Vysílač vyšší třídy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
coro

#46 Příspěvek od coro »

coro píše:
LV píše:...
Vyššia trieda u mňa neznamená dokúpiť, to či ono, dobastliť to či ono. To je LowEnd :D

Asi máš pravdu a tí čo na to majú, si môžu dovoliť mať pre každý druh modelov iné celé rádio a nepaprať s v vymenením modelu.
Leda že by ich štvalo, že
....
Bastliči ako ja by mali v kufri s vysielačom len tri pekne uložené RF moduly.

JMalik: vidím rozdiel vo význame toho ako to bolo napísané, oproti tomu ako to vyznie v Tvojom citáte. Vlastne píšeš že chceš chceš to isté čo ja -
Aj ja chcem mať jedno kvalitné rádio..
, ale LV povedal že výmena RF modulu je bastlenie a LowEnd. :)
, takže som podpichoval že to potom bude vyzerať tak ako si citoval - pre každý druh modelov iný celý vysielač.

Malo to byť podpichnutie, o vysielačoch ktoré podporujú len svoj prenosový systém a nič iné.
-Existujú napríklad bind and fly modely, v ktorých je komplexná riadiaca jednotka kompatibilná len so Spektrum , proste s iným vysielačom bez výmenného modulu (a možnosti použiť Spektrum modul) to nepoužiješ.
-Alebo na termický vetroň kde chceš použiť Vario je podľa mňa odveci kupovať kompletný samostatný Vario systém, keď stačí použiť Jeti, Multiplex, alebo Hitec systém a pozrieť /vypočuť si to priamo na vysielači. Hlavne aby to na modeli nerušilo druhým vysielačom.
-V helinách sa osvedčil najlepšie ten fasst - no pre heliny sú vo všetkom požiadavky úplne iné než v "normálnom" modeli lietadla.
- Na tlčenie o zem pri svahovom kombate by stačil nejaký lacný príjmač a ľahký malý vysielač...
JMalik

#47 Příspěvek od JMalik »

Ne Coro, žádný jednodušší vysílač pro kombat (kde by stačil). Hlavně držet v ruce stále stejný TX. Stejná délka a tuhost pák, stejné uspořádání přepínačů, všechno pořád stejně. Na to časem přijdeš.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JirkaA »

-Existujú napríklad bind and fly modely, v ktorých je komplexná riadiaca jednotka kompatibilná len so Spektrum , proste s iným vysielačom bez výmenného modulu (a možnosti použiť Spektrum modul) to nepoužiješ.
-Alebo na termický vetroň kde chceš použiť Vario je podľa mňa odveci kupovať kompletný samostatný Vario systém, keď stačí použiť Jeti, Multiplex, alebo Hitec systém a pozrieť /vypočuť si to priamo na vysielači. Hlavne aby to na modeli nerušilo druhým vysielačom.
-V helinách sa osvedčil najlepšie ten fasst - no pre heliny sú vo všetkom požiadavky úplne iné než v "normálnom" modeli lietadla.
- Na tlčenie o zem pri svahovom kombate by stačil nejaký lacný príjmač a ľahký malý vysielač...

To mě připadá trošičku uhozený přístup.. Když už mám potřebu nebo ambice lítat s highend TXem, je nákup bind-and-fly hraček skutečně tak omezující faktor?
Vario je jediný trochu smysluplný argument, ale pokud budu lítat termický větroně, přijde mi dokonce jednodušší přehodit nezávislou krabičku než kuchat éro abych se dostal k přijímači a přehodit jinam čidlo od varia. BTW než tahat nějaký jetiboxy nebo napínat uši jak mi to pípe z TXu, použiju raději elegantní nezávislý řešení kam můžu bez problémů píchnout sluchátko do ucha..
A na svahovej kombat klidně vezmu nějaký starý rádio za bazaru za pár stovek..
Přehazování modulu je potenciální zdroj problému. Konektor co tam je není dimenzován na tisíce cyklů...
OK2WY
zdzd

#49 Příspěvek od zdzd »

coro píše:Duplex je tu len ako alternatíva, prípadne ako cesta na dosiahnutie možností ktoré dodnes iné systémy proste ešte NEMAJÚ.

Nějak jsi zběhnul od tématu. Dotaz zněl na schopný highend vysílač na 2.4GHz. Pro tebe ale schopný = telemetrie. Věc, která je zase pro jiné naprosto bezvýznamná.

Schopný TX znamená spolehlivý, snadno programovatelný, bez nutnosti nějakých doplňků a externích berliček. Zvládne jakýkoliv typ modelu bez kompromisů a s veškerým komfortem ohledně mixů, průběhů a rychlostí, zpoždění, letových režimů a tak dále. S tím se samozřejmě pojí taková rychlost přenosu aby naplno využila schopnosti současných serv. To je highend.

Je mi naprosto nepochopitelné, jak se do takového vlákna může dostat taková věc, jako je Duplex. Polotovar, který jsi si sám doplňoval o ochranu anténních vstupů, sám v něm postrádáš dostatečnou stabilizaci a ochranu v napájení...

Tobě se líbí to, do čeho musíš vrtat, bastlit opravovat, kombinovat...

Jiní chtějí něco, co se naplno a kdekoliv použije bez jakékoliv onanie okolo.

Co je z toho higend je celkem zřejmé.
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

Celý výběr je pouze o penězích jako u všeho,vysílač je pouze jedna součástka v řetězci,takže celá modelařina,tak jak ji znám já,je o každoroční investici.po shlédnutí součastných modelu dotazovatele považuji i vysílač optik,jako rádio přesahující svojí vybaveností potřeby modelu.pokud však plánuje někdo náročnější model,tak ten bude určitě něco stát,pokud se budeme bavit o hovadinách jako vypínací háček,nebo vyklápěcí podvozek tak to zřejmě bude znamenat částku za model od 20000 nahoru,pokud je potřeba 2 serva na výškovku u motoráka,tak řekněme 50000.Pokud k tomuto přičtu odpovídající vysílač vyšší třídy zhruba 20000,tak jsme někde pod 100000 v investici,která by měla pokud má mít vubec smysl proběhnout tak nějak najednou,aby celá investice měla vubec význam.Koupit si rádio za 20000 a nemít peníze na pořádný model k tomuto rádiu mi přijde fakt hovadina a vyhozený peníze i kdyby ta vysílačka byla pozlacená.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od sramy »

pepin píše:Celý výběr je pouze o penězích jako u všeho,vysílač je pouze jedna součástka v řetězci,takže celá modelařina,tak jak ji znám já,je o každoroční investici.po shlédnutí součastných modelu dotazovatele považuji i vysílač optik,jako rádio přesahující svojí vybaveností potřeby modelu.pokud však plánuje někdo náročnější model,tak ten bude určitě něco stát,pokud se budeme bavit o hovadinách jako vypínací háček,nebo vyklápěcí podvozek tak to zřejmě bude znamenat částku za model od 20000 nahoru,pokud je potřeba 2 serva na výškovku u motoráka,tak řekněme 50000.Pokud k tomuto přičtu odpovídající vysílač vyšší třídy zhruba 20000,tak jsme někde pod 100000 v investici,která by měla pokud má mít vubec smysl proběhnout tak nějak najednou,aby celá investice měla vubec význam.Koupit si rádio za 20000 a nemít peníze na pořádný model k tomuto rádiu mi přijde fakt hovadina a vyhozený peníze i kdyby ta vysílačka byla pozlacená.
Souhlasím s názorem, je to každého vlastní rozhodnutí, jaké ho zajímají modely, jaké to bude obnášet vybavení vysílače.
Otázka pro Coro: jaký vlastníš vysílač (zřejmě vybavený Duplexem)?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

Už je z toho taková sr.čka, že to postrádá smysl.
Hans se snad zeptal dost jasně.
Můžeme prozkoumat jeho letový park, jestli to vůbec potřebuje měnit, potom se zeptat na jeho rodinnou a finanční situaci, jestli by nebylo lepší to případně vůbec nekupovat, všechno prodat a koupit si třeba pár sudů piva,.... nebo už konečně vykváknout tipy těch vysílačů.
Na to jak to zadal mu doporučuji FX30, T12FG. Pokud nesnáší Futabu a má víc peněz tak JR 12. Pokud ho finance nelimitují, tak tu vyšší řadu Futaby. Technickou úrovní vysílačů od FX 30 (T12FG) nenajde na trhu v současné době srovnatelnou konkurenci.
Coro doporučoval toho Multiplexe, jenom si nejsem jistý s jakým 2,4 modulem, z Avengera myslím zatím nevypadlo nic konkrétního.
coro

#53 Příspěvek od coro »

sramy píše:..

A čo to má s témou? Ak niekoho zaujíma čo som zač, nech si dá námahu si pozrieť históriu.
... Lietam starý analog Graupner FM314 čo som oprášil kvoli testom Duplexu :-) .
... A Multiplex EVO 9, po upgrade na Pro. Teraz sa podľa mňa predáva za smiešnu cenu, a možnosťmi mixovania predčí mnohé drahšie vysielače. To je aj moja rada. Ako prenosový systém, čokoľvek podľa chuti - hoc aj M-link.
JMalik

#54 Příspěvek od JMalik »

coro píše:

A čo to má s témou? Ak niekoho zaujíma čo som zač, nech si dá námahu si pozrieť históriu.
... Lietam starý analog Graupner FM314 čo som oprášil kvoli testom Duplexu :-) .
... A Multiplex EVO 9, po upgrade na Pro. Teraz sa podľa mňa predáva za smiešnu cenu, a možnosťmi mixovania predčí mnohé drahšie vysielače. To je aj moja rada. Ako prenosový systém, čokoľvek podľa chuti - hoc aj M-link.

Navrhuješ mu tedy to EVO 9 Pro s M-linkem ?
coro

#55 Příspěvek od coro »

JMalik píše:Navrhuješ mu tedy to EVO 9 Pro s M-linkem ?

Nikto z nás nevie čo chce a koľko na to má. Možno mu stačí 7 kanál, aj keď to by som neradil - a možno potrebuje ozaj 16 plnohodnotných kanálov, čiže EVO12 /Pro16, kto vie. 4000ka už sa nevyrába..

Na polomakety alebo vetrone, mu roste navrhujem Multiplex, nech si aspoň pozrie ako to u MPX funguje. A keď už tak asi s M-Linkom (kvoli telemetrii na displej),... alebo aj s hocičím iným, ja pre seba som si vybral Duplex. . Ale 2,4GHz VF diely nie sú drahé, môže ich mať viac.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od sramy »

coro píše:

Nic zlého tím nemyslím, chci vědět, jaký vlastníte vysílač, jaké jsou s vysílačema zkušenosti, ni víc. Aby jste mohli pomoct Hansovi při výběru. Já mu asi moc nepomohu, když vlastním stařičkou FC-16, to by nebylo fér, abych hodnotil FX-30,T12 nebo MPX EVO 12,16 jen podle tachnických parametrů. Určitě se chce dočíst nejen o doporučení typu vysílače, ale i jeho plusy a mínusy. Dál se nám blíží veletrh v Norinmerku, tak třeba přibydou novinky, kdo ví.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od RadimHnilica »

Avenger píše:
zdzd píše:
luma píše:
zdzd píše:No vidíš. Já bych se zase Duplexu vyhnul, ať to stojí co to stojí. Nejsem tak bohatý, abych kupoval záludné polotovary.

Od tohoto příspěvku jsem tušil, že bude veselo.

No jo, když někteří jsou urážliví a nechtějí akceptovat skutečnosti.

Vidiš to a právě Fassisti nějak psychicky nezvládli když jsem poznamenal fakt, že by mohl být problém s jejich drahou hračkou v létě už i u nás (39°C v uzavřeném prostoru není problém).

I když to sem nepatří s Fasstem problém s teplotou není vyzkoušeno v uzavřeném černém modelu :wink:
Radim
kratas
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od kratas »

Já můžu doporučit jen to co jsem viděl na vlastní oči. Kolega were má FX-30 a je to úžasné rádio. On si ho moc chválí a při tom není zastáncem nějaké konkrétní technologie. Možnost programování je výborná. Takže s tímto si myslím chybu neudělá (samozřejmě i palcová verze). Jiná rádia jsem na vlastní oči v této kategorii neviděl. Cena FX-30 je velice zajímaví, třebas u Kostky. Já na něco takového zatím finance nemám, tak budu muset pořídit něco jednoduššího. Jinak mnoho zdaru ve výběru, je to vždy boj.

Když jsem teď vybíral rádio já, tak jsem dotaz tady na fórum vůbec nedával, probral jsem to s kluky z klubu, protože tady se to bohužel vždy zvrhne. Škoda.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
coro

#59 Příspěvek od coro »

zdzd píše:No jo, když někteří jsou urážliví a nechtějí akceptovat skutečnosti. Odpověď šla na coro, který dobře ví jak to je. Sám si RX kuchal a doplňoval o ochrany vstupu před statikou. Taky není spokojený s vnitřní stabilizací napájení a doplňoval by kondenzátory. On přesně ví o čem je řeč.

Tieto správy o Duplexe musím upresniť.

- antémy som si doplnil filter naladený na 2,4GHz, to priznávam - ale nie preto že by som po roku používania ešte bez bužítok a dokonca v hale v elektrizujúcej bunde, mal s príjmačom nejaký problém. Predpokladám že som jediný čo to robil, a tí všetci ostatní spokojne lietajú aj bez toho. A teraz, ak niekomu statika prerazí cez bužírku do aktívneho konca antén, nie je to normálne.
Takže to vobec nie je potrebné - je to len riešenie problémov ktoré podľa správ na internete vrej niekto mal vo vrtuľníkoch, keď nedokázali zabrániť statickým výbojom čo spálili príjmač. Duplex systém navyše taký stav detekuje a pri zapnutí varuje pilota že má problém.

- stabilizácia napájania, to je vec ktorú takisto nikto z tých čo bežne a spokojne lietajú nepridával. Navyše sami tvrdíte že elektronika v modeli nemá byť sprasená.
Tu je ale hlavný bod prečo reagujem - starý systém ešte z výstavy 2008 na resety príjmača alebo poklesy napätia, niekedy reagoval dlhším spamätávaním sa.
To bol pre mňa dôvod napísať že by sa dal R8 doplniť o stabilizáciu ktorá by samotný príjmač "udržala" aj napriek úplnému výpadku a zrazeniu napätia na vstupe na nulu.
Po upgrade na aktuálnu verziu (len firmware, nemenil sa hardware), som testoval ako to reaguje, a nedokázal som ani za cca 10 hodín týrania toho istého kusu R8 na laboratórnom zdroji (=menením napätia a obmedzenia prúdu, s rôznymi servami, vrátane stavov kedy už najmenší pohyb serva napájanie zhodil), spôsobiť akúkoľvek formu problému či výpadku spojenia - s tým istým kusom príjmača R8.
Proste hneď ako mal napájanie , link sa okamžite obnovil, ani som tomu nemohol uveriť - nepriestrelné, špičkové.
Takže o napájaní niet Duplexu čo vyčítať, a čo upravovať - je špičkový tak ako je.
JMalik

#60 Příspěvek od JMalik »

Ještě se vrátím k těm možným TX, proč jsem to Hansovi navrhoval tak.

U Futaby nebude mít problém. Kupuje si funkční systém 2,4 s dostatečnou nabídkou RX.

JR by také šlo, ale nějak nevidím pro něj objektivní důvod.

MC-32 - tam je problematický právě ten modul 2,4 a přijímače, jinak taky super TX

Multiplex Evo a M- link? Už je ta koncepce TX a jeho programového vybavení za současnými možnostmi těch výše uváděných. Není důvod to kupovat jako nové radio.

Ostatní jsou buď příliš exotické, nebo krátce na trhu (Aurora),než abych do toho šel u takhle drahého TX.

FX40....MZ....bych si nekupoval, má to už buď příliš mnoho nepodstatných zbytečností, nebo je nutno mnoho doplatit za kovovou skříň.

O nějakém dobastlení modulů 2,4 do takhle drahého TX bych neuvažoval.

Pokud nutně vyžaduje obousměrnou komunikaci, tak je to za současného stavu každopádně problém. Neexistuje k dnešnímu dni žádný funkční integrovaný systém výrobce.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“