DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dedykiller

Re: DJI - Phantom 3

#331 Příspěvek od dedykiller »

Zdar, mám problém u P3. Včera jsem šel lítat se zkušenějším kolegou ze skupiny a všiml si, že mi píská Phantom. Zjistili jsme jednak sluchově, že je to pravý zadní motor a jednak měl vyšší teplotu po přistání než ostatní. Teplota není nijak závratná, jen o pár stupňů vyšší než ostatní, na letu se to vůbec neprojevuje. Viditelně motor není vychýlen ani o nic nedře. Zakoupil jsem u blokovano.cz ti říkali, že buď dát na reklamaci nebo servisovat za moje peníze (což mi přijde blbost když mám záruku 23 měsíců), jde mi to, že příští pátek jedu do Švýcarska natáčet a potřebuju funkční stroj. Myslíte, že mám zavolat přímo Pelikánovi? Díky za tipy.
HonzaH83

#332 Příspěvek od HonzaH83 »

To dadykiller. : přímo k. Pelikánovi, budou to tam posílat a oni rozhodnou kam s tím, zda na servis do DE, nebo výměna. Ale chtělo by to, aby v prodejně kde jsi to kupoval poslali reklamační protokol s uctenkou Pelikánovi.
Jinak, ano P3 má vše na základní desce. A teď se podržte, deska stojí 15000kc.
gardenroute

#333 Příspěvek od gardenroute »

HonzaH83 píše:...
Jinak, ano P3 má vše na základní desce...
Ale já se na toto neptal, naopak jsem to konstatoval pro ty, co to zde moc nesleduji a neví to.
HonzaH83 píše:...A teď se podržte, deska stojí 15000kc...
Cena desky je celkem přemrštěná, na rozdíl od předchozích verzí jsou na ní navíc všechny 4 ESC a část L. B.
Je celkem zajímavé, že se do druhých (u Advanced) 15ti tisíc vejde vše ostatní, tj. motory, kamera, VPS, GPS, kompas, gimbal, trup letadla, sada vrtulí a kontroler s druhou částí L. B... Obdivuhodné, DJI mě čím dále překvapuje...:-)
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 31.07.2015 16:51, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#334 Příspěvek od IvanGS »

Součet cen všech dílů by obykle vydal na několik hotových výrobků, zřejmě i koptér DJA. Nepočítal bych to tak, že "do druhých 15 tisíc se vejde..." :) .
gardenroute

#335 Příspěvek od gardenroute »

Byla to nadsázka Ivane :D Ale cena P3 MB (15 kKc), je skutecne silena, tolik stal cely muj první P1 (samozrejme bez kamery, gimbalu, FPV atd).
Když jsem do nej po par mesicich porizoval jinou zakladni desku (MB upgrade s integrovanym GCU, a naopak chybejicim CANbus portem, který se musel dobastlit), tak stala zlomek toho, co tato nova, ale samozrejme bez NAZA jednotky, která se musela prehodit, tady je novy FC jiz soucasti desky :(
JCM

#336 Příspěvek od JCM »

gardenroute píše:obecně je známo, že plnou kompatibilitu mimo DJI reference má i nVidia Shield (s Tegrou), která dokonce disponuje funkčním HDMI výstupem HD videa s telemetrií, např. pro videobrýle, se současně běžící pilotní aplikací na tabletu.

http://mobilenet.cz/clanky/nvidia-stahu ... meni-27782
gardenroute

#337 Příspěvek od gardenroute »

Jasně, ale předpokládám, že ten, kdo si ho pořídí v dnešních dnech, tak se s velkou pravděpodobností dostane k modelu s opravenou baterii, pokud to nebude kupovat z nějaké "potopené lodi". Pořád to je mezi tablety naprostá špička.
JCM

#338 Příspěvek od JCM »

To určitě jo, Alza už je stáhla a asi čekají na novou zásilku.
graup15

#339 Příspěvek od graup15 »

gardenroute píše:Jasně, ale předpokládám, že ten, kdo si ho pořídí v dnešních dnech, tak se s velkou pravděpodobností dostane k modelu s opravenou baterii, pokud to nebude kupovat z nějaké "potopené lodi". Pořád to je mezi tablety naprostá špička.

Jo,je...kupoval jsem Shield mladému k vánocům...Kam se sere jabko tablet(výkonem). A bohužel taky máme tu (vadnou) baterii. Nikde se nemůžu dočíst ..co je tím myšleno. Batrie se může přehřát jen buď obrovským vyb proudem,nebo (a to je u tabletu pravděpodobnější)..nabíjením. Tak jsem mladému dal instrukce..nabíjet pod dozorem a jen na 80%. I kdyby řadič ukazoval kraviny...tak je tam bezpečná rezerva.
No a řešíme tu výměnu...to jsem zvědav na výsledek. Blbé je,že v okamžiku registrace výměna za jiný ,Nvidia deaktivuje tento (vadný) kus. Mám děsnou chuť se v tom pošťourat..:-) :-) (Kurňa je to jen baterka....né atomový reaktor.
dendoš

#340 Příspěvek od dendoš »

No tento tíždeň som chcel objednat P3 advanced ale ako som si preštudoval túto diskusiu tak sa začínam báť lebo veľa ludí tu píše že má s ním nejaké problémi alebo im pískajú motori a všeli čo iné tak neviem čo mám teraz robiť. Strašne sa mi páči tá kvalita videa a všetky tie vylepšenia. Teraz mám P1 bez gimbalu s gopro hero3 White. Ale chcel som P3 ale začínam sa báť. Poraďte
gardenroute

#341 Příspěvek od gardenroute »

Dendoš, já bych to tak tragicky neviděl:
- každá první série nového modelu trpí nějakými porodními bolestmi, P3 v tomto nijak zásadně nevyčnívá, stačí se mrknout k nějaké existující konkurenci, např. jedině snad 3DR, jejichž SOLO ještě ani pořádně nevylétlo (donedávna neměli ani funkční gimbal), kdo se tomu chce vyhnout, nechť si počká na pozdější vydání či upgrade
- znám řadu zkušených pilotů s P3, NIKDO z nich s tím nemá žádný zásadní problém, pokud vynechám některé chybějící funkčnosti, o kterých se ale ví, tím bych celkem s jistotou konstatoval (se zkušeností s předchozími modely), že řada nováčků si za některé potíže může sama, když řada z nich stále ignoruje fakt, že je nutné létat s vyváženými vrtulemi (!)
- P3 má řadu špičkových technologií, dá se samozřejmě očekávat sklon k častějším problémům, kdo takové věci jako je např. LB. nepotřebuje, může stále investovat do zcela spolehlivých a odladěných řešení, jako jsou předchozí modely P2 a P1, jsou stále dostupné a za velmi výhodné ceny..
dendoš

#342 Příspěvek od dendoš »

Teraz som našiel toto: http://xtreme.sk/DJI-PHANTOM/DJI-Phanom ... -H4-3D-DJI a k tomu bi som dokúpil Gopro hero4 alebo 3 black. Myslíte že bi to bolo lepšie riešenie ako phantom3. Podotíkam že lightbridge nepotrebujem
A ešte som sa dočíztal že na vzietnutie s Phantomom3 ho potrebujem nejako aktyvovať cez internet bez toho motori nenaštartujem.
DominikVF

#343 Příspěvek od DominikVF »

Dendoš.. keď rozmýšľaš nad kúpou Phantoma a uvažoval si nad radou Phantom3 (zrejme ti nerobí problém dať za to toľko peňazí a neobhliadaš sa po bazároch) tak by som ani nad Phantom 2 nerozmýšľal ale určite by som kúpil Phantom 3.. a prečo? Lebo je novší a lepší než Phantom 2.. viac možnosti ...
klobasa78

#344 Příspěvek od klobasa78 »

Tak tak. koupit tu P2 s gimbálem + další investice do kamery a fpv na to bych se vykašlal. Spadnout může cokoliv. Já začíbal na F310, to byl perfektní stgroj, který mě nikdy nezklamal. Potom jsem měl F315, říkal jsem si, že je to přece jenom prověřený stroj a ono ne. Problém s rušením elektroniky a byl jsem rád, že jsem tam dostal 6 satelitů. Hned první let, kdy jsem si nevšiml, že mi vypadl GPS signál, jsem ho málem rozboural, Vrátil jsem ho a koupil P3 ADvanced a musím zaklepat, že zatím po 19ti letech dělá stále co má. Tím neříkám, že zítra nepůjdu létat a něco se neposere, ale doteď vče OK a maximální spokojenost. Zvlášť po kapitole s F315. Vyzdvilhl bych už jenom podporu satelitního systému Glonass, kdy jsem snad ještě nelétal s méně než 16ti satelity a 10 mi jich to chytí v podkroví rodinného domku. Jediné - je stále dle mě nevylazená aplikace DJI pilot.
HonzaHenzl

#345 Příspěvek od HonzaHenzl »

Dendoš, já už dneska létám jako fík bez jediného zarušení, nebo tak... Prostě jsem měl smůlu. Vyměnili stroj a je vše OK. Jinak tu kolega psal o vyvažování vrtulí. máte na to nějaký přípravek? U Heli se to dělalo trochu jinak....
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“