Hitec AURORA-9 pokračování
Re: Butterfly na páce plynu + plyn Aurora 9 jak na to
Jake nastaveni mas na mysli? Tu blokaci a autorotaci?
??? Vždyt je tu řeč o Butterfly mixu, a hned první přízpěvek na tom odkazu je jak nastavit Butterfly mix s pákou plynu.
Nebo mi něco uniká?
Tak tady tedy postu
Musíš si nastavit letové režimy.
Budeš mít 1. Normální let
Potom režim 2. Přistání
1. Budeš mít plyn na normální páce, vše ostatní klasika letadlo
V 2.si nastavíš Bt.fly na plyn a od půlky plynu nahoru bude křídlo rovné a poběží motor a od půlky plynu dolu se motor vypne a čím víc budeš ubírat plyn, tím se budou víc vyklápět klapky.
V případě krize dáš plný plyn křídlo se srovná sepne se motor a odletíš.
Takto se dá krásně plynule přibržďovat pákou plynu.
Provozuji to tak na několika letadlech, dokonce i na Mustangovy
Musíš ještě společně s tím Bt.Fly aktivovat křivku plynu a v tom 2. Režimu ji nakřivkovat tak, aby se plyn spouštěl nad polovinou páky plynu.
Plyn máš normálně na páce plynu. A tam taky zůstane.
Uděláš režim přistání, v tom si k páce plynu přiřadíš Bt.fly mix
V tuto chvili by ti křidélka nebo klapky chodily společne s plynem po celé dráze. Vlezeš tedy do křivky plynu a nakřivkuješ ji tak, aby se plyn spouštěl od půlky nahoru. Pak vlezeš do Bt.fly mixu a nastavíš ho tak aby se spínal od půlky plynu dolů.
A máš to. Takže tobě bude ten přistávací režim ovlivnovat křivku plynu a nastavený Bt.fly mix.
Když přistávací režim vypneš, vypne se křivka plynu a Bt.fly mix a budeš mít nakřivkovaný lineární průběh plynu a vypnutý Bt.fly mix.
Nebo mi něco uniká?
Tak tady tedy postu
Musíš si nastavit letové režimy.
Budeš mít 1. Normální let
Potom režim 2. Přistání
1. Budeš mít plyn na normální páce, vše ostatní klasika letadlo
V 2.si nastavíš Bt.fly na plyn a od půlky plynu nahoru bude křídlo rovné a poběží motor a od půlky plynu dolu se motor vypne a čím víc budeš ubírat plyn, tím se budou víc vyklápět klapky.
V případě krize dáš plný plyn křídlo se srovná sepne se motor a odletíš.
Takto se dá krásně plynule přibržďovat pákou plynu.
Provozuji to tak na několika letadlech, dokonce i na Mustangovy
Musíš ještě společně s tím Bt.Fly aktivovat křivku plynu a v tom 2. Režimu ji nakřivkovat tak, aby se plyn spouštěl nad polovinou páky plynu.
Plyn máš normálně na páce plynu. A tam taky zůstane.
Uděláš režim přistání, v tom si k páce plynu přiřadíš Bt.fly mix
V tuto chvili by ti křidélka nebo klapky chodily společne s plynem po celé dráze. Vlezeš tedy do křivky plynu a nakřivkuješ ji tak, aby se plyn spouštěl od půlky nahoru. Pak vlezeš do Bt.fly mixu a nastavíš ho tak aby se spínal od půlky plynu dolů.
A máš to. Takže tobě bude ten přistávací režim ovlivnovat křivku plynu a nastavený Bt.fly mix.
Když přistávací režim vypneš, vypne se křivka plynu a Bt.fly mix a budeš mít nakřivkovaný lineární průběh plynu a vypnutý Bt.fly mix.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Možná že to je nahoře už někde napsané, asi to přesně popsal Dejfak těsně nade mnou, jsem v časovém presu, tak to ani nebudu číst (promiň
).
Koukni sem:
http://rc.ludl.cz/index.php/nase-rc-modely/74-virus
V dolní třetině článku jsou dvě videa, možná je to to co chceš, a je tam i video postup jak to napípat do Aurory.
Koukni sem:
http://rc.ludl.cz/index.php/nase-rc-modely/74-virus
V dolní třetině článku jsou dvě videa, možná je to to co chceš, a je tam i video postup jak to napípat do Aurory.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Dejfak - diky. Na tom odkazu co jsi dal se mi nezobrazilo nic k veci, tak proto jsem se tak blbe ptal...
Vyzkousim. Musim dat ale i za pravdu postupu po kruckach, neb je to muj prvni rychlej vetrak. Abych to na zacatek zbytecne neprekombinoval...
Vyzkousim. Musim dat ale i za pravdu postupu po kruckach, neb je to muj prvni rychlej vetrak. Abych to na zacatek zbytecne neprekombinoval...
Re: Hitec AURORA-9 pokračování
Hosi prosim....jak se znaci ten konektor co je u baterek k Aurore? Eventuelne kde se da koupit? Diky!
Když jsem dával dohromady druhej pack do A9 , tak jsem ho loupnul z mojí starý Hitec Prism7 která je z roku 1994 , takže ho Hitec dává asi už 20 roků pořád stejnej , tak zkus Pavla , mam zato že ví jak se mu nadává a kde ho maj , jednou jsme se o tom bavili. Určitě to nebude problém.
Jo, parada. To je on. Je mi divny, ze jsem ho u Pelikana nenasel. Asi jsem slepej
Dal jsem lipol do Aurory. Sice jen 1200, ale vsechno bude lepsi, nez moje puvodni vydojena original nimh
Tu necham jako zalohu. Dekuju!
Edit: Jo jeste...na kolik mate prosim nastaveny vypinaci napeti u lipol?
Edit: Jo jeste...na kolik mate prosim nastaveny vypinaci napeti u lipol?
Chtěl bych se zeptat uživatelů Aurory z jiného soudku. Je možné stopky nulovat jinak než přes display, třeba přiřazeným spínačem?
Nevim jestli Ti to pomuze, ale ted jsem si vsiml, ze kdyz delsi dobu podrzis displej na hlavnim panelu, tak se casomira vynuluje. Nemusis nikam do menu. Jinak prepinacem nulovat se mi nepovedlo. U Futaby to tak slo....
Nejjednodušší je to přes displej na hlavní stránce.
Když na čase dlouze podržíš prst. Nebo jde myslím zvětšit stopky a lépe se na to trefuje. Na nic jinéjo jsem nepřišel. U F3k mi to ze zaátku vadilo, ale pak jsem se adaptoval.
Když na čase dlouze podržíš prst. Nebo jde myslím zvětšit stopky a lépe se na to trefuje. Na nic jinéjo jsem nepřišel. U F3k mi to ze zaátku vadilo, ale pak jsem se adaptoval.
ysílač aurora 9x
Ahoj,dnes jsem si koupil novou soupravu aurora 9x s přijímačem maxima9
vše jsem spároval přesně dle návodu,zapojil serva a regl do přijímače,ale asi se stala někde chybyčka pač serva jdou hrozně cukavě i otáčky motoru ,nevíte proč ty serva nejdou krásně hladce? kde je chyba?
regl dualsky baterie 14.4v
děkuji za rady
vše jsem spároval přesně dle návodu,zapojil serva a regl do přijímače,ale asi se stala někde chybyčka pač serva jdou hrozně cukavě i otáčky motoru ,nevíte proč ty serva nejdou krásně hladce? kde je chyba?
regl dualsky baterie 14.4v
děkuji za rady
Celá řada Maxima funguje pouze s digitálními servy.
Tak jestli toto nebude ten problém.
Tak jestli toto nebude ten problém.
Nevím, zda je nejšťastnější spojit toto vlákno s novým modelem Aurora 9x... Bude zde zmatek.
Máš pravdu, vše o Auroře 9X se píše zde viewtopic.php?f=38&t=55677
tak o 9X psát do 9X...
tak o 9X psát do 9X...