Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#346 Příspěvek od lakotamm »

Mohol som sa rozhodnúť - dám tam laminát alebo tmel. Takto bude treba tmeliť len minimálne (lem kabíny bude kapitola sama o sebe).

Po 4 vrstvách mi to pripadalo oproti 2. strane trochu mäkké. Teraz to drží ako kameň. Neviem či nebude roving zbytočný - tá výstuha nebola seknutá celá. Ale dať ho tam môžem. Snažil som sa dávať väčšinu tkaniny na vrch - odtiaľ som brúsil. Z vnútra je tam natesnaný motor...

Ten kúsok som vybrúsil zatiaľ len do hrubého tvaru - to ešte dobrúsim (za 10 min nemám čo robiť). Zalepené to nieje, len priložené.

Vďaka za rady. :wink:

Inak nenájde sa u niekoho prebytočná vrtuľa RFM 14,5x14 a Turbo kužeľ 40mm (5 hriadeľ, 8 list) RFM prípadne Pohodalet? Čo pozerám všetko je len na objednávku...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#347 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:Mohol som sa rozhodnúť - dám tam laminát alebo tmel. Takto bude treba tmeliť len minimálne (lem kabíny bude kapitola sama o sebe).

Po 4 vrstvách mi to pripadalo oproti 2. strane trochu mäkké. Teraz to drží ako kameň. Neviem či nebude roving zbytočný - tá výstuha nebola seknutá celá. Ale dať ho tam môžem. Snažil som sa dávať väčšinu tkaniny na vrch - odtiaľ som brúsil. Z vnútra je tam natesnaný motor...

Ten kúsok som vybrúsil zatiaľ len do hrubého tvaru - to ešte dobrúsim (za 10 min nemám čo robiť). Zalepené to nieje, len priložené.

Vďaka za rady. :wink:

Inak nenájde sa u niekoho prebytočná vrtuľa RFM 14,5x14 a Turbo kužeľ 40mm (5 hriadeľ, 8 list) RFM prípadne Pohodalet? Čo pozerám všetko je len na objednávku...

Ty listy RFM 14.5x14 bych tu měl. Ale ty jseš z SK?
rumcajs

#348 Příspěvek od rumcajs »

snad ti to pomůže....
Přílohy
P1064777.JPG
P1064780.JPG
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od lakotamm »

Áno, som zo SK. Vďaka rumcajs. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od Staifus »

Nemáte někdo tip na setup idealně s motorem Phasor Race pro Arianu V6 - kde jsem limitovanej vrtulí 16"
Aku 4-5 li se vejdou ...
Čekam toto
Přílohy
UdwLnuF-6SxmcvxI_wnrwLvhhtyHSy5CUCQ771GZxKzCGDIU4zcUNz_SwRTL3k0gZurZLNA.jpg
p5tonl6Ai0wJS3nnSCLrwLvhhtz-cSHo_EiNTYYN6RTACpU94zcUNz_SwRTL3k0gZurZLNA.jpg
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od Milan Nes »

já myslel že už jednu doma máš :)

tahle je moc pěkná :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od Staifus »

Mam, volítanou :lol: a jen na 2kW :lol: Zaráží mě, že nějak zmizela z podvědomí - vůbec se o ní nemluví, na to jaká furt je.... a za jaký prachy je...
Musim sladit barevnej vzhled letadel... :wink:
Dzordzik

#353 Příspěvek od Dzordzik »

Nezapomělo, ale je už holt dost morálně zastaralá. Dneska koupíš podstatně lepší modely a líp přizpůsobené na LiPol články. Ariane vznikala v době, kdy se létaly nikláče a tomu je přizpůsobený celý návrh modelu, možnost osazení článkama i pohonem, vzhledem k osazení motorem, dovážení atd atd. Dneska už bych do ní asi nešel, bez ohledu na cenu.

Mě třeba pocitově v poslední době zaujalo tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=cCo3oZz9M5I
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od Staifus »

Pro extrémisty nevidim jinej problém než max vrtule 16", jinou nevýhodu vč možností tam šupnout lipolky, kdy se tam vejde i 5S bez problémů nevidim. Motor mam 200g a 4S lipolek mam šoupnuto dopředu, když dam těžší motor, mam ještě místo s nima hnout zpátky. Místa dost.

Jéééé , Pace (muj miláček :-) ) tam jsem se nechal inspirovat a mam ve V6 naprosto stejnej pohon, jen ten kluk tam musí mít 4S 1800mAh páč se tam víc nevejde a tahá z toho 150A ????? Já tam mam 2650 mAh 4S
To jsi mohl rovnou napsat Backfire za 17 tis, PACE je snad za 15, pak ještě Minivision za 14 atd... jasně že koupíš lepší.

Ariane V6 tak jak je vydrží 2kW v pohodě a je za 4500,- Kč (se stejnym pevnostnim provedenim lítala na mistrovství světa v Nesvačilech při 2kg letovky) a tam mi kompozitovej stejně výkonej hotliner asi těžko najdeš.

Dokonce je možno ji mít i z klapkama.

Přirovnal bych to jako kdybych si koupil Porsche z 96 roku, jsou lepší auta, ale furt je to Porsche. Akorát to Porsche je starý a Ariana je nová, jen ze starých forem.

Takže oproti běžně dostupným hotlinerům (mini Rytmus, Mini Ion, Dion, Ion, Optima) je minimálně o třídu výš :wink:
Přílohy
PICT0008.JPG
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od Staifus »

Taky jsem si pořídil tohle a jsem zvědavej, co to ukáže. Konec spekulacím :lol: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1836
Přílohy
1836medium.jpg
1836medium.jpg (10.4 KiB) Zobrazeno 918 x
petrajksner

#356 Příspěvek od petrajksner »

nevím Staife, ale phasor race mi na Arianu příjde moc těžký, taky nezapomeň na regl k tomuto motoru bude taky obrovskej, pokud nepoužiješ Fai od YGE (menší mě nenapadaj).
Ariana, jelikož je to starší technologie ikdyž je nádherná, nebude mít tak rychlý profil jako dnešní letadla, takže tak rychle nepoletí. Ale ty to chceš vyřešit megasilou a vyrvat jí velkejma kiloWatama nahoru, to jí podle mě přesvědčíš aby tech 60m/s dala, stoupavost bude vyřešená.
Pak mezmotorovej let bude podle mě s touto letovou váhou nebude moc zajímavý, bude vážit cca 1.8 - 2.0kg, veliká opadavost bez klouzavosti a rychlost směrem dolů nebude tak závratná jak nahoru, tipuju do 45m/s kolmo dolů možná i míň, protože na to nemá tak rychlej profil, jako dnešní letadla.
Co se týče pohonu od Paličky dal bych tam ten menší 2026/5500 na 3 články při vrtuly 16/17 by to možná mohl udržet i regl CC125A.
Snažil bych se váhu udržet nižší, aby to letadlo bylo ještě létavé, aby z toho nebyla raketa nahoru a dolu jen okřídlený šutr kterej s projevem letu nemá nic společnýho :lol: :lol: :lol:
creagel

#357 Příspěvek od creagel »

Mate nekdo negativni zkusenosti s celym cernym kridlem (jak dole, tak nahore) u f3x modelu? Vsude se pise o prehrivani. Nechce se mi verit, ze i pri letu by se to kridlo prehrivalo. Na zemi mam vzdy kridla v termoobalech (hlavne kvuli mechanickemu poskozeni, nez kvuli prehrivani). Pristanu, nabijim, kridla jdou do futralu.

Moc se mi libi cerne kridlo s barevnym doplnekem (svitive zelena, cervna, bila) ve forme nejake "dekorace" (napr. cerny Pike Perfection). Dalsi ero uz bych chtel v takovych barvach, ale zase bych byl dost nerad, aby mi odchazela elektronika, nebo to zpusobovalo jine problemy.

Mate nekdo nejake problemy z praxe, nebo je to vse jen "virtualni" problem, na ktery nikdo nepada?
Dzordzik

#358 Příspěvek od Dzordzik »

Za letu nemáš problém, ochladí se, ale na zemi bys musel ve velkých vedrech hned po přistání do obalů, jinak se poměrně rychle dokáže ohřát. A nemusí to být jenom křídlo, stačí uhlíková kabina u mojí Katany. Byla schopná ohřát vzduch v trupu, a že tam je sakra moc vzduchu k ohřívání, tak, že teplota RX vylezla na víc jak 60stC. Twin s tím problémy neměl i když to bylo víc, ale příjemné to nebylo spíš pro obsluhu ji muset vzít do pazoury a sundat :-)
tomashr

#359 Příspěvek od tomashr »

creagel píše:Mate nekdo negativni zkusenosti s celym cernym kridlem (jak dole, tak nahore) u f3x modelu? Vsude se pise o prehrivani. Nechce se mi verit, ze i pri letu by se to kridlo prehrivalo. Na zemi mam vzdy kridla v termoobalech (hlavne kvuli mechanickemu poskozeni, nez kvuli prehrivani). Pristanu, nabijim, kridla jdou do futralu.

Moc se mi libi cerne kridlo s barevnym doplnekem (svitive zelena, cervna, bila) ve forme nejake "dekorace" (napr. cerny Pike Perfection). Dalsi ero uz bych chtel v takovych barvach, ale zase bych byl dost nerad, aby mi odchazela elektronika, nebo to zpusobovalo jine problemy.

Mate nekdo nejake problemy z praxe, nebo je to vse jen "virtualni" problem, na ktery nikdo nepada?

Za letu je to vcelku OK, ale můžu ti říct, že Radek Malčík na F5J právě na ten černý Pike Perfection docela nadává právě v souvislosti s barvou (jinak je s ním velice spokojený). Ona je totiž ta nezbytnost neustálého nandavání obalů docela slušný oser... Při rekreačním létání to asi bude méně vyhrocené, než když na soutěži ještě navíc spěcháš, ale i tak to nepotěší - je přeci jen trochu rozdíl, když to jak popisuješ dáváš do obalu "dobrovolně" a mezi situací, kdy to je opravdu nutné...
graup15

#360 Příspěvek od graup15 »

Ono to není tak divoké. Červená barva je na tom stejně blbě jako černá...:-) Jednou v létě jsem to schválně měřil infra teploměrem a na povrchu bylo 60st.
Prostě je to jen o zvyku...dolétáš,nasuneš obaly. Nic na tom za vědu nevidím.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“