Jde spíš o to, že jak jsem psal výše, tak si zanášíš do modelu něco, co ti vysílá a může teoreticky zhoršit příjem. Asi jsem tento teoretický problém ochoten zkousnout v případě, že opravdu bude telemetrie dostupná, ovšem pokud by to vyšumělo, tak by mě principiálně dost sralo, že mám v modelu možné "kurvítko" úplně totálně naprd
Telemetrie FUTABA
Re: Telemetrie FUTABA
O penězích to není, 6308SBT je dokonce obvykle asi o 10EUR levnější než 6208SB-HV. Funkčně by měly tyto RXy být stejné - oba HV, SBUS, liší se právě jen telemetrií.
Jde spíš o to, že jak jsem psal výše, tak si zanášíš do modelu něco, co ti vysílá a může teoreticky zhoršit příjem. Asi jsem tento teoretický problém ochoten zkousnout v případě, že opravdu bude telemetrie dostupná, ovšem pokud by to vyšumělo, tak by mě principiálně dost sralo, že mám v modelu možné "kurvítko" úplně totálně naprd
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:Jde spíš o to, že jak jsem psal výše, tak si zanášíš do modelu něco, co ti vysílá a může teoreticky zhoršit příjem. Asi jsem tento teoretický problém ochoten zkousnout v případě, že opravdu bude telemetrie dostupná, ovšem pokud by to vyšumělo, tak by mě principiálně dost sralo, že mám v modelu možné "kurvítko" úplně totálně naprd
Vzhledem k tomu, že se vysílá na stejné antény, tak bych věřil, že to bude zvládnuté.
Jinak ti samozřejmě rozumím. Přijde čas, kdy budou FASST a FASSTest přijímače na nic. Ale tak je to se vším.
Když bude FASST nahrazen něčím jiným, tak to umím pochopit (a asi to chvíli potrvá), takové věci se dějí (koneckonců 35MHz jsme také nahradili).
Popuzuje mě jen konkrétně to přešlapování kolem telemetrie, kdy se vlastně už prodává něco, co ve své podstatě nic nedělá, protože jaksi chybí "druhý konec"
Popuzuje mě jen konkrétně to přešlapování kolem telemetrie, kdy se vlastně už prodává něco, co ve své podstatě nic nedělá, protože jaksi chybí "druhý konec"
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Chápu.
A až si to pořídíš, to bude teprve otrava!!!
Jen se zamysli nad tím, jak budeš zobrazovat telemetrii z různých modelů. Vždycky bude třeba zpárovat s krabičkou...
Nebo více krabiček
A až si to pořídíš, to bude teprve otrava!!!
Jen se zamysli nad tím, jak budeš zobrazovat telemetrii z různých modelů. Vždycky bude třeba zpárovat s krabičkou...
Nebo více krabiček
Se naseru a koupím 18MZ - to by byl asi dost reálný závěr této story
A neudivilo by mě, kdybys ty dopadl stejně

A neudivilo by mě, kdybys ty dopadl stejně
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vpodstatě je jasné, že udělat cokoliv s nějakým výhledem do budoucna je problém.
U Lindingera se změnil status u telemetry boxu z nedostupný na sice pořád nedostupný, ale s odhadem dodání za 14 dní. Minulý týden to bylo ještě bez termínu.
WiFi modul zatím pořád nedostupný.
Tak to vypadá, že se dodávky asi přeci jen pomalu blíží, nechme se překvapit.
WiFi modul zatím pořád nedostupný.
Tak to vypadá, že se dodávky asi přeci jen pomalu blíží, nechme se překvapit.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:Tak to vypadá, že se dodávky asi přeci jen pomalu blíží, nechme se překvapit.
Neblíží, už se dodává, skladem v ČR tady: http://www.jino.cz/telemetricky-box-2-4 ... -8875.html
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Ty vole zázrak - čeští obchodníci předběhli zahraniční
Díky za info, já na to nijak moc nespěchám, ale časem to asi koupím.
No každopádně bylo na čase, postupně se to vyzkouší a uvidí se...
No každopádně bylo na čase, postupně se to vyzkouší a uvidí se...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu to mají v JINO skladem. A já objednal na ROBBE.de
Třeba je už na poště...
Třeba je už na poště...
Já už mám taky na cestě poštou telemetry box a vario. Tak těším, těším. Ale na víkend to ještě asi nedopadne.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
...na pondělí mám avizovaný balík - telemetrický box a modul GPS. Přijímače v šuplíku se už vrtěj...
Zdá se, že ledy se konečně hnuly ( objednáno v březnu !!!)
Zdá se, že ledy se konečně hnuly ( objednáno v březnu !!!)
Já už lítám se dvěma FASTTest přijímači 3 měsíce , ale ten Test snad už přístí týden. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Na webu Robbe mimochodem v souvislosti s uvedením na trh jsou (pro registrované) ke stažení kompletní manuály. Dojem z toho boxu mám docela dobrý z funkčního hlediska "za letu", ovšem za totální kix návrhu pokládám nemožnost data ukládat třeba na SD kartu. Tohle mi docela vadí, asi se zatím na nákup vykašlu a počkám, zda doladí i wifi modul s aplikací pro iPhone, která by snad měla i logovat.
Jinak ale dojem z funkcí telemetry boxu není nijak špatný a pro dost uživatelů to může být velmi sympatické zařízení, snad to potvrdí i praxe.
Jinak ale dojem z funkcí telemetry boxu není nijak špatný a pro dost uživatelů to může být velmi sympatické zařízení, snad to potvrdí i praxe.
- Davidus007
Telemetrie FUTABA
Ja letam TEK Vario od Futaby asi mesic a dost jsem to testoval k max. spokojenosti
Letam to ale proti 18MZ. Bohuzel musim potvrdit slova Tomase Hrubeho, ze Vario neloguje, jen zaznamenava limitni stavy do stavoveho radku, takze po pristani clovek muze zkontroloval vizualne. Ono vubec limintni hranice a hlasove upozorneni pri jejich dosazeni je naprosta pecka.....jde nastavit min / max spoupani a vyska, pecka.
Podle neoficialniho infa s dalsim FW bude logovani na SD kartu v 18MZ povoleno....jak to bude s externim boxem netusim.
Podle neoficialniho infa s dalsim FW bude logovani na SD kartu v 18MZ povoleno....jak to bude s externim boxem netusim.