DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
No tak asi najlepšie bude kupiť Ipad. Len ten je dosť drahý. No uvidím
Chcel bi som niečo za 200€ a aby to fungovalo 
dendoš píše:No tak asi najlepšie bude kupiť Ipad. Len ten je dosť drahý. No uvidímChcel bi som niečo za 200€ a aby to fungovalo
alebo počkáš na nový DJI Go pre android a keď bude spoľahlivo fungovať u ostatných užívateľov, tak nemusíš si kupovať iPad.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
asi počkám Len dúfam že to nebude trvať dlho
Tak to jsou moje první fotky.
Pro mě jako pro začátečníka úplně ideálni a doufám,že takový i zůstane
Zatím se mi vždy vrátil, a že to jsou nervy.
Hlavně když je 1500m daleko a vypadne signál...
První let P3A naletěl téměř 6km.
Je to moje první a je to opravdu paráda
Pro mě jako pro začátečníka úplně ideálni a doufám,že takový i zůstane
Hlavně když je 1500m daleko a vypadne signál...
První let P3A naletěl téměř 6km.
Je to moje první a je to opravdu paráda
Keď kupim tento tablet? http://xtreme.sk/Apple/iphone-ipad/apple-ipad-mini-2 Ten bi mohol stačiť nie?
dendoš píše:Keď kupim tento tablet? http://xtreme.sk/Apple/iphone-ipad/apple-ipad-mini-2 Ten bi mohol stačiť nie?
Mal by stacit, pretoze je to apple a na ich operacnom systeme ovela lepsie funguje aplikacia. Mas tam aj simulator co na android bohuzial neurobili zatial... DJI akoby viac podporovalo uzivatelov od apple, takze kto ma tuto znacku asi je momentalne vo vyhode...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Co říkáte na P3 Standard? Mne spíš připadá jako trochu inovovaný P2V+ s kamerou z P3, ale nejsem expert, jak to tedy je?
- gardenroute
gardenroute píše:stř 05. srp, 2015 14:39
...Navíc Standard verze je takový "okleštěnec" ...Je to jen evoluce levobočka Vision, verze Pro a Adv. jsou "plné" Phantomy s LightBridge technologií, navazující na veleúspěšnou řadu P1 a P2 ..."...The Phantom 3 Standard is a significant upgrade over the Phantom 2 Vision and Vision+ with an enhanced camera, fully integrated remote, compatibility with the DJI GO app, updated flight controller, live HD view, and increased flight range..."
Ivane, o stranu zpět jsme to již řešili...IvanGS píše:pon 10. srp, 2015 8:11
...Co říkáte na P3 Standard? Mne spíš připadá jako trochu inovovaný P2V+ s kamerou z P3, ale nejsem expert, jak to tedy je?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
No toto je celkem schizoidni situace, neboť naopak DJI cele roky (minim. 2 !) podporu pro Apple OS X, resp.iOS u Phantomů dost zanedbávalo, viz napr. nam vsem zname konfiguracni asistenty pro P1, P2, iOSD mini i Mk II, LightBridge atd. atd. Vse to bylo leta podporovano jen pro Windows.tomi79rv píše:...DJI akoby viac podporovalo uzivatelov od apple, takze kto ma tuto znacku asi je momentalne vo vyhode...
Vyjímka Vision pro Android i iOS, a napr. Bluetooth Datalink zase jen pro iOS. Šílené !
Spíše mě to připadá, že sami ty ovládací aplikace vůbec již nevyvíjejí (jen flight controlery), a i z minulosti to vypadá, že jim to dělají externí vývojářské týmy, které spolu nijak moc "po čínsku" nespolupracují, a dělají to spíše živelně, bez nějaké pořádné "roadmapy", jen jaká je zrovna poptávka.
DJI mě čím-dále více se.re, jejich hloupé přes 1/2 roku staré sliby (nechci se již opakovat) pro napravení nesmyslů a chyb u P3, neodladěné či dokonce chybějící aplikace na různých platformách, to by se u jiné než čínské firmy moc stát nemohlo
gardenroute mas pravdu, je to viacmenej chaoticke od DJI. Najprv je to vsetko pekne, ale potom sa ukazuju nedostatky na ktore nereaguju dostatocne. Po vydani novej verzie koptery skoro zabudnu na tu staru a podpora sa tym padom konci u nej. Teraz su na vyslni ale moze sa im to vypomstit...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Ivane, o stranu zpět jsme to již řešili...IvanGS píše:pon 10. srp, 2015 8:11
...Co říkáte na P3 Standard? Mne spíš připadá jako trochu inovovaný P2V+ s kamerou z P3, ale nejsem expert, jak to tedy je?
Děkuji, přehlédl jsem. Nicméně, jako majiteli P2V+ mi přijde zajímavá evoluce ve formě levné verze P3, o dost levnější, než stál P2V+. A PRÝ umí i Follow Me...
- gardenroute
Po 3/4 roce od zahajeni prodeje P1 zacali prodávat P2, a v podstate okamzite tak ukoncili jakkoukoliv moznou podporu pro P1. Tim si nasrali tisice pilotu, kteří do P1 nainvestovali mraky penez (kdo zacal na P1 vi, o cem mluvi, u me osobne kolem 80 tis. Kc!). Nevydali zadny upgrae, který by napr. resil funkcnost 3D gimbalu (neuspokojiva funkce Tilt, která u P2 byla resena vlastním Asistentem, kteru to u P1 neumi).tomi79rv píše:gardenroute mas pravdu, je to viacmenej chaoticke od DJI. Najprv je to vsetko pekne, ale potom sa ukazuju nedostatky na ktore nereaguju dostatocne. Po vydani novej verzie koptery skoro zabudnu na tu staru a podpora sa tym padom konci u nej. Teraz su na vyslni ale moze sa im to vypomstit...
To same se nyní deje nejen u P2 (zadny novy FW, nicmene to je nyní asi spolehlive, az na baterie, to ale FW neporesi), ale i u aktualne prodávaného modelu P3, který je nejen HW "NEdodelan", tak stejne tak i jeho aplikace ma k dokonalosti velmi daleko (chybejici IOS-HL, chybejici HDMI, chybejici podpora vyssich FPS u 2K7 a 4K atd. atd.). A to samozrejme v kontextu, kdy na P3 je technologie L.B., která stále neumoznuje (jen u P3) pouziti videobrýlí pro plne FPV (samozrejme bez uvedeni výjimek s HDMI na několika funkcnich tabletech, tam je k tomu ale neprijemny lag !).
Takove jednani vuci svym zakaznikum by zapadni společnost brzy zahubilo, Cinanum jsou ale takove praktiky zcela sumafuk...
FollowMe neumi zatím zadna oficialni DJI aplikace, a asi ani umet nebude. Je to jen cesta v otevrenem API pro výrobce tretich stran... TO se tyka pravdepodobne i dalších pokročilých gunkci, jako je POI apod. Jen IOS HomeLock (nyní jen CourseLock) jak ho zname z P1 a P2 zcela od zacatku jiz cca 2,5 roku(!), by mel prijit do P3 primo od DJI (funkce by mela byt standardne volana z kontroleru, bez nutnosti nejake "aplikace"). To ovšem DJI jiz přes 1/12 roku jen slibuje a slibuje...IvanGS píše:Děkuji, přehlédl jsem. Nicméně, jako majiteli P2V+ mi přijde zajímavá evoluce ve formě levné verze P3, o dost levnější, než stál P2V+. A PRÝ umí i Follow Me...:-).
Čím déle čtu nejen toto vlákno, tím víc brzdím své nadšení koupit P3 a rozkoukávám se i jinde. Díky za shrnutí současného stavu.
DJI - Phantom 4
Jarda - co v Tobě vyvolává to brždění?
- gardenroute
Jarda má jistě oprávněnou obavu (otázkou jsou jeho preference a samozřejmě i znalosti), ale abych to vyváži i na druhou stranu, problém s tím budou mít zejména dosavadní piloti P1ček a P2jek, kteří :
- byli zvyklí zejména pilotovat letadlo, a ne si hrát s počítačem (což je smartphone/tablet)
- samozřejmě mohu stále "jen" pilotovat (jednou nakonfigurovat, a poté již tablet nepotřeba), ale...
- byli zvyklí na FPV, a to zejména videobrýle, k tomu je nyní cesta složitá, až nemožná
- byli zvyklí na FPV, tím myslím to analogové, tzn. rychlé, bez lagů a manýr aplikace někde na tabletu
- byli zvyklí na relativní jednoduchost systému, tzn. nízkou poruchovost a spolehlivost
- byli zvyklí na výborné GP kamery, se zvukem a vysokými FPS v 2K7 a 4K, jež bylo možné použít i jinak
atd. atd.
(pro vysvětlení, nemám nic proti IT vychytávkám, sám jsem IT profesionál)
Nově příchozí, nijak nepolíbení s tím problém asi mít nebudou, neví co je to NAZA, neví co je to FPV, neví co je to iOSD, ale ví co je to tablet, a to jim pravděpodobně bude stačit. Ještě více se prohlubuje propast mezi piloty-modeláři, piloty-filmaři, a dejme tomu těmi, co si to pořídí jako další nějaké "in" příslušenství ke svému iPhone.
Bohužel z toho takový pocit mám, a DJI to dále ještě prohlubuje.
Osobně (protože pro mé cestování je Inspire příliš velký) uvažuji i o DJI Matrice 100, o kterém jsem psal jako o horké novince na začátku června.
Další varianta je SOLO od 3DR, ale ani tam to stále nevypadá se vším úspěšně, kolega ho má objednaný již pár měsíců, a stále neměli 3D gimbal, neprodává se u nás (servis ?), a je tam Collin Q., který prý krade
Nicméně obojí je pro GP, Solo má obdobu L.B. i s HDMI, je ale dražší (nyní i s 3D gimbalem a bez kamery cca $1.400). Nebo čekat na P3 upgrade... 
- byli zvyklí zejména pilotovat letadlo, a ne si hrát s počítačem (což je smartphone/tablet)
- samozřejmě mohu stále "jen" pilotovat (jednou nakonfigurovat, a poté již tablet nepotřeba), ale...
- byli zvyklí na FPV, a to zejména videobrýle, k tomu je nyní cesta složitá, až nemožná
- byli zvyklí na FPV, tím myslím to analogové, tzn. rychlé, bez lagů a manýr aplikace někde na tabletu
- byli zvyklí na relativní jednoduchost systému, tzn. nízkou poruchovost a spolehlivost
- byli zvyklí na výborné GP kamery, se zvukem a vysokými FPS v 2K7 a 4K, jež bylo možné použít i jinak
atd. atd.
(pro vysvětlení, nemám nic proti IT vychytávkám, sám jsem IT profesionál)
Nově příchozí, nijak nepolíbení s tím problém asi mít nebudou, neví co je to NAZA, neví co je to FPV, neví co je to iOSD, ale ví co je to tablet, a to jim pravděpodobně bude stačit. Ještě více se prohlubuje propast mezi piloty-modeláři, piloty-filmaři, a dejme tomu těmi, co si to pořídí jako další nějaké "in" příslušenství ke svému iPhone.
Bohužel z toho takový pocit mám, a DJI to dále ještě prohlubuje.
Osobně (protože pro mé cestování je Inspire příliš velký) uvažuji i o DJI Matrice 100, o kterém jsem psal jako o horké novince na začátku června.
Další varianta je SOLO od 3DR, ale ani tam to stále nevypadá se vším úspěšně, kolega ho má objednaný již pár měsíců, a stále neměli 3D gimbal, neprodává se u nás (servis ?), a je tam Collin Q., který prý krade