ASW-28

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

#46 Příspěvek od robotmz »

to nebude môj prípad...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od lubo1 »

robotmz píše:to nebude môj prípad...

Ty si mal jeden článok 3,6V a druhý 0,8V....
robotmz

#48 Příspěvek od robotmz »

to som netušil že až taký rozdiel...
Diabolek

Vrtule...

#49 Příspěvek od Diabolek »

Zdravím vás, pánové a mám dotaz ohledně vrtule - trošku má motor vibrace a dělá to ta vrtule - jaký rozměr má? Někde jsem četl, že snad 10x6, ale nejsem si jist. Rád bych koupil nějakou náhradu.

Jinak k modelu - je velice slušný, byť tam není spoustu věcí domyšleno, ale jako celek vypadá moc dobře :-)...

Jak jste vymysleli chlazení akumulátoru a hlavně regulátoru? Udělal jsem malou zkoušku a akumulátor byl v pohodě - použil jsem Hyperion 2S 1.100 mAh, ale regulátor byl celkem dost teplý a obávám se, že by to nevydržel... Mám sto chutí jej umístit do kabiny a do ní udělat pár větších větracích otvorů... Už tam mám sice rádio - Electron 6CH od Hitecu a mám na křídle nastavené flaperony - ale to by se pak přesunulo pod kabinu a celý její prostor by mohl využít regulátor - co myslíte?

Mějte se krásně :-)
walter2

#50 Příspěvek od walter2 »

Ja mám zkusenost ze setoveho vybaveni, ze se vse uchladi OK.

Zaroven baterii i regulator mám uplne vepredu, protoze, jinak se mi zda, ze je mode tezky na zadek.

Prijimac jsem také uvazoval dat do kabiny, nakonec se mi vesel na misto originalu.
robotmz

#51 Příspěvek od robotmz »

batériu mám čo najviac vpredu, a leží priamo na regulátore. Regulátor sa hreje ale asi je to ešte v norme.
Do kabíny som navŕtal 2 nasávacie otvory a 2 výfukové otvory asi o priemere 7 mm /neviem presne/...
Ešte uvažujem že dám 2 balzové prepážky na regulátor, aby bola medzi baterkou a regulátorom aspoň 2 mm medzera ale ešte uvidím či bude treba...
Diabolek

#52 Příspěvek od Diabolek »

Díky moc, přátelé, za odpovědi. Koupil jsem to ASWčko ve verzi ARF a tak vlastně ani nevím, jaké je tovární uložení všech komponent.

Co se týče váhy - napadlo mně to dovážit - pokud bude třeba - těžší sadou lipolek - možná i dva dvoučlánky 1.100 v paralelním zapojení - dvojnásobná kapacita při zachování stejné voltáže - uvidím - až bude první let, tak ten ukáže, co a jak :-)...

A ještě se vrátím k té vrtuli - neznáte prosím vás ten rozměr?
Turnigy 9X V2 a k tomu 3x Rx Turnigy a 1x Rx FlySky.
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
robotmz

#53 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.

Môže mi tu niekto napísať, kto dával na ASW28 serva priamo ku krídelkám ako vypadá ten pant, kde začať rezať prípadne ako postupovať?

Ak by ešte bolo nejaké foto bolo by to super.

Kolega mi ide dávať serva na miesto kde je tá okrúhla krytka, nakoľko ten pant robí problémy...
Diabolek

#54 Příspěvek od Diabolek »

Zdravím, tak jsem byl v neděli úspěšně záletnout ASW 28... Lítá perfektně a jedinou úpravu, kterou jsem dělal, bylo olepení trupu zespodu páskou, kvůli přistávání a zpevnění wingletů také páskou a to pouze na náběžné hraně...

Ohledně umístění baterky a regulátoru - baterku jsem šoupnul do špice pod gumičku - to, že se tam trošku pohybuje vůbec ničemu nevadí - ani těžišti - hlavně tedy z důvodu malé váhy akumulátoru... Chlazení regulátoru jsem nakonec neřešil skoro nijak - jen jsem ho postavil na jednu úzkou stranu - jakoby ve tvaru obráceného písmene T k trupu - a nijak jsem ho nefixoval - drží v této poloze díky kabelům od motoru - a je až za akumulátory... Nic jsem nedovažoval a vrtuli jsem použil - prozatím - pevnou GWS 10x4,7 - takovou tu oranžovou... A pak musím koupit sklopku a bude to super, ale na zálet byla tato perfektní... A dále jsem panty vůbec neprořezával - jen jsem je párkrát rozhýbal rukou a stále je odezva na křidélka velice dobrá - na rekreační větroň! Ten, kdo z toho chce mít akrobata, samozřejmě musí udělat jisté úpravy, ale jako rekreačka bohatě stačí bez úprav... Na akrobacii mám jiné modely ;-)...

Takže jsem s ASWčkem velice spokojen - splnil to, co jsem od něj chtěl :-) - pohodový rekreační model, který se naštěstí musí stále řídit - a to je perfektní vlastnost - jinak by to byla velká nuda :-)...
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od RiMr »

Diabolek píše:Zdravím, tak jsem byl v neděli úspěšně záletnout ASW 28... Lítá perfektně a jedinou úpravu, kterou jsem dělal, bylo olepení trupu zespodu páskou, kvůli přistávání a zpevnění wingletů také páskou a to pouze na náběžné hraně...

Ohledně umístění baterky a regulátoru - baterku jsem šoupnul do špice pod gumičku - to, že se tam trošku pohybuje vůbec ničemu nevadí - ani těžišti - hlavně tedy z důvodu malé váhy akumulátoru... Chlazení regulátoru jsem nakonec neřešil skoro nijak - jen jsem ho postavil na jednu úzkou stranu - jakoby ve tvaru obráceného písmene T k trupu - a nijak jsem ho nefixoval - drží v této poloze díky kabelům od motoru - a je až za akumulátory... Nic jsem nedovažoval a vrtuli jsem použil - prozatím - pevnou GWS 10x4,7 - takovou tu oranžovou... A pak musím koupit sklopku a bude to super, ale na zálet byla tato perfektní... A dále jsem panty vůbec neprořezával - jen jsem je párkrát rozhýbal rukou a stále je odezva na křidélka velice dobrá - na rekreační větroň! Ten, kdo z toho chce mít akrobata, samozřejmě musí udělat jisté úpravy, ale jako rekreačka bohatě stačí bez úprav... Na akrobacii mám jiné modely ;-)...

Takže jsem s ASWčkem velice spokojen - splnil to, co jsem od něj chtěl :-) - pohodový rekreační model, který se naštěstí musí stále řídit - a to je perfektní vlastnost - jinak by to byla velká nuda :-)...

Tak gratuluju!
Zajímavé jak tento model vzbuzuje rozporuplné reakce. Buď je to "bezva letadlo", nebo "děs a hrůza"
Dneskka si pro něho jdu na poštu, tak doufám že budu patřit k té první skupině... :D
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:Tak gratuluju!
Zajímavé jak tento model vzbuzuje rozporuplné reakce. Buď je to "bezva letadlo", nebo "děs a hrůza"
Dneskka si pro něho jdu na poštu, tak doufám že budu patřit k té první skupině... :D

Je to ako so všetkým...... záleží čo od toho očakávaš.
Veľké rozpetie, krátky trup, malá výškovka - treba to stále riadiť. Má tendenciu stáčať sa po vetre. Pri pretiahnutí a ztrate rýchlosti prepadáva do vývrtky. Ak vieš čo s tým je to zábavné polietanie. Ak si niečo také neriadil - je to horor.
Ja som bol včera lietať s kolegom. Zatiaľ sa bojí štartu, tak mu to po prvom nastúpaní predam a on už potom lieta sám. Po vypnutí motora, stále snaha o pád po krídle. Tak som to akosi dokočíroval a posadil - zaseknuté krídelko naplno v dolnej polohe. To už sa stalo druhý krát. Ja to akosi posadím, ale keby riadil menej skúsený kolega......
Diabolek

#57 Příspěvek od Diabolek »

Díky RiMre :-)... Věřím, že nebudeš litovat a máš úplnou pravdu - je to jak to, tak i ono :-) - trošku mi to připomíná vysílač Turnigy 9X - také jsou zde dva největší tábory - a já budu také snad brzo "členem" té první - nadšené skupiny, neboť se na ni velmi těším a po Tvých zkušenostech a krásné "rozborce" jsem ještě více natěšen :-)... Mám ji objednanou - V2 - a stihl jsem k tomu ještě objednat i další dva přijímače :-)...

Ale zpět k letadlu - doufám, že budeš mít štěstí a budeš mít v pořádku vrtuli - já ji mám dost nevyváženou - takže dost vibrovala - nahradil jsem ji tedy GWSkou, sice "jen" 10x4,7 a né 10x6, ale to nevadí - táhlo to i tak slušně a mnělo to menší odběr - takže pohoda - jen je škoda, že zatím nemám sklopku, takže při bezmotorovém letu dost brzdila, ale zase jsem mohl přistát i bez flaperonů :-)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od RiMr »

No, ty náhony křidýlek jsou tam asi fakt na prdlačku...
Diabolek

#59 Příspěvek od Diabolek »

No, není to nic moc... Ale také žádná hrůza - samozřejmě by předělání serv ke křidélkům jen a jen prospělo, ale i tak se s tím dá bez problémů lítat - samozřejmě píšu jen svůj pohled na věc...

lubo 1 - A to zablokování křidélka - čím to bylo prosím způsobeno? Nevysmeklo se třeba táhlo z páky u serva?
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:No, ty náhony křidýlek jsou tam asi fakt na prdlačku...

´Tie náhony treba vykuchnúť rovno. Má to malé výchylky a opacnú diferenciaciu.... výchylka dolu je skoro dvojnásobná. Keby to bolo moje, vykuchol by som to hneď.
Na druhej strane, na to že to je EPP a predok je hodne "bachratý", má to celkom slušnú prenikavosť proti vetru. Origo pohon je ale dosť slabý. Je tam neaké CDčko motor a dvojčlánok. Zmerať to nemám ako, pretože je tam T DEAN konektor a stým som nekompatibilný a kúpiť ho a vyrobiť redukciu už nemám kde.....
Trup a jeho vyztuženie je vyriešené veľmi zaujímavo. Zaistenie krídel sa mi ale nepáči....
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“