PIONEER ARF
Re: PIONEER ARF
Chlapi, chtěl jsem se zeptat. Před pár dny mi dorazil Pioner ve verzi ARF. Už to mám poskládané ( že je to ale macek ), ale nevím jak nasadit unašeč vrtule. Bojím se na to víc zatlačit, není tam vidět, na čem drží motor, tak abych tomu hned něco neudělal, než půjdu poprvé do vzduchu... Za případné rady moooc dík!!! 
Zatlač na to já to lehce mlátil o podlahu jde to blbě, ale jde
. Taky jsem se bál holt člověk musí zatlačit a doufat ta motorová přepážka neni asi nic moc...
"Šmirgl to jistí!"
Tak díky moc, zítra se do toho pustím, snad to bude v poho. Ještě jednou dík 
Nemáš za co, hlavně to neber do slova to s tim boucháním já jsem sice použil podlahu, ale silnějším tlakem ránu by to asi nesneslo, i když model je velmi odolný. Vrtule vydží dost, myslel jsem, že budu lámat jednu za druhou je fakt, že na ni vůbec nepadám, ale ty 2 pořádné rány možná 3 kdy si zasekala do země a do křídla, tak si odnesla jen malé škrábance
.
"Šmirgl to jistí!"
Jo, budu opatrný. Já myslím, že to letadlo se musí nést samo, když se podívám na váhu a na plochu křídel. Jenom mě ještě napadlo. Je lepší nastavit regulátor na brzdu, nebo na protáčení vrtule? Díky, snad m už nic nenapadne 
Já mám protáčení vrtule no plachtí to jako pra...
. To protáčení je dobré na brzdění člověk potřebuje opravdu dlouhej nálet nechce zpomalit
. I v návodu doporučují protáčení, ale konečné rozhodnutí je na tobě...
"Šmirgl to jistí!"
Já jsem si to myslel, ale rači jsem to chtě ještě ověřit, díky. Na Alphě 1500 mám brzdu, ale tam je sklopná vrtule...
. Dneska budu montovat příjímač, tak jsem zvědav. Jak vám vyšlo těžiště, vpoho? Ještě jednou dík...
Brzda se používá kvůly sklopkám,jinak u motoráků vždy protáčení,brzdí to víc než stojící vrtule.A kdo chce brzdit ještě víc
,přistávejte s minimálníma otáčkama,to hodně brzdí.Vyzkoušejte si to,pionner přistává na pár metrech.
Jojo, vyzkouším, uvidím. Co mě akorád překvapilo, že suchý zip na baterku je přilepený na levém boku trupu. Vždyť baterku musím dát někde na dno do středu šířky trupu ne? Neklonilo by se to do boku? Jak máte uchycenou baterku vy?
Na užší straně baterie mam suchac a vychází to přesně na střed. K 150g baterii jsme dávali asi 40 gramů olova, ale uvidíš třeba mi tam nedali z továrny olovo...
"Šmirgl to jistí!"
Dneska to budu všechno dodělávat, jsem zvědav, jak to vyjde. Zatím nemám ale 3 článkoovou baterku, jak píšou na stránkách Pelikána ( zatím je někde na cestě ). Bude tomu stačit 2 článková 1500 mAh?
Ale na vyzkoušení funkcí na zemi to bude stačit, ne? Je zajímavé, že v originál návodě píšou jako vhodnou baterii 2 - 3 článkovou, tak jenom ověřuju, kde je pravda
. Díkes 
Hunger píše: .. ta motorová přepážka neni asi nic moc...
Zdravím, na unašeč klidně zatlač, motorová přepážka je z pořádně bytelného kovu zapuštěném hluboko v trupu. Při tlaku to trochu vrže ale to děla prostě ten použitý materiál
Ať to pěkně líta (mi už dolítal
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Někde na 7 stránce se tu řeší prasknutá motorová přepážka, nabouralo mu dítě do skříně
.
"Šmirgl to jistí!"