Hlasový modul pro T9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
CyCo
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasovy modul pro T9x

#376 Příspěvek od CyCo »

mhotar píše:
OK, tak máš hotovo? Gratuluju, budou nějaké fotečky?

no ja spis chtel potvrdit ten postup zavedeni programu , s tim nastavenim fuses nemam zkusenosti a tak nevim jestli se program vubec spusti pac reprak jen tise huci.Jestli ohledne nastaveni fuses je zavedeni programu napsanym postupem spravne.Jinak desku mam jeste nezastavenou, protoze chci jeste predtim vymenit procesor za m128 , kterej se mi vali v supliku.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak mám dobrou zprávu: :D Záhada odhalena (Asi)...: Vše jsem důkladně přeměřil a zjistil jsem že tento rezistor je spálený.
Protože všechny ostatní ukazovaly hodnotu 5 kOhm a tenhle ne...
A důvod proč jsem ho spálil? Né proto že bych tam dlouho pájel kablík, na to já opatrně, ale když jsem se snažil připájet napájecí kabel ke kondenzátoru, tak né a né chytnout cín a nejspíš jsem měl hrot pájky kousek nad rezistorem a on pořád příjmal teplo... :roll:

Mohl by mi někdo projistotu ještě u něho přeměřit zda-li to je opravdu 5 kOhm rezistor? Díky moc :)
Drondys

#378 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Mohl by mi někdo projistotu ještě u něho přeměřit zda-li to je opravdu 5 kOhm rezistor? Díky moc :)

Na té spodní řadě to jsou odpory 5K1 (na SMD pouzdře se to píše jen jako 512 tj. 51 x 10 na 2). Pokud se ti tam vejde v provedení SMD 1206 (délka cca 3mm) tak třeba viz tento odkaz a nebo v menším provedení SMD 0805 (délka cca 2mm) viz tento odkaz.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od Ancistrus01 »

Drondys píše:
Ancistrus01 píše:Mohl by mi někdo projistotu ještě u něho přeměřit zda-li to je opravdu 5 kOhm rezistor? Díky moc :)

Na té spodní řadě to jsou odpory 5K1 (na SMD pouzdře se to píše jen jako 512 tj. 51 x 10 na 2). Pokud se ti tam vejde v provedení SMD 1206 (délka cca 3mm) tak třeba viz tento odkaz a nebo v menším provedení SMD 0805 (délka cca 2mm) viz tento odkaz.

Díkes
Drondys

#380 Příspěvek od Drondys »

Pokud by se ti při následné opravě podařilo dorasovat pro změnu odpor z horní řady tak ty mají hodnotu 10K (na pouzdře psáno jako 103 tj. 10 x 10 na 3).
mhotar

#381 Příspěvek od mhotar »

CyCo píše:no ja spis chtel potvrdit ten postup zavedeni programu , s tim nastavenim fuses nemam zkusenosti a tak nevim jestli se program vubec spusti pac reprak jen tise huci.Jestli ohledne nastaveni fuses je zavedeni programu napsanym postupem spravne.Jinak desku mam jeste nezastavenou, protoze chci jeste predtim vymenit procesor za m128 , kterej se mi vali v supliku.

Chtěl jsem vám dnes udělat videjko s postupem oživení a otestování, ale bohužel na to nezbyl čas. Zítra už by to mohlo vyjít.
www.opentx.cz
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od Ancistrus01 »

Drondys píše:Pokud by se ti při následné opravě podařilo dorasovat pro změnu odpor z horní řady tak ty mají hodnotu 10K (na pouzdře psáno jako 103 tj. 10 x 10 na 3).

Zas takovej nešika nejsem :wink:
slimr

#383 Příspěvek od slimr »

Sím, jaké napětí jde do audio modulu z vysílačky pin P1 kůli testům???
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od CyCo »

mhotar píše:
amod_test_optiboot.hex.zip

Hraje to tuším soubor 0040.wav jednou za 10s, po zapnutí je třeba chvíli počkat, cca těch 10s.
Já jsem to zatím používal s FUSES s boot sektorem, ale myslím že by to mělo fungovat i bez aktivního boot sektoru. Pro jistotu:

Kód: Vybrat vše

FUSES s boot sektorem:
avrdude -c usbasp -P usb -p m328p -B 100 -u -U lfuse:w:0xff:m -U hfuse:w:0xd6:m -U efuse:w:0x05:m

0040.wav.zip

Martine najdu k tomu hexu nejaky info? na amod328 projektu je hex v nazvu ma optiboot a v zdrojaku ma komentar Arduino bootloader coz asi nema s programem co prehrava sam hlasky nic spolecnyho.Nebo pockam jestli ten testovaci program zakomponujes do toho videonavodu :-).Dik
mhotar

#385 Příspěvek od mhotar »

Ten testovací program pochází ze stejných zdrojových souborů,jen s jinou kompilační konfigurací, už jsem ho zkombinoval i s patřičným optiboot bootloaderem. Bootloader by tam pro normální chod být možná nemusel, ale pro test ano i když není aktivní tj.nespouští se po zapnutí,ale hlavní program volá jeho části. Vše vysvětlím zítra ve videu, poměříme i napětí.
www.opentx.cz
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od rcfrant!k »

Martine (nebo kdokoliv jiný), máš prosím nějaký tip na ověřené tavidlo? Já už mám jen takové zbytky tak budu muset něco koupit. Díky
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
slimr

#387 Příspěvek od slimr »

future hf rework jelly Drahé, ale dobré. .....
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od CyCo »

Tak včera to nemluvilo a dneska přijdu do práce proměřil jsem přítomnost 3,3V a 5V - vše ok a po připojení uSD najednou "čtyřicet".Tahám ťukám na všechno, prohýbám tišťák a furt to mluví, tak nevím co tomu včera bylo.Jediný co jsem udělal ,tak nadvakrát přehnul plochý kabel od uSD.Že by vadila délka toho kabelu a mělo to problémy s komunikací uP <> karta?

video :
http://youtu.be/My2uzRkTQhs

Tak teď už jen zastavět do TX :-).
mhotar

#389 Příspěvek od mhotar »

Gratuluju, pěkná práce. Ty kabely to chce opravdu co nejkratší, oba dva, jen tak co je nutné. Já ty kablíky k SD mám 12cm dlouhé.
www.opentx.cz
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od Ancistrus01 »

CyCo píše:Tak včera to nemluvilo a dneska přijdu do práce proměřil jsem přítomnost 3,3V a 5V - vše ok a po připojení uSD najednou "čtyřicet".Tahám ťukám na všechno, prohýbám tišťák a furt to mluví, tak nevím co tomu včera bylo.Jediný co jsem udělal ,tak nadvakrát přehnul plochý kabel od uSD.Že by vadila délka toho kabelu a mělo to problémy s komunikací uP <> karta?

video :
http://youtu.be/My2uzRkTQhs

Tak teď už jen zastavět do TX :-).

Závidím :D
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“