jenže na ty hadry ti stačí i -0,1baru vakuuje se běžně na 0,75-0,90baru...apropó kdyby jste někdo chtěli vakuovaku,mám tu ritschei thomas picolino P1 bezolejovku,Pc 12tis,nechal bych ji za cca 5tis-mám teď velkou v práci...může mít naběháno max 10hodin...
Objednal jsem si těsnící hmotu od Havla a je to super. Taková lepkavější plastelína a dá se použít opakovaně. Žádné patlání silikonu, nebo jiných tmelů a stojí pár kaček. Tím pádem pytle na hadry postrádají smysl.
ikar píše:Objednal jsem si těsnící hmotu od Havla a je to super. Taková lepkavější plastelína a dá se použít opakovaně. Žádné patlání silikonu, nebo jiných tmelů a stojí pár kaček. Tím pádem pytle na hadry postrádají smysl.
jo jo to je dobrá věc... já používám medvědí hovno...
pilothanter píše:Naco tesniacu hmotu ja robim vrecia obycajnou zatavovackou na sacky a urobis si vrece ake chces.
To jo, ale po vložení křídla to snad nezatavuješ a hadičku musíš taky utěsnit. Ta spec. hmota je super, že se na nic nelepí a přitom na igelitu drží dobře. Není drahá a stojí to za to. Stejně tam objednávám pryskyřice a plátna za pár kaček proti modelářským obchodům a půl kila uhlíkového rovingu za 250kč je za hubičku a cpu ho při výrobě všude
Jo po vlozeni to normalne zatavim a na hadiku mam urobenu taku srandu ze sa da vymienat. V podstate je to ventil s auta bez srdca a na ten mech ho chytam medzi dve podlozky naterete silikonom. Ten mech urobim dlhsi a vydrzi mi na viac krat. Ak tomu nerozumies tak to potom nafotim.
Volmar ma pravdu, sice nevím o tom že by něco vakuoval, ale to je detejl. Spíš sem to dělal já. Pušil jsem si od něj pytel a nic moc. Tkanina se nechtěla pořádně přichytit na polistirenoví jádro a nebylo to vončo. Teď sem sehnal upravenej kompresor a udělal jsem si pytel. Výsledek je nádherně přichycená tkanina. Ale nesmí se podcenit to že se přebytečná pryskyřice stáhne stěrkou. může se stát že tkanina vyschne a nebude to to co by z toho mělo bejt.
Na co upravovat kompresor? Úspěšně už nějakou dobu používám kompresor z ledničky kterých jsou ve sběrném dvoře haldy a hadici připojenou na sání.
Ale mám dotaz: Dá se nějak předejít na odlesku lehce zvlněnému povrchu laminátu? Je to od přítlačné tkaniny. Používám vatelín a přemýšlím jestli je na to něco lepšího.
ikar píše:Ale mám dotaz: Dá se nějak předejít na odlesku lehce zvlněnému povrchu laminátu? Je to od přítlačné tkaniny. Používám vatelín a přemýšlím jestli je na to něco lepšího.
no leda tužšší (silnější) folií.. ale o to tam bude muset být více epoxidu... polystyrenový křídla sou prostě křivý to je vlastnost... a myslim že to ničemu nevadí. Teda ne nějak zásadně. A rozhodně to nezačne lítat líp to je o prstech!!..