Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
Mas špatný jeden (nebo vice) motoru. Jak to zjistit?
Drž kopterku v rukou a zkoušej ji naklánět na stranu k jednotlivým motorum. Motor který jde dolu musí zvednout otáčky. Ten který otáčky nepřidal je špatný.
Drž kopterku v rukou a zkoušej ji naklánět na stranu k jednotlivým motorum. Motor který jde dolu musí zvednout otáčky. Ten který otáčky nepřidal je špatný.
-
mrazicek007
Dobrý večer,tak už se více začínám zajímat o novější kvadrokoptéru a zaujala mě tahle http://www.helipal.com/storm-drone-6-gp ... tform.html a zároveňi ta cena je si myslím skvělá.Jen jsi nejsem jistý jestli až to přijde tak to rozbalím a poletí to hned , nebo ne?
ale přeci jen bych byl radši tohle koupit v ČR ale nesehnal jsem.
No nevím za kolik se prodává P1, ale 8minut tomu odpovídá. Píšou pro profesionální natáčení, ale měli na tom GP, takže žádný velký formát. Navíc tam není gimbal a to už pak levné není. Sleva je daná vzhledem k vývoji velké konkurence ale bude to zřejmě starší model. Píší - připravena k letu. Otázkou je kam? 
Pokud chceš létat bez kamery najdeš spoustu menších strojů. (i malých závodních) a pokud budeš chtít kvalitně natáčet - bez gimbalu se neobejdeš a tady počítej s dalším navýšením investic. Podpora, servis - asi nula?
[emoji17]
Pokud chceš létat bez kamery najdeš spoustu menších strojů. (i malých závodních) a pokud budeš chtít kvalitně natáčet - bez gimbalu se neobejdeš a tady počítej s dalším navýšením investic. Podpora, servis - asi nula?
[emoji17]
Mě celkem zaujala za ty peníze, jen mi vadí, že nemá skládací ramena a krátký letový čas, možná bych o ní přemýšlel. Podpora je asi u všech strojů z Číny nulová... A profesionální natáčení píšou i u Walkery QR X-350...
-
mrazicek007
Právě že za ty peníze je to asi skvělá koupě ...
zjednodušeně řečeno chci sehnat něco od 15 000 do 20 000 tisíc co dokáže kvalitně točit , lítat podle GPS... Ještě mě napadlo co si kvadrokoptéru postavit
tam bych se taky mohl dostat na nějakou zajímavou cenu??Co myslíte??
Jestli je to bez gimbalu tak je to na prd, do 20k máš P306 s gimbalem u nás a podpora,zkušenosti na foru a servis apod. Dokoupíš gopro a lítáš učo delší časy než s tím stormem. Už to obracím ze všech stran delší dobu a zatím mi nejlépe vychází P308(nebo P306 s baterkou navíc) s GP4, jen do začátku sezony sehnat love a je vystaráno 
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
zacinam tak pokukovat po nejake kvadrokoptere, ale je jich tolik ze jsem uplne mimo. Zvazuji jestli koupit hotovy model nebo si neco postavit. Priklanim se spis ke stavbe, naucil bych se aspon zakladni sestaveni, nastaveni a pri pripadne nehode bych to zvladl opravit. Mam trosku zkusenosti s vrtulnikama ale opravdu jen zaklad. Poradil by mi prosim nekdo jake dily vybrat? Nakup pokud mozno hobbyking
-chtel bych velikost do tech 50cm
-nejakou slusnou vydrz letu
-co nejdelsi vzdalenost letu
-aby unesla kameru + slusny gimbal
-fpv
-gps+ compas a aby to umelo ty safe mody
-vysilacku (mam doma dx6i ale ta ma malo kanalu)
-cena cca.15000-20000
zacinam tak pokukovat po nejake kvadrokoptere, ale je jich tolik ze jsem uplne mimo. Zvazuji jestli koupit hotovy model nebo si neco postavit. Priklanim se spis ke stavbe, naucil bych se aspon zakladni sestaveni, nastaveni a pri pripadne nehode bych to zvladl opravit. Mam trosku zkusenosti s vrtulnikama ale opravdu jen zaklad. Poradil by mi prosim nekdo jake dily vybrat? Nakup pokud mozno hobbyking
-chtel bych velikost do tech 50cm
-nejakou slusnou vydrz letu
-co nejdelsi vzdalenost letu
-aby unesla kameru + slusny gimbal
-fpv
-gps+ compas a aby to umelo ty safe mody
-vysilacku (mam doma dx6i ale ta ma malo kanalu)
-cena cca.15000-20000
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
S timto rozpoctem se dle meho nevejdes, ani pri vlastni stavbe. Na podzim jsem stavel 450ku a drzel jsem se hodne pri zemi. I tak me to vyslo na nejakych 6 tisic. Bez kamery, bez gimbalu, bez baterek, bez vysilacky, bez fpv, bez gps.
Pokud chces opravdu vsechno to, co jsi napsal, pritlac na penezenku, ma-li to neco vydrzet a byt dobry natoceny obraz i FPV.
Procti si a nastuduj, co kolik stoji a uvidis, ze fakt budes muset pritlacit. Zaroven si nastuduj legislativu, aby ses pak zbytecne nedivil.
Zatim mi prijde, ze jsi opravdu uplne mimo, jak sam pises. Proc nejdriv cist? Protoze jen ty sam vis, co vlastne chces. My ti tu muzeme krasne doporucit to, co kdo mame doma a s cim jsme spokojeni, ale vubec se to nemusi shodovat s tvoji predstavou.
Na Hobbykingu sezenes urcite ram a i regulatory, desku snad taky, rekneme i vrtule. Motory, to je uz trosku otazka. Bacha na kopie motoru. Jdou uz i blbe poznat, sam jsem dostal neorigo a musel jsem je reklamovat na Banggood. Vrtule jsou trosku o zkouseni a nebo muzes vlitnout rovnou do karbonu, mas-li penize a nebude ti lito, kdyz je na zacatku rozslehas. Ale musis trefit velikost. Kalkukacka - http://www.ecalc.ch/xcoptercalc.php?ecalc&lang=cz
Definuj slusnou vydrz letu. Co to je? 5 minut? 10 minut? 30 minut? I takove koptery se daji postavit, ale nejspis to nebudou uz 50cm.
Kolikaramennou chces? 4,6,8,12? Vice ramen, vice motoru, vyssi cena, ale zase vetsi stabilita a mensi riziko padu pri vypadku 1-2 motoru.
Jak velkou kameru ma koptera unest? GoPro/SJ4000 nebo snad velkou zrcadlovku?
Jake FPV? Bryle, monitor? Frekvence? 2,4 nebo 5,8?
GPS je vetsinou soucasti uz lepsi desky, takze to bys moc resit nemusel.
Vysilacku kolik kanalu? S gimbalem a kamerou ti ani 8 nemusi stacit, zalezi opet na tobe, co vsechno chces a jak to ovladat. Svetylka atd.
Proto zaverem rikam - necekej, ze ti tu vyplivneme dily a ty pujdes, objednas, postavis, nastavis a litas. Je to zdlouhavy proces vyberu vhodnych komponent. Staci mit jednu spatne a jedes odznovu. Studuj, nasavej info a ptej se konkretne. Prijd sam s konkretnim navrhem sestavy. Do te doby varis z vody.
Pokud chces opravdu vsechno to, co jsi napsal, pritlac na penezenku, ma-li to neco vydrzet a byt dobry natoceny obraz i FPV.
Procti si a nastuduj, co kolik stoji a uvidis, ze fakt budes muset pritlacit. Zaroven si nastuduj legislativu, aby ses pak zbytecne nedivil.
Zatim mi prijde, ze jsi opravdu uplne mimo, jak sam pises. Proc nejdriv cist? Protoze jen ty sam vis, co vlastne chces. My ti tu muzeme krasne doporucit to, co kdo mame doma a s cim jsme spokojeni, ale vubec se to nemusi shodovat s tvoji predstavou.
Na Hobbykingu sezenes urcite ram a i regulatory, desku snad taky, rekneme i vrtule. Motory, to je uz trosku otazka. Bacha na kopie motoru. Jdou uz i blbe poznat, sam jsem dostal neorigo a musel jsem je reklamovat na Banggood. Vrtule jsou trosku o zkouseni a nebo muzes vlitnout rovnou do karbonu, mas-li penize a nebude ti lito, kdyz je na zacatku rozslehas. Ale musis trefit velikost. Kalkukacka - http://www.ecalc.ch/xcoptercalc.php?ecalc&lang=cz
Definuj slusnou vydrz letu. Co to je? 5 minut? 10 minut? 30 minut? I takove koptery se daji postavit, ale nejspis to nebudou uz 50cm.
Kolikaramennou chces? 4,6,8,12? Vice ramen, vice motoru, vyssi cena, ale zase vetsi stabilita a mensi riziko padu pri vypadku 1-2 motoru.
Jak velkou kameru ma koptera unest? GoPro/SJ4000 nebo snad velkou zrcadlovku?
Jake FPV? Bryle, monitor? Frekvence? 2,4 nebo 5,8?
GPS je vetsinou soucasti uz lepsi desky, takze to bys moc resit nemusel.
Vysilacku kolik kanalu? S gimbalem a kamerou ti ani 8 nemusi stacit, zalezi opet na tobe, co vsechno chces a jak to ovladat. Svetylka atd.
Proto zaverem rikam - necekej, ze ti tu vyplivneme dily a ty pujdes, objednas, postavis, nastavis a litas. Je to zdlouhavy proces vyberu vhodnych komponent. Staci mit jednu spatne a jedes odznovu. Studuj, nasavej info a ptej se konkretne. Prijd sam s konkretnim navrhem sestavy. Do te doby varis z vody.
- gardenroute
Tak třeba quad P2 od DJI zvlada s plnou výbavou pro filmovani cca 15-18 minut, to je dle me slusna vydrz letu pro filmovani, vice nemá smysl... A je to do 50cm, ale to je hotovy stroj asi mimo jeho cenove zadani...scarabeus píše:...Definuj slusnou vydrz letu. Co to je? 5 minut? 10 minut? 30 minut? I takove koptery se daji postavit, ale nejspis to nebudou uz 50cm...
Která ridici jednotka napr. u hexy zvladne vypadek 2 motoru ? NAZA zvlada 1 motor u hexy a vice, ale o 2 motorech jsem neslysel, co to umi z bezne komercni sfery ?scarabeus píše:...Vice ramen, vice motoru, vyssi cena, ale zase vetsi stabilita a mensi riziko padu pri vypadku 1-2 motoru...
Pro beznou kopteru (tim nemyslim profi stroj s 2clennou obsluhou) i s naklonem gimbalu mu vystaci 7 kanalu (pro pan gimbalu 8. kanál), ovladani podvozku muze byt automaticke.scarabeus píše:...Vysilacku kolik kanalu? S gimbalem a kamerou ti ani 8 nemusi stacit, zalezi opet na tobe, co vsechno chces a jak to ovladat. Svetylka atd...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Proto jsem to napsal, jak jsem to napsal. On sam nevi, kolik kanalu potrebuje. Bude-li chtit vsemozne vychytavky, 8 mu vazne nemusi stacit. Ja letam s 5 kanaly a v pohode, ale to mam vse oholene, zadny gimbal atd. Je to na nem 
Nekde jsem cetl o jakesi desce, ktera zvladne vypadky dvou motoru, ale nedohledam kde a ktera. 1 je samozrejmost. Trosku me chytas za slovo, ale mas nejspis pravdu, ze "normalni" deska to nebyla. Slo mi o nastineni problematiky, jaky je rozdil mezi viceramennymi kopterami a quadem. Jsme preci jen v zacatecnickem foru.
Nekde jsem cetl o jakesi desce, ktera zvladne vypadky dvou motoru, ale nedohledam kde a ktera. 1 je samozrejmost. Trosku me chytas za slovo, ale mas nejspis pravdu, ze "normalni" deska to nebyla. Slo mi o nastineni problematiky, jaky je rozdil mezi viceramennymi kopterami a quadem. Jsme preci jen v zacatecnickem foru.
- gardenroute
Ne, ne, opravdu me to zajímalo, která deska to umi, protože ja o tom ještě neslysel, resp. jak jsem psal ne v beznem komercnim sektoru. Celkem by me zajímalo, jak se to po vypadku 2 motoru chova, oproti vypadku 1. A myslim, ze ani redundance vypadku 1 motoru u hexy také nebude zcela bezne reseni u kazde jednotky, i když dnes uz mozna ano...scarabeus píše:...Nekde jsem cetl o jakesi desce, ktera zvladne vypadky dvou motoru, ale nedohledam kde a ktera. 1 je samozrejmost. Trosku me chytas za slovo, ale mas nejspis pravdu, ze "normalni" deska to nebyla....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
Jo asi mas pravdu, nejdriv musim nasat nejake info a az pak davat konkretni otazky. Jenze casu je malo a informaci silene moc, takze to pujde hodne pomalu a nebo si ve finale koupim hotovy dron(coz nechci).
Tu legislativu zatim resit nebudu. Nehodlam to mit na komercni ucely a davat za to x tisic rocne, kdyz si budu litat kolem baraku se mi fakt nechce. Spis radsi pujdu do te pojistky.
Ta cena je +- je mi jasny, ze kdyz budu chtit vsechno v dobre kvalite tak to bude malo.
Ze zacatku bych stejne asi koupil a postavil kvadrokopteru, naucil se s ni letat a postupne dokupoval dalsi komponenty jako gimbal,fpv,kameru.
Zatim teda diky za info a ja jdu ''nasavat''
Tu legislativu zatim resit nebudu. Nehodlam to mit na komercni ucely a davat za to x tisic rocne, kdyz si budu litat kolem baraku se mi fakt nechce. Spis radsi pujdu do te pojistky.
Ta cena je +- je mi jasny, ze kdyz budu chtit vsechno v dobre kvalite tak to bude malo.
Ze zacatku bych stejne asi koupil a postavil kvadrokopteru, naucil se s ni letat a postupne dokupoval dalsi komponenty jako gimbal,fpv,kameru.
Zatim teda diky za info a ja jdu ''nasavat''
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
Počítej s tím, že až postavíš nějakou koptéru, naučíš se s ní létat a nabereš zkušenosti tak poznáš, že tahle nebyla právě ideální a šla by pro natáčení dost vylepšit. A tak na točení postavíš další koptéru.O hodně lepší protože už budeš vědět co a jak. Proto tu první moc nepřeháněj a zbytečně neutrácej. Mysli na to , že budeš potřebovat penízky na tu druhou. 
Dron pro začátečníka do 3 tisíc
Ahoj, sháním nějakého drona do 3tisíc, na netu jsem nějaké našel ale nevím jaký si mám vybrat.
Aby byl na venkovní použití, kameru neřeším tu bych si časem koupil lepší.
Tady jsem nějaké našel, jakého mi doporučíte ?
SYMA X6
LRP - H4 Gravit
Dron Patriot neboli také INTRUDER UFO
Syma X5C
Díky moc za rady
Aby byl na venkovní použití, kameru neřeším tu bych si časem koupil lepší.
Tady jsem nějaké našel, jakého mi doporučíte ?
SYMA X6
LRP - H4 Gravit
Dron Patriot neboli také INTRUDER UFO
Syma X5C
Díky moc za rady
- JosefSvejk
Re: Dron pro začátečníka do 3 tisíc
Do 3 tisíc to bude vždycky jen levná hračka. Dokupovat později kameru je nereálné.
Když chceš, aby se ti někdo vyjadřoval k těm konkrétním typům, tak dávej radši rovnou odkazy, osobních zkušeností zase tak moc nebude, a kdo to má hledat
.
Když chceš, aby se ti někdo vyjadřoval k těm konkrétním typům, tak dávej radši rovnou odkazy, osobních zkušeností zase tak moc nebude, a kdo to má hledat
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.