va-models Pitts z EPP
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
ještě prosím tě nevíš jak ho ta měl namontovanej.
Jde mi o tu osičku, jestli se dá přelisovat na druhou stranu.
Mě se to nepovedlo, tak jsem ho namontoval tak jak je koupenej.
Musel jsem přidělat ještě šaškárnu z hliníku na jeho montáž (koupeno v HC), ale štve mě to je to zase o to těžší.
Jde mi o tu osičku, jestli se dá přelisovat na druhou stranu.
Mě se to nepovedlo, tak jsem ho namontoval tak jak je koupenej.
Musel jsem přidělat ještě šaškárnu z hliníku na jeho montáž (koupeno v HC), ale štve mě to je to zase o to těžší.
EasyStar, Toro900, P51D Mustang - LM,
Pitts 2SCX - VA, Flash - RC Faktory, YAK55 3DProfile - Hyperion
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Pitts 2SCX - VA, Flash - RC Faktory, YAK55 3DProfile - Hyperion
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Filian,
Jeden z nejlepších motorů, který se do těchhle poletovadel (cca 500g) používá je "velký červený" MP JET. Porovnej si parametry s ostatními uvažovanými. Aku bych tam dal určitě 3s a kapacitu kolem 1300mAh (nebo jinak řečeno DO 1300). Hlavně za každou cenu udržet dole hmotnost, jinak to nebude ono.
Jeden z nejlepších motorů, který se do těchhle poletovadel (cca 500g) používá je "velký červený" MP JET. Porovnej si parametry s ostatními uvažovanými. Aku bych tam dal určitě 3s a kapacitu kolem 1300mAh (nebo jinak řečeno DO 1300). Hlavně za každou cenu udržet dole hmotnost, jinak to nebude ono.
Naposledy upravil(a) JMalik dne sob 12.09.2009 23:29, celkem upraveno 2 x.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Filian,
Jeden z nejlepších motorů, který se do těchhle poletovadel používá je "velký červený" MP JET.
Ten motor je super, ale do tohodle era je malej !! To neni 450g Flash, to je metrovej dvojploch, 700-750g almara hrnouci se vzduchem, 40dm2 plocha kridla. 200W je minimum, 250-280W uz vpohode. Ale to z V.C. opravdu dostat nepujde.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:JMalik píše:Filian,
Jeden z nejlepších motorů, který se do těchhle poletovadel používá je "velký červený" MP JET.
Ten motor je super, ale do tohodle era je malej !! To neni 450g Flash, to je metrovej dvojploch, 700-750g almara hrnouci se vzduchem, 200W je minimum, 250-280W uz vpohode. Ale to z V.C. opravdu dostat nepujde.
Už to vidím, podíval jsem se teprve teď na začátek vlákna a na tu hmotnost. Ještě jsem stačil doklepnout do příspěvku to cca 500g. Tam se bude těžko dostávat - nemožné, opravdu sem větší motor.
Abu píše:Skoda ze M.P. nedela jeste nejakej "vetsi cervenej" , protoze ty "cerny" (28/xx)uz mi prijdou zase moc velky a navic jsou pro klasickou montaz za prepazku.
Ikdyz mozna 28/10-13 s konverzni sadou na obracenou montaz...
Ty ostatní už prostě nejsou ono. Já osobně bych ho dal i sem, ale nebudu to v žádném případě doporučovat, protože ta vrtule je potom dost za hranicemi toho motoru. Kdysi mi o tom psal myslím něco wroum, tak jsem ty vrtule vyzkoušel. Výkon přímo brutální, ale musí se to použít s rozumem, i tak to může motor usmrdět.
Ray bych nedával. Půlku kapacity toho packu protopí.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Filian píše:A co ten RAY CD3536/10 otáčky 1400 výkon 340w a váha 77g
Prilis vysoke kv, ten dvojploch chce neco mezi 1000 a 1100.
Na "znacku" RAY mam svuj nazor (je to ta nejlevnejsi china prodavana ze prehnane vysoke ceny). Kazdy si musi rozmyslet sam, do jake aplikace to chce, treba do nejakeho Pipera bych ho klidne dal....
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem ho oblejzal, nepotkali jsme se tam nahodou ??
Prijel jsem az asi v 13:30.....
K tomu kv - nesouhlasim, mam tam ted Pota s kv tesne pod 1000 a chtelo by to vic otacek. Jde o lepsi akceleraci, Pot s vrtuli APC SF se pomalu roztaci, na prudke pridani plynu pri krizovce (chyba pri viseni 1m nad zemi) reaguje pomalu. Ten rychlejsi motor s APC E vrtuli bude mit lepsi odpich. Jak ostatne bylo videt ve vzduchu...
Prijel jsem az asi v 13:30.....
K tomu kv - nesouhlasim, mam tam ted Pota s kv tesne pod 1000 a chtelo by to vic otacek. Jde o lepsi akceleraci, Pot s vrtuli APC SF se pomalu roztaci, na prudke pridani plynu pri krizovce (chyba pri viseni 1m nad zemi) reaguje pomalu. Ten rychlejsi motor s APC E vrtuli bude mit lepsi odpich. Jak ostatne bylo videt ve vzduchu...
Abu píše:Taky jsem ho oblejzal, nepotkali jsme se tam nahodou ??
Jojo, já byl ten "maňas" s kamerou a foťákem
Stejně jsem přijel (na Petrovo pozvání) hlavně proto, abych si prohlédl slavné tváře z RCMánie (Abu, BOSS8, Leguán...)
Abu píše:K tomu kv - nesouhlasim ... chtelo by to vic otacek. Jde o lepsi akceleraci...
Chování 11x5,5 1100kV (ten 3536 má točky naprázdno spíš 1050) a 12x6 900kV bude dost srovnatelné, IMHO by mohl motor pracovat v tomto režimu s lepší účinností. V laborce to v týdnu schválně změřím.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ze ses neozval, mohli jsme si pripit nealkoholickym pivem
Doufam ze ty fotky a videa vystavis casem nekde k nahlednuti (rikal jsem si, kde Petr sehnal tak nadseneho fotografa, ktery misto aby sam sel litat, tak cely den neunavne mackal spoust).
K tem motorum - ja se taky driv priklanel k nizsimu kv, ale pak jsem videl srovnani VM a VČ motoru v 3D akro a jasne vyhral "rychlejsi" VČ. Prave v te akceleraci. Pri pomalem letu na 1/3 plynu to bylo nastejno.
A nebude ta 12" vrtule uz velka? Ono to i s 11" obcas dost seka travu.
A treti vec (jak uz si naznacil) - ty cinske udaj o kv jsou obcas mimo misu.
Doufam ze ty fotky a videa vystavis casem nekde k nahlednuti (rikal jsem si, kde Petr sehnal tak nadseneho fotografa, ktery misto aby sam sel litat, tak cely den neunavne mackal spoust).
K tem motorum - ja se taky driv priklanel k nizsimu kv, ale pak jsem videl srovnani VM a VČ motoru v 3D akro a jasne vyhral "rychlejsi" VČ. Prave v te akceleraci. Pri pomalem letu na 1/3 plynu to bylo nastejno.
A nebude ta 12" vrtule uz velka? Ono to i s 11" obcas dost seka travu.
A treti vec (jak uz si naznacil) - ty cinske udaj o kv jsou obcas mimo misu.