Vákuovanie krídla

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od pilothanter »

Treba skusiť ak to udrží dobre podtlak :cry:
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od epoxid1 »

já myslím že ano. Mám známou a ta je používá na oblečení. A vážně je to pořád vycuclí i po zimě. Nechce to někdo zkusit? :lol:
helbo
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od helbo »

uz to tu bolo.... pusta to :).., na tom obleceni ci handrach si to nevsimnes, ale kridlo pociti ten rozdiel... nemusi ti to potom niekde chytit...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od epoxid1 »

Tak zase hadry jsou v tom podstatně dýl něž to křídlo..nebo ne??
bolekkrutor
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od bolekkrutor »

jenže na ty hadry ti stačí i -0,1baru vakuuje se běžně na 0,75-0,90baru...apropó kdyby jste někdo chtěli vakuovaku,mám tu ritschei thomas picolino P1 bezolejovku,Pc 12tis,nechal bych ji za cca 5tis-mám teď velkou v práci...může mít naběháno max 10hodin...
ikar
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od ikar »

Objednal jsem si těsnící hmotu od Havla a je to super. Taková lepkavější plastelína a dá se použít opakovaně. Žádné patlání silikonu, nebo jiných tmelů a stojí pár kaček. Tím pádem pytle na hadry postrádají smysl.
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od pilothanter »

Naco tesniacu hmotu ja robim vrecia obycajnou zatavovackou na sacky a urobis si vrece ake chces.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Polynom »

ikar píše:Objednal jsem si těsnící hmotu od Havla a je to super. Taková lepkavější plastelína a dá se použít opakovaně. Žádné patlání silikonu, nebo jiných tmelů a stojí pár kaček. Tím pádem pytle na hadry postrádají smysl.

jo jo to je dobrá věc... já používám medvědí hovno...
ikar
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od ikar »

pilothanter píše:Naco tesniacu hmotu ja robim vrecia obycajnou zatavovackou na sacky a urobis si vrece ake chces.

To jo, ale po vložení křídla to snad nezatavuješ a hadičku musíš taky utěsnit. Ta spec. hmota je super, že se na nic nelepí a přitom na igelitu drží dobře. Není drahá a stojí to za to. Stejně tam objednávám pryskyřice a plátna za pár kaček proti modelářským obchodům a půl kila uhlíkového rovingu za 250kč je za hubičku a cpu ho při výrobě všude :-)
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od pilothanter »

Jo po vlozeni to normalne zatavim a na hadiku mam urobenu taku srandu ze sa da vymienat. V podstate je to ventil s auta bez srdca a na ten mech ho chytam medzi dve podlozky naterete silikonom. Ten mech urobim dlhsi a vydrzi mi na viac krat. Ak tomu nerozumies tak to potom nafotim.
volmar
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od volmar »

ty pytle co vysaješ vysavačem sou naprd chce to vývěvu a nechat běžet celou dobu už jsme to zkoušeli
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od GWSka »

Volmar ma pravdu, sice nevím o tom že by něco vakuoval, ale to je detejl. Spíš sem to dělal já. Pušil jsem si od něj pytel a nic moc. Tkanina se nechtěla pořádně přichytit na polistirenoví jádro a nebylo to vončo. Teď sem sehnal upravenej kompresor a udělal jsem si pytel. Výsledek je nádherně přichycená tkanina. Ale nesmí se podcenit to že se přebytečná pryskyřice stáhne stěrkou. může se stát že tkanina vyschne a nebude to to co by z toho mělo bejt.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od ikar »

Na co upravovat kompresor? Úspěšně už nějakou dobu používám kompresor z ledničky kterých jsou ve sběrném dvoře haldy a hadici připojenou na sání.

Ale mám dotaz: Dá se nějak předejít na odlesku lehce zvlněnému povrchu laminátu? Je to od přítlačné tkaniny. Používám vatelín a přemýšlím jestli je na to něco lepšího.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Polynom »

ikar píše:Ale mám dotaz: Dá se nějak předejít na odlesku lehce zvlněnému povrchu laminátu? Je to od přítlačné tkaniny. Používám vatelín a přemýšlím jestli je na to něco lepšího.

no leda tužšší (silnější) folií.. ale o to tam bude muset být více epoxidu... polystyrenový křídla sou prostě křivý to je vlastnost... a myslim že to ničemu nevadí. Teda ne nějak zásadně. A rozhodně to nezačne lítat líp to je o prstech!!.. :)
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Polynom »

epoxid1 píše:já myslím že ano. Mám známou a ta je používá na oblečení. A vážně je to pořád vycuclí i po zimě. Nechce to někdo zkusit? :lol:

zkoušeli jsme ale opravdu to nejde.....
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“