Zálet YAK 54 RC FACTORY

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
ME

#46 Příspěvek od ME »

JMalik píše:
LV píše:....Blast G2 a G3 má zhruba rovnaké letové vlastnosti ako Jak od RC Faktory. Pri stiahnutí plynu v 10m výške kľudne doplachtím 50m. To asi nebude strmhlavé klesanie, že?

máme tady asi 3-4 YAKy, Flash EPP......, další různé kuličkostroje. To klouzání nějak neposuzuji, protože v tom vlastně nelétáš. Ale je fakt, že ten YAK třeba proti Flashovi obrovsky brzdí tím velkým čelním odporem. Zase se tolik nerozbíhá dolů. Podobně se chová Pitts od MS - taky kde vypnu motor, tam to zvrtulníkuje.
Pokud má jako začátečník něco takového, je to pro něj nezvyk, ale nic jiného. Rychle se naučí dotahovat se stále motorem, nebo to z větší výšky spadákuje pomalu taky k noze. (Navíc si myslím,že to nebude zase až tak střemhlavé klesání. Až to vyzkouší znovu, třeba zjistí, že se s tím brodil už na plynu pomalu a po zavření plynu se to jenom sklopilo, pak by se to zase rozeběhlo)

Tak to je přesně ono. Stačí trochu přidat . A to přirovnání k padáku, naprostý souhlas. Jen já tomu říkám vrtulník.
LV
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od LV »

Pamilton píše:Tak pánové,
zatím co tady doznívá diskuse, můžu zdělit, že mám již jedno křídlo zpraveno (přelepeno) a čekám na zaschnutí lepidla. Pak půjdu na to druhé. Podle toho, co jsem od vás všech dočetl to bude asi takhle: Protože to byla moje první stavba, nesoustředil jsem se na podstaný věci a celkem nešťastně napsanej návod stavby mi dopomohl k chybě, kterou už příště neudělám. Opravuju to proto, abych se pokusil docílit ideálních letových vlastností ve všech polohách a nepočítám, že mi to vyřeší plachtění bez motoru. Vlastně už to plachtění po tomto modelu nebudu vyžadovat. V podélné ose to mám určitě vyvážený dobře. Zkontroluju ještě vyvážení příčné o kterém jsem se zatím něco dočetl. Budu se věnovat zalítání modelu na motoru, až to bude, jen ze zvědavosti zkusím, jestli se ve věci plachtění něco změnilo. Jelikož to ale neplachtí jiným, kteří tenhle model mají, předpokládám že ne.
Děkuju všem

Držím palce Obrázek
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Pamilton »

JMalik,
v tom posledním příspěvku jsi měl pravdu, když si předpokládal, že jsem motor vypínal v malé rychlosti. To tomu zřejmě napomohlo.
ME

#49 Příspěvek od ME »

Pamilton píše:Tak pánové,
zatím co tady doznívá diskuse, můžu zdělit, že mám již jedno křídlo zpraveno (přelepeno) a čekám na zaschnutí lepidla. Pak půjdu na to druhé. Podle toho, co jsem od vás všech dočetl to bude asi takhle: Protože to byla moje první stavba, nesoustředil jsem se na podstaný věci a celkem nešťastně napsanej návod stavby mi dopomohl k chybě, kterou už příště neudělám. Opravuju to proto, abych se pokusil docílit ideálních letových vlastností ve všech polohách a nepočítám, že mi to vyřeší plachtění bez motoru. Vlastně už to plachtění po tomto modelu nebudu vyžadovat. V podélné ose to mám určitě vyvážený dobře. Zkontroluju ještě vyvážení příčné o kterém jsem se zatím něco dočetl. Budu se věnovat zalítání modelu na motoru, až to bude, jen ze zvědavosti zkusím, jestli se ve věci plachtění něco změnilo. Jelikož to ale neplachtí jiným, kteří tenhle model mají, předpokládám že ne.
Děkuju všem

A napiš. :lol: :lol:
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Pamilton »

Ok,
napíšu a přidám foto k mému prvnímu modelu, jak jsem vyřešil ostatní instalaci.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... =3&id=3016
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Pamilton »

Ahoj, slíbil jsem že dám vědět...
Tak jsem koncem minulého týdne a o víkendu zaletěl mého YAKa 54 od RC F.
Předem děkuju, že jste mne přivedli k myšlence přelepit ta křídla, přestože se jednalo o několik milimetrů, rozdíl byl velmi zásadní. Lítá se mi s tím fakt nesrovnatelně líp. Je to krásně poslušný a dokonce to nejde po ubrání plynu tolik za tím čumákem. Po mírném přitažení doletí dostatečně daleko.
Dokonce jsem hned při prvním letu po přelepení a za bezvětří zkoušel, to co jsem si zatím nacvičil na simulátoru:
Let na zádech jen s minimálním potlačováním na páčce, takřka letí sám. Stroupání kolmo bez problému, na minimum plynu letí krásně pomalu, trimoval jsem jen trošku výškuvku (při přímém letu trochu klesal).
Nato že jsem létal jen s 60%-ty všech výchylek krásně poslouchal. Při pokusu o nožový let (zatím cvičím jen po levém křídle ) jsem to dost doháněl na kormidle, abych držel výšku. Tady tu výchylku budu muset na příště zvětšit hned ( i dyž jsem asi taky neměl dostatek plynu).
Prostě spokojenost
ME

#52 Příspěvek od ME »

Tak ať se daří i nadále. Je to dobrý"stroj". :lol:
JMalik

#53 Příspěvek od JMalik »

Pamilton,
taky jsem rád, že jsi to rozlétal. Někde si přečti něco o zalétávání a seřizování akrobatů, budeš to potřebovat. Ze začátku aspoň ať přibližně je správně vyosení motoru a těžiště. Jinak tě to bude řešit při spoustě obratů. Tyhle dvě věci spolu dost souvisí, jak sáhneš do jednoho, musíš zpětně doladit druhé.
Ale opravdu je potřeba o tom něco přečíst
ahoj Jirka.
NuClear
Kontaktovat uživatele:

David Kyjovsky and RC-Factory EPP Yak 54 Review

#54 Příspěvek od NuClear »

Na EZONE ho testovali (v EN) a je tam i video v HD:

Kód: Vybrat vše

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1015793

Pěkné....
Michal NuClear Polák
RadioaCtive
jiroos
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jiroos »

sem si to tu procet a taky preju hodne nalitanych hodin ............na tom nozaku spis zalezi kolik mas plynu a jak ofukujes smerovku nez na velikosti jeji vychylky, smerovka je dostatecne velka vubec cele 3D letani je hodne o praci s plynem s kterym musis neustale pracovat pridavat a ubirat urcite to neni litani na porad stejne plynu jako z normalnim erem pak staci i ty mensi vychylky v pohode na vedsinu obratu krome nejakejch harieru atd skus si hrat stim plynem a uvidis ze ti to bude litat kolem hlavy cokoliv si vzpomenes :D letu zdar
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“