Multiplex Royal EVO 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
honz74
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od honz74 »

Nebo je v tom zahrnut Combi-Switch?
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od lubo1 »

honz74 píše:Nebo je v tom zahrnut Combi-Switch?
V jednej polohe Combisw, kridelka smerovka, v druhej sa mix smerovka kridelka. To je robene na starom SW kde bol len jeden Combi SW. Po upgrade je možné na to použiť letový režim - dá sa nastaviť pre každý let. režim zvlášť hodnota a aj smer mixovania Ono to nieje celkom Mod 3, ale mám na ľavom knipli 100 perc. krídelok a 50 perc. smerovky a na pravom 100 perc krídelok bez smerovky. Po vypnutí mixu je tam štandartný mode1.
Robil som to tuším aj kolegovi na Opticu6...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Baterfly
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Baterfly »

Zdravím , chtěl bych se zeptat kolik umí Evo pro mixů pro jeden model najednou. V manuálu jsem našel že má celkem 14 mixů, ale taky že na paměťovou pozici jde dát jen 5. Není mi jasné jestli je to myšleno jako celkem pět a je jedno jakých, nebo pět předprogramovaných a pět nepředprogramovaných, tedy celkem deset na model.
Díky za vysvětlení.
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od OldaS »

Baterfly píše:Není mi jasné jestli je to myšleno jako celkem pět a je jedno jakých, nebo pět předprogramovaných a pět nepředprogramovaných,
Díky za vysvětlení.

Předprogramované mixy jsou jenom uživatelské mixy které jsou "přednastavené" už z výroby. Můžeš je měnit stejně jako mixy které jsi si udělal sám. Není žádný rozdíl mezi předprogramovanými a uživatelskými mixy.

Baterfly píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat kolik umí Evo pro mixů pro jeden model najednou.

Ke každému výstupnímu kanálu jde přiřadit jeden mix nebo ovladač (Controls). Různých mixů může být celkem 5 ale jeden mix může se může i vícekrát opakovat, např AILERON+ pro pravé a levé křidélko.

Mixy Combi-Sw, Ail. Diff, Ctrl mix tvoří vyjímku
- nepočítají se do limitu 5 mixů na model
- nejdou zcela volně editovat
- nepřiřazují se výstupnímu kanálu

Baterfly píše:V manuálu jsem našel že má celkem 14 mixů

To je celkový počet mixů které vysílačka umí + Combi-Sw, Ail. Diff, Ctrl mix
Naposledy upravil(a) OldaS dne pon 02.05.2011 14:14, celkem upraveno 1 x.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od lubo1 »

Baterfly píše:Zdravím , chtěl bych se zeptat kolik umí Evo pro mixů pro jeden model najednou. V manuálu jsem našel že má celkem 14 mixů, ale taky že na paměťovou pozici jde dát jen 5. Není mi jasné jestli je to myšleno jako celkem pět a je jedno jakých, nebo pět předprogramovaných a pět nepředprogramovaných, tedy celkem deset na model.
Díky za vysvětlení.

Tam je to trošku zložitejšie...... ale mixov je viac ako dosť.....
V podstate môžeš predprogramovať tuším 14 PEŤVSTUPOVÝCH mixov. Ku každému kanálu môžeš priradiť jeden tento mix. Takže na jeden model môžeš mať 9 peťvstupových mixov, čize 45 ovládačov, ktoré budú riadiť model.
Ale logika EVA je úplne iná ako zvyšku sveta, takže ťažko sa to takto porovnáva.
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od OldaS »

lubo1 píše:V podstate môžeš predprogramovať tuším 14 PEŤVSTUPOVÝCH mixov. Ku každému kanálu môžeš priradiť jeden tento mix. Takže na jeden model môžeš mať 9 peťvstupových mixov, čize 45 ovládačov, ktoré budú riadiť model.

To je chybně, odskoušel jsem si to: různých mixů může být celkem 5 ale jeden mix může se může i vícekrát opakovat... (viz. výše)
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
coro

#52 Příspěvek od coro »

To "mix" by sa u Evo malo radšej nazývať "ovládaná funkcia"
- je to napríklad jeden kus pre obidve servá krídeliek, keby mal niekto na krídelko po 2 či 3 servá (dokopy 4 alebo 6), tak to je stále len jedna funkcia= jeden z 5.

Takých je len 5 naraz aktívnych, na model - a vyberajú sa z tých 14 (mne sa zdá že z 20) preddefinovaných. Pritom hodnoty percent sú ale pre každý model samostatné, takže nie je problém používať pre všetky modely jediný taký "Mix".

Nastaví sa tam na čo majú ako reagovať napríklad "krídelká" - pre každú z takých 5 funkcií maximálne 5 vstupných ovádačov (plus podmienených prepínaním, plus prípadne 3 "ázijské" mixy medzi vstupmi).

Každé servo má nakoniec vlastnú kalibráciu dráhy kde sa doladia mechanické rozdiely.

Plus 4 letové režimy (jeden je prioritný) v ktorých sú samostatné trimy, a tie tri "ázijské" mixy.

V podstate, kto sa do toho raz dostane, považuje to za triviálne
- napr. chcem aby sa krídelká pohybovali pri pohybe výškovky? Ok - pridám do funkcie AILERON+ vstup Elevator (ak je nejaký prepínač zapnutý), a potom už len nastavím pre konkrétny model o koľko percent to má chodiť..
Baterfly
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Baterfly »

Díky za vysvětlení.
Na knipl směrovky potřebuji pověsit až osm serv. A v každém letovém režimu nastavit jiné hodnoty mixu a navíc ve dvou režimech každému servu jiné hodnoty.

Takže by mi stačil jedem mix nakopírovat několika servům. Půjde pak v daném letovém režimu nastavit jiná hodnota pro každé servo samostatně?

Nemám to na letadla, ale na experimenty s více (až osmi) kolovými podvozky aut. Nápravu chci řídit dvěma servy, každý kolo svoje servo aby se daly simulovat režimy s Ackermannovým vlivem a bez něj.
V jednom jdou všechny serva stejně, v druhém zatáčí jen dvě nápravy a dvě jsou v nule a ve třetím režimu zatáčí všechna serva a auto zatáčí s malým poloměrem.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od lubo1 »

Baterfly píše:Díky za vysvětlení.
Na knipl směrovky potřebuji pověsit až osm serv. A v každém letovém režimu nastavit jiné hodnoty mixu a navíc ve dvou režimech každému servu jiné hodnoty.

Takže by mi stačil jedem mix nakopírovat několika servům. Půjde pak v daném letovém režimu nastavit jiná hodnota pro každé servo samostatně?

.

Nie.
Ale môžeš si nastaviť osem mixov - podvozok1, podvozok 2 ....podvozok8
Servu1 priradíš podvozok1, servu 2 -podvozok2..... Tie mixy budú síce identické, ale každému môžeš priradiť inú hodnotu....., porpípade podmienku v ktorom letovom režima to má fungovať.....
coro

#55 Příspěvek od coro »

Osem mixov nenastaví, len 5, maximálne.
Takže 8 ich neurobíš.
Na to by si potreboval Profi MCxxxx, tam prakticky neboli obmedzenia, ale to sa už pár rokov nevyrába. :( Očakáva sa že Jeti vysielač bude prvým čo ho dokáže nahradiť, ale to sú zatiaľ len zbožné priania a dohady..

Nastaviť môžeš 4 kolesá, ak teda potrebuješ úplne iné hodnoty pre ľavé a pre pravé.
Aj keď som si nie celkom istý či by sa nedali použiť v pároch (po nápravách) a rozdielnu výchylku ľavého a pravého urobiť len cez diferenciáciu krídeliek.
Inak tá diferenciácia má hodnoty pre každý letový režim samostatne.

V letových režimoch sa ale nenastavujú zvlášť hodnoty pre tie normálne mixy, tie sú spoločné!
Môžeš ale jednému servu v jeho mixe priradiť smerovku aj 5x, zakaždým s iným percentom, a každý z tých riadkov podmieniť nejakou podmienkou (a tá môže byť aj na rovnakom prepínači ako letové režimy tak sa to prepne spolu).

Na takúto aplikáciu by som radil pozrieť si reči o Turnigy 9x (Flysky, Eurgle...) špeciálne o ER9x firmwari.
Je tam na stiahnutie program eepe (editor nastavení na PC), kde sa dá vyskúšať presne že čo to zvládne. Ale čakal by som že toto to zvládne, lebo každé servo sa tam nastavuje úplne samostatne a nie je to ničím obmedzené, len celkovým počtom riadkov nastavenia.. A má aj viacbodové krivky, čo EVO nemá.
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od OldaS »

Podle mne ti budou stačit 4 mixy.
Předpokládám že parametry pro chování kol jedné nápravy jsou shodné maximálně se liší velikost výchylky vlevo a vpravo (pro vnitření a vnější kolo).

V EVO jde přiřazovat mixy na střídačku (např. křídélka) a při každém přiřazení se otáčí smysl výchylky. Je jenom potřeba zachovat to že se přiřadí v např. všechny levé a pak všechny pravé serva.

Uděláš si mixy naprava1, naprava2, naprava3, naprava4. Do nich nastavíš na vstupy mixů kniply které budou kola ovlivňovat a zvolíš přepínače které budou vstupy zapínat a vypínat.

Přiřadíš mixy od 1 po 4 pro levou stranu auta od předu kanálům 1-4 a pak pravou stranu auta od předu kanálům 5-8.
Baterfly
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Baterfly »

Díky za rady, budu ještě zkoumat další možnosti. :)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od lubo1 »

coro píše:Osem mixov nenastaví, len 5, maximálne.
Takže 8 ich neurobíš.
.

Sorky trošku som to polietol - práve som ich nahodil 9 - neviem prečo by to nemalo ísť.
Pre každý s tých deviatich môžeš nastaviť travel, pre každý letový režim....
Čiže tak ako som písal - každý podvozok svoj "funkciu" DefineMixer - krídelká, výškovka, smerovka, podvozok1, podvozok2..... podvozok8 ....a každý si môžeš nastaviť zvlášť pre každý let. režim priamo...... + moje obľúbené podmienené mixy...... Takže nastaviť tie podvozky pôjde.
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od OldaS »

lubo1 píše:práve som ich nahodil 9 - neviem prečo by to nemalo ísť.
Pre každý s tých deviatich môžeš nastaviť travel, pre každý letový režim....
Čiže tak ako som písal - každý podvozok svoj "funkciu" DefineMixer - krídelká, výškovka, smerovka, podvozok1, podvozok2..... podvozok8 ....a každý si môžeš nastaviť zvlášť pre každý let. režim priamo...... + moje obľúbené podmienené mixy...... Takže nastaviť tie podvozky pôjde.

Zeptám se co nejpřesněji: skutečně se ti podařilo přiřadit k servům na obrazovce Servo-Assignment více než 5 různých mixů? Já mám firmware 2.62 a tam jde přiřadit maximálně 5 různých mixů.

Podle mne to co tvrdíš nejde. Viz. manuál Royal Pro strana 29. kapitola 11.4.4. poslední dva řádky: "! Important: a maximum of five free mixers can be used simultaneously in any one model memory."
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od lubo1 »

OldaS píše:Zeptám se co nejpřesněji: skutečně se ti podařilo přiřadit k servům na obrazovce Servo-Assignment více než 5 různých mixů? Já mám firmware 2.62 a tam jde přiřadit maximálně 5 různých mixů.

Podle mne to co tvrdíš nejde. Viz. manuál Royal Pro strana 29. kapitola 11.4.4. poslední dva řádky: "! Important: a maximum of five free mixers can be used simultaneously in any one model memory."

FW 2,60
Menu Servo Servo Assignn
1 -Delta
2 Ailreon+
3- Throttle
4- Rudder
5- SMEROV+
6 -Spoiler
7- Motor+
8- Flap
9 - L. Gear
.Tých 5 vstupov na kanál je myslené Setup - Define Mixer - počet vstupov do mixu.....
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“