Kuba78 píše:jak to delate pri pristani kdyz zjistite ze ste treba kratky nebo moc dlouhy na pristani nebo ve vetru potrebujete tesne nad zemi kousek "popoletet" a potrebujete trochu plynu? to rychle prepinate? nebo tyhle situaci celi jen takovy vetronarsky dreva jako jsem ja?

popisoval jsem to o kousek vejš.
na přistání mám přepnuto na přistávací režim--klapky brzdy na plynové páce, plné brzdy páka u sebe, jak je obvyklé, pokud jsem krátký, nejdřív zavírám klapky--brzdy--páka v pozici plný plyn, pokud jsem stále krátký, už nepřepínám letový režim, ale pouze zmáčknu mikrospínač prsteníčkem, tím si přepnu na motorový režim kde mám na regulátoru navolený pomalý rozběh motoru.
Jsem krátkej ale myšleno, že potřebuji na přistání poskočit ještě tak 5 max 10m.
kolegovi větronáři se to zdálo divný, že se takto motor modelu řídit nedá, tak jsem mu přez to tlačítko v hale odlétal s halákem jednodušší akrobatickou sestavu, co jsme v té sezoně soutěžně létali. jde jen o zvyk, ale mě to vyhovuje víc, než potřeba znovu přepnout letový režim, v podstatě většinou plánuji přistání právě tak, abych byl pokud možno vždy krátký a vždy si ten model pak případně dotáhnu tím motorem.
Když bylo na Raný husto, nebyl tam pro přistání prostor na nějaké opravné kolečko, to už mi tam zase někdo natřepával padák, já musel sednout na první dobrou.