Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
easystar1

Re: Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger

#406 Příspěvek od easystar1 »

Ahojte,
chcem sa opýtať či už niekto má skúsenosti s "novou" accucel 6 ktorá dokáže merať aj vnútorný odpor - internal resistance -> :?
8O http://youtu.be/VzkD2ZzQz4A 8O
Fireglow
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od Fireglow »

Ahoj, Mám malý problém s mojí Accucell6 a 3S baterkou. Na baterku jsem zapomněl a nechal ji ležet chvilku "ladem". Teď jsem ji chtěl nabít a po připojí a nastavení programu LiPo 3S, tak po battery check nabíječka zahlásí "Batetery Voltage Cell Low Vol". (nebo v některý případech najde jen 2S). Je na to nějaká pomoc? Zkoušel jsem to dát balancovat a to také nepomáhá. A když dám nabít pouze ten 2S tak to hned zahlásí, že je baterka již nabita. Díky za rady.
Honza
robotmz

#408 Příspěvek od robotmz »

Zrejme máš 1 článok hlboko podvybitý, prípadne mŕtvy.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od Marena »

Problém bude v baterce.

Zkus postup zde: http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=415&n=podvybita-lipolka-a-jej-ozivenie

Obecně nabít jako NiMh, ale dělej to pouze pokud víš proč to děláš.
Pokud nevíš proč to děláš, tak ji taději znič úplně ve slané voďe.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
robotmz

#410 Příspěvek od robotmz »

Práve som mu to nechcel písať, aby náhodou nevyhorel...
Ak to ale bude strážiť a každých 5-10 min. rukou kontrolovať, ideálne by bolo mať nacvaknutý multimeter, tak MOŽNO to pôjde.
obecne si ale myslím že tá baterka je viac menej na vyhodenie, likvidáciu...
Fireglow
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od Fireglow »

tak baterka je asi skutečně na vyhození. Postup sice fungoval perfektně, pár minut jsem baterku dobíjel na program Nimh a potom už při nabíjení na Lipo při Battery Check nabíječka našla správný počet článků, nabil jsem ji naplno a pak když jsem ji připojil k motoru tak běžel na "vyšší" jen pár vteřin pak přišel znatelný pokles výkonu a při opětovném připojení nabíječky znovu hlásila jen 2 články. :( ale díky za rady ....
net.mefisto

#412 Příspěvek od net.mefisto »

Zdravím, jsem v této věci totální lama. Volty, ampéry atd. jsou pro mne jako řeč z jiné planety, proto se obracím na Vás jako zkušené a prosím pokud se najde někdo ochotný a poradil jak na to. Předem upozorňuji, že toto fórum jsem přečetl od začátku až sem a proto těch otázek není tolik, kolik jich bylo na začátku :D .
Pořídil jsem si tuto nabíječku Accucel6 na doporučení, neboť potřebuji často nabíjet aku pro airsoft.

Mám aku 9,6V NiMH 2000mAh 8článků.

1. jak velkým proudem mám aku vybíjet, pokud ji potřebuji nabít do plna a je z větší části vybita, aby nedocházelo k paměťovému efektu.
2. jak velkým proudem zase naopak je aku možno nabíjet
3. někde jsem se dočetl, že NiMH Senzitivity D. Peak mám nastavit z Default na 5mV/Cell k čemu to slouží a jak to správně nastavit
4. Input Pover Lov jakou zde mám nastavit spodní hranici
5. v NiMH DISCHARGE 0.1A 0.1V se dají nastavit A a V v návodu jsem vyčetl, že Ampéry jsou vybíjecí proud a Volty určují hranici, pod kterou by napětí nemělo při vybíjení poklesnout. Jak to tedy správně nastavit.
6. je nutné nastavovat více cyklů vybití a nabití, nebo stačí jen jeden

aku Foxy Li-poly 1100mAh 2S1P 7,4V 40/70C

Co po přečtení tohoto fóra jsem pochopil následující:
1.zapnout nabíječku
2.vsunout silové vodiče
3.zapojit servisní konektor (bez toho ani ránu, pro lamy jako jsem já) :) a nabíjt v módu Balance, odpojení opačným postupem, Nevybíjet Li-Pol na minimum...

potřebuji poradit v těchto bodech:
1. jak vypočítám kolika C lze aku nabíjet (někde v tomto fóru jsem našel nějaký vzoreček, kterým se to dá vypočítat, ale opravdu veličiny, které v něm byly mi vůbec nic neříkají... prosím něco pro obyčejného člověka by nebylo :oops:) tak abych to mohl použít i na jiné typy aku v budoucnu.
Tak nějak jsem pochopil, že 40C to určitě nebudu nabíjet, i když je to na aku psané... ale kolika fakt nevím.

Prosím, buďte shovívavý a berte mě jako člověka věci neznalého, který však ví, že kdo se nezeptá, tak se nic nedozví... dík
rejsek.zdiby

#413 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Ahoj,k te nimh baterii:vybijet je muzes klidne tou jednou amperou (A),coz je max co ti nabijecka povoli.Nabijel bych ji 1C coz bude 2A.do delta peak se nehrab. Input power lov myslim znamena,jak muze klesnout napeti na zdroji (ochrana vybiti treba baterky v aute). Discharge nastav tu jednu amperu a min. napeti by melo byt 0.2 V na clanek,teda vzdy jsem to tak delal...o nimh baterkach ti tu nekdo povi vic,moc s nima zkusenosti nemam.

Ohledna lipolky.postup zapojeni je spravny.nabijej ji opet 1C tedy u teto 1.1 A.Nektere lipolky muzes nabijet i 2C. Ty Ccka jdou zjednodusene vypocitat ze 1100 mAh je 1.1 Ah a to je 1 C. 40 C tam je,ale discharge,tzn. trvale zatizeni vybijecim proudem.u tve lipolky je to 44 A trvale a 70 C znamena je spickove (kratkodobe v radu vterin).tak snad jsem to nejak sesmolil na telefonu...
rejsek.zdiby

#414 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Uz vidim ze jsem se uklikl,takze napeti min napeti by melo byt 0.9 na clanek...a jeste k tem cyklum.prineses domu pouzitou bazerku,nastavis cykl discharge/charge a budes ji mit nabitou.vice cyklu se dela kdyz ji chces formovat.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od jyrry »

No, nevím jak by se počítala povolená "Céčka" pro nabíjení, ale výrobce (lepič nálepek) to obvykle u baterek uvádí (neb ví/měl by vědět kolik může povolit), konkrétně tady stačí použít google a ejhle - http://www.rcguru.cz/3eb0908-foxy-li-po ... -70c-d5685 - a jak vidím, tak "akumulátorová sada s pokročilou laserovou technologií výroby elektrod 3. generace s nabíjením až 7C" ... takováto doporučení (obzvlášť ta vyšperkovaná superlativy) je vhodné brát s rezervou, nabíjel bych 2C běžně a výjimečně v případě fofru 4C.
jyrry.webnode.cz
Duffs

#416 Příspěvek od Duffs »

Zdravím, mam tento balancer/charger ale kúsok novší kde sú rovnaké funkcie ale ma max 6A, ale to je vedľajšie. Ked nabíjam 5A 4S lipo nastavím balancer na 4s a na max prud 5A. Ide ale o to že ked članky su "vybite"(3,7V na článok) a dám balancovat resp. nabíjať lipo tak mi to nabíja max prudom 3.3A a to postupne klesá. Takto nabíjam jednu 4s 5A 30C lipo 2 hodiny. A teraz ma hlavne zaujíma či hlavný faktor prečo mi to nenabíja 5A od začiatku je možno slabý zdroj. Zdroj je : 100W sieťový zdroj
220-240V AC
13.8V Stabilizované výstupné napätie
8A Maximálny prúd na výstupe
110W max. výkon
Ak je to tým zdrojom aký by mal byť aby som mohol nabíjať/balancovať max povolením 5A prúdom?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
robotmz

#417 Příspěvek od robotmz »

Napíš konkrétny typ nabíjačky, pretože aj na mojej accucelke je ponuka 6A, ale treba povedať že má 50W. To znamená že limitujúci je limit 50W. Ale napr. na jednočlánku je limit tých 6A čo je v menu...
Teda jednočlánok by mi išiel nabíjať iba 6A hoci stále by som mal do 50W ešte voľný limit, ale napr. 3 článok mi bude nabíjať už iba 4,4-4,3A hoci dám ponuku 6A...
Píšeš ale že máš 150A nabíjačku, takže mi to nejak nesedí.
Duffs

#418 Příspěvek od Duffs »

robotmz píše:Napíš konkrétny typ nabíjačky, pretože aj na mojej accucelke je ponuka 6A, ale treba povedať že má 50W. To znamená že limitujúci je limit 50W. Ale napr. na jednočlánku je limit tých 6A čo je v menu...
Teda jednočlánok by mi išiel nabíjať iba 6A hoci stále by som mal do 50W ešte voľný limit, ale napr. 3 článok mi bude nabíjať už iba 4,4-4,3A hoci dám ponuku 6A...
Píšeš ale že máš 150A nabíjačku, takže mi to nejak nesedí.

No, ja som to zle pochopil. Mám http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028.
Takže tých 6A sa rozdeli medzi 4 články a tou nabíjačkou/balancerom nedocielim nikdy nabíjanie tej 4s 5A lipo aby aj nabíjaci/balančný prud bol 5A ?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
jag42

#419 Příspěvek od jag42 »

Nabíječka má max. výkon 50W:(4x3,8V-tvůj čtyřčlánek)= cca 3,3A
Pokud bys chtěl čtyřčlánek nabíjet 6A, tak potřebuješ nabíječku skoro 100W
robotmz

#420 Příspěvek od robotmz »

Duffs - v podstate už vieš ako to funguje, akurát by som poznamenal že nič sa nikde nedelí.

Ak nastavíš maximálne nabíjanie, teda 6A a nejakú baterku XY, tak tá nabíjačka sa snaží zvyšovať prúd až do jej maximálneho výkonu, teda 50W.
Nabíja cez silové káble, takže medzi články sa nič nedelí, ale nabíja ju ako celok.
Ďalej by som nemiešal balančný prúd a nabíjací prúd, pretože balančný prúd je iba 5W /accucelka má strašne slabý balancér/ ale nie je to "nabíjací prúd" ale iba záťaž.
Teda balancér nedobíja najslabší článok dodatočne, aby sa vyrovnal ostatným, ale on ten najsilnejší "zaťaží" aby sa nabíjal pomalšie.
Doporučujem NEPOUŽÍVAŤ úplné balancovanie pri každom jednom nabíjaní, ale iba každé "niekoľké" nabíjanie.
Môžeš ale používať režim CHARGE, tam je "skrátené" balancovanie.
Ide o to, že ak málo lietaš a máš odležanú sadu, tak v režime BALANCE ti ju nabije na odhadom 95% kapacity napr. za 20 minút, ale kľudne aj ďalšiu "hodinu a pol" ti ju bude balancovať, čo nikomu neprospeje, ani tebe, ani baterke.
Ak som mal baterku vo výbornej kondícii, ktorá lietala každý deň, tak balancovanie predĺžilo celkový čas možno o 5-10 minút pri nabíjaní 1C.
Teraz je to VŽDY vyše hodiny... preto to vždy ručne vypnem ak náhodou použijem ten režim.
Väčšinou používam FAST CHARGE alebo CHARGE. BALANCE už len výnimočne.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“