Graupner HOTT a telemetrie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
stas

Re: Graupner HOTT a telemetrie

#391 Příspěvek od stas »

bzukyn píše:GPS se teď nenajde ani po 20 minutách.

na nemeckom fore riešili problém s internou batériou toho GPS, ak je mŕtva, tak to robí problém
Přílohy
gps bat.jpg
Lark

#392 Příspěvek od Lark »

To sem ani netušil, že je v GPS interní baterka. V manuálu jsem si ničeho nevšimnul. Na tý fotce je to po výměně, nebo je to takhle naletované z výroby? Co je to za baterku? Nechce se mi to kuchat.
bzukyn

#393 Příspěvek od bzukyn »

na stole ,bez pohybu pani ohlásí napětí přijímače asi po 5ti minutách,jinak se nestane nic.
bzukyn

#394 Příspěvek od bzukyn »

stas píše:na nemeckom fore riešili problém s internou batériou toho GPS, ak je mŕtva, tak to robí problém

napětí 0,18V.
1 problém nalezen.
stas

#395 Příspěvek od stas »

Lark píše:To sem ani netušil, že je v GPS interní baterka. V manuálu jsem si ničeho nevšimnul. Na tý fotce je to po výměně, nebo je to takhle naletované z výroby? Co je to za baterku? Nechce se mi to kuchat.

je to letované až po výmene, po nemecky neviem, takže iba čo to som pobral cez prekladač, bat tam je MS621F BATTERY LITHIUM 3V RECHARGE von Seiko, možno niekto kto ovláda nemčinu tak tu: http://www.gh-lounge.de/index.php?option=com_kunena&view=topic&Itemid=516&catid=32&id=3934&limitstart=20, no je potreba sa zaregistrovať /ale asi tú stránku graupneráci poznáte/
bzukyn

#396 Příspěvek od bzukyn »

verze 1.083 má opraveno zobrazení vzdálenosti GPS.GPS Entfernungsanzeige korrigiert.
Lark

#397 Příspěvek od Lark »

Oboum díky za info. Registrovat se pro mě nemá asi význam, protože německy neumím ani slovo a z překladačů padaj takový hovadiny, že z toho většinou nejde pochopit ani o co jde.

to bzukyn: A co ty výpadky řízení? Kór když ti to dělá na 3 modelech? To s tím přece nesouvisí.
bzukyn

#398 Příspěvek od bzukyn »

nevim,nevím,n..
do posledního update asi před 3 měsíci,po koupi nové GPS kromě ujíždění staré GPS žádný problém.
graupner radio studio 4.0 po reinstalu woken(předminulej týden mi chcípnul disk) onemocnělo a nešlo spustit-kod chyby unexpected error microsoft engine database.
TX a ostatní jsem naposled upgradoval verzí 3.8 . Zkrz auto stažení se do TX instaluje verze 1.082
Mám nejnovější ručně.1.083(dneska nainstalovanou).
Gps polohu !normálně !ukazuje,ale přes dataview jsou na home position nuly? do doby než se najde.
z logu večer na stole...,RQSQ je v červeném pod 50%.Na 1-5 m .Co je špatně?
jinak vše v pohodě.bez výpadku.
teď -"na webu balík softu eng není dostupný(ohlásí stažení de),zvuk eng není dostupný,a z nového shopu není support .
stáhl jsem verzi 3.7 de (update musí probíhat přez verzi 3.7 a vyšší) ,při spuštění se nastahovalo a spustila se verze studio 4.0 . !?!?!?
zkoumám.
Lark

#399 Příspěvek od Lark »

Nevím od kdy, ale dnes jsem po nějaké době vlez na graupnerácké stránky a celé to předělali, tak je možné, že to ještě všechno pořádně nefunguje. Jinak já používám pořád FW Upgrade Studio v3.7, protože ta 4.0 automaticky při spuštění hledá aktualizace, což mě otravuje. Já si radši stahuju aktualizace ručně, abych si taky přečet čeho se to týká.
Tak jsem teď vlez na graupnerácký stránky a ručně stáhnul "mc-20_English.bin" v1.083. :D
bzukyn

#400 Příspěvek od bzukyn »

Včerejší,dnešní testy..., Výměna antény v Tx,kostička šla pryč a venku je anténa-proutek.
Horten o patro výš na parapetu.
Signal strenght se zvýšil ze 30-45% na 90%,drží , S tx můžu kroutit jak chci a nehejbe se.před výmenou kmital i když jsem s ničím nehýbal.
RXSq povýšilo o 10%,pomalu se pohybuje o 10% nekmitá o 30%, je okolo 60%.
když přinesu éro dolů o patro níž a je 2 m ode mě, RXSQ je do 50%.Co s tim?
Výpadky jsem míval spíš u sebe.
bzukyn

#401 Příspěvek od bzukyn »

GPS venku. 1. zapnutí : v logu je první záznam v +0,42 sec , poloha odpovídá s přesností 2m.
2. zapnutí : range test,stejné místo,záznam sedí s ujetostí 2m počáteční polohy.
3.zapnutí : na jiném místě o 25 m jinde.Poloha po zapnutí je 18 m ode mě,a musel jsem 3x vypnout zapnout než naběhla na 0.Trasa záznamu letu se zdá sedí na 1m.GPS ver P1.210
Létání-paní ohlásí " napětí přijímače" i když je 4,9 V a nejnižší 4.8 V.
alarm nastaven na 4,6V.
Už se nic nestane a éro letí dál. ... :) .Poprvé ohlásila v 2hé minutě,podruhé v 9 minutě,pak jsem přistál.V logu jsem skrz GRstudio nic neobjevil.
Lada1

#402 Příspěvek od Lada1 »

jaky mas BEC? Ja u heliny presel z CC BEC Pro na BEC z T+ 160HV (v obou pripadech jeste buffer pack 2s 500mAh Lipo) a pri prudsich manevrech to slysim furt. Graupner HV regly maji slaby BEC
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
bzukyn

#403 Příspěvek od bzukyn »

Graupner ESC T45 a má mít 10A spičku.Mám to v křídle,takže jen 2 serva.
ALE, v logu je nejnižší napětí 4,9V a alarm nastaven na 4,5 V. A slyším to když letím rovně,ledaže by to bylo 6 vteřin zpožděný hlášení po zatáčce.Baterka 4S 3000Ah.
Lada1

#404 Příspěvek od Lada1 »

v logu ani na displeji na radiu nic neuvidis. U helin to resili na nemeckych forech az Puffer Packem(r2prototyping) to jedine pry jim pomohlo. Ja jsem myslel, ze s klasickym 2s lipol Buffrem mi to nebude delat, ale delalo. Mel jsem tam taky zaroven i 4700uF kondik, ktery Graupner dava k HV reglum. BEC na 8V a serva jsou 4x HV Servoking/RJX, helina je 700
U Protosu mam T+ 60 a BEC na 6V a tam problem nemam; serva tam jsou 3x9650 a 1x1290TG
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
bzukyn

#405 Příspěvek od bzukyn »

Lada1 píše:v logu ani na displeji na radiu nic neuvidis.

jak to ? měl bych vidět nízké napětí v nejnižším napětí přijímače.
To znamená,že nejnižší napětí přijímače,nastavování alarmu ,kdy to má ohlásit x V na přijímači je k ničemu?Co to teda ukazuje?Co potom hlášení "napětí přijímače" znamená ?
Dnes jsem v ESC nastavil napětí bec 5.2 V.V logu minimální napětí 5V,napětí 5,1 V.Alarm nastaven 4,5V.
Hlášení "napětí přijímače" mám stejně ..??
Naposledy upravil(a) bzukyn dne pon 22.09.2014 21:14, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“