Hotliner Parabolic
Díky za odpověď. Asi tam tedy dám ty Robbe 4,3g a uvidím, jak to s nima půjde... Nějaký HXT 900 doma mám a teď jsem to zkoušel, že se do křidélek vejdou úplně přesně (možná až moc těsně) - páka serva je až u stěny, ale nějak nevypadalo, že by jí to vadilo a pohybovala se bez zdánlivýho odporu.
Ještě k těm 4,3g servům... vyrábějí se vůbec nějaké jiné takovéto tenké s větším tahem než těch 0,7g/cm (při 4,8V)?
Ještě k těm 4,3g servům... vyrábějí se vůbec nějaké jiné takovéto tenké s větším tahem než těch 0,7g/cm (při 4,8V)?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Já tam mám serva od E-flite, kouknu doma přesně jaké abych byl přesnej, jen jsem chtěl říci, že nějakou velkou divočinu s tím stejně dělat nemůžeš. Já jsem ještě krídla zpevnil sklem a stejně se krídla prohejbaj a nedrží. Takže je to sice letadlo do rychlosti, protože bez rychlosti se mu to moc nelíbí ( pozor padá po křídle ), ale na prudké výkruty pozor už jsem o něj málem přišel. Tak letu zdar 
Jo díky, koukni co to máš přesně v té výškovce... Nějaké šílenosti s tím asi dělat nebudu, to jsem si mohl vybrat Blizzarda. Chtěl jsem něco trochu rychlejšího a většího než mám teď. Aby se to dalo použít jako větroň do termiky a taky na rychlejší nízké průlety
a zvládlo to akrobacii. Takové univerzální letadlo. Na šílené výkruty mám samokřídlo, ale to vystužení skelnou páskou ještě zvážím. 
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Pozor tohle ero na termiku neni, poletas s tim vykruty, lety na zadech, nizke prulety to ano, ale jinak se to neda na nic jineho pouzit. Nechci te zrazovat jen super letadlo na lehkou termiku neco akrobacie ke treba ION a nebo neco podobneho, mluvim z vlasni zkusenosti, koupil jsem Parabolica a nyni vim, ze uz to neni ono, tak to jeste zvaz. 
Chápu že čistej termickej větroň to určitě nebude, to by mě zatím asi ani tak nebavilo si dlouho pomalu poletovat v kruzích
S elektronikou bych se měl vejít do 700g, což vychází něco málo pod 25g/dm2 a to zas není tak moc. Snad by to tedy nějakou tu termiku zvládat mohlo... Zatím jsem chtěl něco z EPP, na balsu se ještě necítím
. Zatím mám jen modely do 1m rozpětí (Aerobird 1m, cvičný "polo větroň" bez křidélek, samokřídlo na blbosti 0,8m a takovou poletuchu 0,7m). Zvažovat už toho moc nemůžu, už to mám koupené
Teď jen uvažuji jaké tam dát servo do výškovky.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:Chápu že čistej termickej větroň to určitě nebude, to by mě zatím asi ani tak nebavilo si dlouho pomalu poletovat v kruzíchS elektronikou bych se měl vejít do 700g, což vychází něco málo pod 25g/dm2 a to zas není tak moc. Snad by to tedy nějakou tu termiku zvládat mohlo... Zatím jsem chtěl něco z EPP, na balsu se ještě necítím
. Zatím mám jen modely do 1m rozpětí (Aerobird 1m, cvičný "polo větroň" bez křidélek, samokřídlo na blbosti 0,8m a takovou poletuchu 0,7m). Zvažovat už toho moc nemůžu, už to mám koupené
Teď jen uvažuji jaké tam dát servo do výškovky.
Plošné zatížení není jediným faktorem, které určuje termické létání.
Ještě jeden dotaz:
Čím slepit hlavní křídlo? Mám teď doma Purex (rapid i standard) a Styrolep. Ten Arcel je oproti normálnímu EPP dost hladkej, takže by se ten spoj asi musel trochu obrousit, aby se to dobře spojilo. Ale nejsem si jistej aby to pak nebylo moc tvrdý. V návodu píšou CA lepidlo, ale to teď doma nemám. Nechci s tím dělat experimenty, tak se radši ptám.
Čím slepit hlavní křídlo? Mám teď doma Purex (rapid i standard) a Styrolep. Ten Arcel je oproti normálnímu EPP dost hladkej, takže by se ten spoj asi musel trochu obrousit, aby se to dobře spojilo. Ale nejsem si jistej aby to pak nebylo moc tvrdý. V návodu píšou CA lepidlo, ale to teď doma nemám. Nechci s tím dělat experimenty, tak se radši ptám.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Nevím jak normální CA lepidlo a Arcel (EPP) jdou dohromady, jestli není potřeba nějaké na EPP, aby to nerozežíralo. A speciál modelářský je už celkem problém koupit. Nejbližší modelářskou prodejnu mám 20km a nebo pak přes net, což vyjde cenově nastejno. Pokud je jedno jaké, tak si to můžu koupit třeba v drogerii, ale normálně s CA lepidlem modely nelepím, tak se v tom tak nevyznám...
EDIT: No tak už je to jedno... slepil jsem to Purexem Rapid a Styrolepem. Snad to bude držet dobře.
EDIT: No tak už je to jedno... slepil jsem to Purexem Rapid a Styrolepem. Snad to bude držet dobře.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Dávám to dohromady dost pomalu... poslední věc co potřebuji vyřešit je unašeč vrtule. Dám tam sklopku 10x6 asi Aeronaut CAM. Součástí stavebnice je kužel 38mm, ale bez unašeče. Motor chci použít s hřídelí 3mm. Ale jaksi nemůžu najít vhodný unašeč nebo nový kužel 38mm.
Koukal jsem na RAY Turbo kužely (40mm), ale je to dobrá kvalita?
Navíc u nich mají psáno že jsou s kleštinou 3,2mm a to je moc. Možná je to blbá otázka, ale kdybych si koupil zvlášť kleštinu na hřídel 3mm, bude to pasovat do toho kuželu?
Jaký kužel byste mi na to doporučili? Nejlépe nějaký turbo (s chlazením)
Koukal jsem na RAY Turbo kužely (40mm), ale je to dobrá kvalita?
Navíc u nich mají psáno že jsou s kleštinou 3,2mm a to je moc. Možná je to blbá otázka, ale kdybych si koupil zvlášť kleštinu na hřídel 3mm, bude to pasovat do toho kuželu?
Jaký kužel byste mi na to doporučili? Nejlépe nějaký turbo (s chlazením)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- crazy nemo
http://www.pohodalet.cz/cz/hlavni.htm
máš tam všechny různékombinace unašečů a kuželů a provedení je OK
máš tam všechny různékombinace unašečů a kuželů a provedení je OK
- Mira96
- Kontaktovat uživatele:
Parabolic
Tohle éro jsem si taky nedávno pořídil, jako náhradu za loni umřelého Blizzarda. Je to přesně co jsem chtěl - něco mezi Easy Gliderem a Blizzardem. Lítá to opravdu skvěle a není to taková potvora jako byl Blizzard, co s s ním dovolím - po tom by se mi Blizzard zaryl do země.
Koupil jsem to ve verzi KIT, dá se to opravdu slepit za dopoledne a večer zalítnout. Poháním to AXI 2217/24, regl je tam SPIN 44 a baterka 3S Kokam 2100 mAh. Serva v křídlech HS-56BB, vzadu Robbe 4,3 g. V téhle konfiguraci to stoupá kolmo do oblak, termiku jsem nezkoušel, zatím s tím pořád provádím nějaké kraviny v povětří. Mohu vřele dopručit jako rychlejší éro na vyblbnutí, které se vejde vcelku do auta a nebo se dá odvézt v jedné ruce na kole.
Koupil jsem to ve verzi KIT, dá se to opravdu slepit za dopoledne a večer zalítnout. Poháním to AXI 2217/24, regl je tam SPIN 44 a baterka 3S Kokam 2100 mAh. Serva v křídlech HS-56BB, vzadu Robbe 4,3 g. V téhle konfiguraci to stoupá kolmo do oblak, termiku jsem nezkoušel, zatím s tím pořád provádím nějaké kraviny v povětří. Mohu vřele dopručit jako rychlejší éro na vyblbnutí, které se vejde vcelku do auta a nebo se dá odvézt v jedné ruce na kole.
Naposledy upravil(a) Mira96 dne sob 05.06.2010 16:09, celkem upraveno 1 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=397
Tak jsem dnes konečně Parabolica zalítnul. Je to skvělé letadlo.
Konfigurace: Motor KDA 22-20L, vrtule Aero CAM 9x7, regl. Power HD 30A, lipol Zippy 2200 3S, serva mám všude HXT 900 kromě směrovky, kde jsem dal pro jistotu tenké servo Vigor s tahem 1,5kg a přijímač je Assan. Starty ještě budu muset pořádně nacvičit... sice jsem zatím nespadl, ale kymácelo se to ze strany na stranu
Asi mám i moc velké výchylky. Krásné je svištění křídel (skoro až pískot). Při skoro plném plynu to jde téměř kolmo vzhůru (s vrtulí 10x6 by to šlo i při půlce). Rychlost letu je pro mě úplně dostačující, během pár vteřin to dolétne na hranici viditelnosti. Moc jsem to na začátek nešetřil a tak byla elektronika po přistání (asi 12minut motorového letu) docela zahřátá, ale ruka se na tom ještě dala udržet. Kužel jsem koupil v provedení turbo 38mm od pohodalet.cz Kdo chce svižné pěkně vypadající letadlo, tak mohu jen doporučit. 
Konfigurace: Motor KDA 22-20L, vrtule Aero CAM 9x7, regl. Power HD 30A, lipol Zippy 2200 3S, serva mám všude HXT 900 kromě směrovky, kde jsem dal pro jistotu tenké servo Vigor s tahem 1,5kg a přijímač je Assan. Starty ještě budu muset pořádně nacvičit... sice jsem zatím nespadl, ale kymácelo se to ze strany na stranu
OPTIC 6 2,4Ghz Assan