Vysílač vyšší třídy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílač vyšší třídy

#406 Příspěvek od arda1 »

Kamarád má DX7 + AR7000 - občas se stane (tak z deseti zapojení 3x)že po připojení baterek přijímač(respektive satelit- ale je to totéž- na RX nevidí na satelit ano) bliká -ač serva i motor jedou normálně- po vypojení a znovuzapojení baterek se problém již většinou nevyskytuje. Několikrát přepárováno -dělá to stejně- takže při každým letu kontrolovat diodu zda nebliká je docela opruz. Jinak systém šlape spolehlivě.Radek
ICQ 638556901
Hans
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od Hans »

Ahoj vespolek,
netušil jsem, že vlákno založené 17.ledna 2010 může přežít tak dlouho. Po celou dobu jsem sledoval všechny vaše názory a samozřejmě, že za ten 1,5 roku se vývoj posunul o několik kroků dopředu.

Tak abych nebyl jako tajemný hrad v Karpatech :D Do minulého měsíce jsem si stále vystačil se zánovní Futabou FX-18 a Jeti Duplexem k plné spokojenosti. Teď už nemám žádný vysílač (jen pár přijímačů a 1 telemetrické čidlo) a chtěl bych už opravdu vývojově novější kousek. A tak od února 2011 čekám na DC-16 od Jeti a když už ani za 3 týdny na MH nebude, tak jdu do "nové" Futaby T8FG SUPER....

Ještě jsem chvíli uvažoval i o systému SPEKTRUM DSMX resp. DX8, protože mé požadavky na možnosti systému se za tu dobu také změnili či spíše zjednodušili. Zajímavé pro mě bylo, že zde na diskuzích je více negativních info o DX8, než ve skutečnosti jsem slyšel a viděl u skutečných majitelů vysílače DX8....

Nebudu kazit vlákno dalšími bláboli, pravděpodobně jsem pak i napíšu, jaké mělo dilema po 1,5 roce závěr. A bude to po letošním MH.
elektromodely

#408 Příspěvek od elektromodely »

arda1 píše:Kamarád má DX7 + AR7000 - občas se stane (tak z deseti zapojení 3x)že po připojení baterek přijímač(respektive satelit- ale je to totéž- na RX nevidí na satelit ano) bliká -ač serva i motor jedou normálně- po vypojení a znovuzapojení baterek se problém již většinou nevyskytuje. Několikrát přepárováno -dělá to stejně- takže při každým letu kontrolovat diodu zda nebliká je docela opruz. Jinak systém šlape spolehlivě.Radek

To nie je bug ale feature - stačí zapínať najprv rx a potom tx a LED nebude blikať. Ide zrejme o to, že pri zapnutí to nie je
elektronický spínač, a teda rx zdetekuje za tú milisekundu čo trvá zapnutie "výpadok" napájania a nechá LED blikať...

Tá LED nehovorí nič o tom, že by vypadlo spárovanie. Spojenie normálne funguje.
elektromodely

#409 Příspěvek od elektromodely »

Hans píše:Ahoj vespolek,
netušil jsem, že vlákno založené 17.ledna 2010 může přežít tak dlouho. Po celou dobu jsem sledoval všechny vaše názory a samozřejmě, že za ten 1,5 roku se vývoj posunul o několik kroků dopředu.

Tak abych nebyl jako tajemný hrad v Karpatech :D Do minulého měsíce jsem si stále vystačil se zánovní Futabou FX-18 a Jeti Duplexem k plné spokojenosti. Teď už nemám žádný vysílač (jen pár přijímačů a 1 telemetrické čidlo) a chtěl bych už opravdu vývojově novější kousek. A tak od února 2011 čekám na DC-16 od Jeti a když už ani za 3 týdny na MH nebude, tak jdu do "nové" Futaby T8FG SUPER....

Ještě jsem chvíli uvažoval i o systému SPEKTRUM DSMX resp. DX8, protože mé požadavky na možnosti systému se za tu dobu také změnili či spíše zjednodušili. Zajímavé pro mě bylo, že zde na diskuzích je více negativních info o DX8, než ve skutečnosti jsem slyšel a viděl u skutečných majitelů vysílače DX8....

Nebudu kazit vlákno dalšími bláboli, pravděpodobně jsem pak i napíšu, jaké mělo dilema po 1,5 roce závěr. A bude to po letošním MH.

Žiaľ na MH majú byť nové Jeti TX iba predstavené, nie v predaji...

To že je tu viac negatívnych inf je hlavne preto, lebo kopa z nich sú vygooglované - stačí jeden človek, ktorý mal problém
a napíše do fóra, odkiaľ sa to pastne do ďalších, ale ďalších sto problém nemá, ale to už do fóra nepíšu...
creagel

#410 Příspěvek od creagel »

elektromodely píše:

Kdyz jsem psal na Jeti, kdy bude uveden na trh - kdy se zacne prodavat, tak odpovedeli ze na MH. Takze jestli se neco zmenilo, tak zase jen soupani terminu - (kdepak jsem to uz videl) :D
coro

#411 Příspěvek od coro »

elektromodely píše:...

To že je tu viac negatívnych inf je hlavne preto, lebo kopa z nich sú vygooglované - stačí jeden človek, ktorý mal problém
a napíše do fóra, odkiaľ sa to pastne do ďalších, ale ďalších sto problém nemá, ale to už do fóra nepíšu...

Nebolo to predstavenie minulý rok, s tým že tento rok už mali byť normálne na pultoch...?

K Spektrum systému - nechcú priznať že chyba je v lacných (dúfam že len!) príjmačoch.. Majú trošku problém, aj keď zákazník je často nepoučiteľný.
Keď padne aspoň za sezónu raz či dvakrát (aby sa patrične nasr_dil a začal o tom písať) 1 zo 100, tak že si bude istý že na vine bolo fakt rádio, tak to už je brutálne veľa - hlavne ak to berieme tak že za značkový systém sa platí viac v podstatnej miere preto aby to nepadalo.

To by som toleroval Corona alebo Cadet a spol, ale nie značkovým systémom - ako etalón stojí trápne triviálny ASSAN ktorý nepadá, od toho sa radím odpichnúť v úvahách na tému spoľahlivosť. Nasledovali ho ďalší ešte lepší a s rovnakou cenou..

Takže miesto na trhu je určené porovnaním s konkurenciou - cieľový zákazník podľa "dôležitosti" modelov (hlavne z pohľadu možných zranení) a príslušná cena za tú triedu vysielačov..
Mysím že možnosti programovania by už nemali hrať podstatnú úlohu, v dobe keď hociaké deti nosia po vreckách gigabajty na mikroSD či usb kľúčikoch za pár korun a už nielen mobily majú v sebe ARM procesor.
To je prežitok odsúdený na zánik - zostáva "značkovosť", ergonómia, a teda samozrejme aj tá spoľahlivosť.. Ale tá spoľahlivosť by mala znamenať riziko že niekto dostane jeden vadný kus, a nie že celý typový rad napr. príjmačov, občas "jednoducho stuhne"..
elektromodely

#412 Příspěvek od elektromodely »

coro píše:Nebolo to predstavenie minulý rok, s tým že tento rok už mali byť normálne na pultoch...?

Tento rok zrejme áno, ale nie hneď na MH, pokiaľ viem - výrobca mi na
ceny a dodacie doby odpovedal, že nech sa opýtam po MH, čo pre mňa
znamená, že počas MH nebudú v predaji.

coro píše:K Spektrum systému - nechcú priznať že chyba je v lacných (dúfam že len!) príjmačoch.. Majú trošku problém, aj keď zákazník je často nepoučiteľný.
Keď padne aspoň za sezónu raz či dvakrát (aby sa patrične nasr_dil a začal o tom písať) 1 zo 100, tak že si bude istý že na vine bolo fakt rádio, tak to už je brutálne veľa - hlavne ak to berieme tak že za značkový systém sa platí viac v podstatnej miere preto aby to nepadalo.

To by som toleroval Corona alebo Cadet a spol, ale nie značkovým systémom - ako etalón stojí trápne triviálny ASSAN ktorý nepadá, od toho sa radím odpichnúť v úvahách na tému spoľahlivosť. Nasledovali ho ďalší ešte lepší a s rovnakou cenou..

Takže miesto na trhu je určené porovnaním s konkurenciou - cieľový zákazník podľa "dôležitosti" modelov (hlavne z pohľadu možných zranení) a príslušná cena za tú triedu vysielačov..
Mysím že možnosti programovania by už nemali hrať podstatnú úlohu, v dobe keď hociaké deti nosia po vreckách gigabajty na mikroSD či usb kľúčikoch za pár korun a už nielen mobily majú v sebe ARM procesor.
To je prežitok odsúdený na zánik - zostáva "značkovosť", ergonómia, a teda samozrejme aj tá spoľahlivosť.. Ale tá spoľahlivosť by mala znamenať riziko že niekto dostane jeden vadný kus, a nie že celý typový rad napr. príjmačov, občas "jednoducho stuhne"..

Už som to tu kedysi písal, že DX8 má Atmel ARM jednočipák (jasné, že nie Cortex-A8 ani A9, ale AT91SAMxxxxxxx).
Porovnávať trh mobilov s rc je nezmysel - hádam o tri+ rády viac predaných kusov, a teda iná cena vývoja prepočítaná
na kus.

K haváriám s DSM2 sa nebudem vyjadrovať - mám na to málo informácií, výrobca potvrdil nejaké problémy
s niektorými low-end prijímačmi v kombinácii s niektorými DSMX vysielačmi. Ja som nikdy nemal na DSM2
ani blikajúcu LED po lietaní.
Drondys

#413 Příspěvek od Drondys »

elektromodely píše:
coro píše:Nebolo to predstavenie minulý rok, s tým že tento rok už mali byť normálne na pultoch...?

Tento rok zrejme áno, ale nie hneď na MH, pokiaľ viem - výrobca mi na ceny a dodacie doby odpovedal, že nech sa opýtam po MH, čo pre mňa znamená, že počas MH nebudú v predaji.

Taky to ovšem může znamenat to, že letos Jeti novou soupravu na MH možná bude prodávat, ale jen v omezeném počtu kusů a za nějaké spešl jen pro MH stanovené ceny jen v rámci prodeje na stánku Jeti a definitivní ceny a dodací lhůty pro prodejce budou stanoveny až po MH. Takže když se někdo zeptá na ceny a dodací lhůty a neptá se vysloveně jen na ty případné spešl prodeje na MH, tak mu z Jeti odpoví ať se poptá až po MH. :wink:
elektromodely

#414 Příspěvek od elektromodely »

Drondys píše:Taky to ovšem může znamenat to, že letos Jeti novou soupravu na MH možná bude prodávat, ale jen v omezeném počtu kusů a za nějaké spešl jen pro MH stanovené ceny jen v rámci prodeje na stánku Jeti a definitivní ceny a dodací lhůty pro prodejce budou stanoveny až po MH. Takže když se někdo zeptá na ceny a dodací lhůty a neptá se vysloveně jen na ty případné spešl prodeje na MH, tak mu z Jeti odpoví ať se poptá až po MH. :wink:

Zbytočne dlhý príspevok... Odpoveď od výrobcu z 9.9 14:20 je, že na MH v predaji ešte nebudú.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od arda1 »

elektromodely píše:
To nie je bug ale feature - stačí zapínať najprv rx a potom tx a LED nebude blikať. Ide zrejme o to, že pri zapnutí to nie je
elektronický spínač, a teda rx zdetekuje za tú milisekundu čo trvá zapnutie "výpadok" napájania a nechá LED blikať...

Takže u Spektra nejprve zapnout přijímač a až pak vysílač? Radek
ICQ 638556901
elektromodely

#416 Příspěvek od elektromodely »

arda1 píše:
elektromodely píše:

Takže u Spektra nejprve zapnout přijímač a až pak vysílač? Radek

jj

Dá sa aj normálne (najprv tx, potom rx), keď nevadí, že bude LED blikať (teda človek neuvidí, či bol počas letu nejaký výpadok).
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“