FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
xxkarlosxx

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#346 Příspěvek od xxkarlosxx »

petrfm píše:
OMG 8O Takze je fuk, kdyz to nebude fungovat, hlavne kdyz si muzes namluvit svoje hlasky? To je sladke, kez bych mel taky takove tolerantni zakazniky :lol:

Proč OMG? Četl jsi ten post vůbec pořádně? Primárně jsem psal o super možnostech jakýchkoliv nastavení,úprav. To je bezkonkurenční...Mohu srovnat s daleko dražší vysílačkou(DX9) a kdybych měl napsat srovnání a jaké jsou možnosti těchto dvou ovladačů,moc by DX9 neuspěla...Tolerantní zákazníci jsou právě ti,kteří si kupují tyto drahé vysílačky... Podporu jakou má Taranis na straně CZ/SK prodejců a komunity je naprosto luxusní a bezkonkurenční.....Taranis se již dostal do hledáčku prodejců velmi kvalitních značek,kteří se mu chtějí naplno věnovat a možná i s návody(primárně velké vrtulníky 800,700,600,550). Já se strašně bál nastavení vrtulníku,ale už mám nastavený třetí stroj a vše funguje lépe než jsem očekával,paráda...
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
JosefSvejk

#347 Příspěvek od JosefSvejk »

Momentálně pokukuji po nové vysílačce a můj favorit jeti mi nějak s vysílačkou "ujel" cenou do nepřijatelné kategorie :( . Dá se někde stáhnout kompletní manuál k tomu taranisu?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#348 Příspěvek od RCStudio »

Na Taranis jako zarizeni u me a na opentx jako sw koukni na rimrova videa nebo prirucku na opentx.cz je sice pro opentx 1.6 verzi ale plne postacuje k pochopeni systemu 2.0.x
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od lubo1 »

stanco1 píše:vyzerá to fakt ízy, vyskúšam dík :wink:

Nezabudni nastaviť cestu kde ten GE je - path na EXE
corel.jpg
http://lubo111.rajce.idnes.cz
jio

#350 Příspěvek od jio »

JosefSvejk píše:Dá se někde stáhnout kompletní manuál k tomu taranisu?

O kompletním (v CZ) nevím, ale něco se dá najít u Řehůnka.
Manuál v češtině pro světovou novinku vysílač TARANIS http://esomodels.wz.cz/ sekce download
wiki http://esomodels.wz.cz/TARANIS/11FRSKY%20wiki.html
Drondys

#351 Příspěvek od Drondys »

JosefSvejk píše:Dá se někde stáhnout kompletní manuál k tomu taranisu?

Starší, ale asi nejrozsáhlejší je viz tento odkaz z roku 2013, Autor: Ing. Jaroslav Řehůřek (pozn. obsahuje popis HW i FW, ale převážně je to o FW OpenTX). Tento návod zatím nemá v české verzi konkurenci co se týče rozsahu a komplexnosti, ale je to starší verze.

Aktuálnější verze zejména k FW OpenTX 2.X aktualizovaná naposledy někdy v lednu 2015 je zatím pouze v angličtině viz tento odkaz. V horní částí stránky jsou tam volby a mezi nimi stačí zvolit "Soubor" a dál pak "Stáhnout jako..." a zobrazí se ti možnosti formátů v jakém si můžeš ten anglický návod stáhnout.

Celou řadu názorných ukázek k Taranisu najdeš ve videonávodech od Rimra viz tento odkaz a také viz tento odkaz.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od cucpo »

Pani pls otazka k variu chcem to dat na Bixler2 vychadza mi to najlepsie pred motor - je nejake pravidlo ze kam treba umiestnit to vario ci ho mozem dat aj dovnutra do trupu ? A este by som sa chcel spytat ake udaje mi poskytne Taranis ked tam je vario mam tam moznost Alt, Spd, GAlt, Alt-, Alt + pripadne je nieco co som prehliadol ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od RCStudio »

Vario se bezne dava dovnitr ale nemelo by byt vystaveno proudicimu vzduchu v trupu.
Alt vyska
Alt + maximalni dosazena
Alt - mimimalni dosazena
Vspd vertikalni rychlost

Galt je vyska z gps.
Jan Janekx Urbanek
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od cucpo »

to janekx - diky za info tak hu supnem niekde do trupu
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Jardátor

#355 Příspěvek od Jardátor »

Tak jsem po usilovném studiu dnes zprovoznil Taranise,vzal jsem epp otloukánka akrobatka a šel si zalítat.Bohužel,dopadlo to špatně.Asi po 4 min.éro v nevelké výšce a dálce přestalo absolutně reagovat a šlo krásně na čumák k zemi.Slepit to půjde,jen nevím,co je špatně,baterie nabité,varovné hlášení žádné.Vím,že za to taranis nemůže.ale kde je chyba?Regl je předimenzovaný,předtím-ráno éro s jiným vysílačem šlapalo v pohodě...štve mě to,budu mít strach jít do luftu... :(
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od RCStudio »

Kolik ti dava esc? Provedl jsi range test? Nekaky kablik neutrepany?
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#357 Příspěvek od lubo1 »

Jardátor píše:Tak jsem po usilovném studiu dnes zprovoznil Taranise,vzal jsem epp otloukánka akrobatka a šel si zalítat.Bohužel,dopadlo to špatně.Asi po 4 min.éro v nevelké výšce a dálce přestalo absolutně reagovat a šlo krásně na čumák k zemi.Slepit to půjde,jen nevím,co je špatně,baterie nabité,varovné hlášení žádné.Vím,že za to taranis nemůže.ale kde je chyba?Regl je předimenzovaný,předtím-ráno éro s jiným vysílačem šlapalo v pohodě...štve mě to,budu mít strach jít do luftu... :(

Pri Xkovom príjmači by pri strate komunikácie zahlásilo varovanie..... Ak by si mal logovanie, mžno by si mal záznam.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
JosefSvejk

#358 Příspěvek od JosefSvejk »

Drondys píše:Starší, ale asi nejrozsáhlejší je viz tento odkaz z roku 2013, Autor: Ing. Jaroslav Řehůřek (pozn. obsahuje popis HW i FW, ale převážně je to o FW OpenTX). Tento návod zatím nemá v české verzi konkurenci co se týče rozsahu a komplexnosti, ale je to starší verze.

Aktuálnější verze zejména k FW OpenTX 2.X aktualizovaná naposledy někdy v lednu 2015 je zatím pouze v angličtině viz tento odkaz. V horní částí stránky jsou tam volby a mezi nimi stačí zvolit "Soubor" a dál pak "Stáhnout jako..." a zobrazí se ti možnosti formátů v jakém si můžeš ten anglický návod stáhnout.

Celou řadu názorných ukázek k Taranisu najdeš ve videonávodech od Rimra viz tento odkaz a také viz tento odkaz.

Ty odkazy na esomodel mi nefungují. I tak jsem ale zjistil, že tohle nebude nic pro mě. :?
Edit: Odkazy už fungují.
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne ned 08.03.2015 20:00, celkem upraveno 1 x.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jardátor

#359 Příspěvek od Jardátor »

Rádio ukazovalo prakticky plný signál,když jsem šel ke spadlému éro tak mi to hlásilo telemetrie přerušena,vzápětí telemetrie obnovena,baterie byla připojena,přijímač X6r svítil,žádný kablík utžen nebyl,ale než jsem letěl,všiml jsem si,že výchylky všech kormidel jsou podstatně větší než na staré vysílačce,i když jsem nechal stejné nastavení-100.Zatím jsem s Taranisem na začátku,zvládám jen základní nastavení jednoduchého modelu,takže se asi hloupě zeptám-je nutné dělat range test,když je signál O.K.Fakt mě to štve,je to dobré rádio,nevím,co jsem udělal chybně.Zatím mo dík za všechny rady a názory!
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#360 Příspěvek od RCStudio »

Kdyz je ero na zemi tak signal vypadava v podstate je to uzememeni anten, to je normalni.
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“