Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

hraničáku,
oba ty Tvoje poslední příspěvky jsem si radši přečetl víckrát, přesto mi není jasné jak to myslíš.
Ten VF modul slibují, že vyřeší (PPM,PCM....). I kdyby to skutečně šlo, jak bys řešil tu záležitost na pásmu 2,4GHz?
hraničák

#47 Příspěvek od hraničák »

JMalik píše:hraničáku,
oba ty Tvoje poslední příspěvky jsem si radši přečetl víckrát, přesto mi není jasné jak to myslíš.
Ten VF modul slibují, že vyřeší (PPM,PCM....). I kdyby to skutečně šlo, jak bys řešil tu záležitost na pásmu 2,4GHz?

Špatně se asi vyjadřuju, protože opravdu sbírám všechny informace. Myslím to tak, že z Aurory vyndám modul 2,4Ghz a příslušnou anténu a dám tam stávající modul z krystalem z Optica, který pracuje se všemi klasickými PPM přijímači, a klasickou teleskopickou anténu a byl bych zase na frekvenci 40. Alespoň doufám, že to píšu správně. Jestli je tato domněnka blbost, tak mě prosím někdo opravte. Pokud to nebude možné, tak bych nemohl v přechodné době užívat klasické PPM přijímače s krystalem, které mám. Aspoň tak teď chápu tu charakteristiku Aurory jako 2,4/PPM kompatibilní (PPM s VF modulem Spectra - tak myslíte, že to nepůjde s VF modulem pro Optic?)
JMalik

#48 Příspěvek od JMalik »

hraničák píše:

Špatně se asi vyjadřuju, protože opravdu sbírám všechny informace. Myslím to tak, že z Aurory vyndám modul 2,4Ghz a příslušnou anténu a dám tam stávající modul z krystalem z Optica, který pracuje se všemi klasickými PPM přijímači a klasickou teleskopickou anténu. Alespoň doufám, že to píšu správně. Jestli je tato domněnka blbost, tak mě prosím někdo opravte. Pokud to nebude možné, tak bych nemohl v přechodné době užívat klasické PPM přijímače s krystalem, které mám. Aspoň tak teď chápu tu charakteristiku Aurory jako 2,4/PPM kompatibilní (PPM s VF modulem Spectra - tak myslíte, že to nepůjde s VF modulem pro Optic?)

Tahle verze vyloučená zatím není. Dá se jenom počkat jak konkrétně to nakonec vyřeší, ale mohli by to takhle pojmout.
Teď ty 2,4 - Ty se domníváš, že tam osadíš Duplex?
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Peppy »

A dalo by sa aj teraz este kupit Hitec modul 35Mzh?? Lebo by som si rad nechal v niektorych modeloch FM primac ale teraz mam OPTIC 6 SPORT kde nie je vymenny VF.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od arda1 »

Samozřejmě dá-bez problémů.
ICQ 638556901
hraničák

#51 Příspěvek od hraničák »

To JMalik - pro mě je rozhodující možnost létat po přechodnou dobu pokud možno na jednom rádiu jak 2,4 tak klasickou frekvenci 40. Pokud bude mít Aurora, potažmo jejich modul vyřešen zpětný přenos dat, tak půjdu do systému Hitec, ale počkám na to, zda to opravdu bude akceptovat i VF modul s krystalem (nebo se syntézou).
Původně jsem uvažoval, že bych to přímo osadil Duplexem (a jejich systém nevyužil, ale to hlavně kvůli tomu přenosu dat) - ale nevím jestli to půjde osadit a bylo by to drahé a kostrbaté řešení. To už si raději nechám starého Optica na dolétání PPM přijímačů.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od arda1 »

hraničák píše:Pokud bude mít Aurora, potažmo jejich modul vyřešen zpětný přenos dat, tak půjdu do systému Hitec, ale počkám na to, zda to opravdu bude akceptovat i VF modul s krystalem (nebo se syntézou)
No tady snad není o čem debatovat ne? Zpětný přenos dat to má mít.(na 2.4G) :wink:
ICQ 638556901
JENDA01

#53 Příspěvek od JENDA01 »

lubo1 píše:
arda1 píše:Jinak ten "tuner" se jmenuje p.Palík-ať mu tady alespoň nekomolíme jméno. :wink:
OK už som opravil.

Ahoj lubo 1,
musíš si uvědomit že tady mluvíme o vysílačce za 4000kč. I když já jsem ji kupoval v době kdy stála 7000kč. Ale to taky stála MC-12 kterou jsem rovněž vlastnil 8000KČ -HOLÁ-. Takže pokud se budeme držet součastné reality kdy se dala použít ECLIPSE -7 FM/Q-PCM
za cc- 3700-4500kč. Tak mi najdi v této cenové kategorii vysílačku která zvládne tebou zmíněné nastavení. Pokud vynecháme HRAČKY typu FF-6
nebo jí podobné tak budeš muset skočit do kategorie typu FF-10 která je
ale 3x dražší. A pokud nainstaluji do ECLIPSE -Palíka- tak si troufám tvrdit i s rizikem že tady strhnu bouři nevole že má větší užitnou hodnotu než FF-9.S palíkem má takřka volné programování , a s již tebou zmíněné
volné mixy -na trvalo-. Viz .můj příspěvek na vedlejším vlákně -nastavování flaperonů a brzdy . FF-9 má kolega tak to pro mě není tak úplně neznámá.To není útok na FF-9 jenom poměřuji cena /užitná hodnota.

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne čtv 16.07.2009 19:30, celkem upraveno 1 x.
hraničák

#54 Příspěvek od hraničák »

Jasně, už to vím, bo jsem prostudoval katalog. Jen nemám představu, jak bude vypadat ten jejich externí počítač (asi něco jako Jetibox). Ale nechám se překvapit. Jeti možná ani nebude vyvíjet modul Duplex pro Auroru (pokud tam nebude pasovat TF modul pro Optic), protože kdo by nakonec osazoval jedno rádio s 2,4 Ghz jiným obdobným systémem? I když - jeden náš kolega na letišti to tak má.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od arda1 »

Nevím co tam bude ale nebude to řešeno zobrazováním přímo na displeji vysílače?Ale nevím-tipuji.
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od arda1 »

Jinak ty moduly 30/40MHz tam půjdou dle mě bez problémů.
ICQ 638556901
JENDA01

#57 Příspěvek od JENDA01 »

hraničák píše:

Špatně se asi vyjadřuju, protože opravdu sbírám všechny informace. Myslím to tak, že z Aurory vyndám modul 2,4Ghz a příslušnou anténu a dám tam stávající modul z krystalem z Optica, který pracuje se všemi klasickými PPM přijímači, a klasickou teleskopickou anténu a byl bych zase na frekvenci 40. Alespoň doufám, že to píšu správně. Jestli je tato domněnka blbost, tak mě prosím někdo opravte. Pokud to nebude možné, tak bych nemohl v přechodné době užívat klasické PPM přijímače s krystalem, které mám. Aspoň tak teď chápu tu charakteristiku Aurory jako 2,4/PPM kompatibilní (PPM s VF modulem Spectra - tak myslíte, že to nepůjde s VF modulem pro Optic?)

Ahoj,
samozdřejmě že to půjde s modulem optic FM. A rovněž obráceně. Nové moduly hitec 2,4Ghz budou se staršími vysílači HITEC které je mají výměnné plně kompaktibilní. Alespoň je to tak inzerované firmou.
A je to celkem logické. Proč měnit -zavedené-.

Jenda
Mikelo

#58 Příspěvek od Mikelo »

Jo, Eclipse7 mám. S originálním firmware málo mixů, málo modelů v paměti, mod heli skoro na nic, chyby v součinnosti mixů, nemožnost přeobsadit přepínače. A myslím že jsem na pár drobností ještě zapomněl. Modul Spectra žere baterky jak kyselina.
Firmware vyřešil Palík, modul instalace Duplexu. Od té doby spokojenost.
Když uvážím původní cenu, před výprodejem, tak to byl ve vztahu k ní poloviční zmetek.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od lubo1 »

[quote="JENDA01"]
K tej cene. Mal som MC12 - stála ma u Pelikánov v sade pod 7 litrov, FC16ka stála okolo 8, FC18 asi 30, FC28 tesne pod 40, Za Eclipsu som nechal u Pelikánov ... okolo desiatky, nepametám presne.
Dobré rádio za 4,5? no keby si trošku pritlačil okolo šiestich bolo u Pelikánov Evo9.
V dnešnej dobe už trošku out, ale za tie prachy??
Ešte ma napadá jedna "vada" - neviem, či to Palik vyriešil - prenos trimov cez voľný mix - ak soi chcel dať z neakého dôvodu dve servá na jeden knipel... To mi u origo softu tiež chýbalo - žiaden voľný mix neprenášal trim.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
JENDA01

#60 Příspěvek od JENDA01 »

Mikelo píše:Jo, Eclipse7 mám. S originálním firmware málo mixů, málo modelů v paměti, mod heli skoro na nic, chyby v součinnosti mixů, nemožnost přeobsadit přepínače. A myslím že jsem na pár drobností ještě zapomněl. Modul Spectra žere baterky jak kyselina.
Firmware vyřešil Palík, modul instalace Duplexu. Od té doby spokojenost.
Když uvážím původní cenu, před výprodejem, tak to byl ve vztahu k ní poloviční zmetek.

Ahoj,
řešil jsem to stejně. Spokojenost taktéž. Jinak s tim soft v této kategorii
(před -Palíkem-) měly vady i -tkz. značkové rádiá.- O -lakování -zákazníků co všechno dovedou jsem si udělal po zkušenostech svůj obrázek. Je to furt jenom kšeft. 8)

Jenda
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“