EC 135
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Re: EC 135
odledně barev jsem našel tento produkt http://www.levnetmely.cz/Pigmenty-do-PU ... %A9m%C5%AF
T rex 600efl --FUTABA Agusta A109
serfar30 píše:odledně barev jsem našel tento produkt http://www.levnetmely.cz/Pigmenty-do-PU ... %A9m%C5%AF
Ahoj,
vypadá to dobře, ale neumím posoudit, jestli to nějak ovlivní mechanické vlastnosti. Jedině asi t ozkusit koupit a zkusit si na kus igelitu nebo nějakého plastu nalaminovat třeba 3 vrstvy tkaniny s čistým epoxidem a probarveným epoxidem a porovnat vlastnosti.
P.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Pigment slusne zabarvi pryskyrici uz pri 0.1% ve smesy. Letoxit je napr pribarvovan uz ve vyrobe( vsechna tvrdidla a nektere pryskyrice).
Myslim ze vlastnosti budou ovlivneny zanedbatelne.
qeex píše:Pigment slusne zabarvi pryskyrici uz pri 0.1% ve smesy. Letoxit je napr pribarvovan uz ve vyrobe( vsechna tvrdidla a nektere pryskyrice).
Tak to vypadá dobře
Možná koupit 2 pigmenty, třeba žlutý a nějaký tmavší a epoxidem s tmavším pigmentem laminovat spodní vrstvy a na vrchní vrstvy použít ten světlejší pigment, třeba by pak bylo vidět už když by ses při broušení začal těm spodním vrstvám přibližovat.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
tak jsem včera udělal tři vrstvy tkaniny na kabině dneska na hrubo přebrousil a zatím to nevypadá nejhůř
. Při lepení první vrstvy jsem z toho byl docela rozčarován
lepila se mne tkanina na rukavice atd.Navštívil jsem Pepu (můj poradce na laminování) a ten mne ukázal jak to dělat správně. Největší problém vidím v oblasti ocasu je to samý rádius a hrana.
Jak jsi vyzrál na to lepení laminátu na rukavice?
já jsem na "malého" sokola laminoval 3 vrstvy, v místě podvozku 5, ale dělal jsem to všechno najednou "za mokra"
blesku hlavně jsem se s tím moc mazlil
a dával moc velké kusy. Nejlíp mne funguje nasitit povrch , přiložit tkaninu , rukvicemi vyhladit na hrubo a následně to vyhladím štětcem a odstraním vlnky a bublinky , když je potřeba nastřihnu nůžkama
. Rukavice čistím před pokládání další vrstvy (acetonem).
tak já jsem hodil na trup tkaninu a štětcem "tupoval" ale měl jsem problém že na koncích se mi tkanina "rozpadala" a jednotlivé vlákna se mi lepili na rukavici a potom se přilepili někam na povrch a jak si toho člověk nevšiml, tak to tam zůstalo a akorát problém s broušením. A rukavice nečistím, ale rovnou vyhazuju 
přesně přiložení tkaniny a následné tupování při prvním pokusu. Dělalo mně to to co tobě hrůza 
Pánové, mně se osvědčilo položit suchou tkaninu, zkusit jak a kde si sedne bez nastřižení (skoro všude, nastřihl jsem jen na jednom místě), pak ji zas sundat, natřít povrch stětcem, položit tkaninu, znovu uhladit rukama tak, aby si sedla všude jako za sucha, kde je nutný, tak ji nastřihnout, pak přihladit rukama a plastovou stěrkou, pak štětcem dosytit a znovu přihladit.Tím se vytlačí přebytečný epoxy a tkanina se pěkně natáhne na povrch.
Na místech, kde díky tahu stěrkou docházelo k odlepování tkaniny okolo (tam, kde byl nějaký vnitřní radius), pomáhal jsem si druhou stěrkou v druhý ruce.
Něco je popsaný a k vidění tady:
viewtopic.php?f=113&t=75461&start=30
P.
Na místech, kde díky tahu stěrkou docházelo k odlepování tkaniny okolo (tam, kde byl nějaký vnitřní radius), pomáhal jsem si druhou stěrkou v druhý ruce.
Něco je popsaný a k vidění tady:
viewtopic.php?f=113&t=75461&start=30
P.
- Michael Gulyj
Dnes mě navštívil Serfar30, tak jsme poměřili síly. Ještě, že jsem to ustál alespoň početně
.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Vim jak je veliky Wessex. Takze to ECcko je pekna obluda. Jen ty prace co na tom jeste bude...... To si snad ani nedokazu predstavit.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko : jo práce ještě spousty zrovna teď musím řezat a štípat dřevo na zimu
. Večer jsem přijel domu s rotorovouhlavou a manželka "co to stálo
, tolik mne stálo kolo"
Ahoj,
tak to je opravdu pořádný macek
to bych chtěl vidět ve vzduchu, to bude nádhera. Tak ať se stavba daří!
Pavel
tak to je opravdu pořádný macek
Pavel