Extra MX 58 Precision Aerobatics

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

Peppy píše:

Ja mam tie ich carbonove paky na serva, a uz sa mi ocesali prevody ale paky drzia, takze spokojnost 100%

Když je vyřežeš z překližky, nepoznáš rozdíl. Mluvím o věcech, kde je uhlík opodstatněný.
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Dawe »

Cau Kluci,
tak uz mam konecne po zaletu MXky.
Tady je video z 3 startu
http://www.youtube.com/watch?v=_ASQlgA35H4
Zatim litam jen rok, takze se mam jeste co ucit, ale s timto erem to pujde skoro samo. Pokud nekdo vahata nad timto erem, vrele doporucuji. V teto velikosti na trhu lepsi neni, muj nazor.
Tak at vam to lita, zatim Dawe
kubajs

#48 Příspěvek od kubajs »

Dawe píše:Cau Kluci,
tak uz mam konecne po zaletu MXky.
Tady je video z 3 startu
http://www.youtube.com/watch?v=_ASQlgA35H4
Zatim litam jen rok, takze se mam jeste co ucit, ale s timto erem to pujde skoro samo. Pokud nekdo vahata nad timto erem, vrele doporucuji. V teto velikosti na trhu lepsi neni, muj nazor.
Tak at vam to lita, zatim Dawe

Nádhera. Už na zálet jsi dal plné výchylky?
Já zatím už asi 2 týdny čekám na přijímač, AR7000 jsou nedostatkové zboží.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Peppy »

Hmm, uplne psycho video, jak z filmu :D. Takze zive farby, ale pekne. Tiez by som mal dat dake nove video lebo tamto co mam tak uz je stare zo zalietavacieho stadia.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Dawe »

kubajs píše:Nádhera. Už na zálet jsi dal plné výchylky?

Pri prvnim startu jsem tam mel ty mensi vychylky, ale hned po chvilce jsem tam dal ty max. Ja jsem zvyklej na EPP s plnejma vychylkama a ty maly mne vadi, ze ero neni obratny. Kdyz jsem loni zacinal s litanim, tak jsem mel jen jedny vychylky na starem radiu a zatim jsem si nezvyknul jich pouzivat vic a to muzu na radiu dat troje vychylky.
Jinak diky za pochvalu. At Ti MXka dela spoustu radosti, jak mne.
Urcite sem potom napis prvni dojmy ze zaletu.
Zatim Dawe
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Dawe »

Peppy píše:Hmm, uplne psycho video, jak z filmu :D. Takze zive farby, ale pekne. Tiez by som mal dat dake nove video lebo tamto co mam tak uz je stare zo zalietavacieho stadia.

Cau Peppy,
urco sem dej nove video, rad se podivam.
Tak at Ti to lita, zatim Dawe
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Peppy »

Dawe píše:
kubajs píše:Nádhera. Už na zálet jsi dal plné výchylky?

Pri prvnim startu jsem tam mel ty mensi vychylky, ale hned po chvilce jsem tam dal ty max. Ja jsem zvyklej na EPP s plnejma vychylkama a ty maly mne vadi, ze ero neni obratny. Kdyz jsem loni zacinal s litanim, tak jsem mel jen jedny vychylky na starem radiu a zatim jsem si nezvyknul jich pouzivat vic a to muzu na radiu dat troje vychylky.
Jinak diky za pochvalu. At Ti MXka dela spoustu radosti, jak mne.
Urcite sem potom napis prvni dojmy ze zaletu.
Zatim Dawe

Ja uz s tym lietam od jari takze uz si nepamatam na dojmy zo zaletu ale lieta to fajn.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Stenly
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Stenly »

Suprovy letadlo ,suprovy video a vcom si to video sestrihal?
Acromaster(Multiplex)-NEW designFlash (Rc-factory)JAZZ (Rc-factory)EasyGlider (Multiplex)HK450(komplet Alu)Trainer 60Optic 6 (Modul Assan 2.4Ghz)Moje modely: http://stenlyjirec.rajce.idnes.cz/
joseff

#54 Příspěvek od joseff »

Video skutečně suprové, zarazila mě jedna maličkost. Při visu na vrtuli byla křidélka stále naplno vpravo a letadlo se neotáčelo kolem své osy, je možné toto nějak vysvětlit?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od JirkaA »

joseff píše:Video skutečně suprové, zarazila mě jedna maličkost. Při visu na vrtuli byla křidélka stále naplno vpravo a letadlo se neotáčelo kolem své osy, je možné toto nějak vysvětlit?

kompenzace momentu vrtule. Vrtulník má na to zadní rotor, tady to honíš křidýlkama.
OK2WY
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Dawe »

Stenly píše:Suprovy letadlo ,suprovy video a vcom si to video sestrihal?

Diky, bohuzel nahrani a strih delal znamy od kamose, takze ja dostal uz jen link na youtubku.
Tady mam jeste nahravku, celeho 3 letu od toho kamose.
http://www.youtube.com/watch?v=T3UGpfzHi2o
Ale je to dost zdlouhave.
Zatim cau Dawe
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Dawe »

JirkaA píše:
joseff píše:Video skutečně suprové, zarazila mě jedna maličkost. Při visu na vrtuli byla křidélka stále naplno vpravo a letadlo se neotáčelo kolem své osy, je možné toto nějak vysvětlit?

kompenzace momentu vrtule. Vrtulník má na to zadní rotor, tady to honíš křidýlkama.

Jen doplnim to, ze nekdy i kridelka naplno nestaci a je potreba kopnout trosku do plynu, aby vrtule vic ofoukla kridelka.
Dawe
JMalik

#58 Příspěvek od JMalik »

Normální stav.
Zkus poladit průměr vrtule se stoupáním tak, aby to mělo dostatečný tah a přitom to solidně akcelerovalo. Už neplatí ten základ před léty, že na vis musíš mít minimální kv, max. statický tah s vrtulí maximálního průměru.
Je lepší mít o pár gramů nižší statický tah ve prospěch rychlé akcelerace z visu.
Základ je ale pořád stejný. Oroštuješ to ve visu a křidélka musí jít vpravo (potom ubereš).
joseff

#59 Příspěvek od joseff »

Moc díky za vysvětlení. Já mám do vysu ještě hooodně daleko. Za 1) moje letadlo se dle testu udrží tak tak na plný plyn a za 2) je to můj první aktobat po cessně i druhé letadlo a tak zatím létám na 50% výchylky 3) mám s Algolem pouze!!!! 45min letu za sebou.
Tohle čarování může následovat až jej řádně udržím ve vzduchu a ne stylem obrat ,ufff nespadl :lol:
Tak jako tak díky za video, je krásně udělaný.
kubajs

#60 Příspěvek od kubajs »

Doplňuju slíbené zkušenosti se servy HS-5085MG z DealExtreme.
Žádnou vadu jsem nezjistil, pořádně jsem to otestoval na servotesteru. Všechny 3 serva (na výškovku použiju radši HS-5245MG) jsou v pořádku. Dodací lhůta z DealExtreme zhruba taková jak z HobbyCity, šlo to asi týden, odeslali do 3 dnů. Zato zásilka akumulátorů z HobbyCity mi visí na proclívací poště už asi týden :(.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“