Discus CS

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od tks »

Jo je asi 3mm široký pásek po celém rozpětí.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od tks »

Abu píše:
tks píše:::: Spíš stavěč než lítač :::

Mozna na to mam vliv tohle, treba to nejak ovlivnuje tvuj osud, karmu ? :wink:

Jinak uprimnou soustrast a at jeho nastupce lita lip a dele !!

Je to asi tak, mi bylo líto, že už nemám doma co stavět a myslel jsem si, že budu muset vytáhnou z krabice některou z mých starých kostlivců (koster). :-)
Tož už je to vyřešeno, nové éro objednáno. A doufám, že se Siestou si užiju víc - zatím jsem veeelmi spokojen.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od jozefbb »

Tak som to prelaminoval a isiel znova na kopec. Motor RAY 3542/06 a 3xA123 . Bateria poddimenzovana na motor, ale aj tak to islo asi pod 30st. uhlom hore.4xA123 zatial nemam a tak som skusil dat 2x 2cl 2100 Lipo vrtula v oboch pripadoch 11x7 doporucena na 4lipo. Tak to boli pecky. Islo to skoro kolmo hore- stacilo 10sek. Schvalne som chcel vediet ci to pojde do vykrutu ako tu pisete,pri prudkom pridani plynu v podstate z pristavajucej rychlosti, neslo, ale ja mam vyoseny motor neviem kolko od oka 2-3 st. dole aj doprava a v pohode. S letovymi vlastnostami som ozaj spokojny. Lieta to naozaj pekne. S motorom ray3542/06 a 4A123 to bude raketa. Myslim, ze postacuje aj ray 3536/08 3xA123 a vrula 10/6 mohla by byt aj 11/6 ale asi zbytocne velky odber, este to vyskusam a dam vediet. A ak niekto videl zblizka Ventus nech da vediet ci sa da jednoducho prerobit na elektro, podla fotiek to tak nevypada.
Modelari vsetkych krajin, spojde sa
steno1883

#49 Příspěvek od steno1883 »

V Discusu má taky motor Ray 3542/06. S aku Flightpower Evo25 a vrtulí 12x6 stoupá téměř kolmo. Toho Ventuse jsem viděl a bez toho, aby se mechanika brzd nemusela vyhodit nebo stěhovat dozadu, elmotor do něho nenacpeš. Mimochodem díky všem za podněty, dnes budu zase experimentovat. Fakt je ten, že i já jsem těžce napaden virem elektroakrobatů a člověk si těžko odvyká.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jozefbb »

Tak este moje doporucenia", pokosili mi luku
Trup po kridlo prelaminovat, vystuzit preglejkou staci 1,5 mm, na nete som videl aj vypeneny trup pur penou, urcite to pomoze. Vlozit dnu boudeny a vypenit az po servo vo vyskovke, kridla pri trupe vo vzdialenosti 3cm prelaminovat, staci 30gr. tkanina. A zarez v tiahlach radsej nerobit, kridlo sa vyzulo aj zo skrutkou /vytrhlo mi celu skrutku z kridla/. Ta povodna ocel tiez nestoji za nic . Skusil som aj nejake vyvrtky, ale s tou uhlikovou rurou sa dobre ze konce kridel nespojili. az som zdrevenel ako to dopadne. No bol som s nim lietat asi 8x a uz teraz vyzara ako ked padne z 50m vysky. Ta praca je tak urobena aby to sice dobre lietalo, ale menej ako jednu sezonu. A sup rychlo kupit druhe. Myslim ,ze Ventus nie je kvalitou pevnosti o nic lepsi.
Naposledy upravil(a) jozefbb dne pon 30.06.2008 17:17, celkem upraveno 2 x.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od BOSS8 »

jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jozefbb »

test DG1000

nieco podobne ako discus
http://www.flugleiter.de/Berichte/Segler/DG1000.php
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od BOSS8 »

jozefbb píše:test DG1000

nieco podobne ako discus
http://www.flugleiter.de/Berichte/Segler/DG1000.php

To je drsný, za ty prachy. Křídlo nakřivo, vinglety taky, kvalita trupu je jasná z těch fotek po nehodě. A dobrý je to že nikdo nechce řešit reklamaci toho nosníku , prý je to konstrukčně v pořádku. Ted jsem vlastně rád že jsem toho discuse koupil v akci za poloviční cenu než se prodává DG1000 , u toho Discouše aspon všechno pasovalo a je to rovný, podle toho co jsem četl spíš náhoda ale měl jsem štěstí na dobrý kus. Stejně ale uvažuju o vlepení pomocného nosníku. Čumák už jsem radši vylaminoval a vystužil kevlarem.
pepin

#54 Příspěvek od pepin »

diskus,pomocny nosnik-v zadni casti odlehceni zeber jsem nel 2 pasnice uhliku tusim 10 krat 1 mm a uprostred smrkovy nosnik zbrouseny podle ukosu odlehceni,lepil jsem to vterinakem a byl to dostatecny spoj,delka je zhruba stejna jako hlavni sranda nosnik,pak konci odlehcujici vyrezy,pouzdra jsem neresil,stacilo to zasouvat opatrne,pouze je potreba zpevnit korenove zebro-ja jsem kridlo prelepil samolepici pruhlednou paskou s presahem cca 0,5mm zacpal odlehceni a vsechny diry a vymazal epoxy a poruznu namotal uhlikovou nit.Pak se s tim dalo bez mavani litat,i kdyz ptaci chodili pesky,
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jozefbb »

Tak, uhlikovy nosnik v kridlach v dlzke cca 60cm som vymenil za ocel v tej istel dlzke, celkova vaha sa zvacsila asi o 100gr., ale oplati sa, nakolko ocel nie je tak pruzna ako uhlik okamzite sa prestali pri pristavani vyzuvat kridla , / zarezy v tiahlach uz nepouzivam/. dovolil som si aj nejake "vyvrtky". Skutocne skusil som aj riadne pretazenia a nic tam uz nepraskalo. Takze za tie peniaze, ked sa to hned poupravuje dtak je to dobre lietadielko. Inak ASW28, pripadne DG1000, co sa u nas zacali predavat/zatial som to osobne nevidel/ su asi tej istej kvality aj ked od ineho vyrobcu ale za 2x tolko. Inak aj ked doteraz som len staval, toto je moje prve kupene hotove lietadlo, normelne uvazujem v buducnodti o kupe este jedneho , ale len za tieto peniaze a hned ho upravit. Uvidime
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jozefbb »

Tak som ho uz pochoval, nabral som ho asi z 10m vysky v podstate volnym padom rovno do zeme, zabudol som si prepnut vychylky a vop nad zemou nezabrala. odniesol to trup. Predok po kridlo skoro ako harmonika, ale uchytenie kridiel bez poskodenia ako i kridlo a vop.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od BOSS8 »

jsou ty křídla na prodej ?
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od jozefbb »

Veru nie, uz sa robi novy trup, nieco na sposob GUPPY, ale zvacsene 1,2x a sirsie o 1cm, oproti zvacseniu . Rozlozenie sedi presne na Discus, akurat zmenim uchytenie kridla, tak ako je to v Discuse. Hadam to aj pofotim. Mozno niekoho aj inspirujem. Inak ten trup sa tiez da este zlepit, ale sa mi teraz akosi nechce laminovat, sekundakom je to uz prichytene.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od BOSS8 »

jozefbb píše:Tak som ho uz pochoval, nabral som ho asi z 10m vysky v podstate volnym padom rovno do zeme, zabudol som si prepnut vychylky a vop nad zemou nezabrala. odniesol to trup. Predok po kridlo skoro ako harmonika, ale uchytenie kridiel bez poskodenia ako i kridlo a vop.

Měl jsi original VOP ? Mě se totiž zdá to orig. kormidlo malé . I Optimka má cca stejnou plochu - a je to rychlá střela s polovičním rozpětím. U toho Discuse bych to asi zvětšil o 0,5 cm a protáhl až do krajů VOP. Myslím že by se trochu zlepšila ovladatelnost při nízké rychlosti.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od jozefbb »

S original VOP som nikdy nelietal rovno som to prerobil podla aviatika7, bola zvacsena, takze ako to lietalo s originalom, neviem posudit, ale aj tuto zvacsenu som podlozil asi o3mm. Teraz na ten prerobeny trup skusim dat origilal VOP. predpokladam, ze to celkove bude aj o nieco lahsie. Vsak potom napisem. Ak nieco pofotim. tak dam na RCserver
Odpovědět

Zpět na „Větroně“