Crack YAK EPP kit

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Crack YAK EPP kit

#406 Příspěvek od semi »

Jirka M píše:Mně Crack Yak létá perfektně, žádný sklamání, to vůbec. Jako začátečník k tomu nemám moc co říci, ale není vyloučeno, že blbý setup + nastavení = blbé letové vlastnosti. Mám motor Dualsky 2812/33 a baterku 2S 350 mAh, 21 gr., vrtule GWS 8x4.

Létá báječně a umí toho mnohem více než já :( CG mám zatím dle doporučení výrobce a jsem spokojen, akorát je blbý, že to nelétá samo, musí se to řídit :D A že by to padalo na ocas?, inu nastavit správně CG a pak trošku páčkovat no....., někdy přitáhnout, jindy potlačit......... :lol:

Koupil jsem ho z druhé ruky, už sestavený. Zdá se mi, že vrtule dost vibruje. Je možné, že tahá nahoru a tím pádem furt přepadává na ocas.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Vlado C

#407 Příspěvek od Vlado C »

Myslim ze do istej miery padanie na ocas je nevyhnutne pri mensich rychlostiach. Ono ten "vysokolaminarny" profil (rovnej dosky) ma iste obmedzenia. :) Tazisko v predoslej polohe (podla navodu) viedlo k niecomu co by som skor nazval k vzpinaniu, avsak v podstatne sirsom rozpati rychlosti. Posunom taziska tento jav v podstate zanikol. Paradoxne neustale riadenie si to ero velmi nevyzaduje. Ale citlivost na kormidla je dobra a dobre sa da ovplyvnit exponencialami.

Skor mam problem so stabilitou trimovania vyskovky. Ale to bude pravdepodobne problem serva. Tiez je pravda ze prave toto ero je predmetom zatial najjemnejsieho zalietania ake som kedy robil. Zooma som tak dokladne nezalietaval.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
semi
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od semi »

Tak, neměl jsem expo :roll: , už je to lepší, ale furt to není ono. Ještě posunu těžiště dozadu, protože, když ho rukou hodím, jde po čumáku dolů (ne moc, ale jde) . A ten motor i s těma baterkama je taky nějaký divný.
DS-14
Jirka M

#409 Příspěvek od Jirka M »

Njn, tak tam flákni tenhle motor: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0874
tyhle baterky například: http://www.jino.cz/li-pol-350-2cl-26c-g3-ray-3955.html
tenhle Turnigáč: http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... r-2204-14T , by také šel, ale je nutno vyměnit šroubky unašeče, vyrobit nebo sehnat vymezovací kroužky pro vrtule a nejlépe preventivně vyměnit ložiska, je tam 2x 683 ZZ Japan, jedno za 60 kaček. Pak z toho máš "skoroAxi" :lol:

Dal bych přednost tomu Dualskému....
semi
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od semi »

Jirka M píše:Njn, tak tam flákni tenhle motor: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0874
tyhle baterky například: http://www.jino.cz/li-pol-350-2cl-26c-g3-ray-3955.html
tenhle Turnigáč: http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... r-2204-14T , by také šel, ale je nutno vyměnit šroubky unašeče, vyrobit nebo sehnat vymezovací kroužky pro vrtule a nejlépe preventivně vyměnit ložiska, je tam 2x 683 ZZ Japan, jedno za 60 kaček. Pak z toho máš "skoroAxi" :lol:

Dal bych přednost tomu Dualskému....

Podle Dualcalcu vychází líp tento Xmotor XM2812CA-27, např. s vrtulí 8x3,8
Přílohy
Ca33.jpg
Ca27.jpg
DS-14
Juro27
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od Juro27 »

Ako sa táto poletucha správa vonku? Je mi jasné že je to aj váhou skôr halový model než model na von, ale je s ním možné aspoň v miernejšom vetre lietať aj vonku alebo by som mal siahnuť skôr po niektorej z "metroviek"?
P.S. Jednalo by sa o môj 1. akrobat po Easy stare II.
Multiplex Easy Star II, SU- 29 RC-Factory, Crack Yak RC-Factory
Vlado C

#412 Příspěvek od Vlado C »

Juro27 píše:Ako sa táto poletucha správa vonku? Je mi jasné že je to aj váhou skôr halový model než model na von, ale je s ním možné aspoň v miernejšom vetre lietať aj vonku alebo by som mal siahnuť skôr po niektorej z "metroviek"?
P.S. Jednalo by sa o môj 1. akrobat po Easy stare II.

V tejto situacii rozhodne siahnut po metrovke s plochym trupom. Je skoro jedno po akej. Dolezite je hlavne lietat a lietat. Pri limitovanom rozpocte je to skor Zoom alebo pri volnejsim rozpocte skor nieco od RCfaktory. Je to velmi dobre prechodove riesenie k motorakom ale aj univerzalne k ziskaniu vyspelejsich pilotaznych zrucnosti. Crack Yak az potom a je pomerne univerzalny ale vonku len do slabsieho vetra.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
semi
Kontaktovat uživatele:

#413 Příspěvek od semi »

Vlado C píše:V tejto situacii rozhodne siahnut po metrovke s plochym trupom. Je skoro jedno po akej. Dolezite je hlavne lietat a lietat. Pri limitovanom rozpocte je to skor Zoom alebo pri volnejsim rozpocte skor nieco od RCfaktory. Je to velmi dobre prechodove riesenie k motorakom ale aj univerzalne k ziskaniu vyspelejsich pilotaznych zrucnosti. Crack Yak az potom a je pomerne univerzalny ale vonku len do slabsieho vetra.

Je to tak, u nás vždycky nějak fouká, proto jsem se s tím nemohl srovnat, dělá si to ve větru co chce (což je jasné při 200 gr).
DS-14
Vlado C

#414 Příspěvek od Vlado C »

Ono dobry pilot (nie moja malickost) s tym zalieta aj v stredne silnom vetre. Honzo Votava to ma na jednom videu na Youtube. Je dobre si to pozriet. 8O Ale to je vyhradene pre cca 20% populacie. Ostatni na to nemaju cas, schopnosti alebo oboje. :)

V tejto suvislosti je to len inspiracia. Riesenim je privelmi nespekulovat, kupit takmer hocijaku metrovku (zle lietajucu je skoro nemozne kupit ako stavebnicu) a lietat o dusu, proste co najviac a ak sa da cielavedome (treningova napln na kazdy start). Ovplyvni to rozhodnujucim sposobom celu pilotaznu karieru bez ohladu na to co sa stane oblubenym druhom era. Zoom 4D ma napr. velku zivotnost (ak sa upravi/spevni upevnenie podvozku) a vynikajucu opravitelnost s minimalnym zhorsenm letovych vlastnosti. Podvozok doporucujem v tejto fazy vycviku ponechat, aby bol mozny dril pri nacviku pristati/medzipristati.

Navyse je to ero, ktore sa oplati mat trvalo vo flotile aj pre velmi dobrych pilotov (nedostatok casu, potreba rozlietat sa na zaciatku sezony, skusanie novych akro prvkov alebo ich pilovanie v uvode ich zvladania).

Proste bez metrovky sa neda zit! :idea: :D

Crack Yak je ero na backyard (lietanie na zadnom dvore) aby sa udrzovali pilotazne navyky aj v nedostatku casu niekolkymi "skokmi" niekde za barakom. Pripadne na kratky relax pre casovo zaneprazdnenych ale uz celkom dobre lietajucich. Pre dobrych pilotov aj do haly na kondicne lietanie. (Ti zvysni sa nestihnu otocit skor ako pride stena. :lol: ) Na halove akro sutaze to velmi nie je, ale nevylucuje sa to.
semi
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od semi »

Tak jsem ještě trochu potlačil motor, těžiště kolem 210 mm od začátku trupu a už je to dobré. Ale nesmí moc foukat.
DS-14
Xenomorfus

#416 Příspěvek od Xenomorfus »

Zdravicko (ted uz kolegove) :-)
Mam Jaka "lite" verzi a tam je teziste 200mm od zacatku trupu. Aku sem posunul "malinko" (odhadem tak 5-10mm) teziste dopredu. Osvedcilo se mi dat "komponenty" na spodni plochu trupu, pokud mozno co nejvic k tezisti a "pod" kridla, co to slo. Vsecko v nule a hned pri prvnim odhodu sel naprosto rovne a rekl bych, ze se chova jak ma. Pri mensi rychlosti ma trosku tendenci "tahat" zadek, coz sem prave osetril tim posunutim krapitko dopredu. Zatim ho moc nemam v ruce, na venek to moc neni (zatim 4 lety, kdyz bylo bezvetri) a halu jeste nemam zadnou v dosahu domluvenou. Pohon Dualsky funguje k me spokojenosti. Letova hmotnost 180g. Serva sem hmotnostne moc neresil, mam tam dve asi 8g a jedno tusim 13g (spise sem mel strach, abych nemusel serva pripadne kuchat ven :-) ). Aku 2S 350mAh, staci priblizne na 4 motominuty letu. Podovozek mam, beru jej predevsim coby estetickou zalezitost (zatim pri pristani 1x na asfalt prezil), pristaval sem venku do vysoke travy.
Duvod, proc sem jej poridil je ten, ze nejsem z tech, ktery rad stoji po kolena ve snehu, ruce ve fusaku aby si mohl chvili pres zimu zaletat :-). Radeji nekde v hale, abych nevysel ze cviku a sedet u simulatoru mne nebavi.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Vlado C

#417 Příspěvek od Vlado C »

Ja s tym mam od jara viac ako 60 startov. Nie je to bohvie co (Lietam este s FOX 2300 a F27 Q Strykerom) ale uz to dostavam do ruky. Chova sa to viacmenej neutralne ale potrebujem mat viacej nalietane aby som vedel posudit co je rukami a co je erom. TAzisko je posunute dopredu ako som uz uviedol a zalietavacie ukony podla Honzu Votavu zrealizovane. Chvilu mi blblo servo, jedno som musel vymenit (takmer vseobecny pokles kvality model. produkcie) takze stale neviem posudit ked mi to v obratoch ujde zo smeru co je ten dovod kedze ani ruky nevylucujem.

Na halu som pripraveny a ked by to nevyslo tak v dobrom weekendovom pocasi je jednoduche urobit viacej startov. Staci 5-6ks baterii do vrecka, vysielac a ero od auta na najblizsej volnej vhodnej ploche to odlietat. :)

Ja som s tym spokojny.
JMalik

#418 Příspěvek od JMalik »

Vlado C píše:....................takze stale neviem posudit ked mi to v obratoch ujde zo smeru co je ten dovod kedze ani ruky nevylucujem.

Nemáš to správně zalétané. Jsou na to přesné postupy, jak to seřídit, aby to letělo "rovně".
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Vlado C

#419 Příspěvek od Vlado C »

Je to mozne. :)
To je ten problem co riesim ci su to ruky alebo ero nie celkom zalietane. :) Idem na to podla postupov H. Votavy. Skusam to dotiahnut dalej. Honza mi pisal ze asi mam volne kniple. Je to pre mna takmer sokujuci dovod.

Uz som pomerne spokojny- Problem je aj v tom ze som prvy krat "vo vodach takych prisnych narokov na ero." Je to tak trochu dosledok narastu znalosti a aj pilotaznych schopnosti.
A to je dobre :lol:

Ak myslis ze su aj ine a vhodnejsie postupy ako su Votavove tak sem s nimi. :)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od jindraj »

poradí mi někdo, kam na Crack Yakovi naskládat ideálně elektrovýbavu, kam hodit dráty apod?

Včera jsem éro postavil, vše chodí a zbývá jen nějak úhledně schovat/uložit/sbalit dráty a někam dát Rx, baterku a reg. Máte nějaké osvědčené setupy jak a kam přichytit?

Zatím mi kabely serv koukají všechny na levé straně nahoře - dělal jsem dle videonávodu, který ale v momentě slepení končí.

ideálně postněte nějaké detailnější snímky té kabeláže a jejího uložení - jedna fotka=1000 slov - dík moc.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“