JETI Model a 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#361 Příspěvek od Pucmeloud »

pavelh píše:
avionic píše:Osobně mě nejvíce dojímají ty "maloobchodníci" kteří si pořád stěžujou na stát, daně, čínu atd... Tak jim modelařina může zůstat jako koníček a na živobytí můžou chodit někam do továrny.

A když tě povím, že mnoho obchodníků a též výrobců modelařiny chodí ještě do té továrny(většinou přes zimu), tak nebudeš věřit, že?

Ale věřím, věřím. Potom ale mají tu modelařinu opravdu jenom jako koníčka a tak nemusí "brečet",ne? Prostě dělají pro radost, prodávají pro radost svou a kamarádů a živí je fabrika. Takových nás je většina a proto taky nakupujeme u číňanů a nejen pro sebe...a spokojenost vůkol :lol:
MX12

#362 Příspěvek od MX12 »

pavelh píše:
avionic píše:Osobně mě nejvíce dojímají ty "maloobchodníci" kteří si pořád stěžujou na stát, daně, čínu atd... Tak jim modelařina může zůstat jako koníček a na živobytí můžou chodit někam do továrny.

A když tě povím, že mnoho obchodníků a též výrobců modelařiny chodí ještě do té továrny(většinou přes zimu), tak nebudeš věřit, že?

ZA PRVÉ) théma už je uplně, ale úplně mimo mísu, pokud mne mysl neklame, tak vlákno se jmenuje "JETI MODEL A 2,4GHz" ARDO1 POMÓÓÓC.

ZA DRRUHÉ) do kterejch továren choděj Hobbyteamové, Pelikánové, Peckové, Hořejší, Houškové, Hangárové , etc ???

Za třetí) určitě by tam nechodili pěšky, ale chudáci donoři obchodnický jezdili Fordama, Mercedesama, Renaultama..etc

Za čtvrté) jestli je to chudáky v těch obchodech neuživí, a musej se nechat ve vykořisťovat v zimě, a po večerech v továrnách (možná i přesčasy to musí dělat) , tak fakt radši nebudu modelařit.

za páté) držte se tématu "JETI MODEL A 2,4GHz" !

mx12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od DAF »

Když už je tohle téma mimo mísu, tak si taky přisadím. MX 12 (a další) se rozohnil, nad prý nutnými nemodelářskými aktivitami našich prodejců. Např. Hangáři otvírají až ve 13.00 hod. Nepředpokládám, že to té doby vychrupujou. Někteří prodejci mají i další aktivity, někdy modelářské - zakázková stavba, jindy nemodelářské, určitě pamatujete Formoplast (vím, to byl výrobce), ten má i další komerční produkci zcela odlišnou a s výrobou modelařiny praštil. O Hackerovi ani nemluvě. Že by všichni prodejci a výrobci jezdili ve Fordech a Mercedesech? Je to možné, ale ne vždy se bude jednat o poslední modely nejluxusnější řady, některé ze jmenovaných pánů znám osobně. Navíc Ford a Renault není zas tak luxusní značka. Ano dělají to proto, že to je jejich zábava a rozhodli se, že je to bude i živit. Modelářská prodejna je však věc velmi ošemetná. Velikost objemu prodeje je velmi závislá na místě jejího provozování a na ekonomické situaci nás zákazníků. Asi si nikdo nepůjde koupit rádio za 15 tisíc, stavebnici za 10 s motorem za 7, když bude např. bez práce, nebo jiném finančním srabu. Pokud jde o produkci z Číny, každý z nás chce (předpokládám) létat za slušné prachy a když s tím praští, tak aby to co nejmíň bolelo. Éro za 50 litrů zavrtané metr pod zem, je hodně velká bolest. Vůbec jim jejich práci nezávidím.

Pokud jde o JETI a jejich wifinu, vzhledem k serizonosti této firmy předpokládám, že se právně vypořádá s touto věcí se ctí. K výrobku bude zcela jistě přiložen jasný a srozumitelný návod se všemi pravidly a omezeními pro užívání. Je pak jen otázkou, jaké právní vědomí má uživatel a co s výrobkem udělá. Za to už nikdo jiný odpovědnost převzít nemůže.
Hitec Aurora 9X
zdzd

#364 Příspěvek od zdzd »

DAF píše:...vzhledem k serizonosti této firmy předpokládám, že se právně vypořádá s touto věcí se ctí...

Ještě před týdnem jsem si to myslel taky. Už jsem vyléčený:

http://www.rc.xf.cz/mojehobby1/IMG_1900.JPG

Viz. poslední bod popisu systému:

Univerzální modul určený pro vestavbu do vysílače DUPLEX TU umožňuje současně zapojit dva VF moduly na jeden vysílač např. 2,4GHz a 35MHz.

Tak to nemůže přes Všeobecné oprávnění VO-R/15/08.2007-27 projít ani náhodou...
wolf
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od wolf »

ZD napsal:

"Tak to nemůže přes Všeobecné oprávnění VO-R/15/08.2007-27 projít ani náhodou"

Takže předpokládáš, že Jeti X měsíců vyvíjí modul, nechá vytisknout leták,pustí to mezi lidi a teprve pak bude zjišťovat u ČTU zda je to v souladu s předpisy nebo ne ? To snad ne. To by byl do nebe volající amaterizmus (čemuž moc nevěřím) a nebo prostě mají od ČTU informace, které ty nemáš. A nezlob se na mne, ale pokud si mohu vybrat mezi názory místních "vykladačů práva" na tomto fóru a názorem firmy,která se výrobou mod.elektroniky živí,tak spíše budu věřit firmě,která jak předpokládám o certifikaci nežádá poprvé a i jejich komunikace s ČTU bude asi na jiné úrovni,než modelářů odtud.
zdzd

#366 Příspěvek od zdzd »

wolf píše:ZD napsal:

"Tak to nemůže přes Všeobecné oprávnění VO-R/15/08.2007-27 projít ani náhodou"

Takže předpokládáš, že Jeti X měsíců vyvíjí modul, nechá vytisknout leták,pustí to mezi lidi a teprve pak bude zjišťovat u ČTU zda je to v souladu s předpisy nebo ne ? To snad ne. To by byl do nebe volající amaterizmus (čemuž moc nevěřím) a nebo prostě mají od ČTU informace, které ty nemáš. A nezlob se na mne, ale pokud si mohu vybrat mezi názory místních "vykladačů práva" na tomto fóru a názorem firmy,která se výrobou mod.elektroniky živí,tak spíše budu věřit firmě,která jak předpokládám o certifikaci nežádá poprvé a i jejich komunikace s ČTU bude asi na jiné úrovni,než modelářů odtud.

Z VO jasně vyplývá, že TX schopný vysílat na 35MHz nesmí být nijak upravován a provoz takového je v ČR nezákonný. Jde to obejít jedině tím, že by každý první kus v určité kombinaci nechali proměřit a certifikovat s tím, že následující budou provedeny naprosto stejně a tato úprava by dostala svoji certifikaci.

No a v JETI by byli opravdu amatéři, pokud by si mysleli že se jim to zaplatí v ČR. Kolik jich tu můžou prodat? Maximálně pár set, a to kdoví jestli. Budou to prodávat kam se dá. A tam není ČTÚ, tam je jiný TÚ, s jinými předpisy. Například podmínky na Slovensku jsou méně striktní, ale ani tam by to neprošlo:

Všeobecné povolenie VPR - 03/2001
...
4. Na zariadeniach je zakázané robiť akékoľvek konštrukčné úpravy, pripojovať zariadenia k iným telekomunikačným zariadeniam.
...

A navíc - upravený TX není starost výrobce modulu. Ten jako takový bezpochyb certifikaci má. Ovšem nelegální úpravu TX si objednal provozovatel, provozovatel TX zapnul a provozovatel bude popotahován. Tak zní zákon a jeho neznalost neomlouvá.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od j3nda »

uprime zrovna tohle je mi celkem fuk, proste ocertifikuji vymene moduly pro nejpouzivanejsi vysilace, pripadne ten interni modul s par dalsimi nejprodavanejsimy kousky jako typizovanou prestavbu a tim to maj vyresene, zbytek holt nebude oficialne podporovan, ale na internetu se rozsiri navody, jak to uspesne nainstalovat a lidi si to podle toho udelaj na cerno... nebojim se toho, ze by me nekdo schodil tim, ze si z vysilace vytahne ppm signal a pripoji ho na schvaleny modul - necitim to jako ohrozeni a nehodlam kuli tomu nekoho naprasit CTU a jinak se to CTU stejne nedozvi

me de spis o komplexni test a srovnani napr. s FASSTem v praxi, chci vedet jestli to v praxi funguje jak prezentuji, co ale nechapu je jak muzou mit dva prijimace v seriovem (zapojeny jako 16k) i paraelnim modu - pripada mi to jako pekna blbost
pastyrik

#368 Příspěvek od pastyrik »

j3nda píše: co ale nechapu je jak muzou mit dva prijimace v seriovem (zapojeny jako 16k) i paraelnim modu - pripada mi to jako pekna blbost

nemuzou mit dva prijimace v seriovem a paralelnim modu soucasne. bud seriovy nebo paralelni a take nemusi byt jenom dva, muze jich byt klidne i vic. prvni prijimac musi byt v modu normal, neco jako master, hlavni ...
ostatni jsou v modu clone, neco jako slave, u prijimacu v modu clone pak nastavis jejich kanalove vstupy ve vztahu ke kanalovym vystupum vysilace.
napr. prijimac kanal 1=vysilac kanal 1 ....atd -pak bezi vsechny prijimace paralelne, pokud na vysilaci pohnes pakou kanalu 1, na vsech prijimacich reaguji serva zapojena do kanalu 1

seriove : mas sestikanalovy prijimac v modu normal a k nemu das dalci sestikanal v modu clone. prvni sestikanal bezi normalne jako klasicky sestikanal 1:1 s vysilacem, u druheho nastavis vystup serva 1 na kanal vysilace 7 . 2 na 8 a tyto dva sestikanaly se chovaji jako jeden osmikanal, zbyle 4 kanaly v druhem (clone) prijimaci muzes treba pouzit jako paralelni -zdvojení dulezitych funkci prijimace v modu normal. nebo je nechat nepouzite....
nevim jestli jsem to vysvetlil jasne ale v praxi je to jednoduche.

jinak co se tyka legislativy a ZDZ, nechte to na firme co to vyrabi, je to jejich prace a i povinnost. ani ZDZ ani nikdo jiny to stejne nevyresi . budte si jisti ze na tom delaji a vyresi to i bez monotonnich poznamek ZDZ.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od DAF »

S firmou JETI mám zkušeností jen málo, zatím dobré. Vlastním od nich 2 regly, které zatím chodí bez problémů. O jejich přístupu k zákazníkovi jsem četl, zatím kladné zprávy, nezkoušel na vlastní kůži. Je možné, že opravdu počítají hlavně s vývozem mimo ČR a proto je nemusí situace a právní otázky třeba moc zajímat pak by to ale měl někdo říct. Vím o zařízeních, které vyrábí naše firmy, ale z různých důvodů je zde neprodávají. Konkrétně se jednalo o nějaké vário, schopné předávat signál na zem, vysílalo ale na u nás nepovolené frekvenci, v Německu se prodává bez problémů. V Každém případě trvám na tom, že by výrobce, potažmo prodejce, měl daný výrobek doplnit patřičným a vyčerpávajícím návodem. Otázkou pak zůstává uživatel, který se jim buď bude řídit, nebo ne a pak je odpovědnost opravdu na něm (se všemi právnimi následky).
Hitec Aurora 9X
pastyrik

#370 Příspěvek od pastyrik »

urcite a nezbyva nez souhlasit, na manualu se pracuje, homologace by mela byt hotova (slysel jsem)
LMR

#371 Příspěvek od LMR »

Sláva! Zase jsme se dostali k tématu a nějakým technickým informacím místo nesmyslného tlachání samozvaných právníků !
Pánové co chcete řešit výklad zákonů a zlodějinu obchodníků s modelařinou, založte si prosím jinou diskuzi a tohle vlákno nechte jen pro Jeti 2,4. Kdo má po Vás číst tu hromadu myšlenek
:roll: :roll:
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku :-)
LV
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od LV »

j3nda píše:me de spis o komplexni test a srovnani napr. s FASSTem v praxi, chci vedet jestli to v praxi funguje jak prezentuji, co ale nechapu je jak muzou mit dva prijimace v seriovem (zapojeny jako 16k) i paraelnim modu - pripada mi to jako pekna blbost

Asi takto.
- Mám Futabu, kúpim si modul Fasst. Zacvaknem a všetko v pohode.
- Mám Futabu, kúpim si modul Jeti, zacvaknem pripojím cez PPM a zistím, že som práve prišiel o dajaké tie fičury, pre ktoré som si FF-9 kupoval. Zobieriem Jetibox a to čo inak zvláda Tx idem učiť Rx
:roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#373 Příspěvek od graup15 »

LV píše:
j3nda píše:me de spis o komplexni test a srovnani napr. s FASSTem v praxi, chci vedet jestli to v praxi funguje jak prezentuji, co ale nechapu je jak muzou mit dva prijimace v seriovem (zapojeny jako 16k) i paraelnim modu - pripada mi to jako pekna blbost

Asi takto.
- Mám Futabu, kúpim si modul Jeti, zacvaknem pripojím cez PPM a zistím, že som práve prišiel o dajaké tie fičury, pre ktoré som si FF-9 kupoval. Zobieriem Jetibox a to čo inak zvláda Tx idem učiť Rx

Re..ALL!!!!!!!!!!!
Bez diskuzí je tohle 100% pravda a už by tlachání o bazmeku od Jeti mohlo skončit.Je ..naprosto o ničem.!!! ..Text je od Zvědělíka a naprosto s ním souhlasím...Dalibor

Podle mého názoru je jakýkoliv doplňující PPM modul na 2,4GHz jen berlička a náhražkové řešení. Kromě zvýšení (možná) bezpečnosti nepřidá vůbec nic. Úzkým místem je PPM vazba mezi TX a modulem. Na rozlišení a rychlosti přenosu se nezmění nic (i když by to modul zvládnul a výrobci to do parametrů hrdě napíší), počet kanálů je omezen na osm, žádné FS... Spousta peněz utopená v modulu a přijímačích. Poněkud neefektivní a drahé řešení, protože po výměně TX za nový (k čemuž jistě postupem času dojde) je to všechno na vyhození. Nový už pravděpodobně bude mít 2,4GHz vrozené a i kdyby ne, kdo ho z fleku rozebere a překope?

Ano, některé 2,4Hz RX umožňují naprogramovat FS, rychlost serv, reverzy, rozsahy pohybu a podobně. Ale takové funkce patří do vysílače, protože ten jako jediný ví, který letový režim platí a může takové parametry měnit i za letu. RX nikdy. Navíc změna čehokoliv, není pár kliků na TX, nýbrž otevření modelu, připojení programátoru, otestovat, smontovat. A co zálohy nastavení TX? Co se stane, když budu RX používat ve více modelech? Upípám se pokaždé k smrti? Ani případné paměti modelů není úplně 100% řešení. Na RX to z venku vidět nebude a omyl bude snadný a drahý. Pípat něco na TX modulu je lepší jen o trochu.

Obousměrný přenos? Myšlenka dobrá, ale do RC nepatří. Znemožní létat některé kategorie, které zpětný přenos jednoznačně zakazují. Jako zvláštní zařízení není problém.

Jako rozumné řešení vidím jen modul dodaný výrobcem TX, odpovídající software v TX a nativní komunikaci mezi nimi = rychlejší, přesnější a rozšířený přenos údajů. Pak lze teprve plně využít schopnosti TX ohledně rozlišení a rychlosti přenosu povelů, FS, rychlosti serv, reverzace, průběhy serv... Vše ve vazbě na letové režimy, s programováním na TX ve všech potřebných souvislostech. A celkově to ani není dražší než přídavný modul na PPM + přijímače.

Je to podobná situace jako sety. Člověk koupí rychlé a snadné "polovičaté" řešení. Pokud pak chce jít dále, všechno to vyhodí, odepíše a nakupuje všechno znovu a pořádně. Stojí to za to?

Doplním....Nestojí.Je to jen ukecávání sama sebe jak ušetřit za každou cenu.A navíc když jsem v posledních RCM vyděl ten strašnej bastl s rádiem Hitec...zvedal se mi kufr.Tečka.
PS...reakce např p.Hlávky jsou mi naprosto u prd...
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od pavelh »

graup15 píše:
LV píše:

Asi takto.

Re..ALL!!!!!!!!!!!
Bez diskuzí je tohle 100% pravda a už by tlachání o bazmeku od Jeti mohlo skončit.Je ..naprosto o ničem.!!! ..Text je od Zvědělíka a naprosto s ním souhlasím...Dalibor

Podle mého názoru je jakýkoliv doplňující PPM modul na 2,4GHz jen berlička a náhražkové řešení. Kromě zvýšení (možná) bezpečnosti nepřidá vůbec nic. Úzkým místem je PPM vazba mezi TX a modulem. Na rozlišení a rychlosti přenosu se nezmění nic (i když by to modul zvládnul a výrobci to do parametrů hrdě napíší), počet kanálů je omezen na osm, žádné FS... Spousta peněz utopená v modulu a přijímačích. Poněkud neefektivní a drahé řešení, protože po výměně TX za nový (k čemuž jistě postupem času dojde) je to všechno na vyhození. Nový už pravděpodobně bude mít 2,4GHz vrozené a i kdyby ne, kdo ho z fleku rozebere a překope?

Ano, některé 2,4Hz RX umožňují naprogramovat FS, rychlost serv, reverzy, rozsahy pohybu a podobně. Ale takové funkce patří do vysílače, protože ten jako jediný ví, který letový režim platí a může takové parametry měnit i za letu. RX nikdy. Navíc změna čehokoliv, není pár kliků na TX, nýbrž otevření modelu, připojení programátoru, otestovat, smontovat. A co zálohy nastavení TX? Co se stane, když budu RX používat ve více modelech? Upípám se pokaždé k smrti? Ani případné paměti modelů není úplně 100% řešení. Na RX to z venku vidět nebude a omyl bude snadný a drahý. Pípat něco na TX modulu je lepší jen o trochu.

Obousměrný přenos? Myšlenka dobrá, ale do RC nepatří. Znemožní létat některé kategorie, které zpětný přenos jednoznačně zakazují. Jako zvláštní zařízení není problém.

Jako rozumné řešení vidím jen modul dodaný výrobcem TX, odpovídající software v TX a nativní komunikaci mezi nimi = rychlejší, přesnější a rozšířený přenos údajů. Pak lze teprve plně využít schopnosti TX ohledně rozlišení a rychlosti přenosu povelů, FS, rychlosti serv, reverzace, průběhy serv... Vše ve vazbě na letové režimy, s programováním na TX ve všech potřebných souvislostech. A celkově to ani není dražší než přídavný modul na PPM + přijímače.

Je to podobná situace jako sety. Člověk koupí rychlé a snadné "polovičaté" řešení. Pokud pak chce jít dále, všechno to vyhodí, odepíše a nakupuje všechno znovu a pořádně. Stojí to za to?

Doplním....Nestojí.Je to jen ukecávání sama sebe jak ušetřit za každou cenu.A navíc když jsem v posledních RCM vyděl ten strašnej bastl s rádiem Hitec...zvedal se mi kufr.Tečka.
PS...reakce např p.Hlávky jsou mi naprosto u prd...

Nevím, zda je to reakce, ale ten klon od zdzd z MH je taková pitomost, že opravdu reagovat nebudu. Nejlépe bude, když si každý, kdo o JETI má zájem sám vše pročte, porovná a soudného nezaujatého modeláře to trkne samo!
Pokud tu totiž zdzd a graup15 budou neustále vytahovat znova a znova stejné dezinformace a pitomosti, opravdoví modeláři se tu ode mne (a asi i od ostatních, kteří JETI problematice rozumí) mnoho, díky tímto lidem, nedozví.
Pokud tedy někdo chcete, aby se zde objevoveli informace, nedopusťte, aby vás tito škodiči dále dezorientovali například svým slepým lokajstvím k nějaké značce.
pastyrik

#375 Příspěvek od pastyrik »

graup15 píše:[
1 - Bez diskuzí je tohle 100% pravda a už by tlachání o bazmeku od Jeti mohlo skončit.Je ..naprosto o ničem.!!!

2 - Podle mého názoru je jakýkoliv doplňující PPM modul na 2,4GHz jen berlička a náhražkové řešení. Kromě zvýšení (možná) bezpečnosti nepřidá vůbec nic.

3 - Ano, některé 2,4Hz RX umožňují naprogramovat FS, rychlost serv, reverzy, rozsahy pohybu a podobně. Ale takové funkce patří do vysílače, protože ten jako jediný ví, který letový režim platí a může takové parametry měnit i za letu. RX nikdy.
4 -A co zálohy nastavení TX? Co se stane, když budu RX používat ve více modelech? Upípám se pokaždé k smrti?

5 - Obousměrný přenos? Myšlenka dobrá, ale do RC nepatří. Znemožní létat některé kategorie, které zpětný přenos jednoznačně zakazují.

6 - Jako rozumné řešení vidím jen modul dodaný výrobcem TX,
...

ja mozna neco odpovim po bodech a trpelive :

1 - to tlachani tedy nenio nocem ale o JETI 2.4 - viz nadpis. ne kazdeho to musi zajimat ale ten, vcetne tebe tady preci nemusi byt, nikdo te tadypreci nasilim nedrzi
2 - dle tveho nazorujakykolivdopln.modul na ...snad jen zvyseni bezpecnosti.....
- je to tvuj nazor, OK, kazdy mame nejaky ale o to zvyseni bezpecnosti jde v prvni rade
3 - funkce ve vysilaci ti zustanou, ty ti nikdo nebere. ty v prijimaci jsou navic. JETI prijimac jde preprogramovat za letu ale navim proc by to nekdo delal a chtel bych te videt jak to budes delat a pritom ridit..cha cha..
4 - zalohovani nastaneni RX a TX, ale i dat z letu na sd kartu a pres ni do PC je planovano (mozna i primym datovym kabelem). odtud muzes kdykoliv prenest zpet
5 - naopak, obousmerny prenos do RC patri, hlavne kvuli bezpecnosti ale i datum. je prima vedet jestli stoupas nebo klesas, ze ti dochazeji baterky, jak jsi vysoko, jak rychle letis, ze se blizis k minimalni rychlosti atd. na soutezi, kde je to nepovoleno to muzes vzdy vypnout. a kdo bude chti podvadet, ten si cesticku vzdy najde i bez 2.4, ze?
6 - jedine rozumne reseni podle tebe = koupit Futabu, ze? ta jedina vyrabi sve moduly, ostatni jsou nerozumni hlupaci....
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“