F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.
Re: vrtulnik f-45 nechce komunikovat
Ahoj. Mám tento model a ak ti nechce reagovať, môžu byť nasledovné problémy:
1. process ako to zapínaš
a) najprv musíš zapnúť vysielač
b) hneď na to zapnúť vrtulník
c) páčku plynu na vysielači dať na maximum a asi 2-3 sekundy aspoň ju pridržať tam. Tušim by si mal počuť zabzučanie serv mierne, že sa trochu pohli
d) páčku plynu dať na nulu
Skontroluj si aj tie bočné páčky (na zaistenie páky) musia byť dole (na minime), niekedy to spôsobuje problémy.
2. vadný prijímač (resp. RJ)
Niekedy treba to zapínanie (proces zapínania) skúšať viac krát, niekedy je tendencia že sa heli nechytí na prvý krát.
Len pre info ja mám ešte F45 tú prvú verziu (staršia RJ), neviem ktorý máš ty.
c) páčku plynu na vysielači dať na maximum a asi 2-3 sekundy aspoň ju pridržať tam. Tušim by si mal počuť zabzučanie serv mierne, že sa trochu pohli
Skontroluj si aj tie bočné páčky (na zaistenie páky) musia byť dole (na minime), niekedy to spôsobuje problémy.
Niekedy treba to zapínanie (proces zapínania) skúšať viac krát, niekedy je tendencia že sa heli nechytí na prvý krát.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Re: vrtulnik f-45 nechce komunikovat
celadnik píše:Ahoj. Mám tento model a ak ti nechce reagovať, môžu byť nasledovné problémy:
Máš pravdu předsedo.
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.
Ahojte.trosku mi to trvalo.ale vo stvrtok som to zaniesol do rc servisu.v pondelok mi volali...problem vyrieseny.vadna vysielacka..
aj tak vam velmi pekne dakujem za vase rady....
igor z martina
aj tak vam velmi pekne dakujem za vase rady....
igor z martina
Někdy stačí, abys neměl docvaklé ty přepínače modů na kraji a je nefunkční, to už se mi také stalo, než jsem přešel na pořádnou Futabu.
Re: F-45 padá
mozna je slabej regl a proste po ohrati se vypne......nebo je nekde spatne zastrcenej konektor nebo studenej spoj.......ale takova chyba se hleda blbe.......kdybys chtel koupit F-49 s obouma stridakama baterii nanotech 2200mah a hodne tuning upravama tak pisni....ta lita bez problemu a jak diva....sem z Blanska,mam i heli 450
Zdravím,,,, mám sice F49 s hl.střídavým motorkem, ale měl jsem ten samej problém a dělal mi to zadní motorek.
Lítal jsem cca. 5 min. a pak se najednou zastavili oba motorky a vrtulník se řítil k zemi.
Lítal jsem cca. 5 min. a pak se najednou zastavili oba motorky a vrtulník se řítil k zemi.
MiniProtos, Futaba 8J, Phoenix 5, DJI Phantom 2 Vision+ F320
Tak jsem se také stal majitelem F-45. Po přečtení 127 stran o tomto vrtulníčku jsem si na přestavbu objednal motor EH200 4100KV, 10 ti zubový pastorek, esc regl 18A a na ocas regl SimonK-10A-esc-ZMR a motůrek 2211.Chci se jen zeptat, zda regl SimonK-10A jde zapojit do desky vrtulníčku na signál PWM jak je popsáno myslím na str.14. Jinak plechovek (DC)
mám zatím dost na létání.
Nejsem nejmladší, preferuji elektro větroně a polétání s tímto vrtulníčkem chci jako doplněk modelařiny. Děkuji za případné odpovědi a rady.
mám zatím dost na létání.
Nejsem nejmladší, preferuji elektro větroně a polétání s tímto vrtulníčkem chci jako doplněk modelařiny. Děkuji za případné odpovědi a rady.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
nevim esi to byla nejlepsi volba.....regl je potreba flesnout na zadek a vysledky nekdy vubec nejsou......lepsi poridit F-49 je totiz jeste levnejsi jak F-45 a tam ty regly jdou lip a vysledky jsou.......
napadla me jedina vec.....a to ruseni nejakym signalem,me to na poli dela obcas v jednom miste ale je to vypadek na cca pul vteriny a hnedka se zas chyti a leti dal......jen kdyz prelitam to pasmo s tim rusenim......je mozne ze pokud tam mate neco takoveho a signal se prerusi na treba dyl jak 1 vterinu tak uz se ztrati spojeni s vysilackou a vrtulnik se uz nesparuje a proste bez ovladacich signalu se vypne a spadne......v tom bych videl problem......zkus litat na jinym miste zda to bude delat taky....nekde na poli......
Ta F-45 je mnohem poctivější kovová práce a nestalo se nám, aby zadek nechodil, pokud není nabouchlé gyro.
No ,mě jde právě o to, zda tento regl "SimonK 10A" se musí také flešnout, nebo je již uzpůsoben na malou prodlevu? 
Flešnout se musí všechny, je tam odlišný řídící signál 0-100 %. Klasické PPM má signál 1-2 ms 50x za vteřinu. Omílá se to tady do nekonečna, stačí se podívat.
Já vycházel z tohoto článku na modelářském foru, kde je napsáno:
"Na sousedním fóru vzniklo vlákno o F-45 a motorkách, ti lidi co to začali už tady na fórech asi nejsou, průkopníci už flešovali ESC pro ocas na rychlé reakce. Bylo to dost odvážné pájet drátky na pacičky mikrokontoléru a programovat. V té době jsem si usmyslel, že to musím taky dotáhnout do konce. Za pomoci uživatele srabsrab, který mi naprogramoval Attiny převodníček a hotový ESC se Simon Kirby fw dostupný na internetu jsem zadní ac motorek rozchodil a ocas se sklidnil, byla z toho velká radost, že ty prokleté ss motorky jsou pryč..."
Já si tedy asi mylně myslel, že už se regl nemusí flešovat, když by se použil převodník signálu. Otázka na Itala " je možné ještě v této době sehnat flešnutý reglík? Děkuji.
"Na sousedním fóru vzniklo vlákno o F-45 a motorkách, ti lidi co to začali už tady na fórech asi nejsou, průkopníci už flešovali ESC pro ocas na rychlé reakce. Bylo to dost odvážné pájet drátky na pacičky mikrokontoléru a programovat. V té době jsem si usmyslel, že to musím taky dotáhnout do konce. Za pomoci uživatele srabsrab, který mi naprogramoval Attiny převodníček a hotový ESC se Simon Kirby fw dostupný na internetu jsem zadní ac motorek rozchodil a ocas se sklidnil, byla z toho velká radost, že ty prokleté ss motorky jsou pryč..."
Já si tedy asi mylně myslel, že už se regl nemusí flešovat, když by se použil převodník signálu. Otázka na Itala " je možné ještě v této době sehnat flešnutý reglík? Děkuji.
Tak si myslím na základě komunikace s uživatelem srabsrab, že vše bude vyřešeno, a ostříďákování zadního motorku
dobře dopadne.
dobře dopadne.