EDIT: co je to šrajtofly. to mě hodně zajimá
Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger
Re: Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger
Trochu mě dalo zabrat než jsem to rozluštil... nejsem moc velký odborník na hanáčtinu ale nějak jsem to rozluštil
. Ale pořádně mě to pobavilo
. Jen ještě teď pořádně nevím o co v tom komentáři šlo
ale naštěstí je pře tím český
a co si tam prosimtě na balančních konektorech měřil? však ona měží napětí baterie při nabijení sama. Jestli jsem to dobře pochopil?
paplik píše:a co si tam prosimtě na balančních konektorech měřil? však ona měží napětí baterie při nabijení sama. Jestli jsem to dobře pochopil?
Jenom jsem chtěl ověřit, jestli nabíječka měří dobře.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Jak jsem ten kvazihantek cetl, tak kam se hrabe (nejen) moje absence hacku a carek ... :-)))))))))))
jyrry.webnode.cz
Victronix píše:Já so Tónek Trósil. Přéčinó bela chebná elektrónka É třenáct z našeho podniko Katoda Olomóc...
To je přeci jasná citace z Jáchyme, hoď ho do stroje
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Jiri píše:Victronix píše:Já so Tónek Trósil. Přéčinó bela chebná elektrónka É třenáct z našeho podniko Katoda Olomóc...
To je přeci jasná citace z Jáchyme, hoď ho do stroje
Baže.
DX6i
Dobrý den,
začal jsem řešit 3S 5000 mAh lipolky a chtěl bych je nabíjet alespoň 1C
Mám starý AT zdroj s neznámými parametry. Trochu mi ale nejdou do hlavy hodnoty které dostávám na nabíječce. Udělal jsem na zdroji jednu z těch "jednoduchých" úprav (zátěž autožárovkou na 5V větev + spojení všech větví a zemí). Bez zátěže jsem naměřil na zdroji 11.99V, na nabíječce nastavím 5A a spustím. Nabíječka však nabíjí jenom 4.4A. Napětí ze zdroje klesne na 11.28V, ale nabíječka ukazuje 10.93. Tak nevím kde je zádrhel. Že by PC zdroj nebyl schopný dodávat 5A? Může mi někdo prosím poradit co jsem přehlídl? (kromě toho, že je to levná čína, ale to jsem věděl už když jsem ji kupoval
). Je možné, že nabíječka špatně měří vstupní napětí a na základě toho špatně vypočítá maximální nabíjecí proud?
Díky.
tady nějaké ilustrační obrázky k mému problému:
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz/Accucel ... laby_zdroj
začal jsem řešit 3S 5000 mAh lipolky a chtěl bych je nabíjet alespoň 1C
Díky.
tady nějaké ilustrační obrázky k mému problému:
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz/Accucel ... laby_zdroj
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
12V x 5A asi nebude 50W, vsak ? a 12,60V x 5A uz vobec nie...
Díky za odpověď. Můžeš mi prosím napsat, jak k tomu dojdu jestli to vychází nebo ne? Těch 50W znamená výstupní výkon nabíječky? V tom případě tahle nabíječka není schopna nabíjet 5000mAh baterky ani proudem 1C?
Jedná se o vztah P = U * I ? Teda 12.6 * 5 = 63 + nějaké ztráty ... chápu to dobře?
Jedná se o vztah P = U * I ? Teda 12.6 * 5 = 63 + nějaké ztráty ... chápu to dobře?
rcfrant!k píše:Díky za odpověď. Můžeš mi prosím napsat, jak k tomu dojdu jestli to vychází nebo ne? Těch 50W znamená výstupní výkon nabíječky? V tom případě tahle nabíječka není schopna nabíjet 5000mAh baterky ani proudem 1C?
Chápeš to dobře, pokud potřebuješ větší výkon, třeba hledat větší hračku
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Supr, díky... Může mi někdo ještě napsat něco k tomu rozdílnému vstupnímu napětí? (třetí fotka viz. první příspěvek) Asi je možné, že to nabíječka měří až po nějaké vnitřní stabilizaci...asi to ale nebudu řešit vzhledem k výkonu vysílačky...
turnigy nabijacky napatie alebo prud nemeraju, oni to odhaduju na zaklade nejakeho algoritmu ktory pozna len cinan. totiz pri pouziti takych presnych suciastok ako tam davaju sa ani nic ine neda robit, proste sa tym merat neda. bodka.
rcfrant!k píše:Supr, díky... Může mi někdo ještě napsat něco k tomu rozdílnému vstupnímu napětí? (třetí fotka viz. první příspěvek) Asi je možné, že to nabíječka měří až po nějaké vnitřní stabilizaci...asi to ale nebudu řešit vzhledem k výkonu vysílačky...
Kdyz pominu placnuti o "nepresnych soucastkach" od cinana, tak predpokladam ze to bylo foceno pri zatezi a tudiz je videt ubytek napeti na tom suprovym napajecim konektoru - tyhle konekturky jsou dobre tak pro nabijeni vysilace proudem do 300mA, ne na napajeni nabijecu proudy radove vyssimi. Ma to prechodaky jako prase, proto jsem ho z Accucelky doma vyhodil a natvrdo do ni zapajel kabely s banankama... Kde jsi ten mutimetr pripichnul? Ta Accucelka to meri az uvnitr, na desce a ty nekde pred tim konektorem (a mozna i pred pred kabelem), pak neni divu ze to o tolik nesedi. Za tohle ovsem cinan nemuze ....
jyrry.webnode.cz
Díky za odpoveď, na čínu se nevymlouvám. Jen jsem chtěl zjistit co dělám špatně. Myslíš kabel, který přivádí napájení ze zdroje? Je fakt, že je tam trochu vůle na konektoru. Měřeno při zátěži multimetrem na svorkách kde je připojen napájecí kabel.