Multiwii - zkušenosti, dotazy
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
Mám v arduinu nastavenej asi větší procesor než má ve skutečnosti deska. Ale i tak by ta chyba měla vyskočit. Můžu zkusit nahrát 2.4 se stejným nastavením jako mám teď na 2.3 jestli to bude zase dělat blbosti.
Vývojáři to psali při vyjití verze 2.4, že už není kompatibilní s procesory 328p. Nejde jenom o velikost flash ale taky RAM a celkovou nestíhačku. Dá se to nějak ošidit vyházením navigačních funkcí, ale proč tam potom dávat 2.4? Oni tenkrát psali, že to musí udělat a 328 odepsat jinak by se dál nedostali.
Tak jsem zase o něco chytřejší... 
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Tak jsem se v tom ještě trochu vrtal a copter je neovladatelný i v MW2.3 jakmile dám minThrottle míň než 1150. Což znamená, že nejsem schopný udělat, aby po odarmování zůstaly motory stát. Neni to problém, ale překvapuje mě, že dřív to chodilo. Možná bych to teda rozchodil i s 2.4, ale nevidím důvod, protože nemám GPS a koukal jsem že na tuhle desku (MW crius SE v0.2) se špatně připojuje.
LiquidSky píše:Tak jsem se v tom ještě trochu vrtal a copter je neovladatelný i v MW2.3 jakmile dám minThrottle míň než 1150. Což znamená, že nejsem schopný udělat, aby po odarmování zůstaly motory stát. Neni to problém, ale překvapuje mě, že dřív to chodilo. Možná bych to teda rozchodil i s 2.4, ale nevidím důvod, protože nemám GPS a koukal jsem že na tuhle desku (MW crius SE v0.2) se špatně připojuje.
V configu v dolní části je tento příkaz, když to odkomentuješ, tak by se po "armování (vyzbrojit, nabít, odjistit)" neměly roztočit:
/* motors will not spin when the throttle command is in low position
this is an alternative method to stop immediately the motors */
//#define MOTOR_STOP
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Ahoj
Dostala se mi do rukou deska Crius s USB
A nemohu se s ní spojit.
Když otevřu program, tak vidím port 27 ale po přečtení dat se nic nestane.
Zkusil jsem všechny verze od 1.8 po 2.4
A s ničím to nemůžu rozeběhnout.
Nevíte co dělám špatně?
Deska už létala.
Je to tato.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 863X42.pdf
Dostala se mi do rukou deska Crius s USB
A nemohu se s ní spojit.
Když otevřu program, tak vidím port 27 ale po přečtení dat se nic nestane.
Zkusil jsem všechny verze od 1.8 po 2.4
A s ničím to nemůžu rozeběhnout.
Nevíte co dělám špatně?
Deska už létala.
Je to tato.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 863X42.pdf
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Pre Arduino nastav:
Doska Arduino/Genuino Mega or Mega2560
Programátor: USBasp
Pre MultiWiiGUI: nastav max. prenosovú rýchlosť pre port - 115200
Edit 15.05.2016
Niektoré USB káble k nabíjačkám a PowerBank majú inštalované len napájacie vodiče.
Doska Arduino/Genuino Mega or Mega2560
Programátor: USBasp
Pre MultiWiiGUI: nastav max. prenosovú rýchlosť pre port - 115200
Edit 15.05.2016
Niektoré USB káble k nabíjačkám a PowerBank majú inštalované len napájacie vodiče.
Ahoj pánové,
Nenašel by se někdo zkušený z OL kraje, kdo by mi dokázal pomoci s nastavením PIDů pro MultiWii 2.4? Deska CRIUS SE v0.2. Když jsem kdysi dávno začínal s homemade quadem, létal jsem prakticky na defaulty. Teď po letech jsem postavil klon TBS Discovery (Diatone White Sheep), flashnul tam 2.4 a po více jak 40 startech to pořád nemám odladěno. Začal jsem létat FPV a problém je, že v dopředném letu pořád pocukává (náhodně, ne periodicky) v obou osách (spíš příčně). Pokud visím na místě, ani se nehne. Několikrát jsem už začínal z defaultů. Zkoušeno v rozsazích P 2-16, I 10-80, D 0-100. Vrtule vyvážené (2 různé typy Gemfan, nyní Aeronaut cam carbon light), vše pevné. Custom motor mix mám taky nastaven. Už jsem zoufalý a přemýšlím nad jinou deskou
Příladně mohu pro ilustraci uploadovat nějaká videa...
Díky
Radim
Nenašel by se někdo zkušený z OL kraje, kdo by mi dokázal pomoci s nastavením PIDů pro MultiWii 2.4? Deska CRIUS SE v0.2. Když jsem kdysi dávno začínal s homemade quadem, létal jsem prakticky na defaulty. Teď po letech jsem postavil klon TBS Discovery (Diatone White Sheep), flashnul tam 2.4 a po více jak 40 startech to pořád nemám odladěno. Začal jsem létat FPV a problém je, že v dopředném letu pořád pocukává (náhodně, ne periodicky) v obou osách (spíš příčně). Pokud visím na místě, ani se nehne. Několikrát jsem už začínal z defaultů. Zkoušeno v rozsazích P 2-16, I 10-80, D 0-100. Vrtule vyvážené (2 různé typy Gemfan, nyní Aeronaut cam carbon light), vše pevné. Custom motor mix mám taky nastaven. Už jsem zoufalý a přemýšlím nad jinou deskou
Příladně mohu pro ilustraci uploadovat nějaká videa...
Díky
Radim
Kdybys přečetl několik předešlých, příspěvků tak by ses dozvěděl, že 2.4 už pro tuto desku není, potřebuje procesor 2560. Do Crius SE dostaneš poslední sw 2.3.
Tak to je ostuda 
Už jsem si to přečetl. Ale myslim, ze psali, ze 328p to dá, jen nemá doatatek flash na navigaci. Tak mi to nějak nesecvaklo a dál jsem se po kompatibilitě nepídil.
Každopádně díky za til, pokud večer nebude foukat, flashnu tam 2.3 a dám vědět.
Radim
Už jsem si to přečetl. Ale myslim, ze psali, ze 328p to dá, jen nemá doatatek flash na navigaci. Tak mi to nějak nesecvaklo a dál jsem se po kompatibilitě nepídil.
Každopádně díky za til, pokud večer nebude foukat, flashnu tam 2.3 a dám vědět.
Radim
- jaroslav.falcon
2.4 lze provozovat na malem MCU bez GPS bez problému.
jaroslav.falcon píše:2.4 lze provozovat na malem MCU bez GPS bez problému.
Tak a jsem zase tam kde jsem byl [emoji22]
Pro jistotu to ale flashnu na 2.3 a testnu.
Hlásím výsledky dnešního testování. Flashnul jsem 2.3, bastavil custom motor mix, zapnul LPF, použil TPA atd atd. Výsledek ve své podstatě stejný. Takže copter půjde na pár týdnů do sklepa, než přijde z číny Naze32 :-/
- jaroslav.falcon
kolik mas lpf ? ten problém bude jinde MWC chodí velice dobře i na ostré stroje.
jaroslav.falcon píše:kolik mas lpf ?
42Hz, někde jsem vyčetl, že by se tam mělo začít a postupně zvyšovat. Ale mě nepomohlo ani těch 42.