Multiwii - zkušenosti, dotazy
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
OK2BUH píše:Já neznám tento konkrétní přijímač, ale je možné, že u něho nedojde k absenci pulzů při výpadku signálu. Některé přijímače mají funkci "hold", to znamená, že stále vytvářejí poslední hodnotu pulzů před výpadkem signálu. Podívej se na to osciloskopem.
no zistil som ze moj primac ma vlastne dva mody failsafe jeden ze ti to nastavi hodnoty pri bindovani a druhy ze ostane posledny signal... a neda sa niekde nastavit ze ked strati signal tak proste aj primac vypne pulzovanie aby doska mohla zachitit ze sa signal stratil?
To já nevím jestli to jde nastavit, tento přijímač jsem v ruce neměl. Třeba ti někdo poradí.
Vyšla final verze Multiwii 2.4.
Zkoušel to už někdo? Je to odvozeno z verze 2.3NAVb7 + nějaké vylepšení. Funguje to pouze na procesorech Atmega 2560, desky s procesorem 328 už nemají dost paměti. Já jsem spokojen s verzí 2.3NAVb7, pomohu si nějak upgradem na 2.4?
GPS funguje, ale nejde zapnout v AUX
Ahoj mám takový problém. Nahrál jsem multiwii 2.4 a nejde mi zapnout GPS HOME a ani GPS HOLD. V AUX nastavení EZ-GUI jsem si to zaškrtl na třípolohový přepínač (uložil )a když ho přepnu, tak GPS HOME ani GPS HOLD se nerozsvítí. Ostatní ano BARO, MAG.....
deska: Multiwii and Megapirate AIO Flight Controller w/FTDI (ATmega 2560) V2.0
Nevíte někdo co s tím.
deska: Multiwii and Megapirate AIO Flight Controller w/FTDI (ATmega 2560) V2.0
Nevíte někdo co s tím.
Re: GPS funguje, ale nejde zapnout v AUX
Musíš mít minimálně 5 satelitů.
Mám jich v pokoji 7 na mapě se pozice zobrazuje, ale prostě nejde zapnout - nerozsvítí se kontrolka zapnutí po překlapnutí spínače na vysílačce. V horní řadě u AUX v EZ-GUI to ukáže, že spínač sepnul, ale GPS HOME se nerozsvítí, když k tomu odfajfkuju třeba BARO to se rozsvítí GPS ne.
Ještě jeden takový dotaz V EZ-GUI jdou dělat průletové body v plánovači tras a tu trasu si uložit to vcelku chápu. Jenže to jde jen offline, ale nechápu to, když pak dám připojit k desce, tak mi z nabídky tlačítko plánovač tras zmizí a už nevím jak to nahrát pak do té desky.
Ještě jeden takový dotaz V EZ-GUI jdou dělat průletové body v plánovači tras a tu trasu si uložit to vcelku chápu. Jenže to jde jen offline, ale nechápu to, když pak dám připojit k desce, tak mi z nabídky tlačítko plánovač tras zmizí a už nevím jak to nahrát pak do té desky.
Ahoj, GPS se ti zapne a zapne Enable navigation po zaarmování. Aspoň mně to tak fachá.
Jirka
Jirka
Root píše:Ještě jeden takový dotaz V EZ-GUI jdou dělat průletové body v plánovači tras a tu trasu si uložit to vcelku chápu. Jenže to jde jen offline, ale nechápu to, když pak dám připojit k desce, tak mi z nabídky tlačítko plánovač tras zmizí a už nevím jak to nahrát pak do té desky.
V EZ-GUI si naplánuj trasu a pošli do ŘD. Jinak ona o tom neví.
Jirka
Děkuji za radu, ale dříve než jsem si to přečetl, tak jsem na to přišel
. GPS HOME A GPS HOLD v multiwii 2.4 funguje opravdu, až po odarmování motorů.
EZ-GUI - jenže v tom je ten problém, jak je uložit, když po připojení ke quadrocopteru to tlačítko plánovač misí zmizí z EZ-GUI a tím pádem nemůžu dát uložit.
Bez připojení ke quadrocopteru ty mise jdou ukládat někam do telefonu, ale ne do quadrocopteru .
Používám připojení Bluetooth.
EZ-GUI - jenže v tom je ten problém, jak je uložit, když po připojení ke quadrocopteru to tlačítko plánovač misí zmizí z EZ-GUI a tím pádem nemůžu dát uložit.
Bez připojení ke quadrocopteru ty mise jdou ukládat někam do telefonu, ale ne do quadrocopteru .
Používám připojení Bluetooth.
Pokud nemáš placenou verzi tak to bude asi tím. Ale nevím to jistě já jsem začal rovnou s tou placenou. Nebylo to drahé.
Mám ji placenou.
Jen mě tak napadlo umí vůbec multiwii 2.4 průletové body(podle mě by umět mělo), nebo musím mít nahranou multiwii 2.3 nav.
Něco jsem přečetl na zahraničních fórech a jestli tomu dobře rozumím, tak EZ-GUI automaticky odstraňuje tlačítka a funkce, které nejsou podporovány.
Jen mě tak napadlo umí vůbec multiwii 2.4 průletové body(podle mě by umět mělo), nebo musím mít nahranou multiwii 2.3 nav.
Něco jsem přečetl na zahraničních fórech a jestli tomu dobře rozumím, tak EZ-GUI automaticky odstraňuje tlačítka a funkce, které nejsou podporovány.
Já používám pořád 2.3NAVb7 ale podle toho co píšou by navigační část MW2.4 měla být stejná.
Kalibrace esc multiwii
Zdravím potřeboval bych poradit s kalibraci regulátorů..
Postupoval jsem dlehttp://www.multiwii.com/wiki/index.p ... alibration
Pouze nedaří se.. 2 se točí stejně ale rychle další 2 to stejně ale pomaleji...
Zapnu vysílač dam plyn na max... Připojil baterku regulátor pipne potom 2 x pi sobě a pak zahraje melodii. Tohle se opakoje stále dokola nenastane ticho... Stahnu plyn na nulu regulátor opět stejně zapipa zahraje melodii a to se opakuje stále dokola.... Ticho nastalo jen u jednoho regulátorů....
Zapnu vysílač dam plyn na max... Připojil baterku regulátor pipne potom 2 x pi sobě a pak zahraje melodii. Tohle se opakoje stále dokola nenastane ticho... Stahnu plyn na nulu regulátor opět stejně zapipa zahraje melodii a to se opakuje stále dokola.... Ticho nastalo jen u jednoho regulátorů....
Re: Kalibrace esc multiwii
borat píše:Zdravím potřeboval bych poradit s kalibraci regulátorů..
Ahoj, by to chtělo napsat, co to je za regulator. Většinou když je plyn na max, zapojí se baterka, tak regl pípne, že přechází do programovacího režimu a pak jde sled pípání, někdy neoznámí nic a rovnou začne vypípávat, kdy:
První krátké pípnutí většinou znamená nastavení LiPo baterií, v tom případě dáš ted plynovou páku úplně dolů a regl si to uloží do paměti to LiPo a zároveň si uloží dráhu plynu, což je ta kalibrace. Pak zahraje melodii, že je to uloženo, doporučuji baterku odpojit a zapojit znovu už s plynem dole a regl by měl být připraven. Když jsou nastavené lipo baterky, tak po zapojení by to mělo zapípat tolikrát, kolik článků má baterie. Ovšem na koptéře je lepší mít nastavené Nicd baterky, i když používáš lipo, aby ti při poklesu štávy nějaký regl neubral tah na motoru, což by byl crash pro koptéru.
Nebo počkáš, pak může pípnout 2x po sobě pro nastavení Nicd baterek, pro uložení tohoto typu postup stejný, viz výše.
Pak bývají tři pípnutí po sobě pro nastavení brzdy a lepší regly mají toho mnohem více na programování a jiné melodie než pípání, ale jestli ti to zahraje melodii, může to znamenat, že programovcí možnosti jsou u konce a jedeš znovu tu smyčku.
Tahle to udělej u všech čtyř. Také je možné, že máš kalibraci správně, ale pokud to máš na koptéře (neuvedl jsi na čem to máš, tak pouze předpokládám), tak je možné, že máš špatně zkalibrovanou řídící desku do roviny. Záleží, jestli to dělá, když odjistíš motory a točí se na minimálních otáčkách, nebo když už chceš vzlétnout, či začínáš přidávat plyn.
Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero