T-rex 550E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

Re: T-rex 550 ?

#391 Příspěvek od tomasvrx1 »

boZZda píše:Jak otestuji, tak dam vedet. Ty gripy vypadaji fakt super!
Jen zapomneli dat podlozku mezi radial a axial a tak museli upravit hub, protoze kdyz se tam ta podlozka dala, tak se gripy pritahli k hubu a tim se zafixovali. Proste chyba se vloudila.

Prosím tě ,pro nevzdělance co je to hub? :-) abych se přiučil ještě hodně terminologií neznám:-(
právě, ty nové vypadají suprově, na těch starých gripech V1 je hrozná vůle. sice se to vystředí,ale přeci jen to není nic dobrého, kdo ví co ta vůle dělá při velkých zatížení vrtulky... Hlavně ta psychyka ta udělá divy :D nevíš jaká je cena Na 550?

Už jsem vyfotil Canopu venku, mám ji ve fotogalerii na Rajčeti :-)

http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne ned 11.12.2011 13:11, celkem upraveno 1 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
insomnia

T-rex 550 ?

#392 Příspěvek od insomnia »

tomasvrx1 píše:
boZZda píše:Jak otestuji, tak dam vedet. Ty gripy vypadaji fakt super!
Jen zapomneli dat podlozku mezi radial a axial a tak museli upravit hub, protoze kdyz se tam ta podlozka dala, tak se gripy pritahli k hubu a tim se zafixovali. Proste chyba se vloudila.

Prosím tě ,pro nevzdělance co je to hub? :-) abych se přiučil:-)
právě, ty nové vypadají suprově, na těch starých gripech V1 je hrozná vůle. sice se to vystředí,ale přeci jen to není nic dobrého, kdo ví co ta vůle dělá při velkých zatížení vrtulky... Hlavně ta psychyka ta udělá divy :D nevíš jaká je cena Na 550?

neni ta tmava canopa blbe videt v ramci orientace?
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od tomasvrx1 »

neni ta tmava canopa blbe videt v ramci orientace?[/quote]

No ona tmavá tak moc není, můj foťák toho má už dost za sebou :D Měl jsem z toho ze začátku strach ,ale když jsem to viděl na živo, tak je to suprově čitelné vůči okolí ,je taková univerzální!!Použité barvy mi velmi lahodí. Samozřejmě že fluorescenčně oranžová kabina by asi víc vynikala v tmavých dnech. Ale já koukám i na estetiku, ona praktičnost taky není všechno. já budu kombinovat 2 kabiny.
Ta původní žlutá, mi moc nevyhovovala při jasném dni kde se do ní opírá slunce, nebo na sněhu. zde volím raději tmavší .
A za ponurých a tmavých dní používám křiklavé barvy.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od OPR »

tomasvrx1 píše:
právě, ty nové vypadají suprově, na těch starých gripech V1 je hrozná vůle. sice se to vystředí,ale přeci jen to není nic dobrého, kdo ví co ta vůle dělá při velkých zatížení vrtulky...Hlavně ta psychyka ta udělá divy :D nevíš jaká je cena Na 550?

Ja ,pokud Ti to nejak nevadi ve slova smyslu ze to nedela na vrtulniku nejake problemy, bych Ti doporucoval se na to vykaslat. Pokud to budes resit novou vrtulkou a koncepci jeji konstrukce, prosim. Ona totiz i tam musi byt (byt minimalni) vule take. Trexy jsou znami svymi vyrovnavacimi rotory a vulema v nich. Jen uz nikdo si neuvedumuje ze bez te vule by to neslo. Pri jejich "dokonale" vyrobe.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od pkotatko »

Ale slo. Na Procku nemam vule ABSOLUTNE zadne. Vezmes za list vrtulky a nic, nulova vule. A chodi to jak z praku. Na 550V1 jsem to vyresil taky. Taky tam neni vubec vule, vakl, nic. A taky to chodi moc hezky. Jak na to jsem psal ve vlakne o tuningu T550. Proste ne vzdy staci jen sesroubkovat komponenty z krabice a jit litat.

Hub je ten prostredek vrtulky. Je to nasazeno na hridel a na to jsou nasazeny unasece listu. :D
Naposledy upravil(a) pkotatko dne ned 11.12.2011 11:51, celkem upraveno 1 x.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
insomnia

T-rex 550 ?

#396 Příspěvek od insomnia »

Muzete mi nekdo rict, jaka je vyska od stredu ocasni trubky na zem? Rad bych vedel jak velky stabilizator se da pouzit misto zakladniho.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od tomasvrx1 »

pkotatko píše:Ale slo. Na Procku nemam vule ABSOLUTNE zadne. Vezmes za list vrtulky a nic, nulova vule. A chodi to jak z praku. Na 550V1 jsem to vyresil taky. Taky tam neni vubec vule, vakl, nic. A taky to chodi moc hezky. Jak na to jsem psal ve vlakne o tuningu T550. Proste ne vzdy staci jen sesroubkovat komponenty z krabice a jit litat.

Ano,jsem téhož názoru, na próčku vůle nejsou. Dokonce jsem je neměl ani na HK 450- na vrtulce :D a to je co říct :D :D
nevidím důvod, proč by to bez vůli nechodilo. Do gripů byc dal ještě jedno radialní ložisko, na místo jednoho radialního a jednoho axianího. A musí to být ok.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od tomasvrx1 »

insomnia píše:Muzete mi nekdo rict, jaka je vyska od stredu ocasni trubky na zem? Rad bych vedel jak velky stabilizator se da pouzit misto zakladniho.

večer ti to můžu změřit. Teď u sebe helinu nemám :-(
OPR
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:........ Proste ne vzdy staci jen sesroubkovat komponenty z krabice a jit litat.......

Z krabice to létá docela obstojně. Jedinej zádrhel kterej sem kdy na T550 viděl tak to bylo s padlama a ono slavné gyro GP780. Ovšem tam vůle na závěsech listů VR je neškodná. Ta na to vliv nemá.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od tomasvrx1 »

OPR píše:
tomasvrx1 píše:
právě, ty nové vypadají suprově, na těch starých gripech V1 je hrozná vůle. sice se to vystředí,ale přeci jen to není nic dobrého, kdo ví co ta vůle dělá při velkých zatížení vrtulky...Hlavně ta psychyka ta udělá divy :D nevíš jaká je cena Na 550?

Ja ,pokud Ti to nejak nevadi ve slova smyslu ze to nedela na vrtulniku nejake problemy, bych Ti doporucoval se na to vykaslat. Pokud to budes resit novou vrtulkou a koncepci jeji konstrukce, prosim. Ona totiz i tam musi byt (byt minimalni) vule take. Trexy jsou znami svymi vyrovnavacimi rotory a vulema v nich. Jen uz nikdo si neuvedumuje ze bez te vule by to neslo. Pri jejich "dokonale" vyrobe.

Ano ono je otázka co je minimální vůle, jestliže vezmu za konec vrtulek, a oni se s gripama hýbou na jednu i duhou stranu celkově cca 2,5 -3mm tak se mi to zdá dost..Je pravda že na letovém projevu jsem to zatím nepoznal. Ale jestliže investuji do nové drahé elektroniky,tak žádné nepřiměřené vůle nechci. Jinak si myslím, že celý drak je vyroben ve vinikající kvalitě. nikde jinde žádné vůle nebo nepřesnosti.Jestli že se někdy něco nepovede tak budiž, to se stává, furt to dělají lidi..Ale u vrtulky mi to příjde jako špatné konstrukční rešení. proto taky verze 2 to je všude stejné furt se něco vylepšuje.A to i u těch nejdražších výrobků. Je to přirozený vývoj, je vidět že to Align myslí vážně, když pracují na vylepšních.
Relax

#401 Příspěvek od Relax »

insomnia :
Na výstupu z domečku je trubka osově 163mm nad zemí, na konci 156mm a konec stabilizátoru 3mm = heli mám na podvozku lehce v záklonu..... Při startu mimo asfalt si musím dávat poroz abych měl stabilizátor bez kontaktu, 3G to nemá rádo :-)

Není to ale nový stroj, má za sebou cca 210 startů z toho 27 na mé straně. Zakoupenej nicméně ve vynikajícím stavu, pouze jeden pád s minimálníma následkama. I proto letí perfektně, zřejmě i regl JIVE80A v tom má prsty. Kromě snižování zisku na pot. ELEV u gyra 3G ( klepe se lehce přes výškovku, první snížení o 5% nezabralo ) nemám co bych řešil. Letově velká paráda, nicméně po přechodu z Próčka s Microbeastem můžu napsat jenom těžko něco jinýho :-)

Origo kabinka je celkem povedená, dobře se čte nicméně varianta dle vlastního návrhu je v plánu. Na jaře 2012 bude osazení HC3-SX a uvidím jak se projeví nové baterky BIG Power 500mAh 45C.

Vůli na vrtulce mám cca 1mm na každou stranu což mi přijde v normě. U Próčka mám skoro dvojnásobek, už od malé vůle na servu Futaba se to nějak nasčítá.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
insomnia

T-rex 550 ?

#402 Příspěvek od insomnia »

Relax píše:insomnia :
Na výstupu z domečku je trubka osově 163mm nad zemí, na konci 156mm a konec stabilizátoru 3mm = heli mám na podvozku lehce v záklonu..... Při startu mimo asfalt si musím dávat poroz abych měl stabilizátor bez kontaktu, 3G to nemá rádo :-)

Není to ale nový stroj, má za sebou cca 210 startů z toho 27 na mé straně. Zakoupenej nicméně ve vynikajícím stavu, pouze jeden pád s minimálníma následkama. I proto letí perfektně, zřejmě i regl JIVE80A v tom má prsty. Kromě snižování zisku na pot. ELEV u gyra 3G ( klepe se lehce přes výškovku, první snížení o 5% nezabralo ) nemám co bych řešil. Letově velká paráda, nicméně po přechodu z Próčka s Microbeastem můžu napsat jenom těžko něco jinýho :-)

Origo kabinka je celkem povedená, dobře se čte nicméně varianta dle vlastního návrhu je v plánu. Na jaře 2012 bude osazení HC3-SX a uvidím jak se projeví nové baterky BIG Power 500mAh 45C.

Vůli na vrtulce mám cca 1mm na každou stranu což mi přijde v normě. U Próčka mám skoro dvojnásobek, už od malé vůle na servu Futaba se to nějak nasčítá.

diky!

Premyslim, ze bych tam dal stabilizator z 600 a mozna i lyziny.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od tomasvrx1 »

insomnia píše:
Relax píše:insomnia :

diky!

Co se týče lyžin, můj kamarád je má na 550 z 600 stovky vis foto:

http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/Na_leti ... 240152.jpg

problém je se zacvaknutím kabyny, kde se ten zobáček na lýžině musí brousit, aby ten clip na kabině šel zacvaknout. jinak při detajlněším prohlížení je vidět, že tam ten podvozek nepatří. Ale je to širší ,což pro někoho může být + :-)
insomnia

T-rex 550 ?

#404 Příspěvek od insomnia »

tomasvrx1 píše:
insomnia píše:[quote="Relax"]insomnia :

diky!

Co se týče lyžin, můj kamarád je má na 550 z 600 stovky vis foto:

http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/Na_leti ... 240152.jpg

problém je se zacvaknutím kabyny, kde se ten zobáček na lýžině musí brousit, aby ten clip na kabině šel zacvaknout. jinak při detajlněším prohlížení je vidět, že tam ten podvozek nepatří. Ale je to širší ,což pro někoho může být + :-)[/quote]

Me jde spis o to, jestli to je vyssi
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od tomasvrx1 »

Me jde spis o to, jestli to je vyssi[/quote]

No tak to ti se 100% jistotou neřeknu. Myslím že ne, ale nejsem si jistý!!! Ale pokud ti jde o to, aby si dostal ocas výš.
tak jako přední lyžinu použíj typ F3C a zadní nech tu 3D která je vyšší. F3C podvozek je nižší takže když dáš do předu F3C rám podvozku, tak se heli nakloní na zemi jemně do předu a ocas se ti znatelně zdvihne. Už jsem to to řešení viděl, na první pohled si toho ani nevšimneš, ale ocas je o dost výš. Výborné řešení.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“