Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Mobius kamera

#331 Příspěvek od OK2BUH »

Pro tyto lehké kamerky je na odstranění jello bezkonkurenčně nejlepší toto:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PuNhiJAVum0[/youtube]
macil

#332 Příspěvek od macil »

aj takto sa to dá:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mhBdzVSljEA[/youtube]
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od vojta mansfeld »

Tak jsem udělal dvě videa a ok, a včera to zas nenahrálo a přitom to normálně blikalo jako že zapisuje... A zas by z toho bylo perfektní video... Takže reklamace... Já mám na elektroniku hroznou smůlu... :D :D
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od vojta mansfeld »

Tak jsem jim psal... Prý mám udělat reset a nahrát nový firmware, myslíte že to pomůže? A jak to mám udělat, je nějaký návod? Stačí jen něco stáhnout, zkopírovat přes pc.. nebo pak musím v kameře něco ladit? Díky.. Asi na netu něco bude ale radši se zeptám tu na konkrétní postřehy, nebo vyzkoušené postupy. Angličtinu taky neovládám takže nevím kde nějaký návod hledat...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
miťo

#335 Příspěvek od miťo »

Program na nastavení mobiusu se dá stáhnout http://mobius-actioncam.com/softwareuser-guide/
S pomocí něj se kamera nejen nastavuje a dělá se i upgrade fw. Poslední verze je 2.10
Přílohy
mobius1.jpg
mobius.jpg
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
miťo

#336 Příspěvek od miťo »

Jak na chvění kamery... Přiznám se, že jsem ty dvě destičky a kabelové pásky trochu pokládal za fake. Za dvě minuty jsem zbastlil držák v přesvědčení, že to k ničemu nebude a udělal test s Mobiusem na F450. Pánové, spadla mi čelist. Kvadra vibruje tak, že i GoPro mělo vlny a tady je to paráda, jak ze stativu! Mobius se váže gumičkou. Udělám nějakou finální verzi, tohle bylo na zkoušku. Svoje asi dělá i ten kousek houbičky na nádobí. :idea: Video je krátké, abych netočil dvorek na druhé straně, ehm. :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6yMYzhYU3YM[/youtube]
jendabek

#337 Příspěvek od jendabek »

Ty jo, paráda! Jen bude asi těžší najít přesně tu sílu utažení (velikosti oblouku) těch plastových pásek, ne? Nebo jsi to nějak testoval, až jsi přiše na ideální velikost?
OK2BUH

#338 Příspěvek od OK2BUH »

Oblouky pásky mohou být co nejmenší ale aby tam ještě nic nenaráželo. Vzorec pro návrh filtru vibrací je jednoduchý: hmotnost x pružnost. Protože je hmotnost kamerky malá tak musí být pružnost obrovská. Žádná hmota takovou pružnost nemá ani Moongel. Ty napružené pásky jsou dobré řešení.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od jindraj »

pozoroval jste někdo zhoršení kvality obrazu Mobiuse po upgrade na 2.10? konkrétně ztráta detailů, taková rozblemcanost proti předchozímu stavu. Já to pozoruji ale může to být i nastavením, které jsem měnil zároveň s upgradem FW (zapnuté WDR), tak než se začnu zabývat zkoumáním, tak abych nebádal zbytečně nad známou věcí.

dík
Špejla

#340 Příspěvek od Špejla »

Mě vydržela kamera Mobius 13 dní, začala se při nahrávání vypínat až se nakonec vypla a nešla zapnout, nabitá byla naplno, tak šla zpátky k prodejci v CZ a musím uznat , že prodjece byl ochotný a vyřešil to všechno za dva dny. Nechtěl bych ji posílat do zahraničí :) Tak kdyby někdo chtěl příslušenství co mi zbylo http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/pr ... us/590530/ jinak kvalita je vysoká, ale na Gopro to nemá
Air Trainer 140 , Raptor 50 Titanium, Futaba T8FG
Špejla

#341 Příspěvek od Špejla »

jedno video bez stabilizace, bez žádného čištěný, surové video šlo na youtube. Nahráváné z Bety , načumáku na suchém zipu. https://www.youtube.com/watch?v=3NW42yBHhgo takže kvalita záznamu vysoká.
Air Trainer 140 , Raptor 50 Titanium, Futaba T8FG
miťo

#342 Příspěvek od miťo »

Špejla píše:Mě vydržela kamera Mobius 13 dní, začala se při nahrávání vypínat až se nakonec vypla a nešla zapnout, nabitá byla naplno, tak šla zpátky k prodejci v CZ a musím uznat , že prodjece byl ochotný a vyřešil to všechno za dva dny. Nechtěl bych ji posílat do zahraničí :) Tak kdyby někdo chtěl příslušenství co mi zbylo http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/pr ... us/590530/ jinak kvalita je vysoká, ale na Gopro to nemá

Mně se jednou Mobius zasekl a stačilo rozebrat, odpojit baterii a zase připojit. A zase šlape!
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od jindraj »

Špejla píše:... jinak kvalita je vysoká, ale na Gopro to nemá ...

srovnával jsem Mobiuse (ještě fw 1.2 s klonem GoPro optiky - verze 2Go) s GoPro 3 black a co do kvality obrazu si nemají absolutně co vyčítat když vezmu surová videa a srovnám. Ne, že by nebyly rozdíly v saturaci, barevném podání a podobně, ale u toho je vždy otázka, která kamera vlastně kecá a zda mi víc vyhovuje trochu teplé a o ždibec méně saturované podání GoPro, nebo výrazně neutrálnější ale lehce saturovanější podání Mobiuse. GoPro lépe zvládá prudké změny světlosti scény (plynulejší změna expozice) a plynulejší vyvažování bílé. GoPro také nabízí více možností ovládání, wifi, více nastavení a teoreticky i větší rozlišení (pokud ho někdo využije) apod. Mobius vrací úder pro letecké modeláře výrazně lepším a použitelnějším tvarem, velikostí, jednoduchostí a blbuvzdorností obsluhy a hmotností - a to vše za cca 1/4 ceny GoPro. Takže k podobnému vyjádření jako je výše to má daleko ;) Jeidná reálná výhoda pro mě u GoPro 3 black by byla možnost 1080p při 60 Hz snímkování ... ale je otázka zda tahle občas využitelná schopnost stojí za to vozit s sebou 2x tak těžkou a hrubě neaerodynamickou a 4x tak drahou potvoru.

podobně mám doma srovnání Mobius x iSAW Estreme a ani tam se nemá za co stydět - iSaw je lépe konfigurovatelná, má lepší kvalitu statických fotografií, ale jinak co do detailů prokreslení a podání vide je to srovnatelné. iSaw je nicméně použitelná pod vodou (potápím se s ní v konfiguraci rovnou z krabice) ale se je to proti Mobiusovi 3x tak těžký a 3,5x dražší tučňák.

jinak srovnávám nyní různé FW Mobiuse v některých nastaveních, protože mi přišlo, že 2.1 mrší fotky i video - ale možná jen zdání - až budu mít výsledky, tak poreferuji.

EDIT: doplněna zmínka o možnosti vyšší snímkové frekvence u GP, což považuji za jedinou slušně využitelnou výhodu pro letecké natáčení a opoměl jsem ji zmínit.
Naposledy upravil(a) jindraj dne úte 09.09.2014 17:37, celkem upraveno 1 x.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od vojta mansfeld »

Já jsem nahrál nový FW, šlo to bez problémů, jednoduše.. I když mi nejde angličtina tam to prostě špatně udělat nejde... Nahrál jsem ten prostřední, tuším že to je 1.2 nebo tak nějak, zkoušel jsem to jen jednou ale dnes jdu zase lítat tak to s sebou tak 3x,4x vezmu abych věděl že to na 100% šlape a dám vědět. To srovnání FW mě zajímá...
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od Pekacek77 »

Také jsem to zkusil s pásky a ono to fakt funguje :-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cnbYOzddgXM[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“