HK 500 GT
na křivkách asi nikdy nebudeš mít stejné otáčky jako u govíku když to řídíš procenty ve vysílači. governor má kapánek vyšší otáčky aby měl kde brát a kam regulovat právě pod tou zátěží. takže když hneš s náběhem zadního rotoru, tak to odebere výkon z motoru(a teda i z hlavního rotoru) a otáčky by se měnit neměly.
Jednosmerné ložiská
PetrPPP píše:.... HK chce hodně údržby, třeba to jednosměrné ložisko od Align nesedí, takže se musí použít HK ložisko...
Nemám HK500, ale možno pomôže:
http://www.tobex.cz/eshop/loziska-do-rc ... odelu.html
Tak pánové, další poznatek z provozu HK500GT... Dnes jsem si místo obědové pauzy vyrazil na Chodov zalítat. 2 baterky OK, při třetí se mi metr nad zemí najednou změnil zvuk vrtulky a dost divně se to chovalo. Přistál jsem, všechno zkontroloval a zjistil, že mi vyskočil jeden ze šroubků, který drží zadek pohromadě. Jedná se o celokovový z ehirobo.com na CopterX 500, ale je naprosto shodný s HK500GT kovovým (ne plastový šunt z kitu). Než začnete psát, že jsem nepoužil loctite, tak vás zklamu. Použil a to vrchovatě. Všechny šrouby byly naprosto OK... No a tento, co vyskočil za letu, se nevyšrouboval, ale prostě vystřelil a vzal s sebou i závit. Takže celý zadek na vyhození, protože v té díře již není za co šroubovat..
Okamžitě se poohýbali dvě bočnice toho zadního dílu, servorámeček se protočil na trubce, protože to chytlo neskutečné vibrace, a zadní osička nedržela pevně kvůli vypadlému šroubu...
Materiál je bohužel trošičku blátivý
Mám naštěstí ještě celý jeden zadek v kovu, který jsem omylem objednal i na hobbycity, takže večer vyměním a zítra zase snad lítám...
Nicméně můžete počítat s tím, že se může přihodit i toto, že z kovového dílu vypadne šroubek i se závitem. Vrtulník byl poté skoro neovladatelný, ale podařilo se mi dosednout měkce z cca metru...
Materiál je bohužel trošičku blátivý
Nicméně můžete počítat s tím, že se může přihodit i toto, že z kovového dílu vypadne šroubek i se závitem. Vrtulník byl poté skoro neovladatelný, ale podařilo se mi dosednout měkce z cca metru...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Ten plastový šunt si neber osobně
Dal jsem hned začátku na diskuze z netu a rovnou koupil ten kovový. Nicméně jak je vidět, tak ani zde žádná zázračná kvalita. Teď jsem hodinu šroubkoval a už to mám přehozené na ten druhý kus co mám...
No a už jenom čekám na akci na flying-hobby na Trex500ESP, doufám, že se do týdne objeví. Ihned pak kupuju...
No a už jenom čekám na akci na flying-hobby na Trex500ESP, doufám, že se do týdne objeví. Ihned pak kupuju...
Bohužel nešlo... Nemám u sebe foťák, abych upřesnil o jaký šroub se jedná, ale bohužel se matička z druhé strany dát nedá. Delší šroub také není řešení, protože do toho bloku, který svírá ocasní trubku jdou proti sobě dva šrouby, takže delší nejde... Bohužel je to evidentní vada materiálu, příliš měkký hliník, protože ten závit z toho vyjel jako kdyby to bylo z másla...
PetrPPP píše:Tak pánové, další poznatek z provozu HK500GT... Dnes jsem si místo obědové pauzy vyrazil na Chodov zalítat. 2 baterky OK, při třetí se mi metr nad zemí najednou změnil zvuk vrtulky a dost divně se to chovalo. Přistál jsem, všechno zkontroloval a zjistil, že mi vyskočil jeden ze šroubků, který drží zadek pohromadě...
Koukam ze si dostal cerneho Petra
Mam pocit, ze od cinanu, je ta kvalita vselijaka, asi podle toho jake mas stesti, nekdy muzes dostat vyrobek v naprosto pohode a nekdy zase sunt.
Ale co tak ctu ve vedlejsim vlakne, tak jsou pripady kdy se ti rozpadne i znackova heli.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
PetrPPP píše:Bohužel je to evidentní vada materiálu, příliš měkký hliník, protože ten závit z toho vyjel jako kdyby to bylo z másla...
No nevím, nevím, ta vada materiálu se mi nezdá, v hliníku nemůže být, už z principu kvalitní závit, hliník je přece máslo...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
zdendys píše: No nevím, nevím, ta vada materiálu se mi nezdá, v hliníku nemůže být, už z principu kvalitní závit, hliník je přece máslo...
Ano máš pravdu........ šroub a na druhé straně samojist. matka ......... ale i tak to je řešení špatné........
materiál kde závit by mohl něco podržet je dural a nebo jiná slitina hlinílu ..........
s pozdravem ........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
1ondra9 píše:materiál kde závit by mohl něco podržet je dural a nebo jiná slitina hlinílu ..........
Ono když se řekne hliník tak se v 99% případů mluví o duralu nebo o jiné slitině. Čistý hliník je opravdu absolutní máslo, co vím tak se používá jen na dráty elektrického vedení kvůli vodivosti a na plátování větších duralových výrobků proti korozi. Kdyby ty naše heliny byly opravdu z hliníku, tak bychom si asi moc nezalétali...