trochu zvyklý není problém dát směrovku místo křidélek na pravý jak je klasika.
Tak a nyní hodně zdaru. Zdraví BKHK.
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj začínat můžeš jak chceš pomalu,dopadne to stejně bídně
Pánové vědí o čem píší,dopadnul jsem ůplně stejně a chodil domů s brekem !
SKL jsem neměl nikdy na kniplech tak jí nebudu hanět ani nechci.
Ale pár hodin na FSM není vůbec k zahození ke zjištění jak se model chová a tréningu přiblížení k přistání
Pak to chce už jen lítat a lítat
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=872&amode=
Pánové vědí o čem píší,dopadnul jsem ůplně stejně a chodil domů s brekem !
SKL jsem neměl nikdy na kniplech tak jí nebudu hanět ani nechci.
Ale pár hodin na FSM není vůbec k zahození ke zjištění jak se model chová a tréningu přiblížení k přistání
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=872&amode=
- pilotvresina
jak už tady psali ostatní par hodin na simulatoru neni vubec k zahození ale neni to uplne realne litaní
ja si myslim ze na začatek stací uplne naky vetron rozpetí cca 150cm s motorem nebo bez to je jedno a hlavne se musi dobře rzžet ve vzduchu podle me mas nejlepsí neco s bazaru
i vysilaku tam koupis za slusne peníze ale to uz tady vsechno bylo .... vim jak dopadl kamard na skylady pak si koupil jine letadlo a už to slo a je porad lepsi a lepsi 
Nevím kdo to říkal, ale jeden válečník hlásal: těžko na cvičišti, lehko na bojišti. FSM se dá stáhnout zadarmiko z netu a na netu se dají také sehnat i nějaké modely do něj. Konkrétně Tx od SL II se dá lehce upravit pro připojení k SIMu. Ano není to jako ve skutečnosti, ale... Když budeš dělat autoškolu (normální, žádnou garážovou) budou mít trenažér. Když to dělala manželka, měli krásný počítačový, který dělal provoz, překážky a další. Prostě to je o tom, že si zvykneš na rozmístění a reakci ovládacích prvků. Když pak letadlo hodíš do vzduchu, neříkám, že tě něco nepřekvapí, ale aspoň trochu budeš vědět jak reagovat. V každém případě na SIMu je kouzelné tlačíko, které na modelu nikdy nemáš a ani mít nebudeš. Tím tlačítkem během desetiny vteřiny rozbité letadlo "opravíš". Je to takový spořič peněz. Zauvažuj o tom.
P.S. dej si tam své výskytiště, aby se ti mohl ozvat někdo s případnou podanou rukou k pomoci.
P.S. dej si tam své výskytiště, aby se ti mohl ozvat někdo s případnou podanou rukou k pomoci.
Hitec Aurora 9X
- pilotvresina
pilotvresina píše:AFPD je lepsi a podle me trosku i realnejsi newim FMS jsem nemel tak nemuzu soudit ale i tak nastrah ve vzduchu je dostnejlepsi je n zacatek louka s vysokou travou
![]()
sice se to huř hleda ale nerozbije se to tak
![]()
![]()
![]()
to pilotvresina: Chce to pořádně číst diskuzi, náš mladší kolega se ptal na levný set.
Nevím, nevím jestli bude mít na AFPD.
A navíc ...psal, že má LINUX né Wokna.
to semikamik:
Jak se tady už psalo, určitě začni na simulátoru.
Je i pro LINUX
http://www.linuxexpres.cz/software/crrcsim-simulator-pro-letecke-modelare
Zkus najít někoho zkušenějšího, určitě se ti taková pomoc bude hodit. I když i já jsem si myslel, že to vše zvládnu sám.
Pokud koupíš SL koukni se na blog:
http://skylady.blog.cz/0510/zaklady-rc-pilotaze-nejen-sky-lady, od dob kdy se SL začala prodávat, se zde nahromadilo pro začínajícího pilota SL dost zajímavých příspěvků.
Přeji ti mnoho zdaru. A fandím při vstupu do světa RC letadel.
Díky moc za vaše rady... 1) tu adresu tam dám dík za upozornění 2) mám kamaráda který mě tím navnadil a ten s modely umí suprově 3) skylady.blog.cz mám už pročtený... super stránka... 4) zkusim ten simulator na linux, dík za odkaz...
Tak jsem si v bazaru sehnal jednu SL. akorád musím dokoupit vrtulku. Tak dík za vaše názory a hodně zdaru v létání.