ASW-28
Vrtule...
Zdravím vás, pánové a mám dotaz ohledně vrtule - trošku má motor vibrace a dělá to ta vrtule - jaký rozměr má? Někde jsem četl, že snad 10x6, ale nejsem si jist. Rád bych koupil nějakou náhradu.
Jinak k modelu - je velice slušný, byť tam není spoustu věcí domyšleno, ale jako celek vypadá moc dobře
...
Jak jste vymysleli chlazení akumulátoru a hlavně regulátoru? Udělal jsem malou zkoušku a akumulátor byl v pohodě - použil jsem Hyperion 2S 1.100 mAh, ale regulátor byl celkem dost teplý a obávám se, že by to nevydržel... Mám sto chutí jej umístit do kabiny a do ní udělat pár větších větracích otvorů... Už tam mám sice rádio - Electron 6CH od Hitecu a mám na křídle nastavené flaperony - ale to by se pak přesunulo pod kabinu a celý její prostor by mohl využít regulátor - co myslíte?
Mějte se krásně
Jinak k modelu - je velice slušný, byť tam není spoustu věcí domyšleno, ale jako celek vypadá moc dobře
Jak jste vymysleli chlazení akumulátoru a hlavně regulátoru? Udělal jsem malou zkoušku a akumulátor byl v pohodě - použil jsem Hyperion 2S 1.100 mAh, ale regulátor byl celkem dost teplý a obávám se, že by to nevydržel... Mám sto chutí jej umístit do kabiny a do ní udělat pár větších větracích otvorů... Už tam mám sice rádio - Electron 6CH od Hitecu a mám na křídle nastavené flaperony - ale to by se pak přesunulo pod kabinu a celý její prostor by mohl využít regulátor - co myslíte?
Mějte se krásně
batériu mám čo najviac vpredu, a leží priamo na regulátore. Regulátor sa hreje ale asi je to ešte v norme.
Do kabíny som navŕtal 2 nasávacie otvory a 2 výfukové otvory asi o priemere 7 mm /neviem presne/...
Ešte uvažujem že dám 2 balzové prepážky na regulátor, aby bola medzi baterkou a regulátorom aspoň 2 mm medzera ale ešte uvidím či bude treba...
Do kabíny som navŕtal 2 nasávacie otvory a 2 výfukové otvory asi o priemere 7 mm /neviem presne/...
Ešte uvažujem že dám 2 balzové prepážky na regulátor, aby bola medzi baterkou a regulátorom aspoň 2 mm medzera ale ešte uvidím či bude treba...
Díky moc, přátelé, za odpovědi. Koupil jsem to ASWčko ve verzi ARF a tak vlastně ani nevím, jaké je tovární uložení všech komponent.
Co se týče váhy - napadlo mně to dovážit - pokud bude třeba - těžší sadou lipolek - možná i dva dvoučlánky 1.100 v paralelním zapojení - dvojnásobná kapacita při zachování stejné voltáže - uvidím - až bude první let, tak ten ukáže, co a jak
...
A ještě se vrátím k té vrtuli - neznáte prosím vás ten rozměr?
Co se týče váhy - napadlo mně to dovážit - pokud bude třeba - těžší sadou lipolek - možná i dva dvoučlánky 1.100 v paralelním zapojení - dvojnásobná kapacita při zachování stejné voltáže - uvidím - až bude první let, tak ten ukáže, co a jak
A ještě se vrátím k té vrtuli - neznáte prosím vás ten rozměr?
Turnigy 9X V2 a k tomu 3x Rx Turnigy a 1x Rx FlySky.
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
Zdravím, tak jsem byl v neděli úspěšně záletnout ASW 28... Lítá perfektně a jedinou úpravu, kterou jsem dělal, bylo olepení trupu zespodu páskou, kvůli přistávání a zpevnění wingletů také páskou a to pouze na náběžné hraně...
Ohledně umístění baterky a regulátoru - baterku jsem šoupnul do špice pod gumičku - to, že se tam trošku pohybuje vůbec ničemu nevadí - ani těžišti - hlavně tedy z důvodu malé váhy akumulátoru... Chlazení regulátoru jsem nakonec neřešil skoro nijak - jen jsem ho postavil na jednu úzkou stranu - jakoby ve tvaru obráceného písmene T k trupu - a nijak jsem ho nefixoval - drží v této poloze díky kabelům od motoru - a je až za akumulátory... Nic jsem nedovažoval a vrtuli jsem použil - prozatím - pevnou GWS 10x4,7 - takovou tu oranžovou... A pak musím koupit sklopku a bude to super, ale na zálet byla tato perfektní... A dále jsem panty vůbec neprořezával - jen jsem je párkrát rozhýbal rukou a stále je odezva na křidélka velice dobrá - na rekreační větroň! Ten, kdo z toho chce mít akrobata, samozřejmě musí udělat jisté úpravy, ale jako rekreačka bohatě stačí bez úprav... Na akrobacii mám jiné modely
...
Takže jsem s ASWčkem velice spokojen - splnil to, co jsem od něj chtěl
- pohodový rekreační model, který se naštěstí musí stále řídit - a to je perfektní vlastnost - jinak by to byla velká nuda
...
Ohledně umístění baterky a regulátoru - baterku jsem šoupnul do špice pod gumičku - to, že se tam trošku pohybuje vůbec ničemu nevadí - ani těžišti - hlavně tedy z důvodu malé váhy akumulátoru... Chlazení regulátoru jsem nakonec neřešil skoro nijak - jen jsem ho postavil na jednu úzkou stranu - jakoby ve tvaru obráceného písmene T k trupu - a nijak jsem ho nefixoval - drží v této poloze díky kabelům od motoru - a je až za akumulátory... Nic jsem nedovažoval a vrtuli jsem použil - prozatím - pevnou GWS 10x4,7 - takovou tu oranžovou... A pak musím koupit sklopku a bude to super, ale na zálet byla tato perfektní... A dále jsem panty vůbec neprořezával - jen jsem je párkrát rozhýbal rukou a stále je odezva na křidélka velice dobrá - na rekreační větroň! Ten, kdo z toho chce mít akrobata, samozřejmě musí udělat jisté úpravy, ale jako rekreačka bohatě stačí bez úprav... Na akrobacii mám jiné modely
Takže jsem s ASWčkem velice spokojen - splnil to, co jsem od něj chtěl
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Diabolek píše:Zdravím, tak jsem byl v neděli úspěšně záletnout ASW 28... Lítá perfektně a jedinou úpravu, kterou jsem dělal, bylo olepení trupu zespodu páskou, kvůli přistávání a zpevnění wingletů také páskou a to pouze na náběžné hraně...
Ohledně umístění baterky a regulátoru - baterku jsem šoupnul do špice pod gumičku - to, že se tam trošku pohybuje vůbec ničemu nevadí - ani těžišti - hlavně tedy z důvodu malé váhy akumulátoru... Chlazení regulátoru jsem nakonec neřešil skoro nijak - jen jsem ho postavil na jednu úzkou stranu - jakoby ve tvaru obráceného písmene T k trupu - a nijak jsem ho nefixoval - drží v této poloze díky kabelům od motoru - a je až za akumulátory... Nic jsem nedovažoval a vrtuli jsem použil - prozatím - pevnou GWS 10x4,7 - takovou tu oranžovou... A pak musím koupit sklopku a bude to super, ale na zálet byla tato perfektní... A dále jsem panty vůbec neprořezával - jen jsem je párkrát rozhýbal rukou a stále je odezva na křidélka velice dobrá - na rekreační větroň! Ten, kdo z toho chce mít akrobata, samozřejmě musí udělat jisté úpravy, ale jako rekreačka bohatě stačí bez úprav... Na akrobacii mám jiné modely...
Takže jsem s ASWčkem velice spokojen - splnil to, co jsem od něj chtěl- pohodový rekreační model, který se naštěstí musí stále řídit - a to je perfektní vlastnost - jinak by to byla velká nuda
...
Tak gratuluju!
Zajímavé jak tento model vzbuzuje rozporuplné reakce. Buď je to "bezva letadlo", nebo "děs a hrůza"
Dneskka si pro něho jdu na poštu, tak doufám že budu patřit k té první skupině...
RiMr píše:Tak gratuluju!
Zajímavé jak tento model vzbuzuje rozporuplné reakce. Buď je to "bezva letadlo", nebo "děs a hrůza"
Dneskka si pro něho jdu na poštu, tak doufám že budu patřit k té první skupině...
Je to ako so všetkým...... záleží čo od toho očakávaš.
Veľké rozpetie, krátky trup, malá výškovka - treba to stále riadiť. Má tendenciu stáčať sa po vetre. Pri pretiahnutí a ztrate rýchlosti prepadáva do vývrtky. Ak vieš čo s tým je to zábavné polietanie. Ak si niečo také neriadil - je to horor.
Ja som bol včera lietať s kolegom. Zatiaľ sa bojí štartu, tak mu to po prvom nastúpaní predam a on už potom lieta sám. Po vypnutí motora, stále snaha o pád po krídle. Tak som to akosi dokočíroval a posadil - zaseknuté krídelko naplno v dolnej polohe. To už sa stalo druhý krát. Ja to akosi posadím, ale keby riadil menej skúsený kolega......
Díky RiMre
... Věřím, že nebudeš litovat a máš úplnou pravdu - je to jak to, tak i ono
- trošku mi to připomíná vysílač Turnigy 9X - také jsou zde dva největší tábory - a já budu také snad brzo "členem" té první - nadšené skupiny, neboť se na ni velmi těším a po Tvých zkušenostech a krásné "rozborce" jsem ještě více natěšen
... Mám ji objednanou - V2 - a stihl jsem k tomu ještě objednat i další dva přijímače
...
Ale zpět k letadlu - doufám, že budeš mít štěstí a budeš mít v pořádku vrtuli - já ji mám dost nevyváženou - takže dost vibrovala - nahradil jsem ji tedy GWSkou, sice "jen" 10x4,7 a né 10x6, ale to nevadí - táhlo to i tak slušně a mnělo to menší odběr - takže pohoda - jen je škoda, že zatím nemám sklopku, takže při bezmotorovém letu dost brzdila, ale zase jsem mohl přistát i bez flaperonů
Ale zpět k letadlu - doufám, že budeš mít štěstí a budeš mít v pořádku vrtuli - já ji mám dost nevyváženou - takže dost vibrovala - nahradil jsem ji tedy GWSkou, sice "jen" 10x4,7 a né 10x6, ale to nevadí - táhlo to i tak slušně a mnělo to menší odběr - takže pohoda - jen je škoda, že zatím nemám sklopku, takže při bezmotorovém letu dost brzdila, ale zase jsem mohl přistát i bez flaperonů
No, není to nic moc... Ale také žádná hrůza - samozřejmě by předělání serv ke křidélkům jen a jen prospělo, ale i tak se s tím dá bez problémů lítat - samozřejmě píšu jen svůj pohled na věc...
lubo 1 - A to zablokování křidélka - čím to bylo prosím způsobeno? Nevysmeklo se třeba táhlo z páky u serva?
lubo 1 - A to zablokování křidélka - čím to bylo prosím způsobeno? Nevysmeklo se třeba táhlo z páky u serva?
RiMr píše:No, ty náhony křidýlek jsou tam asi fakt na prdlačku...
´Tie náhony treba vykuchnúť rovno. Má to malé výchylky a opacnú diferenciaciu.... výchylka dolu je skoro dvojnásobná. Keby to bolo moje, vykuchol by som to hneď.
Na druhej strane, na to že to je EPP a predok je hodne "bachratý", má to celkom slušnú prenikavosť proti vetru. Origo pohon je ale dosť slabý. Je tam neaké CDčko motor a dvojčlánok. Zmerať to nemám ako, pretože je tam T DEAN konektor a stým som nekompatibilný a kúpiť ho a vyrobiť redukciu už nemám kde.....
Trup a jeho vyztuženie je vyriešené veľmi zaujímavo. Zaistenie krídel sa mi ale nepáči....