Začátečník si chce zalítat

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od AR1 »

Zero píše:jo je to tam i s reflexem nějako za 14usd,ale právě že to tam mají nelegálně,jelikož v číně namají žádný práva o kopírování(vypalování)...

Tvoje starosti s čínskou legálností bych měl mít.
Především s Reflexem to není převodník ale HW klíč jen pro Reflex.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
MichalF

#47 Příspěvek od MichalF »

Ja bych to videl na Wild Hawka + Spektrum a jit zalitat s nekym kdo umi. Potom uz to zvladnes sam a az si budes myslet, ze zvladas todle, poposel bych na dalsi model.
Ja chtel take hned od zacatku rychleho FW-190 ... nechal sem se presvedcit ze WH bude na zacatek nejlepsi a ted kdyz s nim litam tak chapu, ze to vsechno co mi to bylo razeno bylo spravne, FW uz by byl davno v trapu, kdezto wilda lita krasne dal ;)

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 53&start=0
Naposledy upravil(a) MichalF dne pát 13.02.2009 13:11, celkem upraveno 1 x.
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
kroxigor

#48 Příspěvek od kroxigor »

ctverec píše:Myslel jsem spalovák obecně, nevěděl jsem, že je víc možností v palivu. Ale asi je rozumné začít elektrikou a tím větroněm, jak píšete. Díky za tipy. Viděl bych to napřed na nějaký levný a dobrý sim, abych měl základ a pak tu elektriku. Nechci nelegální soft. Prosím poraďte mi soft a RC soupravu, která by byla použitelná pro ten sim i lítání. Něco rozumného. Jak se propojí RC s počítačem ? Díky

Pokud chceš zatím jen na Sim tak si kup simulátor s USB ovladačem. Rádio si vyber až budeš vědět jakej MOD ti bude vyhovovat a jestli budeš lítat na palce nebo na pult a taky kolik budeš potřebovat kanálů.
Pro začítek bych koupil např sim. EasyFly3 + ovladač SIMtransmitter (cena dohromady cca 2800,-)
Nedopuručoval bych podle mého názoru rádia Dx6i ani Dx7 mají dvě podstatné vady:
1) nemají zámek plynu (throttle lock)
2) nemají stopky plynu
mě rádio bez těhle dvou funkcí nesmí do baráku
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Albeda

#49 Příspěvek od Albeda »

Ten zámek plynu je myšlený tak, že páka plynu drží svoji pozici?
Zero
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Zero »

ne jako že i když s pákou hejbeš jak chceš tak to nereaguje,je na to spešl tlačítko,třeba na opticu 6
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Wasek »

o stopách jsem tu už nšco četl... ale popravdě nevím, jestli to je pro mě tak fatální vlastnost... myslím, že s tím stejně vydržím lítat :-) . Ale celkem chápu, že to je dobrá vlastnost... Nu co nadělám :-) Teď už to posílat zpátky nebudu... :)
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Marek71 »

Stopky naviazané na páku plynu sú pre lietanie s vetroňami podľa mňa nezbytné. Musíš predsa vedieť, koľko ti ešte ostáva motorového času.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ROMI »

Nie len pre vetrone, ale aj pri lietani s Li-pol
Fun Star 3D & T9x
Zero
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Zero »

ROMI píše:Nie len pre vetrone, ale aj pri lietani s Li-pol

Ale hlavně na Li-Fe :!: :!: :!: :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Wasek »

Tak to asi máte pravdu, noo... Ale s tím asi teď těžko něco udělám a nebudu kvůli tomu kpovat nové radio... :( No uvidíme jak s tím vyžiju...
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
ctverec

#56 Příspěvek od ctverec »

kroxigor píše:Pokud chceš zatím jen na Sim tak si kup simulátor s USB ovladačem. Rádio si vyber až budeš vědět jakej MOD ti bude vyhovovat a jestli budeš lítat na palce nebo na pult a taky kolik budeš potřebovat kanálů.
Pro začítek bych koupil např sim. EasyFly3 + ovladač SIMtransmitter (cena dohromady cca 2800,-)
Nedopuručoval bych podle mého názoru rádia Dx6i ani Dx7 mají dvě podstatné vady:
2) nemají stopky plynu

Dík, ale na stránkách, kde se píše o tom SimTransmitter píšou, že MOD si musím zvolit před objednávkou, tak nevím, jak mám zjistit, který mi vyhovuje. A nevím, co je lítat na pult. Jaké RC bys doporučil ?
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od mikvalik »

ctverec píše:
kroxigor píše:Pokud chceš zatím jen na Sim tak si kup simulátor s USB ovladačem. Rádio si vyber až budeš vědět jakej MOD ti bude vyhovovat a jestli budeš lítat na palce nebo na pult a taky kolik budeš potřebovat kanálů.
2) nemají stopky plynu

Dík, ale na stránkách, kde se píše o tom SimTransmitter píšou, že MOD si musím zvolit před objednávkou, tak nevím, jak mám zjistit, který mi vyhovuje. A nevím, co je lítat na pult. Jaké RC bys doporučil ?

Dej si MOD1 , většina lidí v republice ho lítá a když budeš od někoho chtít něco zalítnout, jistě se dočkáš pomoci dřív než s MODem 2
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od mikvalik »

Pultovka- rádio máš na pultu zavěšeném popruhy a řídíš palcem a ukazováčkem.
Jestli si ale první koupíš nějaký ten sim, tak pochybuju že k tomu dostaneš pultový "rádio" :lol: Ale to je celkem jedno.

A ptal jsi se jaký RC? No záleží jestli chceš jít s nejnovějšími trendy, a sice 2.4GHz, nebo by ti vyhovovalo 35/40MHz. A taky podle peněz.

Já osobně bych se ale vyhnul DX6i. Nepříjde mi tak skvělá, na to kolik se tu o ní píše. A o pár řádek výš jsem se dozvěděl že namá ani stopky! No na co takový rádio potom je?
:lol: :lol:

Podívej se třeba na rcm-pelikan.cz Tam si něco o těch RC přečti at si uděláš trochu představu nejen o ceně. A dočteš se tam i jaký jsou mody :wink:
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Wasek »

Kurňa, začínám si připadatr za vola, že jsem vzal radio bez stopek plynu :-). Toliko reakcí na tuto vychytávku jsem tu před tím, než jsem objednal DX7 nenašel... Tak teď mi nezbývá, než se s tím naučit žít... Protože v nejbližší době neplánuji dalších 7 000 do rádia vrazit :-D
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od ROMI »

Ale niekto uz urobil upravu stopiek plynu, len neviem na ktoru DX*, myslim ze to sa uz riesilo, len neviem ci tu, alebo na inom fore...
Tak som to nasiel, je to v tomto vlakne...

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ky&start=0

:D
Naposledy upravil(a) ROMI dne sob 14.02.2009 10:34, celkem upraveno 1 x.
Fun Star 3D & T9x
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“