PIONEER ARF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

Re: PIONEER ARF

#376 Příspěvek od rcfrant!k »

Já jsem to zkoušel ... Je třeba použít menší vojáky. Větši se zaháknou za táhlo od serva. Totéž i padák. Pokud ho dobře nezamotáš, tak se uvnitř zachytí za servo nebo páku. Ale pokud máš menší a dobře je zamotáš tak není problém.

S velkým parašutistou jsem měl jedno solidní nouzové přistání. Vypadl z pumovnice jenom padák a parašutista ne. Takže efekt brždění dragsterů se dostavil bohužel ve vzduchu :D Nastala okamžitá ztráta rychlosti a pád ve vývrtce k zemi. Těsně nad zemí se mi povedlo dobře přitáhnout výškovku a přistál jsem jako vrtulník :D Takže bacha na to!

Zkoušel jsem z pumovnice vyhazovat bordel (kousky izolační pěny) a fungovalo to :D
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Jirkakk

#377 Příspěvek od Jirkakk »

Zdravím pánové. Chtěl jsem se zeptat jaký průměr mají kola Pioneera?Nikde jsem to nenašel. Dík moc :wink:
Hunger

#378 Příspěvek od Hunger »

Dostatečný 6.5-7 cm. Pánové skvělé letadlo. Na letišti jsme dávali 60 grammů do špičky, ale nevadí koupim těžší baterie. Drží perfektně akorát parchant nebrzdí chce to dlouhý nálet na přistání. Prvně jsem s ním letěl v lednu. To bylo fiasko neměl jsem na simu nic atd no myslel jsem, že to dám, nedal jsem. Tak jsem upravil Cadeta na simulátor načvičil asi 30 hodin a nádhera. Se spolehlivou vysílačkou jsem dal 2 starty a 2 přistání. Na letišti mě Cadet málem stál model, ale s DX7 pohodička. Je fakt, že jsem se bál první přistání bylo "ukázkouvé". Druhé už bylo horší sice jsem také přistál blízko sebe, ale ze stresu už jsem chtěl být na zemi po prvnim letu přecejenom bál jsem se jsem ho v poslední fázi přistání nepřizvedl a přistál na přední kolo. Lehce jsem ho ohnul, ale model jakoby nic. No nebýt tam díry ani by se to neohlo. Rozhodně doporučuju Pavel, když už jse já psychicky nemohl si s Pionýrem zalítal nějakou tu akrobacii no držel perfektně.
"Šmirgl to jistí!"
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od rcfrant!k »

Problém s bržděním jsem vyřešil namixováním křidélek jako klapek. Celkem pohoda :)
chrpos

#380 Příspěvek od chrpos »

rcfrant!k píše:Problém s bržděním jsem vyřešil namixováním křidélek jako klapek. Celkem pohoda :)

To je ale potom ale asi dost tupé na křidélka ne?
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
sigi123

#381 Příspěvek od sigi123 »

Já to mám taky u třech modelů.Je to trošku tupé,ale to i u modelu s klapkama,při zpomalení špatně reaguje třeba i větron se štítama.Stačí je použít 1-1.5 m nad zemí,ovšem s korekcí výškovky.To už normálně plynule dosedne.
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od rcfrant!k »

chrpos píše:To je ale potom ale asi dost tupé na křidélka ne?

Je, ale před přistáním se snažím mít letadlo už srovnané a tím potřebu zásahu do křidélek minimalizovat. Při přistání řídit co nejvíce jen směrovkou a výškovkou.
chrpos

#383 Příspěvek od chrpos »

No já si bud odletím dál,nebo výškovka dolu a srovnat.Na letišti ale máme placu dost tak není problém.
Hunger

#384 Příspěvek od Hunger »

co narvat do pumovnice? nějak mě nic nanapada :D
"Šmirgl to jistí!"
chrpos

#385 Příspěvek od chrpos »

Hunger píše:co narvat do pumovnice? nějak mě nic nanapada :D

No u mě volba jednoduchá,mám tři děti,tak tam cpu bonbony!Zeptám se ,nezkoušeli jste větší vrtuli???Popřípadě jaký to má odběr dík Petr
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od Tchor »

Hunger píše:co narvat do pumovnice? nějak mě nic nanapada :D

Ja za letadlem vybehavam psy (dobrmany) - zatim za betou, ale pioneera mam uz opravenyho a budu ho zalitavat tak pak pijdou do pumovnice balonky na jeste vetsi motivaci behat za letadlem. Naramne se pri tom unavi a pekne se jim zveda vydrz.
Hunger

#387 Příspěvek od Hunger »

Jo v sobotu mi Ho taky malém sežrali :D
"Šmirgl to jistí!"
chrpos

#388 Příspěvek od chrpos »

Ahoj dnes mi odešlo servo směrovka+podvzek,měnil jste ho už někdo???Jaké?asi už kovové převody,že?Díky Petr
Hunger

#389 Příspěvek od Hunger »

Ahoj dneska se mi podařilo posekat křídlo vrtulí, zatim je tam sklolaminátová páska. Kosmetická vada :D. Letadlo letělo skvěle akorát je tam blbá přepážka mezi bateriemi a pumovnicí. Samozřejmě spadlo mi tam olovo a teď ho nemůžu dostat ven :).

//Edit: tak asi skelná teď nevim :| .
"Šmirgl to jistí!"
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od Tchor »

Tak jsem dneska rozstreli pioneera uz definitivne. Kapku jsem proti slunci ztratil orientaci v jaky poloze je, kdyz jsem zjistil omyl uz bylo na reakci pozde.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“