Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
zdzd

#436 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:
zdzd píše:Servis Robbe ti to nevezme.

Místní zástupci určitě (jsou to zároveň prodejci, tak proč by to brali, když přišli o kšeft), ale ani třeba v Německu? Pro servis je mimozáruční oprava kšeft jako každý jiný a co je jim do toho, kde jsem to koupil, ne?
To rádio mně zaujalo, tak proto se ptám.

Kdysi jsem se na to ptal a dostal jsem následující informaci: V Evropě je výhradním zástupcem Futaby Robbe. Na každou věc, kterou prodá, lepí svoji nálepku. Pak za ni ručí a servisuje ji. Když je něco bez nálepky, nešlo to přes ně a nezajímá je to. Neservisují Futabu. Servisují robbe. Futaba je jen jeden z jejich dodavatelů.

Pokud se na tom něco změnilo, pak by ti aktuální informaci nohl dát Roman Popelka. Zastupuje robbe v ČR.
603 140 444
JMalik

#437 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:
jyrry píše:
zdzd píše:Servis Robbe ti to nevezme.

Místní zástupci určitě (jsou to zároveň prodejci, tak proč by to brali, když přišli o kšeft), ale ani třeba v Německu? Pro servis je mimozáruční oprava kšeft jako každý jiný a co je jim do toho, kde jsem to koupil, ne?
To rádio mně zaujalo, tak proto se ptám.

Kdysi jsem se na to ptal a dostal jsem následující informaci: V Evropě je výhradním zástupcem Futaby Robbe. Na každou věc, kterou prodá, lepí svoji nálepku. Pak za ni ručí a servisuje ji. Když je něco bez nálepky, nešlo to přes ně a nezajímá je to. Neservisují Futabu. Servisují robbe. Futaba je jen jeden z jejich dodavatelů.

Pokud se na tom něco změnilo, pak by ti aktuální informaci nohl dát Roman Popelka. Zastupuje robbe v ČR.
603 140 444

Myslím, že z tohodle by se výhradnímu zastoupení mohli opotit čumáky. Představ si, že si někdo koupí na pobytu v USA ten TX, přijede sem (protože tady má bydliště) a servis (protože zastoupení je Robbe) to odmítne přijmout.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od jyrry »

Mafie...
zdzd

#439 Příspěvek od zdzd »

JMalik píše:Myslím, že z tohodle by se výhradnímu zastoupení mohli opotit čumáky. Představ si, že si někdo koupí na pobytu v USA ten TX, přijede sem (protože tady má bydliště) a servis (protože zastoupení je Robbe) to odmítne přijmout.

Takový je svět. Když si z cesty na rýžoviště přivezeš CORONU, tak to to tu taky nikdo nespraví.

Když někde něco koupíš za půlku, někde se to projeví. Se záruční opravou tě robbe vypoklonkuje rovnou (tu si do ceny kalkulovali někde jinde než u nich). Na pozáruční opravu prý se zlomit taky nedají. A Futaba se v rámci Evropy s jinými distributory odmítá bavit, tudíž ani nemá důvod zřizovat si vlastní firemní servisní síť. Nevím jak Anglie, tam robbe nesahá.

Když jsem si to takto propátral, koupil jsem sadu TX + RX u nás. Další RX kupuji z USA bez robbe nálepky. Když se vysype, koupím další. Do opravy bych už RX nikdy nedával. To jsem zkusil jednou v jednom nejmenovaném pražském servisu a padnul jsem na něj znovu. Nikdy nevíš, který nýmand na to sahal a cenově je to prašť jako uhoď.
JMalik

#440 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:
JMalik píše:Myslím, že z tohodle by se výhradnímu zastoupení mohli opotit čumáky. Představ si, že si někdo koupí na pobytu v USA ten TX, přijede sem (protože tady má bydliště) a servis (protože zastoupení je Robbe) to odmítne přijmout.

Takový je svět. Když si z cesty na rýžoviště přivezeš CORONU, tak to to tu taky nikdo nespraví.

Když někde něco koupíš za půlku, někde se to projeví. Se záruční opravou tě robbe vypoklonkuje rovnou (tu si do ceny kalkulovali někde jinde než u nich). Na pozáruční opravu prý se zlomit taky nedají. A Futaba se v rámci Evropy s jinými distributory odmítá bavit, tudíž ani nemá důvod zřizovat si vlastní firemní servisní síť. Nevím jak Anglie, tam robbe nesahá.

Když jsem si to takto propátral, koupil jsem sadu TX + RX u nás. Další RX kupuji z USA bez robbe nálepky. Když se vysype, koupím další. Do opravy bych už RX nikdy nedával. To jsem zkusil jednou v jednom nejmenovaném pražském servisu a padnul jsem na něj znovu. Nikdy nevíš, který nýmand na to sahal a cenově je to prašť jako uhoď.

Tam je jenom rozdíl, jestli na tu CORONU servis a zastoupení tady existuje. Futaba ho má - zvolila si Robbe. Že tady s tím někdo těžko něco udělá je fakt. Na druhou stranu, přijet sem padesát amíků s Futabou na soutěž a mít nějaké potíže, které by bylo třeba řešit servisně s Robbe, mohlo by to skončit jinak. USA jsou pro Futabu dostatečně veliký a zajímavý trh na to, kdyby se tam do toho nějaký zbohatlík s právníky obul.
(Jinak jsem to udělal taky tak - nákup TX tady, RX z venku a neopravovat)
Míra 66

#441 Příspěvek od Míra 66 »

Ahoj,mám takoví dotaz.Kdo z vás co používáte Futabu mněl nějaké potíže během záruční doby a po ní?Ja jen jestli ta přemrštěná cena vyváží tu možnost reklamace.Jde bezmála o 6tis. u tý T-10ky.A myslím že nějaká možnost reklamace při koupi v zahraničí asi existuje i když to bude na dlouhé lokte :? Díky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od jyrry »

Míra 66 píše:.... jen jestli ta přemrštěná cena vyváží tu možnost reklamace.....

S tímhle tak trochu kalkuluju. Když koupím v ricelandu ASSAN, nevyplatí se mi ho reklamovat nebo posílat na pozáruční opravu, koupím nový.
Když tam (nebo jinde) koupím Fut., Gr., JR - počítám s tím, že záruční opravy nebudou zapotřebí a pokud s tím tak praštím, že bude Rx potřebovat opravu, už bych mu stejně nevěřil.
zdzd

#443 Příspěvek od zdzd »

Míra 66 píše:Ahoj,mám takoví dotaz.Kdo z vás co používáte Futabu mněl nějaké potíže během záruční doby a po ní?Ja jen jestli ta přemrštěná cena vyváží tu možnost reklamace.Jde bezmála o 6tis. u tý T-10ky.A myslím že nějaká možnost reklamace při koupi v zahraničí asi existuje i když to bude na dlouhé lokte :? Díky

Já jsem potřeboval záruční opravu FX-30. Při upgrade firmware na v1.6 se mi to kouslo a nazdar. Důvod dodnes nevím, ale podle různých indicií byla si chyba v předcházející verzi 1.5. Popis změn je totiž pro oba stejný a 1.5 se z webu velmi rychle vytratila a byla nahrazena 1.6. Asi jsem tekdy byl moc rychlý a měl nějaký týden počkat, zda se verze usadí.

Řešení od robbe bylo promptní. Nicméně mi nedali ani písmenko o příčině.

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=969311

O nějakých jiných problémech a poruchách nevím, vyjma kauzy nulujících se GUID u šestet FASST.
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od Jezevec »

Míra 66 píše:...Jde bezmála o 6tis. u tý T-10ky....

Můžeš mě nasměrovat kde je o tolik levnější?

Když si to spočítám z těch odkazů co tu byly tak mi po zaplaceni DPH nevychází zase takový rozdíl. A obávám se, že v tomto případě se DPH nevyhnu.

$498 + poštovné $36 = $534 - pri kurzu cca 18 Kč / $1 = 9612 Kč

+ DPH 19 % = 11438,28 Kč

U Kostky 14670 Kč, vychází mi rozdíl 3231,72. Kde jsem co přehlídnul?
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od Jezevec »

to ALL: jinak fajn diskuze na dané téma :lol: :lol: :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#446 Příspěvek od jyrry »

Jezevec píše:to ALL: jinak fajn diskuze na dané téma :lol: :lol: :lol:

... aneb Hitec Aurora - pohřeb před porodem...
Míra 66

#447 Příspěvek od Míra 66 »

Pro Jezevec
Já vím že takhle máš samozřejmně pravdu.Mě prostě zaráží takové rozdíli u prodejců.No nic už toho nechám,polemika o cenách sem nepatří.
coro

#448 Příspěvek od coro »

jyrry píše:
Jezevec píše:to ALL: jinak fajn diskuze na dané téma :lol: :lol: :lol:

... aneb Hitec Aurora - pohřeb před porodem...

Jak pred? Spectra 2.4GHz je už po... po čo?
Pohrebili to aj na rcg -
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=996084
frontier
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od frontier »

zdzd píše:Při upgrade firmware na v1.6 se mi to kouslo a nazdar. Důvod dodnes nevím, ale podle různých indicií byla si chyba v předcházející verzi 1.5. Popis změn je totiž pro oba stejný a 1.5 se z webu velmi rychle vytratila a byla nahrazena 1.6.

soft 1,5 je k mání pořád...chceš? :wink:
zdzd

#450 Příspěvek od zdzd »

Děkuji, nechci...

Mám ho na disku, krčí se i na supportu robbe.

Obrázek

1.5 byla hned po devíti dnech nahrazena 1.6 s poznámečkou "Oprava chyb verze 1.5". A já se tam trefil :cry:
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“