Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
salamander

Re: Alpha 1500 od Pelikána

#391 Příspěvek od salamander »

...........
Naposledy upravil(a) salamander dne stř 19.09.2012 21:55, celkem upraveno 1 x.
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od CHlustanec »

Vyjadrovaci hodnota prispevku = 0, ale

chci vam jenom oznamit, ze jako svoje prvni letadlo jsem si s nejvetsi pravdepodobnosti vybral Alphu :) takze v nasledujicich mesicich ocekavejte prival otazek :)
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
salamander

#393 Příspěvek od salamander »

Ak nerozumieš slovenčine tak to nečítaj.
petr64
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od petr64 »

CHlustanec píše:Vyjadrovaci hodnota prispevku = 0, ale

chci vam jenom oznamit, ze jako svoje prvni letadlo jsem si s nejvetsi pravdepodobnosti vybral Alphu :) takze v nasledujicich mesicich ocekavejte prival otazek :)

Ok, pokud si přečteš celé tohle vlákno od začátku a budeš mít ještě dotazy, tak sem s nimi :)
jrichter

#395 Příspěvek od jrichter »

Zdravím, rád bych se optal na jednu věc, týkající se módu. Vlastním taktéž Alphu 1500 s vysílačem v módu 1. Zajímalo by mě, zda lze tento stávající mód 1 předělat na mód 2. Stále si na to jedničkové uspořádání nemohu zvyknout... Díky za info
manek100

#396 Příspěvek od manek100 »

Předělání je možné,je to jenom o tom, rozebrat vysílačku, přehodit plíšek z pravého kniplu na levý, a pružinku z levého kniplu na pravý, a potom už stačí přeházet v přijímači serva a správně nastavit reverzy.
tomasCR

#397 Příspěvek od tomasCR »

jrichter píše:Zdravím, rád bych se optal na jednu věc, týkající se módu. Vlastním taktéž Alphu 1500 s vysílačem v módu 1. Zajímalo by mě, zda lze tento stávající mód 1 předělat na mód 2. Stále si na to jedničkové uspořádání nemohu zvyknout... Díky za info

Je tady téma s návodem
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t=30707&start=
https://plus.google.com/photos/105670301983120358229/albums/5497162496014898273/5497162528518458962?banner=pwa
http://rchouby.g6.cz/img/3/zmena_modu_4ch.jpg
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
jrichter

Videa nejen začátečníků

#398 Příspěvek od jrichter »

Díky za tipy na přehození módu 1 na 2. Byl jsem trochu rychlejší a nakonec jsem to zmáknul, i když trochu jinak :)
Snakeater

#399 Příspěvek od Snakeater »

Ahoj,
tak já mám alfu asi 4 měsíce. začínal jsem na ASW 28 od pelikána před asi 4 léty a od tý doby jsem nelítal až teď s tou alfou. zalétnutí bylo docela vpohodě - nějaké návyky mi z minula zůstaly :).
asi při 4 letu s alfou se mi vytratil signal a alfa šla okamžitě dolů a spadla na čumák a také se zlomila výškovka.
tady bych měl asi první dotaz: jelikož jsem s ASW lital s FM vysílajdou jak jo to teď s vysílačkou 2,4 GHz tzn. jak má být otočená anténa? rovně nebo zahnutá?
po opravě jsem s alfou opět létal a po vyosení morotu nahoru (ano přesně opačný jsem měl problém než většina debatérů letadlo mi šlo při startu na full okamžitě do země - asi ještě následek předchozího pádu)

rozhodl jsem se že alfu vystužím uhlíkem a balsou jak tady někteří psali a překvapil mě názor prodávajícího v RC prodejně který mi dal najevo že je to děsná kravina...tak nevím...v každém případě jsem tu uhlíkovou výztuhu koupil a přidal do alfy..... a teď se věnuji ještě té balse...

mám ještě jeden dotaz. který vysílač by jste k alfě doporučili? oprtic 6 nebo dx6i?

díky Michal
Hitec Optic 6; Alfa 1500, Toro 900, Pitts 380, Sprint
petr64
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od petr64 »

Jestli nepadáš, tak nic nevyztužuj.
Anténa vždy ohnutá a vodorovně.
Optic nebo DX6i to je na Alfu jedno.
Časem, pokud budeš potřebovat ovládat víc serv a potřebovat víc mixu než dva, tak budeš muset pořídit lepší TX.
lkazda

#401 Příspěvek od lkazda »

Koupil jsem si Alphu 1500 v setu (dřív než jsem pročetl tento web) jako první letadlo. Po drobných problémech (vadná vysílačka) jsem po úspěšné reklamaci cca po měsíci od koupě dnes (vlastně už včera) konečně letěl. Zalétal mi to jeden zkušený modelář a předal mi to ve vzduchu. Chvíli jsem kroužil a pak přistál docela obstojně cca 100 m daleko. S úsměvem mi řekl, že je lepší se projít, než shrabovat šrot u nohou. Druhý start už jsem absolvoval sám a po cca 15 minutách jsem bezchybně přistál přímo na dráze, za což jsem sklidil uznalou pochvalu přiihlížejících modelářů. Po cca čtyřech hodinách na simulátoru prý docela dobrý výkon. K hodnocení "zalétavače" - je dost živá a neposedná, na motor se vzpíná (bude třeba vyosit motor dolů), jako první letadlo by doporučil raději např. Easy Glider ale jak vidno, zvládnout se dá i začátečníkem.
PS: nebojte, stejně to jednou rozbiju :-)
Krtek019
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od Krtek019 »

Ahoj, mám Alphu dva roky. Samozřejmě jsem ji první rok roztřískal. Ale naštěstí jsem se oklepal koupil nový trup, osku motoru, převody serv a křídla a šel na to znova. Před rokem jsem změnil vysílač ze setového na Auroru 9. Můžu říct, že jsem měl spíš pocit, že jsem vyměnil letadlo a ne vysílač. To jak byla Alpha neposedná ve vzduchu se ztratilo. Najednou se z ní stalo poslušné a stabilní letadlo. Stejnou zkušenost měl taky další začínající pilot po výměně vysílače. Takže Alpha asi nebude nestabilní tolik, jako ten setový vysílač. Mám pocit, že ty potenciometry co tam jsou by na zvukovém zesilovači asi pěkně škrčely. Ale má to i pozitivní stránku. Člověk se naučí rychle páčkovat.
Aurora 9, Alpha 1500, FunCub
lkazda

#403 Příspěvek od lkazda »

Po cca měsíční zkušenosti a leustálém lepení Alphy 1500 jsem dospěl k názoru, že je absolutně nevhodná pro začátečníka, i když prodejce hlásá naprostý opak. Je rychlá a když ztratí rychlost, padá, při motorovém letu se šíleně vzpíná. Po konzultaci se zkušeným modelářem jsem zakoupil olétalého EasyStara I a zjistil jsem, že s ním dokážu létat a i po tvrdých "přistáních" přežije, nebo je oprava celkem jednoduchá (už jsem lepil čumák a zadní křídlo), s Alphou je to o dost složitější. Je fakt, že při letu na zádech s EasyStrarem jsem "přistál" díky vylomenému servu výškovky, kdy jsem již nebyl schopen ho udržet ve vzduchu (na obrat na břicho už nebyl v malé výšce čas) a utavil motor, jelikož jsem pitomec a hned motor nevypnul (jinak se mu nic nestalo, ale byla to rána), je to velmi odolný model. EasyStar je bezsporu ideální pro začínající letce. Alpha je krásná, ale hoooooooooodně křehká. I po odhozu bez motoru a blbým přitažením, následným zhoupnutím a pádu (po zkušenostech z EasyStara, který letí i při malé rychlosti), je možný urazit celý čumák z metrové výšky. Takže na závěr chci doporučit všem začátečníkům: Alpha je pro zkušené (to jest ti, co nepadají), kupte si nejdřív něco s pevným čumákem a tlačnou vrutlí, nejlépe od Multiplexu, takže EasyStar.
matolowa

#404 Příspěvek od matolowa »

pani ,alpha bol moj prvy model.prvy let absolutne bez problemov.druhy uz skoncil cumakom na plny plyn v zemi..lietadlo polamane v skatuli.:)
no mam este jedno..vymena za iny vysielac /turnigy 9x/,a lieta to dodnes..chcem povedat vsetkym zacitocnikom,zabudnite na 2s baterie a setovu vysielacku,je to otras.ja pouzivam 3s 2200 bat,esc 25a,uz s 20a esc je to k nicomu.alpha 1500 je lietadlo pre mierne pokrocilych uz iba koli tomu ze ma motor.kludne snou lietam aj na 3s 4000,ale uz je je ako hodeny kamen,da sa stym lietat bez problemu stale ma dobru klzavost.let s 4000 mah aj hodinu :)
jfinkous

#405 Příspěvek od jfinkous »

Dobry den vsem.najde se nekdo kdo by se rad podelil o sve napady a poznatky pri uprave sve Alphy 1500....pokud je to jeste aktualni model?
Moje Alpha 1500: vyztuzena kabina nosníky 2x12mm,výztuhy v kridlech vymeneny za uhlikove vcetne spojky(kridla maji daleko mensi vzepeti a vetsi pevnost v ohybu a take rozdil ve vaze).zadni cast trupu vyztuzena dvema 2mm uhlikovymi tycemi cca 15cm dlouhymi(vlepeny zezadu dovnitr trupu)VOP i SOP vlastni vyroby z balsy povrch nazehlovaci folie(tvar jsem zachoval jen lhce zvetsil cinne plochy a odstranil ty nesmyslne usi na VOP :D ).Kridelka balsova.vse na pantech.motor C35 30-10 vrtule (listy) 9x6.Baterie 2S 2200mah a k tomu Hitec 6 sport.V kridlech instalovány 2 LED diody....pro mne dobry pomocnik pri urceni pozice ve vetsi vzdalenosti.Letová váha 812 g.letové vlastnosti super.
IMAG0944.jpg

s pozdravem Jura
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“