Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zizzy

Re: Výběr teréního auta

#346 Příspěvek od zizzy »

Pokud chceš expedice tak mrkni na rc4x4.cz. Nejlepší volbou je asi Axial SCX-10, výše zmiňovaný Traxxas je jen buggy která do terénu není. Nebo tohle http://www.mz-racing.net/p10914-vtr0302 ... 0-4wd-kit/ na živo to vypadá pěkně
tom1

#347 Příspěvek od tom1 »

Tak díky za tipy,ten povozek scx 10 bude asi nejlepší volba.S kastlí Jeep Rubicon vypadá hodně dobře.Bylo by to hlavně na ježdění pro syna,aby se s tim vyblbnul na zahradě,v lese na procházkách,takže nic rychlého.Budu muset jít asi do RTR,pač sám bych to dohromady nedal...A popřípadě na kolik by vyšli zbylé komponenty,v ňáké rozumné kvalitě?A ještě nevím jak jak je to s tím zpřevodováním 1:15-74:1?To se nějak ručně přenastavuje,nebo je na rádiu ňáký regulátor plynu?Anebo jsem uplně mimo... :? Díky za trpělivost...
Amper

Re: Výběr nového auta

#348 Příspěvek od Amper »

Zmenit prevod jde vymenou pastorku (proste ji rozeberes a prestavis) takze muzes upravit rychlost auta od pomale (ale splhave) az po rychlou. Na radiu je samozrejme regulator plynu (je proporcni) ale ten neovlada prevodovku ale otacky motoru (a smer).

RTR pro tebe bude urcite dobra volba :-D

Jo a nezapomen ze budes potrebovat jeste baterky, nejlepsi bude se obratit na forumn kde s tim jezdi, daj ti lepsi info.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Domasino

Výběr podvozku- Tamiya

#349 Příspěvek od Domasino »

Ahoj, chystám se kupovat první RC model, od Tamiya, ale nevim jaký podvozek, jestli TT-01E nebo TT-02, jde mi to kvalitu zpracování a o dostupnost dílů.... díky za pomoc
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr podvozku- Tamiya

#350 Příspěvek od Doktor »

Pokud Ti jde o kvalitu zpracování, tak bych raději nekupoval ani jedno ani druhé. Počkal bych si až naskladní v EU skladu "Sakuru Zero S" ala HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=52795
origo:
http://os.3racing.hk/carkits_web.php?ca ... y=3&type=m
Podvozek za stejný peníze co TT, akorát poměrem cena /výkon už "trochu" jinde. Náhradní díly nejsou problém, ale nejsou k dostání ihned v CZ. Tedy jen v případě že Ti nevadí řemeny.
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Domasino

#351 Příspěvek od Domasino »

tak nějak už sem se rozhodl pro Tamiya, známej v práci má od nich 3 modely a chválí si to, má na tom podvozky TT-01, já už bych chtěl třeba něco ''novějšího'' což TT-01E je, ale právě nevim nic o tom TT-02 jestli se starší,horší....jinak děkuju za reakci :)
martinD

#352 Příspěvek od martinD »

Domasino píše:tak nějak už sem se rozhodl pro Tamiya, známej v práci má od nich 3 modely a chválí si to

to je ten problem asi, ze ma od nich 3 modely, a co ma od inej znacky aby mohol porovnat :D
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Virtual

#353 Příspěvek od Virtual »

tom1 píše:Tak díky za tipy,ten povozek scx 10 bude asi nejlepší volba.S kastlí Jeep Rubicon vypadá hodně dobře.Bylo by to hlavně na ježdění pro syna,aby se s tim vyblbnul na zahradě,v lese na procházkách,takže nic rychlého.Budu muset jít asi do RTR,pač sám bych to dohromady nedal...A popřípadě na kolik by vyšli zbylé komponenty,v ňáké rozumné kvalitě?A ještě nevím jak jak je to s tím zpřevodováním 1:15-74:1?To se nějak ručně přenastavuje,nebo je na rádiu ňáký regulátor plynu?Anebo jsem uplně mimo... :? Díky za trpělivost...

Ten Rubicon je oblíbená volba, navíc opravdovému autu jako by z oka vypadnul. Pokud si rádi hrajete, nemusíte se bát ani kitu, tedy stavebnice. Na výšezmíněném fóru se to často probírá a můžeš se i dočíst zkušenosti lidí, kteří také vybírali. Pokud bys bral kit a elektroniku zvlášť, cenově asi přímo neušetříš, ale můžeš mít některé ty věci lepší (jak jsem psal, např. vysílačku s více kanály, stavebnice mívá v balení některé tuningové díly, které pak majitelé RTR často dokupují atd.) Stavebnice obsahuje nesestavený model, tedy musí se složit (nic těžkého), vysílačku, baterku, nabíječku, motor a regulátor musíš koupit. RTR skládat nemusíš, většinou potřebuješ dokoupit pohonnou baterku (od několika set Kč), nabíječku (od několika set Kč) a tužkové baterky nebo akumulátory do vysílačky.
Tyto modely mají převody dopomala, už jen proto, aby to motor v terénu utáhnul (jako redukce u velkých offroadů), to je normální. Převod se nastavuje pastorkem na motoru v převodovce, další převody jsou v rozvodovce a nápravách.
Virtual

#354 Příspěvek od Virtual »

Domasino píše:... jestli TT-01E nebo TT-02, jde mi to kvalitu zpracování a o dostupnost dílů.... díky za pomoc

02 je novější generace, zpracování podobné, dostupnost dílů v ČR nic moc, lepší je to v HongKongu... Verze E má jiný (kratší) rozvor, nepasují na ni standardní karoserie.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od Doktor »

TT-02 je dokonce v základu vybaveno třecími tlumiči! a kluznými ložisky! Je to prostě jenom taková lepší hračka.
Proti Tamiy nemám vůbec nic (vlastním od ní dva podvozky), ale tohle je prostě ten nejhlubší základ. Pokud to budeš chtít alespoň trochu vylepšit, tak do toho budeš sypat prachy a výsledek bude pořád triskní. Fakt už jsou dneska na trhu daleko lepší, nebo v té cenové kategorii lépe vybavené podvozky. I blbé LRP:
http://www.mz-racing.net/p6144-120201-l ... clubracer/
je na tom daleko líp. Máš tam kovové dify, je to komplet na kuličkách a tlumiče jsou olejové. V základu máš stabilizátory a možnost hejbat s geometrií. O předních CVD poloosách nemluvě.
Stejně vybavené jsou i podvozky Castor:
http://www.rccar.cz/on-road-rz10-brushe ... 4ghz/75869
Určitě bys toho našel víc.
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Schefczikoni

#356 Příspěvek od Schefczikoni »

Ahoj všichni.

Po dlouhé době bych si chtěl pořídit model RC auta. Měl jsem spalovák, ale nyní bych chtěl elektro a něco s čím můžu prakticky kdykoliv a kdekoliv, takže 4x4.

Padly mi do oka tyhle:
http://www.shoprc.cz/zbozi/9483/Kyosho- ... 2-4GHz.htm

http://www.shoprc.cz/zbozi/9481/Kyosho- ... 2-4GHz.htm

Prosím o rady a komenty pro a proti, případně doporučení ohledně něčeho jiného. Kyosho byl vždy můj favorit, ale pokud jsou nějaké negativní odezvy tak sem s nimi...

Děkuji moc za rady!

A chci RTR, příští auto bych si už klidně poskládal, ale takhle by to bylo tápání v temnotách, protože elektro je pro mě novinka.

Ševča
martinD

#357 Příspěvek od martinD »

s tym RTR sa nad tym zamysli, nie je ziadna veda kupit si kombo a co sa konstrukcie tyka, auto na elektrinu je urcite jednoduchsie ako to na nitro + vrtat sa v tom a rozoberat to budes stejne (mal by si rovno predtym ako s tym pojdes jazdit) + stavebnice pridu vzdy s imbus srobmi, lepsimi materialmi (sasi,vezicky tlmicov), nejakymi tuningovymi dielmi.. je to proste lepsia kupa, kedze dostanes veci ktore inak budes kupovat na to RTRko (nemozes cakat ze vezicka z nejakeho tensieho makksieho hlinika ti vydrzi to co ta ktora je v stavebnici, ze ti vydrzia plastove prevody v serve alebo kedze pouzili lacnejsie poloosi a dvojprevodove diferaky,ze do toho nebudes vrazat dalsie peniaze)

okrem kyosha je u nas RTR este losi 8ight za podobnu cenu okolo 15-16 (kvoli opotrebeniu dielov by som to nebral), serpent cobra za <12 000 (nemam skusenost, ale z toho co sa pise su to dobre odolne auta a cena je velmi zaujimava - profimodel.cz ) a na zaver hpi vorza (podla mna premotorovany predrazeny stary podvozok od hot bodies, aj ked vyzera ze to funguje dobre)

taktiez sa vseobecne vie ze spicka v oblasti odolnosti to kyosho nie je, keby bolo na mne, vyzera ze financie extra problem nie su, vezmem si xray xb9e (skusenost maximalne pozitivna) z rchobbyracing a ako som povedal, vyskladanie bude len vyhodou a auto to bude lepsie. aj taka agama a8 evo v elektrike je vyborna, xray bude ale este o nieco lepsi.

o tom monstery neviem nic, kedze su to zase len kyosho materialy vo vacsom meritku a vahe, nenadchyna ma to (plus kedcitam o backflipoch v popise auta, tak viem ze nie som cielova kategoria, ale tak to je len moj nazor)
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
ShotOut

prokluzova spojka?

#358 Příspěvek od ShotOut »

Dobry den, chci koupit levnější auto 1/10 a rozhoduji se mezi Himoto zenitem a Absima AT1.
Absima nema prokluzovou spojku. Muze to byt problem a je prokluz. spojka bezna vec? Dik
scarabeus

#359 Příspěvek od scarabeus »

Spojka velmi dobre chrani prevodove ustroji a cely mechanismus rozjezdu, aby se zbytecne nenicil nebo se nedelaly vule. Takze jen tak tam neni a je to naopak moc uzitecne :-)
mobilms

#360 Příspěvek od mobilms »

a.jpg

b1.jpg

b2.jpg

Dobrý den, rád bych se začal věnovat tomuto koníčku. Mám možnost koupit dva modely.

1. Revo3.3 od traxxas - je ale bez RC soupravy
2. monster truck 1:8 nitro HPI HELLFIRE - komplet i s RC soupravou a bohatým příslušenstvím

jejich cenovka je stejná, takže u Reva ještě připočíst tu RC soupravu.

Mohu tímto tedy poprosit, jaký model dle Vás
vybrat pro začátek z těchto dvou možností?

Za mě bych šel do kompletní sestavy ale nevím proč, pořád mě více láká to REVO..můžete mi poradit kolik by tak k tomuto modelu stála (popřípadě pokud by chtěl někdo odprodat) odpovídající RC souprava?

Všem dopředu moc děkuji za odpovědi..
Model: Traxxas E-Revo VXL 1/16
Odpovědět

Zpět na „Auta“