Relax RCEJ od LS model - pohon a výbava ?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Abu »

Oranzove pruhy na svetle hnedem drevenem kridle?? Neni to malo kontrastni? Ja se snazim mit na spodku kridla co nejkontrastnejsi barvy - bila x tm.cervena, bila x tm. modra, zluta x tm. modra.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Marek71 »

Uvidíme... ja som to bral tak, aby to bolo kontrastné voči oblohe. Potom sa uvidí a príp. to premalujem. Ale teším sa už ako malý chlapec. Do tej doby musím ale zalietnuť FW190 D od LM, ešte neletel, som si zatiaľ netrúfol.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Marek71 »

Tak Relax je už týždeň hotový. Teraz čakám na motor a kužel a pojdem si ho prevziať. Som sa dohodol so staviteľom, že dorazím aj s kuželom a motorom a napasuje mi tam motor. prepážku. Budem mať istotu, že je to správne...
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Jirak »

trošku oživím toto staré téma a protože se mi Relax RCEJ líbí, zeptám se:

Marku: jak jsi s Relaxem spokojený ? Jaký je max. průměr oběžky, kterou lze dát do trupu ?

Všichni: jaký byste teď zvolili pohon do Relaxe ? Má cenu dělené křídlo ? Rozpětí 1800 nebo 1900 ?

díky.
tks
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od tks »

Jaký je rozdíl mezi Relaxem a Siestou? To Tě odradily ty klapky?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Jirak »

dobrá otázka, doufám, že to bude velmi podobný model.

Nákup Siesty byl vloni prostě špatně načasovaný, původně měla nahradit Rytmus Mini. Jenže Rytmus se stal mým oblíbeným modelem, v mezičase jsem stačil ještě dostavit další 3 letadla a do Siesty už nemám chuť se pouštět. A protože beru RC modelářstvá jako zábavu, nechci se do stavby nutit, tak jsem se rozhodl Siestu prodat. Rád bych ale kategorii RCEJ vyzkoušel, proto hledám jiný model na stavbu během podzimních večerů.

Siesta byla na můj vkus moc překombinovaná (4 serva v křídle, mám pouze 6-ti kanál DX6i), papírová (na první pohled je ta balza hodně slaboulinká).
tks
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od tks »

Stavěl jsem jedno éro od Leoše Svobody a je tam problém - on to má dost předpracované a je to rychle hotové. Takže na moc "podzimních večerů" to nevystačí. Chápu, že Tě Siesta odradila, nejsi zdaleka první... :wink:

P.S. MiniCorado Rcej je parádní, určitě ho zahrň do výběru.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Jirak »

MiniCorado od p. Vágnera nevypadá špatně, ale nikde nevidím na jeho webu napsáno RCEJ ... nebo je tím myšlena možnost úpravy pro létání v termice ?
tks
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od tks »

Jirak píše:MiniCorado od p. Vágnera nevypadá špatně, ale nikde nevidím na jeho webu napsáno RCEJ ... nebo je tím myšlena možnost úpravy pro létání v termice ?

RCEJ je odlehčená varianta. Prázdné to potom má okolo 230g a letovka klidně i pod 500g není problém. Standardní verze by měla vážit okolo 300g a celouhlíková 390g (?). Na webu má jen tu standardní. Nám tady lítá ta odlehčená a je to paráda. Ani to není zdaleka tak "papírové", jak by se mohlo zdát. A další výhoda - je to fantasticky vidět i ve velké výšce (při vhodné barevné kombinaci). Ostatně - pod přezdívkou klingon77 se tady vyskytuje sám pan majitel, takže není problém se poptat. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Abu »

Relax RCEJ je paradni rekreacni termickej vetron, ale podle me, na soutezni litani RCEJ nema sanci, je uz moc tezkej.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Marek71 »

S Relaxom som spokojný. Ako píše Abu, je to ideálny termický model len tak na polietanie. Je krásne stabilný, perfektne plachtí a ako pohon mu stačí 200W obežka, aby išiel nahor 10m/s. Max priemer obežky je 28mm.

Ja mám rozpetie 1800mm, rozdiel v 1900 je len vo vingletoch, neviem to posúdiť . Delené krídlo som bral kvoli skladnosti, inak podľa LS je nárast hmotnosti oproti krídlu vcelku cca. 80gr.

Ako pohon používam Axi 2217/20, LiPo 1250 3s a vrtuľa Gr. 12x6. Stúpavosť 10m/s pri špičkovom príkone okolo 200W. Dá sa nahradiť aj Turnigy...

Moj takto vybavený Relax má 750gr. Konkurencieschopnosť v RCEJ nedokážem posúdiť, ja ho nemám na súťaženie. Mám ho už druhý rok a neomrzel ma, nechystám sa ho zatiaľ zbaviť.

Jirak píše:trošku oživím toto staré téma a protože se mi Relax RCEJ líbí, zeptám se:

Marku: jak jsi s Relaxem spokojený ? Jaký je max. průměr oběžky, kterou lze dát do trupu ?

Všichni: jaký byste teď zvolili pohon do Relaxe ? Má cenu dělené křídlo ? Rozpětí 1800 nebo 1900 ?

díky.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Jirak »

díky všem za komentáře, MiniCorado fakt vypadá a soudě dle reakcí i lítá suprově, díky za tip.

Jen váhám na zvolením správné varianty, odlehčená, klasika nebo celouhlík. to je ale na do jiného tématu.
1138
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od 1138 »

Jirak:
Jen pripominam jak vypada pole za sidlistem... pokud tam chces sedat, porid si verzi pro boj v blate a kameni.
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Jirak »

na pole za panelákem si ponechám Rytmuse :lol: Přistát tam, tak MiniCorodo dopadne jak tvůj Filip :D
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Jirak »

prohlédnul jsem fotky MiniCorada, pročetl diskusi zde na foru a rozhodnul se pro Relax-e. Hlavním důvodem volby je rozpětí, p. Svoboda vyrabí již 2m verzi a MiniCorado je více/méně podobné Rytmus-ovi, kterého se nehodlám zbavit.

A teď k vlastnímu pohonu, máte někdo zkušenosti s novou řadou červených Turnigy 2836, 1000kv

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8139

nebo aspoň důvod, proč tento motor nedávat do Relaxe ?

Markem používaný AXi 2217/20 je pro mě cenově nepřijatelný (vzhledem k počtu odlétaných hodin za rok, létám pouze příležitostně), původní pohon Turnigy 2217/20 mám v záloze jako náhradní variantu.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“