Ocelot E, návrh výkonného pohonu na 3s (4s) LiPo
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Na to by som sa vykašlal, ten trup sa zas tak moc nerozširuje, aby to tam vošlo. A ked už 36mm, tak v inrunneroch je výber dostatočný. Podľa mňa, teda...
m2:
No vidíš, ten SNeu 1112 (ale aj 1115) napriamo som si ani nevšimol, cena je len o málo vyššia ako Medusa a výkon dá pravdepodobne vyšší. Dobrý tip.
m2:
No vidíš, ten SNeu 1112 (ale aj 1115) napriamo som si ani nevšimol, cena je len o málo vyššia ako Medusa a výkon dá pravdepodobne vyšší. Dobrý tip.
tks píše:Ještě jedna varianta, ale nemám vůbec ponětí, jak se trup rozšiřuje, jestli bych to tam narval. Oběžka Hyperion Z-3019 xx: http://www.hyperion-eu.com/catalog/product/HP-Z3019-10
Má sympaticky udělané čelo, dráty tak netrčí hned u přepážky. Nebo mám představu oběžek definitivně opustit?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám tam túto 4s:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7364
Hmotnosťou akurát tak vyváži ten 160gr. motor + 34gr. regulátor. Veľkosťou je na šírku rezerva na potiahnutie kabelov bokom trupu a na výšku je rezerva akurát na silové kabely a servokabely od krídiel. Na dlžku by ešte mohla byť o málo dlhšia, ale moc nie.
Celkom to dalo zabrať, vybrať správnu veľkosť pre 4s
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7364
Hmotnosťou akurát tak vyváži ten 160gr. motor + 34gr. regulátor. Veľkosťou je na šírku rezerva na potiahnutie kabelov bokom trupu a na výšku je rezerva akurát na silové kabely a servokabely od krídiel. Na dlžku by ešte mohla byť o málo dlhšia, ale moc nie.
Celkom to dalo zabrať, vybrať správnu veľkosť pre 4s
tks píše:V konfiguraci 4S je hořejší zatím nemá, tak bych tam asi dal Zippy-H.
Naposledy upravil(a) Marek71 dne čtv 19.03.2009 10:37, celkem upraveno 1 x.
m2 píše:graup15 píše:re..m2
Viděl jsi co napsal Steve?
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1017507
Hej, pozrel som to ešte v noci.
škoda že se nezmínil taky o chlazení (zakryté vstupní otvory pod převodovkou), ale asi to je ošetřené.
m2 píše:tks:
Aby sme nelietali v oblakoch ... limit za motor (+ prevodovku) $150. Tak si to nejak napisal. Ano? Inak sa to ako vzdy zvrtne na debatu, ako narvat do Ocelota 1,5kW.
Přesně tak, 3000kč je limit. Ale když to bude méně, neurazím se.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se mohu vyjádřit, tak jediný použitelný motor inrunner 36mm pro proud 40A bude Mega ACn 22/20/3E. Aku k tomu 3S a vrtuli Ae. 9/5. S vrtulí 10/6 už by byl odběr asi dost přes 40A. Spíš k 50A.
Mega 22/20/4 a její klony v podobě HET 600-24;25 budou celkem nepoužitelné pro proudy 40A (i na 4S). U nich by se eff asi pohybovala na úrovni plechovky 600.
Ve třídě inrunnerů 36mm o hmotnosti cca 160g je volba celkem obtížná. Řešením by byl motor o hmotnosti cca 220g, ale to už bude asi pro takový model moc.
Mega 22/20/4 a její klony v podobě HET 600-24;25 budou celkem nepoužitelné pro proudy 40A (i na 4S). U nich by se eff asi pohybovala na úrovni plechovky 600.
Ve třídě inrunnerů 36mm o hmotnosti cca 160g je volba celkem obtížná. Řešením by byl motor o hmotnosti cca 220g, ale to už bude asi pro takový model moc.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Doktor píše: Mega ACn 22/20/3E. Aku k tomu 3S a vrtuli Ae. 9/5. S vrtulí 10/6 už by byl odběr asi dost přes 40A. Spíš k 50A.
S Aeronaut 10x6 a tvrdejma 3s Lipol to bude zhruba stejne jako s 10xNixx nebo 4xA123 a to mam velice dobre zmereno a vyzkouseno v praxi. Bude to max 50-54A na zemi (dle kondice baterek). Lital jsem tuto kombinaci 2 sezony, ted je tam 10x7, proudy 60A a motor si porad nestezuje. A ty 2minuty motoroveho letu je stejne problem vylitat na jeden zatah bez ztraty pozornosti....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tks píše:m2 navrhuje SNeu 1112 napřímo. Trošku mě na něm mrzí hřídel 3.2mm, ale to není podstatné. Cenově je to na limitu, dodací podmínky asi dost nepříjemné... Ale docela by mě to i lákalo, jaké kv?
2.5Y na 3s alebo 6D na 4s. A potom veeela merat a skusat, prakticky od piky. Lebo ani neumotors nemaju zverejnene udaje (vedel by som nieco odhadnut, ale to iba ak sa pre to finalne rozhodnes, to je vela roboty).
Hovorim, ze to je to, co by som ja skusil. Moznost nespravnej cesty je ale vysoka, vyssia ako u Marekovej Meduzy. V ziadnom pripade to nie je moje "odporucanie"...
Len pozor - Ako pise graup15, ja by som kvoli flexibilite volil vysoke prudy a vysokoceckovy TROJclanok. Nejakych 30C. Otazka je, co by ten 1112/2.5Y na nejakych 60-65A povedal. Ale ked to znesie ABUova Mega 22/20/3E, nerealne to IMHO nie je.
Len ako uvaha.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2 píše:tks píše:m2 navrhuje SNeu 1112 napřímo. Trošku mě na něm mrzí hřídel 3.2mm, ale to není podstatné. Cenově je to na limitu, dodací podmínky asi dost nepříjemné... Ale docela by mě to i lákalo, jaké kv?
2.5Y na 3s alebo 6D na 4s. A potom veeela merat a skusat, prakticky od piky. Lebo ani neumotors nemaju zverejnene udaje (vedel by som nieco odhadnut, ale to iba ak sa pre to finalne rozhodnes, to je vela roboty).
Hovorim, ze to je to, co by som ja skusil. Moznost nespravnej cesty je ale vysoka, vyssia ako u Marekovej Meduzy. V ziadnom pripade to nie je moje "odporucanie"...Ale zasa ... pisu 600W stale, 1200W spickovo. No asi nie v tomto rezime, ale ak by to vyslo, posun dalej to je.
Len pozor - Ako pise graup15, ja by som kvoli flexibilite volil vysoke prudy a vysokoceckovy TROJclanok. Nejakych 30C. Otazka je, co by ten 1112/2.5Y na nejakych 60-65A povedal. Ale ked to znesie ABUova Mega 22/20/3E, nerealne to IMHO nie je.
Len ako uvaha.
Co snese....moc. Klidně ti předvedu 1107 na 800W. Ale zásadní otázka totiž nezní, jestli ten výkon Neu dají, ale!!!! Za jakou cenu. Dokud nejsou supravodiče za běžné teploty a baterka nemá 0,001mOhmu tak to vždy něco odsírá. Na prvním místě účinnost, i když ta je pro max výkon obětovatelná.Ale baterky..ty dostávají na prdel. A to se 100% jistotou.
A dát 1112/2,5Y na přímo je hovadina. Max tak do pyloňáku.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ešte doplním, že sa chystám aj na test s LiPo 3s. Mám Rhino 1250 20C (30C) a vrtuľu Gr. 12x6. Skúšal som na zemi a odber bol, ak sa dobre pamatám, okolo 27A, to by tá baterka mohla vydržať. Úspora hmotnosti bude oproti 4s asi 125gr. ! Len je otázka, či to vyvážim... iné 3s nemám.
Jestli se nic chytřejšího brzy neobjeví, tak objednám tu medusu s převodovkou. K tomu 4S Zippy-H 2100mAh 25-35C. Dolar teď pěkně klesl, tak je příhodná doba. 
Naposledy upravil(a) tks dne čtv 19.03.2009 15:51, celkem upraveno 1 x.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu