Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
slavisius

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#406 Příspěvek od slavisius »

gardenroute píše:Pekne, co to mas za zajimavou "FPV pozemni stanici" ? Tx pro ovladani kamery ?

Diky, ta stanica je vlastnej vyroby. Povodne bola urcena pre Trex600.
gardenroute

#407 Příspěvek od gardenroute »

slavisius píše:"...gardenroute- Pekne, co to mas za zajimavou "FPV pozemni stanici" ? Tx pro ovladani kamery ?..."
Diky, ta stanica je vlastnej vyroby. Povodne bola urcena pre Trex600.

Nejake podrobnosti, vypada to na videu dost profi a pekne udelane, co to vse umi ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
slavisius

#408 Příspěvek od slavisius »

gardenroute píše:Nejake podrobnosti, vypada to na videu dost profi a pekne udelane, co to vse umi ?

Vysielac ma 2.4ghz, 3-kanaly "2-pre ovladanie gimbalu a 1-pre fotenie" foto-spust, je na lavom boku a na celnej strane, nastavenie vychyliek + subtrimi. Ale to vsetko, je uz teraz nanic, kedze BGC sa da plne nastavit v PC.

Prijimac ma 5.8ghz, 2-kanaly "obraz, zvuk" pouzivam len obraz, samozrejme 8) Monitor ma 4.3" k tomu popruh a uchyty su z 3mm nerezu "vlastny navrh a vyrobene laserom" Vnutro je v namahanych castiach, vystlane tavnou hmotou.

Este nemam doriesene napajanie a indikaciu stavu. Zatial, je vo vnutri 2s 1000mAh lipolka.

Chcel som vsetky prvky, integrovat do jedneho celku, zeby som nemusel vlacit dalsie kabli a antenky, ale iba jeden kufrik a konec :P hehe
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od jamesgsf »

Jen se zeptám přes co se flashuje martinez deska. Přes usb?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
krtek2k

#410 Příspěvek od krtek2k »

jo (10 znaků)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od jamesgsf »

Jo tak to bych asi dohledal na netu. Jen jsem chtěl jestli budu muset ještě něco potřebovat když se pustim do stavby gimbalu.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od jamesgsf »

předpokládám, že tohle je klasický martinez http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__41386__2_Axis_Brushless_Camera_Gimbal_Stabilization_Control_Board_w_IMU.html a měl by jít flasnout na alexmos, dle videa níže ve foru je flashovaní na brugi. Nebo vzít toto http://www.ebay.com/itm/130904487270 nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, ale přijde mne to uplně stejné rozdíl je asi jen 4 dolary v poštovném.
Duffs

#413 Příspěvek od Duffs »

Zober tu z ebay. Tu mam overenu(ide flashnut na hacknuteho alexmosa). Dokonca presne od toho tipka vocanla. Doska prisla za 12 dni.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
krtek2k

#414 Příspěvek od krtek2k »

Ta z hobbykingu jde taky s alexmosem. Mám už třetí :)
Frsky X10S Carbon
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od jamesgsf »

Ok, super. Asi vemu tu z HK potřebuju stejně nejaký věci tak aspon to bude v jednom balíku.
krtek2k

#416 Příspěvek od krtek2k »

https://vimeo.com/72070361
Brushless gimbal zabiják!
Frsky X10S Carbon
Vlasta2

#417 Příspěvek od Vlasta2 »

Zdravím,
připadám se jako cestovatel po vláknech fóra, ale jako začínající koptérysta mi nic jiného nezbývá. Připravuji stavbu 1. kousku. Něco už mám a další věci postupně přiobjednávám. Stavět začnu až budu mít jednoho krásného dne vše pohromadě. Nyní řeším gimbal . Rozhodl jsem se pro kompakt Sony DSC-HX50 a tak jsem se vrhl na hledání vhodného gimbalu. Objevil jsem několik zajímavých kousků. Pod pojmem "zajímavý" myslím gimbál, který vyhovuje rozměrově, je celkem lehký (300 - 350 gr...nepočítám motory), má dobře udělanou hlavu (horní část) a půjde bez velkých problémů upevnit na Tarot 680. V plánu mám koupit gimbál i s motory a ......... A tady jsem trochu narazil - řídící elektronika. Ona se dá koupit pochopitelně buď s držákem a nebo extra (třeba kvalitnější) někde jinde. Problém u mě je v tom, že jak jsem pochopil, drtivá většina se musí nejdříve upgradovat a následně naprogramovat (seřídit). Nejsem moc velký kamarád s počítačem, takže některým věcem o kterých se zde píše bohužel vůbec nerozumím, ale abych to nerozpatlával. Která elektronika z toho, co se dá pořídit za trochu rozumné peníze je opravdu slušná a tzv. uživatelsky přívětivá, aby její nastavení zvládl i takový PC b.... jako jsem já.

Díky, Vlasta
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od jamesgsf »

Bohužel u copter se bez práce s počítačem nevyhneš, řekl bych že je to spíš taková IT modelarina. I když vemu jednoduchou KK2.0 tak u ní je taky třeba sem tam přehrát firmware. Ale neboj hodně postupů se dá najít na youtube a to pochopí i neznalý angličtiny.
Vlasta2

#419 Příspěvek od Vlasta2 »

Což o to, já jsem už na začátku tušil, že se tomu nevyhnu, ale mám vítr z toho, co jsem tak porůznu četl. Proto se ptám na slušnou řídící desku, aby k tomu byl podpůrný soft - který ovšem funguje na PC (noťasovi) s OS XP a nastavení se provádí v nějakém prostředí, kde se laik může i třeba s pomocí rad z fóra pohybovat a dospět k tomu, že gimbal bude opravdu fungovat. Tajně jsem doufal, že řídící desky jsou již na nějaký základ neprogramovaný a teprve když chce někdo něco extra, leze dovnitř přes PC, ale to už jsem vystřízlivěl. Takže i s kopřivkou jsem připraven bojovat se softem, ale nechce se mi bojovat s kartou, která je už od základu na nic i když je levná ....

Díky, Vlasta

ještě jedna podotázka - motory na gimbalu nejsou žádné chudinky a celý gimbal se (né vždy) napájí 12V . Jak moc se ta karta hřeje ?
ST
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od ST »

Celkem Ti fandím, ale přijde mi, že to ženeš všechno moc hrr. Ty vůbec nevíš co Tě čeká ze začátku po vstupu do týhle kategorie. Přijde mi, že hned chceš letět na měsíc s nevíš s čím a jak. Vřele Ti doporučuju postavit něco s čím budeš práskat o zem a pak teprve až poznáš o čem to je, tak si postav kopter svých snů. Věř mi že na jednom kopteru se to nenaučíš. Pokud jsi kdysi lítal s plošníky, tak tohle je úplně o něčem jiném.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“