Hledám kolegu modeláře
Re: Hledám kolegu modeláře
Ahoj, v létě se můžeme sejít u Lutové.
Ahoj,
Kdyby se našel někdo v okolí Liberce, kdo by se chtěl přidat mezi kolektiv leteckých modelářu rádi ho u nás na letišti v Mníšku přivítáme. Poslední dobou nás trochu ubylo a byla by škoda to zabalit.
Admin edit: Mám informaci, že se letiště zavírá.
Kdyby se našel někdo v okolí Liberce, kdo by se chtěl přidat mezi kolektiv leteckých modelářu rádi ho u nás na letišti v Mníšku přivítáme. Poslední dobou nás trochu ubylo a byla by škoda to zabalit.
Admin edit: Mám informaci, že se letiště zavírá.
Nebalte to.
Proniknete aspoň do některých škol a začněte od základu.
V Liberci přece byly kdysi pořádány 14 denní kurzy pro leteckomodelářské instruktory. Sám jsem tam v létě roku 1952 byl.
J.Lněnička
Proniknete aspoň do některých škol a začněte od základu.
V Liberci přece byly kdysi pořádány 14 denní kurzy pro leteckomodelářské instruktory. Sám jsem tam v létě roku 1952 byl.
J.Lněnička
-
olegfrancie
Kdo nauci letat s rc modelem Brno a okoli simulator nezabira deset modelu na padrt rozbite asi se to nenaucim
Napiš co máš za model, jaké vybavení, případně zkušenosti.olegfrancie píše:Kdo nauci letat s rc modelem Brno a okoli simulator nezabira deset modelu na padrt rozbite asi se to nenaucim
Jaký létáš mode?
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
-
olegfrancie
BoŠ píše:Napiš co máš za model, jaké vybavení, případně zkušenosti.
Jaký létáš mode?
beta 1400 samokridlo HODWING a dalsich asi pet modelu zkusenosti z mladi s upoutanyma modelama pouzivam mod 2
-
olegfrancie
olegfrancie píše:
beta 1400 samokridlo HODWING a dalsich asi pet modelu zkusenosti z mladi s upoutanyma modelama pouzivam mod 2[/quo
neco malo zvladnu odstartovat ale vetsinou se neumim vratit a nejde mi let proti me takze stale chodim pro model daleko do pole
Také jsem si připadal, že pořád mám jen samé havárie a létat se nenaučím. Možná to bylo věkem a pomalými reakcemi a pak už stresem, abych zase něco neudělal špatně. Naposled jsem před tím trochu létal s nějakou A3 někdy po roce 1970.olegfrancie píše:Kdo nauci letat s rc modelem Brno a okoli simulator nezabira deset modelu na padrt rozbite asi se to nenaucim
Pomohl mě mimořádně pomalý a téměř nerozbitný EzFly Trainer : https://premsvo.wordpress.com/ezfly-trainer/ . Ve srovnání s Sky Surfer X8 (podobné Beta 1400) létá poloviční rychlostí a vydrží daleko více. Například s EzFly jsem měl jen jednu lehkou havárii, s X8 cca 30 havárií, z toho několik těžkých, viz https://premsvo.wordpress.com/sky-surfer-x8/ .
Na EzFly jsem ztratil strach z létání, když jsem něco pokazil, tak byl čas to napravit. Jeho hlavní nevýhoda je, že stavebnice se prodává jen v USA, musel jsem si všechno udělat sám, včetně plánků.
V ČR ale lze koupit něco podobného jako stavebnici pod názvem Step One. Je o tom tady celé vlákno, doporučuji přečíst.
Ještě k simulátorům: většina bezplatných (FMS a pod.) mě nic nenaučila. Pomohl až bezplatný MULTI Flight Simulator od Multiplexu. Například simulace Easy Staru 2 (mám i uvedený model) je opravdu velice realistická, ale je jen pro verzi bez křidélek (bezplatná). Podrobněji na https://premsvo.wordpress.com/multi-flight-simulator/ .
Snad Ti moje zkušenosti pomohou. A kdybys potřeboval, tak Tě klidně nechám létat s mým EzFly, ten asi nerozbiješ. Bohužel jsem ale z Kladna a mám vysílačku mod 1.
-
olegfrancie
PremSvo píše:Také jsem si připadal, že pořád mám jen samé havárie a létat se nenaučím. Možná to bylo věkem a pomalými reakcemi a pak už stresem, abych zase něco neudělal špatně. Naposled jsem před tím trochu létal s nějakou A3 někdy po roce 1970.
Pomohl mě mimořádně pomalý a téměř nerozbitný EzFly Trainer : https://premsvo.wordpress.com/ezfly-trainer/ . Ve srovnání s Sky Surfer X8 (podobné Beta 1400) létá poloviční rychlostí a vydrží daleko více. Například s EzFly jsem měl jen jednu lehkou havárii, s X8 cca 30 havárií, z toho několik těžkých, viz https://premsvo.wordpress.com/sky-surfer-x8/ .
Na EzFly jsem ztratil strach z létání, když jsem něco pokazil, tak byl čas to napravit. Jeho hlavní nevýhoda je, že stavebnice se prodává jen v USA, musel jsem si všechno udělat sám, včetně plánků.
V ČR ale lze koupit něco podobného jako stavebnici pod názvem Step One. Je o tom tady celé vlákno, doporučuji přečíst.
Ještě k simulátorům: většina bezplatných (FMS a pod.) mě nic nenaučila. Pomohl až bezplatný MULTI Flight Simulator od Multiplexu. Například simulace Easy Staru 2 (mám i uvedený model) je opravdu velice realistická, ale je jen pro verzi bez křidélek (bezplatná). Podrobněji na https://premsvo.wordpress.com/multi-flight-simulator/ .
Snad Ti moje zkušenosti pomohou. A kdybys potřeboval, tak Tě klidně nechám létat s mým EzFly, ten asi nerozbiješ. Bohužel jsem ale z Kladna a mám vysílačku mod 1.
dik za info simulator od multiplexu taky pouzivam
A na simulátoru ten let k sobě zvládneš?olegfrancie píše:dik za info simulator od multiplexu taky pouzivam
Mám Step One, létám mode 1, mám rádia Frsky, Graupner a Jeti, co máš ty?
Naposledy upravil(a) BoŠ dne sob 29.12.2018 21:43, celkem upraveno 1 x.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
-
olegfrancie
BoŠ píše:A na simulátoru ten let k sobě zvládneš?
Obcas spis nemam moc casu sednu si ktomu pakrat za tyden ale je to lepsi
-
olegfrancie
olegfrancie píše:Obcas spis nemam moc casu sednu si ktomu pakrat za tyden ale je to lepsi
ale zkusim stabilizaci a uvidim spis litam stim kridlem jak s betou pac jsem lital za mlada prave s upoutanymy combaty
Ahoj, hledám někoho kdo chodí (chtěl by) lítat do Nymburka na letiště. Snad jsem se konečně dopracoval tak, že budu moc chodit pravidelněji... Momentálně lítám hlavně se swishem, potom taky občas s čejkou a samokřídlem s800, občas taky točím nebo lítám s fpv..
Ideálně v úterý nebo o víkendu, ale je mi to vlastně asi jedno
Prostě, abychom mohli lítat ve více, radit si atd...
Šnek
Ideálně v úterý nebo o víkendu, ale je mi to vlastně asi jedno
Šnek
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
Nenašel jsem správné téma tak to píši sem,v MAXIBAZARU někdo píše že našel RC letadlo snad někde na LITOMĚŘICKU tak kdyby někomu náhodou chybělo ....
-
dominik.gromnica
Hledám kolegu na létání - Jihlava
Ahoj,
hledám nějakého nadšence do létání.
Zatím jezdím/létám sám, většinou Komárovice letiště. Takže pokud by se někdo rád přidal budu jen rád.
Tento rok mě čeká druhá vážnější sezóna, kdy přecházím na pylony a akrobatické.
Klidně i začátečník..
hledám nějakého nadšence do létání.
Zatím jezdím/létám sám, většinou Komárovice letiště. Takže pokud by se někdo rád přidal budu jen rád.
Tento rok mě čeká druhá vážnější sezóna, kdy přecházím na pylony a akrobatické.
Klidně i začátečník..