Kovový gyro mount je jednodilný, o patro níž je deska dostatečně veliká ( HC3-SX má základnu 36 x 33mm výška 14mm ) ale dva oválné průřezy pro utahovací sucháč ( co mi sichruje senzor 3G ) jsou 33mm od sebe = HC3-SX neobepnou. Konzultoval jsem to při převzetí HC s BoZZdou, místo je OK ale sucháč se nedává, HC se nalepí přímo na tenčí z přiložených oboustranných podložek. Místo vevnitř je asi lepší, na rozdíl od 3G nebo Microbeastu se na HC nic nenastavuje, stačí pohledová kontrola na letku a určitě dobrý přístup na zapojení programovacího kabelu ( servokonektor a velký USB na dvoužilovém kabelu ). Při váze 17,7 gramu může asi zůstat trvale zapojenej ve fázi programování a ladění v letu + panic switch.
BoZZda je profík, HC3-SX bude předvádět včetně instruktáže na krtkování.
HC3-SX byl v plánu už do Próčka, který je malý a dost rychlý s okamžitou odezvou ( při chybě pilota nesmírná výhoda

). 550 mi přišla od první minuty s přirozenou setrvačností a optimální velikostí mnohem snazší k řízení. Ze začátku jsem měl pocit že při tom co lítám snad ani spadnout nemůžu. No - pak mi otrnulo a přestože je už zima a nalítáno naprostý minimum, začal jsem zkoušet to co bych si s Próčkem netroufnul. Následovaly dvě parádní krizovky naštěstí se zdárným koncem těsně nad zemí. Po varování někilka lidí na kolik mě vyjdou případné pády mi bylo zcela jasný, pokud nechci zůstat u akra a zkoušet něco z 3D, je HC naprosto ideální. Je to reálná simulace s omezením pádů na techniku, samozřejmě zůstane problém střídání 550 s Próčkem.......