Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
Mrazík
Pokud chceš spolehlivý stroj se kterým budeš hned létat a natáčet nebo fotit a nechceš modelařit, doporučuji P2 s H3 3D gimbalem. GoPro máš a znáš to je výhoda, ale zde bych doporučil 2 prodat a koupit 3BE+ (nebo 3BE). Někdo doporučuje 4BE, ale musí se gimbal dovážit. Zkus kontaktovat někoho s P2 v okolí bydliště aťˇ si společně zalétáte, taky se dozvíš praktické rady. Kdybys přišel na PPPPP viděl by jsi všechny typy Phantomů v akci a dozvěděl by ses všechny podrobnosti. Bohužel příští společné létání bude až na jaře.
Pokud chceš spolehlivý stroj se kterým budeš hned létat a natáčet nebo fotit a nechceš modelařit, doporučuji P2 s H3 3D gimbalem. GoPro máš a znáš to je výhoda, ale zde bych doporučil 2 prodat a koupit 3BE+ (nebo 3BE). Někdo doporučuje 4BE, ale musí se gimbal dovážit. Zkus kontaktovat někoho s P2 v okolí bydliště aťˇ si společně zalétáte, taky se dozvíš praktické rady. Kdybys přišel na PPPPP viděl by jsi všechny typy Phantomů v akci a dozvěděl by ses všechny podrobnosti. Bohužel příští společné létání bude až na jaře.
K účelu přenosu obrazu obvykle slouží analogové FPV systémy na jiných frekvencích (u nás obvykle 5.8 GHz
Jestli jsem to dobře pochopil,když si koupím Phantoma Vision +,který jede na 5.8GHz ,nebude s přenosem a ovládaním problém,je to tak?
Jestli jsem to dobře pochopil,když si koupím Phantoma Vision +,který jede na 5.8GHz ,nebude s přenosem a ovládaním problém,je to tak?
Phantom 4
Vision (Vision+) má ovládání koptery na 5.8GHz video se přenáší na 2.4GHz 
Aha,takže se to navzájem neruší,že? Omlouvám se,elektronika je pro mě španělská vesnice
Phantom 4
-
mrazicek007
Dag2B3 píše:Mrazík
Díky moc všem !!! Snad se tu najde někdo z okolí Plzně
Zdravím,
před pár týdny jsem tu hledal Copteru do 7mi tisíc,nyní jsem se rozhodl pro pořízený DJI Phantom 2
Jen mi jde o to,že chci copteru s gimbalem a přenosem obrazu do smartphonu. Kameru mám SJ4000 s wifi.
Vyplatí se tedy koupit rovnou Vision +, kde je vše, ale cenově cca 30.000
nebo
Phantoma samostatně + nějaký gimbal (řekněme cca do 4.000, lze zakoupit a namontovat jakýkoliv?..) + moji SJ4000 a přenos videa do smartphonu..je to vůbec možné,aby se kamera nějak nerušila s vysílačem? (co pro přenos dokoupit + přibližná cena?)
Děkuji!
před pár týdny jsem tu hledal Copteru do 7mi tisíc,nyní jsem se rozhodl pro pořízený DJI Phantom 2
Vyplatí se tedy koupit rovnou Vision +, kde je vše, ale cenově cca 30.000
nebo
Phantoma samostatně + nějaký gimbal (řekněme cca do 4.000, lze zakoupit a namontovat jakýkoliv?..) + moji SJ4000 a přenos videa do smartphonu..je to vůbec možné,aby se kamera nějak nerušila s vysílačem? (co pro přenos dokoupit + přibližná cena?)
Děkuji!
Naposledy upravil(a) Ivory89 dne stř 07.01.2015 13:50, celkem upraveno 1 x.
Nebo popř, jestli http://www.rcshop.eu/kvadrokoptera-walk ... yhledavace je srovnatelně skvělá jako Phantom 2 a zda by šla přidaj SJ 4000 a přenos videa do ovladače..
díky
díky
Na přenos s SJ4000 po wifi zapomen pokud nechtes mit problémy s rc popřípadě uletem coptery.. ja bych doporučil phantoma treba z druhe ruky pak naky gimbalek treba feiyu tech na ten jde dat sj4000 a prenos 5, 8ghz.. ale vse neco stoji
-
mrazicek007
Krásnej večer,tak nějak jsem pokukoval po netu a zaujalo mě tohle : walkera tali h500 je to dobrá hexakoptéra či ne ? dočetl jsem se totiž že když u kvadrokoptéry vypadne jeden motor je vždy skoro pokaždé pád,ale když se to stane u hexakoptéry tak to vše zvládne a letí dál i když s omezenými možnostmi . I ta cena za tuhle hračičku mě přijde ok,budu rád za názory.dík 
Vlakno o tali je v Projektech mrkni tam ale co jsem cetl tak nic moc za moc penez maaalo muziky
- gardenroute
K TALI H500 jsem tu před casem zakladal vlakno, jinak bezi obsahle i na RCG. @Stapaka to chtěl koupit, později rozumne vycouval a sel do Phantoma, opravdu to není zadny zazrak. Koncept, nektere vychytávky (napr. telemetrie s HD OSD, moznost rozsireni o další motory atd..) a design celkem dobry, ale pouzity kontroler zadna slava, v celku to neni zadna vyhra, a připočte-li se k tomu osoba nespolehlivého výrobce ?mrazicek007 píše:Krásnej večer,tak nějak jsem pokukoval po netu a zaujalo mě tohle : walkera tali h500 je to dobrá hexakoptéra či ne ? dočetl jsem se totiž že když u kvadrokoptéry vypadne jeden motor je vždy skoro pokaždé pád,ale když se to stane u hexakoptéry tak to vše zvládne a letí dál i když s omezenými možnostmi . I ta cena za tuhle hračičku mě přijde ok,budu rád za názory.dík
Hexakoptera s NAZA jednotkou toto zvlada, tzn. ze při total vypadku jednoho motoru koptéra nespadne, jen zacne pomalu rotovat, je tedy nutne prejit do IOC letoveho rezimu (HL nebo CL), a pote s tim opatrne pristat. Na letani to moc není.
U te TALI (která nemá NAZA) toto samozrejme není jiste, prestal jsem to trochu na RCG sledovat, ale naposledy to nebylo potvrzene...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Našel jsem tedy inzerát na téměř nový P2V+. Je cca o 6.000 kč levnější než nový. Poraďte, prosím, na co si dát při koupi použitého phantoma pozor.
Děkuji.
Děkuji.
Ivory89 píše:Našel jsem tedy inzerát na téměř nový P2V+. Je cca o 6.000 kč levnější než nový. Poraďte, prosím, na co si dát při koupi použitého phantoma pozor.
Děkuji.
na všechno
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
To si Tome nemyslím, vždy tady bude spousta lidi, pro které bude takova sleva důležitá, a ta naopak vůbec nemusí znamenat něco špatného, zvláště teď po Vánocích.
Není nic jednoduššího, než si model nechat předvést za letu, vzít si k tomu někoho znalého a i pro takový kup plati zákony. Vůbec bych se toho nebál.
Obecně bych si prohlédl zejména trup (praskliny), odrene motory, vrtule se dají koupit nové, záznam z integrované kamery atd.
Není nic jednoduššího, než si model nechat předvést za letu, vzít si k tomu někoho znalého a i pro takový kup plati zákony. Vůbec bych se toho nebál.
Obecně bych si prohlédl zejména trup (praskliny), odrene motory, vrtule se dají koupit nové, záznam z integrované kamery atd.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
vision stojí cca 30tis takže to je 20% sleva. Kdybych znal majitele, vím jak s tím lítal a dostal jsem to i s dokladem abych mohl mít u prodejce záruku tak snad ano. Dost často se ale prodávají visiony nakoupené v akci s jednou baterií zdarma bez této baterie navíc neboť si ji majitel nechává pro svůj nový P2 non vision, neboť zjistil že je to lepší řešení 
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16