FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
Frsky HORUS-12S
Páni modeláři. Potřebuji poradit: Mám starší TX-Horus-12S, problém je v tom,že k tomu nemám návod. Potřeboval bych přiřadit tel.senzory. Zatím na horním panelu RSSI,RX,BAT. Po různých pokusech jsem došel jenom k detekování senzorů. Dál nevím. Popišete mě podrobněji postup? Děkuji.
-
hrábě
Re: Frsky HORUS-12S
Je v tom operační systém open tx, nebo Frsky OS?
Re: Frsky HORUS-12S
A v Horusu je FrOS, OpenTX, EdgeTX nebo ETHOS?
Podle systému lze najít nějaká videa, jak s telemetrickými údaji naložit.
Podle systému lze najít nějaká videa, jak s telemetrickými údaji naložit.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
TX Frsky HORUS 12S
Dobrý den prosím o radu: Koupil jsem starší Horus 12S bez návodu. Když chci nabindovat přímač X8R tak při zmáčknutí bind se mi objeví na displeji. Select mode. K1-8 telem.zapnuto. K1-8 telem vypnuto. Moc tomu nerozumím. Poradíte? Děkuji 
-
HONZIK 22
Re: TX Frsky HORUS 12S
A jde ti vybrat jednu z variant? Paklize ano tak ji vyber.
Uz jsi si projel treba tyto infa k prijimaci, ktery mas ?
https://rcstudio.cz/cs/accst-a-access-24ghz/8-x8r.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uz jsi si projel treba tyto infa k prijimaci, ktery mas ?
https://rcstudio.cz/cs/accst-a-access-24ghz/8-x8r.html" onclick="window.open(this.href);return false;
No ptá se, jestli chceš telemetrii, nebo ne, případně jestli kanály 1-8 nebo 9-16. Při vypnuté telemetrii je tam rychlejší odezva pokud si dobře pamatuju.
Pánové děkuji 
A doufej ze mas v obou stejnou verzi firmware, jinak nenabindujes a ceka te nahrati firmware do prijimace, pripadne i do vysilaciho modulu radia.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
Stručně: standardně a pokud TO nejde, tak zajistit stejnou verzi firmwaru v přijímači a ve vysílacím modulu. Pak párování půjde. Alternativně použít externí multiprotokolový modul.
Podrobněji: X12S pocházi z doby "velkého chaosu" firmwarů pro komunikaci mezi rádiem a přijímačem, takže dosud existují 4 různé verze jen pro D16 (ACCST) + verze "historická" D8 a ještě historičtější V. Takže pokud nelze přijímač spárovat "běžnou" cestou, je pravděpodobné, že se firmwary vysílacího modulu a přijímače liší.
Řešení je zajistit verze stejné. Jestli lze přehrát FW v přijímači netuším, FW pro vysílač je na stránkách FrSky. Problém může být v tom, že pak půjde spárovat RM přijímač, ale už ne zbytek dalších (předpokládám, že nějaké jsou). Za mě by mohlo být průchodným řešením zakokupení (zapůjčení?) multiprotokolového modulu. S tím půjde RM přijímač téměř jistě spárovat (pokud je přijímač funkční).
Podrobněji: X12S pocházi z doby "velkého chaosu" firmwarů pro komunikaci mezi rádiem a přijímačem, takže dosud existují 4 různé verze jen pro D16 (ACCST) + verze "historická" D8 a ještě historičtější V. Takže pokud nelze přijímač spárovat "běžnou" cestou, je pravděpodobné, že se firmwary vysílacího modulu a přijímače liší.
Řešení je zajistit verze stejné. Jestli lze přehrát FW v přijímači netuším, FW pro vysílač je na stránkách FrSky. Problém může být v tom, že pak půjde spárovat RM přijímač, ale už ne zbytek dalších (předpokládám, že nějaké jsou). Za mě by mohlo být průchodným řešením zakokupení (zapůjčení?) multiprotokolového modulu. S tím půjde RM přijímač téměř jistě spárovat (pokud je přijímač funkční).
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
Děkuji za vyčerpávajíci odpověď.