Blade mCX pro mírně pokročilého začátečníka?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Včera mě mcx dorazil a dnes jsem prubnul první let. Je to fakt dílo. Lítá - visí to fakt samo.
Jen čeho jsem si všim (nejde o letové vlastnosti) je, že ten můj má místo klasických pádel válečky. Zatím jsem ho viděl vždy na netu s klasickejma pádlama. Co vy ostatní, jak je to u vašeho strojku? Byl jsem "okraden"?
Nebo je to nějaká změna k lepšímu? Aby se to nemuselo štelovat.
Já jen, že ty klasický padla se mě líbí více.
Ještě by mě zajímalo jak dlouho (kolik nabití) vydrží dodávané baterie k nabíječce. Prostě jestli to nabíjení nějak moc žere, nebo ne. Díkes.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14807
Jen čeho jsem si všim (nejde o letové vlastnosti) je, že ten můj má místo klasických pádel válečky. Zatím jsem ho viděl vždy na netu s klasickejma pádlama. Co vy ostatní, jak je to u vašeho strojku? Byl jsem "okraden"?
Ještě by mě zajímalo jak dlouho (kolik nabití) vydrží dodávané baterie k nabíječce. Prostě jestli to nabíjení nějak moc žere, nebo ne. Díkes.
já Tam mám taky válečky a jako náhradní stabilizátor mám klasický pádla a letový projev stejnejrampa_mckvak píše:Včera mě mcx dorazil a dnes jsem prubnul první let. Je to fakt dílo. Lítá - visí to fakt samo.
ty baterky jsou socky - vydržely mi pár letů - pak jsem se vyděsil - projev byl následující - červená kontrolka při nabíjení nezhasínala, dokonce nezhasla ani když jsem akumulátor vyndal - myslel jsem, že je nabíječka v hajzlíčku, ale je to příznak vybitých baterií; koupil jsem nové - tak nějak střední kvality a lítam už několikanásobek těch origošů, jinak mam taky válečky a nesu to celkem statečně 
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Kovboj píše:Makovecz píše:diver píše:budeš spokojenej, fakt to dělá to co to má dělat;)
to rád slyšim, v pátek by jim měly dorazit, takže ho hned objednávám...
Kdyby někdo měl zájem, tak mCX ve verzi bez vysílače mám skladem... Tušil jsem že se po nich jen zapráší a tak jsem jich vzal pár navíc
Je dotaz, kdy ti dorazí mCX mode 2 RTF sada? A máš náhradní baterie?
Díky za odpověď.
já jsme ho předevčírem večer objednal z hobbylinku,poté zo mi z rc shopu napsali,že ho nemají na skladě,ale musel jsme se sám zeptat jestli už to odeslali,jinak by nedali vědět,hoobylink mi hned napsal že nemají baterii do easycopteru kterou jsem si chtěl objednat s tím,jsem s hobbylinkme naprosto spokojen,ve 22:30 mi odpovídali
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Zero píše:já jsme ho předevčírem večer objednal z hobbylinku,poté zo mi z rc shopu napsali,že ho nemají na skladě,ale musel jsme se sám zeptat jestli už to odeslali,jinak by nedali vědět,hoobylink mi hned napsal že nemají baterii do easycopteru kterou jsem si chtěl objednat s tím,jsem s hobbylinkme naprosto spokojen,ve 22:30 mi odpovídali
Taky jsem dnes mluvil s pánem z Hobbylinku. Velmi vstřícnej přístup, jako jedinnej mi řekl, že v modu 2 ještě vůbec nebyly dodány. Takže mám smolíka a musim vydržet. V modu 1 je k dostání celkem běžně....
MCX
Ahoj všem,
dovoluji si níže reagovat a napsat pár postřehů:
1. Po zvážení má můj MCX 24g (váženo na kuchyňské digi váze s přesností 1g).
2. Místo pádel má i můj MCX válečky a dokonce jsem už i laminátové ráhno při neopatrné manipulaci přelomil a po slepení létá bez problémů.
3. V nabíječce používám starší Ni-MH SANYO 2500 a vydržím s tím min 20 nabíjení Li-Polek (přesně jsem to zatím nepočítal).
4. Co se týká letu, tak pro začátečníka opravdu super na začátek. Nečekal jsem po zkušenostech s Easy Copterem jak klidně se bude ovládat. Více adrenalinu si užiji v relativně malé místnosti s Easy Copterem než MCX
, ale na poklidné a přesné domácí lítání MCX doporučuji.
5. Jinak objednával jsem samotného MCXe (používám s DX7) i s náhradní baterkou přímo u Astry a přišel do 2 dnů.
Závěrem musím říci, že se opravdu povedl a vřele váhajícím doporučuji !
T.P.
dovoluji si níže reagovat a napsat pár postřehů:
1. Po zvážení má můj MCX 24g (váženo na kuchyňské digi váze s přesností 1g).
2. Místo pádel má i můj MCX válečky a dokonce jsem už i laminátové ráhno při neopatrné manipulaci přelomil a po slepení létá bez problémů.
3. V nabíječce používám starší Ni-MH SANYO 2500 a vydržím s tím min 20 nabíjení Li-Polek (přesně jsem to zatím nepočítal).
4. Co se týká letu, tak pro začátečníka opravdu super na začátek. Nečekal jsem po zkušenostech s Easy Copterem jak klidně se bude ovládat. Více adrenalinu si užiji v relativně malé místnosti s Easy Copterem než MCX
5. Jinak objednával jsem samotného MCXe (používám s DX7) i s náhradní baterkou přímo u Astry a přišel do 2 dnů.
Závěrem musím říci, že se opravdu povedl a vřele váhajícím doporučuji !
T.P.
z ohleduplnosti k baterkám lítám na čas 5min napětí baterek je potom kolem 3.80V, pak se to dobíjí zhruba 15 min,
origo baterky vydržely asi 10 letů né úplně vybitých baterek, nyní mám 2500 NiMh Energizer,
Ve vysílači mám stále původní a voltáž v poho.
Zajímalo by mně, jestli už někdo zkoušel ty 110mAh baterky nabíjet třeba na Cellpro 4s nebo podobné nabíječce, origo nabíječka by měla nabíjet 300mA, ale nejde to ověřit,chtělo by to sehnat konektory a udělat prodlužovací kabel,
prodloužení by vyřešilo i obtížné vyndávání baterky z nabíječky.
origo baterky vydržely asi 10 letů né úplně vybitých baterek, nyní mám 2500 NiMh Energizer,
Ve vysílači mám stále původní a voltáž v poho.
Zajímalo by mně, jestli už někdo zkoušel ty 110mAh baterky nabíjet třeba na Cellpro 4s nebo podobné nabíječce, origo nabíječka by měla nabíjet 300mA, ale nejde to ověřit,chtělo by to sehnat konektory a udělat prodlužovací kabel,
prodloužení by vyřešilo i obtížné vyndávání baterky z nabíječky.